Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 10:27 - Право на съмнение - право на глас.
Автор: valsodar Категория: Бизнес   
Прочетен: 2115 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 03.07.2014 10:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"При влог в чуждестранна валута Фондът изплаща левовата равностойност по курс, определен от БНБ към началния ден на изплащане на гарантираните суми"

 На пръв поглед звучи добре, но само на първи.

 Ако човек се позачете, то почва и да се позамисля -
А защо равностойността на валутният депозит се фиксира към първият ден на изплащане. И кога приключва изплащането във времето? Не е посочено, а защо??!
 Да не би случайно, тази неопределеност в текста да е допусната умишлено, оставяйки широко отворена вратата за девалвацията, която само за две години може да скочи над 40 пъти, ако все още пазим спомени за 96-97 ма година на миналият век.

 Всичко е О.К. системата видимо е непоклатима.

 Има си хас да не е, още повече пък някой да изрази съмнения в нея, след като за тези си публично изказани съмнения го грози затвор надвишаващ този за масово убийство, за което с лекота се дава условна присъда - да си спомним Стависки!
 
 Допуска ли Валутният борд преразглеждането на курса на лева, към валутата с която е обвързан? Да, допуска при промяна на определени условия посочени в Глава IV, т.4. И не само го допуска, но го прави и задължително, когато те настъпят.
 Настъпили ли са тези условия? Интересен въпрос, на който аз лично не мога да отговоря категорично, но интуицията ми подсказва, че те от няколко години са налице. И не само интуицията, но и скритата информация между редовете на новините, но нека да приемем, че това си е мой проблем, дължащ се на банкова параноя и трайно недоверие в политиците, от които за 20 години ни съм чул, ни съм видял да поемат отговорност за лъжите им изречени в ефир.

 Това, което ме притеснява със сигурност не е стабилността на банковата ни система - има си хас да не е стабилна при толкова силно лоби във всичките етажи на властта, показателно за което е рефлекторната реакция на всички "политически" сили през последните две седмици в негова защита. Показателно е, че в целият ЕС единствено България и Румъния не позволиха прокарването на закон за фалит на физически лица и позволиха тотален диктат на банките, какъвто няма в нито една държава с претенции да е демократична. И това не е никак случайно на фона на статистиката, че България редом с Румъния са начело по корупция в цяла Европа. Колко му е да си купиш депутат, парламентарна група и вестникар на каишка, ако имаш нужните за целта средства?

 Но, да се върна на темата - моите пристрастия, подозрения и лично мнение, няма да променят ситуацията. Няма да я променят и други хора, изказващи мнението си като мен по няколко причини:
 Първата е, че хората отказали да мислят в България са трагично преобладаващо мнозинство. А, след като мнозинството е отказало да мисли, какъв ли фактор за промяната му са тогава, тези които все още се опитват да го правят.
 Втората причина е тази, че мислещите хора в една държава винаги са представлявали опасност за всички, които се опитват да преметнат и ограбят немислещите. Като следствие на това са и готвените промени в НК, който неусетно се приближава в същината си до този от времето на архипелаг ГУЛАГ.
 Третата причина е в типичното робуване пред авторитети - Кой съм аз, де никой не ме познава, а кой е Левон Хампарцумян да речем - личност известна и забодена перманентно на екрана с повод и без повод?
 Нищо, че човека е инженер химик по образование, то у нас всеки си работи това, за което не е учил, така че парадокса на фона на масовото безумие не само е допустим, но е и задължителен.
 Помня преди време как същият "авторитет" вещаеше нескончаем ръст в цените на имотите, но Авторитетите никога не грешат, просто ние не сме ги разбрали правилно.

 Както и сега ще се окаже - те пак няма да сгрешат.
 Борда може да оцелее, банките също може да оцелеят.

 Само едно нещо никой не смее да каже - А ще оцелеем ли ние, след тяхното оцеляване?


 




Гласувай:
5



1. анонимен - Моите пари са в стоки, т. е. с банките ...
03.07.2014 11:26
Моите пари са в стоки, т.е. с банките съм в нулеви отношениа. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7404345
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив