Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2014 15:16 - Левовете в марки - на нов глас в изпълнение на старите муцуни
Автор: valsodar Категория: Други   
Прочетен: 3740 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 30.06.2014 15:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Възможно ли е левът в условията на Валутен борд да се девалвира и да се обменя при нов, по-нисък курс спрямо еврото, това бе въпрос, който считах за абсурден досега, засегнат от промивките на зомбивизора и кълнящите се в баща и майка Анал-лизатори, изправили се като Матросов пред амбразурата в защита на стабилността на банковата ни система и сигурността на валутният борд.
 Да, банките може и да останат стабилни, валутният борд ще оцелее, но каква цена ще се заплати за това и няма ли тя да е сравнима с тази платена през 96-та, когато хората поголовно обедняха поради планомерно проведената обезценка на лева.
 Тогава пак едни хора бяха теглили едни огромни необезпечени кредити от банките, сега е същото, с няколко леки разлики показващи, че престъпниците за разлика от балъците пред зомбовизора се учат и еволюират на качествено ново ниво, за да могат за пореден път да оберат балъците без те да се усетят.
 Не, не всявам банкова паника, не ви призовавам да си теглите парите от банките, да ги криете под дюшеците и т.н. в тоя пораженски ред на мисли, а да се замислите над въпроса - Готови ли сте да посрещнете нов обменен курс на лева, в случай че той се промени?!

 Аз лично за себе си съм решил да обърна всичките си левови наличности в евро, следвайки примера на големите финансови акули у нас, които го правят от няколко седмици насам. Както и да предприема мерки за защита на финансовата си стабилност. Какви и в каква форма точно ще се изразят те - ами, според възможностите и ума ми.
 В краен случай, ако не съм прав в опасенията си, просто след 6 месеца, ако ми се наложи ще обменям обратно евро в лева, но без да се притеснявам че съм обеднял двойно и тройно през това време.
 Повод за тези опасения ми дава една статия от 2013-та, както и случилите се събития през последният месец, които за мен само потвърждават правдивостта й.  А ако желаете да прочетете статията, то може да го направите от тук               .

Прогнозата на Григор Лилов: ЗАБРАНЯВАТ НИ 1 ГОДИНА ДА ТЕГЛИМ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ ОТ БГ БАНКИТЕ!)
                 

Ако желаете повече информация по-темата, в случай че вече сте се замислили като мен от
тук(facebook.com/grigor.lilov)  и тук (Articles of Agreement of the International Monetary Fund)



Гласувай:
10



1. theeconomist - € е несериозна и рискова валута...
30.06.2014 15:26
Паунди и швейцарци....:-)
цитирай
2. valsodar - :)))
30.06.2014 15:39
Паундът и той ще е до време - тази година Шотландия си прави референдума за независимост, а след него... я камилата - я камиларят!
цитирай
3. ferdi - Е значи швейцарци! :)
30.06.2014 16:18
Въобще чудна картинка ни готвят.. все се надявам да не я осъщестят в най-гадния вариант, ама..
цитирай
4. valsodar - Честно казано, за мен въпросът не е в ...
30.06.2014 18:56
Честно казано, за мен въпросът не е в това, дали ще минем към гадният вариант, а по-скоро в каква степен той ще се различава от този през 96-та? В случая банките ще бъдат спасени с държавни пари, т.е. с пари от нашите данъци и за наша сметка. Тия три милиарда и кусур де ще се налеят там, няма да паднат от небето я, нито ЕС ще ни ги даде, както щедро даде на византийците десетки милиарди. Византийците са си византийци, а нас никой не ни бръсне за слива, защото все безплатно подгъзуваме, дори и преди първо повикване.

Едни тарикати отново си взеха едни огромни суми, а при банките, както и в природата са в сила едни и същи закони - от нищо нещо не става, демек открадното от едни ще се открадне от други за да се равни баланса. А за да се открадне без да се мине през банков фалит ( позната ни вече схема) то пътищата пак са два - с наливане на държавни ( наши ) пари и с девалвация на лева.

И в интерес на истината от девалвацията на лева печелят мнозина в случая.
Печели държавата, която ще се разплати на кредиторите й в девалвирана валута.
Печелят банките, които си оправят баланса, така трагично нарушен от раздадените лоши кредити ( не че от 2008-ма насам им е много добър де, то от 4% лоши кредити ситуацията нагоре си е повече от тревожна, а при немалко банки % е над 15??! ).
Печелят експортно ориентираните производства, все пак стават далеч по-конкурентни, отколкото сега с този курс на лева.
Печелят най-вече Пеевски и сие взели огромни кредити в лева, от които след девалвацията ще върнат най-много половината, ако не и по-малко, а останалото си им е чиста печалба.

При толкова много печелещи, тоя вариант става опасно реален за развитие.
Не ми се ще да се случва, защото на първо място ще си го отнесат пенсионерите и един Бог знае колцина от тях ще преживеят зимата, която иде. На второ място ще си го отнесат всички държавни служители, защото за разлика от частният сектор шансовете им за преиндексация на заплатите се движат поне с едногодишно закъснение.
цитирай
5. valsodar - _
30.06.2014 19:04
Един Бог знае колко фирми ще фалират, защото междуфирмената задлъжнялост е достигнала вече космически величини, а една немалка част от тях работи с вносни суровини и материали, които една непредвидена девалвация директно ги вкарва във фалит.
Изобщо, ако това се случи, а вероятноста за него е просто огромна, направо стискам палци тоя път да ни се размине тоталната анархия, бунтове и погроми, които неиминуемо възникват при озверяване на тълпата.
И в цялата тая схема би трябвало да има вентил за изпускане на напрежението, защото ако той не е заложен и се премине към девалвация 3:1 ( обедняване с 50%) да не говорим за по-висок курс, шансът да пламне държавата е просто огромен.
Дано всичко това да не се случи, но на фона на уроците от близката ни история и познавайки добре манталитета на мутрите управляващи от 20 години държавата... някак си детински ми се вижда оптимистичен вариант.
Никой няма да ни спасява, за едните ни черни очи. Ще се иска нещо сериозно насреща, но... какво точно ще е то, едва ли сега може точно да се каже.
Да, интересите на Янките са ясни - добив на шистов газ, разпространение на ГМО и в тоя дух на политика на защита на корпоративните им интереси сред които и неизменна контра на рашките. Интересите и на ЕС са ясни - в услуга на янките.
Къде са нашите национални интереси и ще дойде ли ден, в който някой да ги отсоява - вече се не питам.
цитирай
6. tit - аз съм "за" паунди, въпреки шотландския референдум!:))
01.07.2014 04:29
Националните ни интереси, освен нас, няма кой друг да отстоява...
Как? Е отделна тема.
Дано борда устои!
цитирай
7. valsodar - И как точно ти ще ги защитиш? Няма ...
01.07.2014 09:31
И как точно ти ще ги защитиш?
Няма как!
Не ти ли прави впечатление това, че всички медии са в ръцете именно на тези, които продават и предават националните ни интереси и в тях не се допуска появата на национално отговорни личности, които може да им размътят водата?
А над 90% от населението е подвластно на манипулациите през зомбивизора, което определено оказва огромно влияние над ситуацията у нас.
цитирай
8. ferdi - Да..
01.07.2014 09:44
За съжаление си прав.. И аз се питам кога ще се появи някой, който да милее за българските интереси, земя и хора... но като ги гледам тея лицемерни изроди политици не ми е ясно как свестен и честен човек би могъл да оцелее там между тях, където всичко под българското слънце е обект на продан..
Темата е ужасна.. но и според мен сценария не върви към нищо добро.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391463
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив