Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2009 12:54 - Персонален Бог
Автор: valsodar Категория: Изкуство   
Прочетен: 2219 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2009 15:27


 Предложиха ми бог.

- Да, да - ще ви служи верно и ще изпълни всяко едно ваше желание, стига да му се кланяте редовно, да произнасяте името му поне по три пъти на ден, и да принасяте жертви пред олтара му !
- А това, с трите пъти дневно пък защо ? - запитах леко озадачен. - Един път не може ли ?
- Вижте, услугата "личен Бог" е промоционална, така де... малко е в бета версия и е възможно да се появят бъгове по трасето, смущения във връзката, ако може така да се изразим правилно. Затова и се налага повторно пренабиране. Понякога.

 Тук замълчах и се замислих за малко, преди да изстрелям следващият си въпрос - А името, името как ще му е, как да му викам на галено, Боги може ли ?!
- Не, не може ! Следва да се спазва протокола - в случай на извънредно обръщение може да е "О, Боже ! " , ако ви е налегнала болка някаква следва да е на "Божке-е-е-е лее-е ! " , но най - добре ще е ако се обръщате към него с фразата  "Прости ми Господи ! "
- Че за какво да ми прощава ? Аз още връзка не съм осъществил с него, непознати сме си някак си, а той тръгнал опрощения да ми раздава ??! За какво ?
- Е как за какво ? Нима не знаете ? Вие сте грешни по природа !
- Искате да кажете, че и Бог ни е създал с грешка в софтуера, а сега наместо него да корим, трябва всекидневно да му се извиняваме за неговата нескопосаност ??! - започнах леко да повишавам тон, гледайки с все по-голямо  недоверие на промоционалният пакет.
- Ама, моля ви се... ама недейте така, вижте той нашият Бог е съвършен и не можем да носим грешки за дейността на подизпълнителя му, грешка след чиято констатация, договора с него бе разтрогнат и той бе изгонен  , от божиите селения.
- Хм и кой е тоя ваш подизпълнител , да му... - тук се самоцензурирах, защото все пак..
- За Падналият Ангел чували ли сте ?!
- Мда-а-а, чувал съм ! - тук разговора взе да забива в прекалено теологична насоченост  и отегчен от безсмислените обяснения и лакърдии на промоутъра, започнах да чопля опаковката.
 Лъскава, присвяткваща в божественото си сияние с ярък етикет, на който с лазурно синьо бе изписано " Личен Персонален Бог 1 "
 Едно малко ъгълче в нея се бе разкъсало, а под него се подаваше листче , досущ с размер на микроскопично тефтерче, имащо място колкото да запишеш телефонен номер и име в него.
 С едно единствено изречение в него, изписано с дребен шрифт  - " В случай на експлоатационни затруднения при употребата на продукта, стартирайте вътрешната си програма - Стани Бог ! "

Продавача си замина, така и така не си закупих персонален бог , а сега си седя и се чудя.
 Добре де, ако наистина съм един спящ, непробуден бог, който чака своята Голгота за да се пробуди, какъв ли бог ще бъда ?!
 Такъв, който иска да му произнасят името три пъти дневно и да принасят децата си в жертва пред него или просто... малко по-човечен ?!





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ninpen - това си го бива!
29.04.2009 14:25
особено онова написаното с малко букви! Хитро-о-о;)
цитирай
2. valsodar - Така е
29.04.2009 14:39
Обикновенно, най-важният текст се оказва изписан с най-дребният шрифт :)
цитирай
3. victoriavselena - Хареса ми
29.04.2009 20:34
Джим Кери каза,че има девиз "Аз съм Рая" , има и книга М.С.Пек "Изкуството да бъдеш Бог", така че имаш и инструкции.
цитирай
4. valsodar - Охо, привет
29.04.2009 21:23
Не сме се засичали доста отдавна :)

цитирай
5. victoriavselena - аз харесвам острия ти ум
29.04.2009 22:39
чудесното ти чувство за хумор, но не съм част от "дуелите" блог. Ти навремето ми каза, че всеки един има своите читатели. Аз се старая да бда вярна на себе си и на целта си в този блог.
цитирай
6. valsodar - E, аз все още търся целта си
30.04.2009 00:00
Или поне основната сред многото. :)
И гледам да съм верен основно на себе си, защото ... на себе си изневеряваме далеч по-често, отколкото на другите около нас.
Както и да е - една немалка част от пътя вече е измината, ето че пак се срещнахме :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391760
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив