Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2008 12:32 - Модерация
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 54278 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2008 14:56


 Не съм си и представял дори, в момента в който създадох блога си, че един ден ще ми се наложи да посещавам сайтове специализирани в областта на психиатрията и психологията, за да мога да намеря оптималното решение за справяне с някои съблогъри, нуждаещи се от спешна психиатрична помощ.
 image
 В интерес на истината не са няколко, а е един, успешно клонирал се в различни никове и псевдноними, страдащ от сериозно разстройство на личността, проявяващо се напоследък в спам епидемията заляла блогосферата.
 Изразяваща се в псувни, закани, цинизми и заплахи.
Честно казано, е трудно да познаеш кой - кой е, когато се репликира в блога ти и над текста стои "анонимен". 
 Трудно е, но е и невъзможно , защото се забелязва една повтаряща се форма на необоснована агресивност , личностна характерност на стила, изразните средства , емоциите - всички те показващи , че човека всъщност е един и не съвсем.
 Сам като индивид и множество от шизофренични превъплащения.
  Растройство на личността изразяващо се в крайно асоциално поведение, открита враждебност и търсене на поредната жертва, върху която да излее гнева си.
 Психолозите си имат предостатъчни термини и подходящи диагнози за хора като него, но аз бих го окачествил, като страдащ от "Синдром на Помияра" - доволно въртене на опашка, когато му подхвърлиш кокалче, съчувстваш му, опитваш се да го разбереш и   вероломно и безпощадно нападение в гръб, ако покажеш дори и за миг, че можеш да се превърнеш в негова жертва.
 А жертвите на това психонедоразумение в блогосферата са немалко, аз поне се сещам за 4-5 .
 Не, няма да ви казвам , кой е - вие сами ще се сетите, наблюдавайки поведението му и долавяйки вонята на миазма носеща се от блога му.
 Изпълнена единствено с опити за злепоставяне на околните, провокации и скандални "разкрития".
Всичко това в разрез с Условия за ползване на Blog.bg , но въпреки това ненаказуемо и без конкретни мерки към момента.
 Тази неприкосновенност, осигурена му от модераторския екип, му дава фалшивата увереност, че има правото , безнаказано да напада всички нас, кога регистриран с провокативните си постове в блога си, кога клониран като вече баннати блогъри, а все по-често напоследък и като "анонимен" потребител.

Затова и не се чудете, че съм поставил всички мнения на режим "модерация", неприятно ми е да го правя, но засега това е единствения начин да продотвратя безчинствата му в блога си.
 Не ми е приятно да гледам, как обижда други потребители тук, осира темите и поддържа поведението на интернет трол.
 Надявам се, че поне близките му ще предприемат нужните мерки за спешно и адекватно лечение и за в бъдеще няма да представлява сериозна опасност за околните в лудостта си.

image



Гласувай:
0



1. анонимен - Виждам разбирач си
22.08.2008 12:38
Топките са ме досърбяли.

Виждам, че имаш страхотен потенциал да ги почешеш!
цитирай
2. valsodar - 12:38 - tlnet
22.08.2008 12:39
Ето ви и името на "анонимния"
цитирай
3. cecka1504 - И аз се надявам на същото!
22.08.2008 12:40
И аз се надявам на същото!
цитирай
4. krotalka - Я замириса ми на словесна битка!
22.08.2008 12:40
Що си хабиш силите? Така му четкаш егото, че е предмет на внимание. Зарежи го!
цитирай
5. valsodar - Кроталке, аз осъзнавам че е луд
22.08.2008 12:47
и осъзнавайки го, няма как той да ме нарани в лудостта си - всички негови действия си имат своето медицинско обяснение.
Мога ли да изпитвам гняв и раздразнение, към човек нуждаещ се от спешна психиатрична помощ за състоянието си ?
Не.
Но не мога да стоя безразличен, когато модераторите си пасуват, в очакването да се провокират поредните горещи конфликти както с Кендисейз.
Е, тоя път модераторите няма да ги огрее - няма да има нито горещ нито студен конфликт - мене ме нема в тая система :)))

Съзнавайки опасността, която могат да представляват подобни психопати за останалите потребители просто искам да ги предупредя да не приемат лично нападките му, дължащи се на заболяването му.
Да не допускат с ответната си реакция да станат поредните му жертви , с насилието над които той укрепва и се чувства все по-силен, значим и безнаказан в blog.bg.

Просто да се пазят от този помияр и от бяса му.
цитирай
6. анонимен - Valsodar,
22.08.2008 12:59
Сигурно няма да се изненадаш особено, но този проблем се шири навсякъде из нет пространството. Обикновено посещавам едно друго място, където се наблюдаваше целия спектър от "пациенти" :) и всякакви прояви много характерни и в реалността.
Чак психолог не е нужно да бъдеш:) има много начини за изразяване на отношение и всеки избира според себе си.
Но доказан факт е, че колкото повече внимание обръщаш на "пациентите" толкова повече ги караш да се чувстват значими...а струва ли си?:))
цитирай
7. valsodar - Да и в нет простраството са известни като "Тролове"
22.08.2008 13:09
Хора с болезнен егоцентризъм, готови на всичко за привличане на вниманието върху себе си .
Тлнет е типичен пример, но вече клиничната картина при него е доста по-сериозна и поради безхаберието на модераторски екип се появиха последните три поста в блога ми.
Честно казано, има далеч по-значими теми за които си заслужава да пиша и не смятам повече да се занимавам с въпросната "личност".
В кавички, защото личност не се става с подобно поведение като неговото :)))
цитирай
8. viovioi - А това не е ли агресивно да слагаш такъв позорен етикет на нетчето?
22.08.2008 13:14
И не мога да разбера с какво ви е обидил?? Или нападнал да речем. Той се забавлява.Това е забавление.
цитирай
9. valsodar - Много странна представа имаш за забавление
22.08.2008 13:19
Нямам желание да цитирам помията, която постоянно възпирам от изливане в блога ми и честно казано съм учуден от идеята ти за забавление ?
цитирай
10. lelya - Виж, то няма и какво да се каже, за...
22.08.2008 13:56
Виж, то няма и какво да се каже, зарежи го, не е добре просто. Дано го надживее. Успех.
цитирай
11. valsodar - Конкретен пример
22.08.2008 13:56
Цял ден млнет се опитва да пробие тук като анонимен, не му се отваря парашута и ми се кълне, че никога не е влизал като анонимен, откакто е регистриран :)))

Явно към диагнозата му ще трябва да прибавим и избирателна амнезия, съдейки по поведението му в собствения му блог - където сам си признава, че влиза като анонимен .

5. анонимен - vsichki blogeri sa glupavi
13:39 vsichki blogeri sa glupavi

6. neukolln - @5
13:43 Аз съм умен.

7. tlnet - анонимен 5 съм аз
13:43
цитирай
12. valsodar - lelya - Въпросче
22.08.2008 13:58
Ако видиш бясно куче по пътя си , какво ще правиш ?
Ще го подминеш тихомълком или ще извикаш ветеринарите ?

И понеже ветеринарите целенасочено си правят оглушки, за да гледат сеир - то поне мога да предупредя останалите да се пазят от побеснелия помияр и да го игнорират изцяло в блогосферата с начини които намерят за добри :)))
цитирай
13. theworld - Дай му свободно, valsodar!
22.08.2008 14:10
Не го спирай! Едновременно - не обръщай и внимание! Отговаряй си само на качествените коментари. Като оставиш хлапенцето да си поиграе, все в някой момент ще му писне да си губи времето. В крайна сметка - защо глупаците да не си покажат малоумието, ако чак толкова държат! Огромната дистанция между качествените коментари и тъпотиите също ще си свърши работата... Това е моето предложение!
цитирай
14. valsodar - Донякъде си прав
22.08.2008 14:13
И определено съм му ударил опцията "Игнорирай", но за съжаление, колкото повече игнорираш простаците - толкова по-безнаказани се чувстват те в простотията си.
Може би, точно заради подобно отминаване сме свидетели на едно небивало замърсяване на блогосферата.

А аз искам нещо простичко - тя да е едно приятно място за всички нас - без простащини и злоба, едно прилично място за дискусии.
цитирай
15. анонимен - Valsodar,
22.08.2008 14:24
т.н. амнезия е характерна за такива юзъри, както и миграцията от една полова принадлежност към друга. Обикновено пробват да "носят различни обувки" но накрая се оказват пак в собствените си патъци :))
Провокацията е основния им начин за общуване, вероятно щото по нормалния начин са незабележими.
От друга страна, често в нета има юзъри който се опитват да проектират точно противоположна на собствената си идентичност, заради която предполагам се чувстват неудовлетворени и изобщо има всякакви- a full bunch of freaks :))
Просто не си губи времето, наистина не си заслужава:)
цитирай
16. zezo - Характеристика на анонимния: ...
22.08.2008 14:50
Характеристика на анонимния:
Най-големия пияч.
Най-големия бияч.
Най-големия ебач.
Най-големия баровец.
Получава 5 цифрена сума приходи всяка седмица.
Има около 10-на имения само у нас (едното е на горната палуба на яхтата му).

Някой ако се сеща още нещо да добавя.
цитирай
17. valsodar - Интересно» Историята на Интернет троловете от Plamen Yotov(1-08-2008)
22.08.2008 14:55
Списанието "New York Times" посвети статия на историята на троловете в Интернет. Троленете в интернет е нещо като досаждане тук и там в интернет и може, съвсем свободно и може би според някои също толкова неточно, да се преведе като "няма какво да правя, зависим съм от емоциите които получавам от това което пиша в интернет и от омразата която сея", "разлайвам кучетата и не ми пука какво ще стане" или като "ей сега ще ви покажа кой съм аз".

Статията може да прочетете от тук ( http://www.nytimes.com/2008/08/03/magazine/03trolls-t.html?ei=5058&partner=IWON&pagewanted=all - The Trolls Among Us ).
За жалост троловете едва ли ще я прочетат тази статия защото са заети с голяма битка по форумите тук и там.


И още нещо интересно по същата тема ( от адрес http://joreyyy.blogspot.com/2008/08/blog-post_19.html - Написано от nickname778 )

Трол тип "Анонимен" : Тази разновидност на тролерите, е припозанала за свое хоби обикалянето на горският фонд и сканирането за статии и мнения различаващи се дори и на милиметър от собственото им мнение ( фундаментално и неоспоримо само по себе си ). Вследствие на настъпващи химични реакции в телата им, тролстващите започват да изпитват неудържимо желание да оплюят прочетеното, опитвайки се да предпазят по този начин събратята си от вредното влияние на мерзкото съдържание на въпросният сайт и когато не го направят, чувството че са виновни пред света, не ги оставя на мира с месеци. На въпросните често се случва вследствие пристъпа на ярост и притиснати от желанието си, да си изкажат мнението на мига, дори да не дочитат до край написаното - нередността светва като червена лампичка, която неистово крещи : Коментирай ! Коментирай ! И коментара идва. Кратък, ясен и точен : " Ти луд ли си ве ? ", " Как може да пишеш такива глупости?", " Тоя дето го е написал тва е яко тъп, честно " и прочие .
След дълго изучаване на поведението им в изолирана среда, учените достигат до предположение, че има три основни причини, нормалният човек да изпита нужда да натроли анонимно, дадено онлайн кътче : в първият случай поведението им се обяснява с наличие на мания за величие, която довежда до самовтълпение, че ничие друго, освен тяхното мнение, не може дори претендира за вярност и обективност. Предполага се, че в други случаи поведението им е вследствие от свръхвисоките изисквания за перфектно издържано съдържание, което да им се поднася, а те да четат с благоговение и съответно нетърпимоста им към всичко останало. Твърди се, че в трети случаи реакцията им е предизвикана от чисто човешката нужда ( да троловете, противно на очакванията ви, са хора! ) да си изкарат някъде насъбраният от ежедневието гняв : гаджето ги е зарязало, заради некъв квартален шушляк с мерцедес; някои си е позволил да ги засече, докато са пикирали с 114 км/ч към работното им място и тъй нататък, все до болка познати истории, случващи се и на нетроловете.

Професионални тролове : За разлика от троловете анонимници, професионалните тролове не обикалят безцелно, а населяват едни и същи ареали. Въпреки, че никой извън интернет не знае кои са, поне там те държат всичко казано от тях да им се пише на сметката. Движени са от много по-висши мотиватори от анонимниците - не тролят за лично удовлетворение, а чрез тролстване заграждат територия - професионалистите се оповават на тезата, че ако накарат другите да изглеждат смотани, то те автоматично стават готини.

Характерно и за двата вида трола, е че коментарите са тяхната стихия и изпитват панически страх да създадат нещо, а недай си боже да сложат името си под него ( може би от страх че себеподобните им ще ги разкъсат ). Понякога ( макар и много рядко ) на троловете се случва да прочетат/изгледат/разгледат нещо което да им се хареса, но тогава по неразбираеми причини у тях не се полува онази химия - просто лампичката не светва и не светва. Причината за това явление, все още не е известна на модерната наука, но се твърди, че е вид болестно състояние - при множество тролове са наблюдавани остри пристъпи на скомина при писане на : "браво", "това ми хареса", "и аз мисля така" и всички останали методи за изразяване на възхищение, одобрение и съгласие с прочетеното.

Основните потърпевши от набезите на гореописаните герои, са новаците в интернета, през чиито глави, вследствие напътсвията на троловете, започват да протичат мисли от рода на " Абе дали верно не съм тъп, щом 2-ма човека вече ми го казват" или "Защо да се занимавам да пиша, като хората казаха, че не ми се отдава". За сметка на това обаче тролстващите, нямат особен успех при "старите кучета", просто защото отдавнашните обитатели на гората, постепенно се научиха да не обръщат сериозно внимание на тролоското братство. И точно там е най-голямата вина на тролчетата - понеже нямат навика да се подписват като "Пешо Трола" или "Иван - Трол" ами се преструват на обикновени потребители, останалите се научиха да причисляват като тролско всяко негативно мнение изказано в нета. А по този начин се губи така ценното влияние, което едно време оказваше върху авторите и качеството на написаното от тях, уместната критика и добре защитеното различаващо се мнение.

цитирай
18. анонимен - Прекрасни статии
22.08.2008 14:57
Благодаря, че ги сподели. Аз повеждам война срещу тях
цитирай
19. zezo - И още нещо за троловете: http:...
22.08.2008 15:03
И още нещо за троловете:
http://www.darklegacycomics.com/51.html
Епизод от комиксче-бъзик с играта World of Warcraft, пародиращо играчите и техните герои в играта :)
цитирай
20. valsodar - Недопустимо съдържание Blog. ...
26.08.2008 18:55
Недопустимо съдържание
Blog.bg, макар да предоставя свобода на словото, си запазва правото да изтрива материали и регистрации на потребители, които са нарушили някое от следните условия:
Публикуват материали, които са насочени срещу честта, достойнството и доброто име на друг потребител или собствениците на сайта.
Публикуват материали, които са в разрез с Конституцията и законите на страната, особено в частта им за защита от дискриминация по всякакъв признак, подстрекаване към насилие и извършване на престъпления, както и със закона за авторските и сродните му права.
Чисто рекламни блогове не се толерират и ще бъдат премахвани.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7407396
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив