Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2008 23:55 - Нещо съм си сбъркал държавата ?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2014 Коментари: 6 Гласове:
0



  Май нещо съм си сбъркал държавата ?     Няма как да е тази, която познавам след като небивалиците вече не са в приказките, а в новините, които четем всеки ден.  
  Очаквам всеки момент да срещна Алиса от огледалния свят, но наместо с нея, се сблъсквам постоянно с кошмарните идоли на ежедневието.

 Навремето от целия прочит на библията, най-много ми допадна сценката, как Иисус от Назарет прогонва  търговците от храма. Гледаш го един такъв смирен , невзрачен и дрипав кльощавичък брадатко, пълен мушморок отнесено говорещ за пийс и хармония световна, а в един момент му прекипява и наритва фарисеите обърнали божия дом на тържище. Какъв обрат, какво чудо ?!
  А днес, днес всичко е за продан.
 Не ви достига морал ? Няма проблеми - Биг Брадър е насреща. Ще научите всичко за свирките, коя звезда не си пере гащичките и що са  това мъжки ласки. После само не се учудвайте защо децата започват със секса на 12-13 години , а на 18 са вече старци в мирогледа - Биг брадър е насреща ! 
За любителите на селската фантастика, предстои новото издание на Сървайвър - единствено чрез него можем да научим, до къде е готов да изпадне човек в самоунижението си за някой лев.  За новия му епизод няма да се учудя , ако проядат и глисти, както на рекламата му.
 Не ви достига самочувствие ? Предавания за кандидати за слава бол ! Там не само ще може да се изложите на спокойствие демонстрирайки охотно психичните си недъзи, не само ще покажат простотията ви пред няколко милионна аудитория, но ще ви и платят за това. Все пак, кое ако не простащината вдига рейтинга на медиите ?
 Какво не ви достига ? Вяра в бога ? Че защо ви е да вярвате в бога, я по добре си свийте по едно джойнтче с дядо ви поп - сега марихуана се отглежда къде ли не и без помощта на САПАРД , а църковната реколта си е най-блажна. 
 Така де, кой друг ако не духовно лице ще ви осигури най-пряката и добра  връзка с бога на по цигарка - две?
 Ние сме в страната на неограничените възможности - вас никой няма да ви спре за нищо, ако имате две неща - добра банкова сметка и добър адвокат.
 Газете си хора на воля, лъжете, мамете, крадете колкото ви се услади, станете депутат ако щете - не само че няма да ви порицаят, а даже и може да ви наградят с някой и друг правителствен орден.
А ако сте опасно луд, най-много да ви пратят като посланник в Монголия.

 Така де, днес правителството ни пак изплака пред Ферхойген в в опита си за оправдание, че крадяло по селски, защото нямало кой да го научи как да краде с финес.
 Правителството ни се нуждае от вас - от вашата инициативност, разчупен мироглед и липса на морални задръжки.

 Защото ако сте с морални задръжки, то навярно и вие се чудите с мен - А бре аджеба, това моята държава ли е или е някакъв кошмарен сън ?




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lelya - Прекрасна ретроспекция на случ...
28.08.2008 00:25
Прекрасна ретроспекция на случващото се. Какво му трябва на човек? Коричка хляб? Ферери? Яхта? Всеки според потребностите. Ще има 13 пенсия другари, ура. Нима има човек, който не иска да влезне в сарая на Доган, да има хотелите на Велчеви, горите на царя? И как да го постигне - ти си го разказал. Ако не иска или не умее да извършва престъпление то ето прекрасните възможности за развитие и изборът не е малък. Няма задръжки, скруполи. Напред към парите. Шоу да става. Хляб и зрелища - нищо ново под слънцето, нали? Само дето с технолигиите е напреднало човечеството иначе хората са си такива, каквито винаги са били.
цитирай
2. cucu - Не, не
28.08.2008 02:05
не е кошмарен сън - това е твоята (нашата) държава...
цитирай
3. gothic - Аз не искам сараите на Доган. . .
28.08.2008 09:24
Аз не искам сараите на Доган...и се надявам наистина да е само кошмар.
цитирай
4. анонимен - Стига си хленчил
28.08.2008 09:29
Може и държавата да те е сбъркала. Запрятай ръкави и работи усилено да промениш нещата
цитирай
5. анонимен - И аз твърде често имам усещането, че ...
28.08.2008 11:36
И аз твърде често имам усещането, че съм се родила в погрешно време и погрешната държава. А непукизмът, за съжаление се унаследява, не се придобива...блазе им на щастливците..
цитирай
6. valsodar - То и да си непукист не е лесно ! :)
28.08.2008 11:51
Трябва или да си изпаднал в кататония или родата да е от старото добро утро, поизпрала капиталец в смутните времена :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7408301
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив