Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2008 13:37 - Джей Лено vs Слави Трифонов vs Blog.bg
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3591 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 31.08.2008 13:43


  Какво е общото между Джей Лено и Слави Трифонов ? И двамата слизат от екран. И точно до тук свършват приликите между тях, въпреки че мечтата на единия бе, да копира марката, имиджа и славата на първия.
 Неуспешно, защото ако американските сценаристи искаха да съдят Джей Лено, за това, че сам си пише блестящите монолози, то българските независимо от огромния си брой, не можаха да спасят Слави от собствената му жилка простотия и арогантност.
 Разликата между двамата е дотолкова огромна, че просто не искам да дискутираме върху образа на Слави Трифонов пред малкия екран, защото каквото и да кажем надали ще е за  добро , така че нека по-добре да отминем въпроса съпоставими ли са изобщо.

 Искам да ви питам нещо друго - Смятате ли, че в България има почва от която да се роди един бъдещ Джей Лено ?
 Остроумен и изящен, неробуващ на политически пристрастия, справедлив и злободневен ?
Човек, който и в най-тежки времена е способен да погледне на нещата от към пародийната и смешната им страна ?!
 Искрено се надявам да се намери такъв човек в страната ни, доказала че изобилства от таланти.
Но от друга страна се питам - а дали ще е способен на безпристрастност, при положение , че рекламодателите успяват да манипулират всички медии у нас ?
 Възможно ли е да хапеш ръката която ти плаща и въпреки това да останеш верен на идеалите си ? Да не се поквариш дотам, че да чакаш кой лагер ще плати повече, че да оплюеш раболепно другия ? 
 Защото , колкото и да ни се иска да вярваме в свободата на словото у нас, тази свобода отдавна я няма и предстои да бъде извоювана.
 Така, както се опитваме да си я извоюваме тук, в тази минатюра на медия - нашите лични блог пространства.
 Броя прочити на дневника ми,  ме кара да се замислям все повече и повече над това , което пиша, защото достига тиража на всекидневник в малък град.
 А това, определено си носи и своята отговорност със себе си.
 И ме кара да си задам още един въпрос, а нужен ли ни е вече Джей Лено, след като в блогосферата има много повече алтернативи на присъствието му ?
 Различни неповторими, с уникални гледни точки.
Лично студио, в което ние сме си водещите, посрещаме всеки един гост по възпитанието му и го изпращаме по акъла му, място за споделяне, дебати, информиране за всевъзможни новини, сред тях и упорито отбягвани от останалите медии.
 И от ден на ден става така, че все по-рядко включвам копчето на телевизора и все по-често влизам в последните публикации на блогосферата.
 И определено не съжалявам, не ми липсват телевизионните гурута и трътлетките подскащи нервозно пред екрана.
 Защото времената се променят.
Неусетно почти.



Тагове:   BG,   Blog,


Гласувай:
0



1. анонимен - Основната разлика между Джей Лено
31.08.2008 13:42
и Слави Трифонов, е че Джей Лено е смешен.
цитирай
2. valsodar - Именно - Джей Лено си има таланта
31.08.2008 13:44
А Слави - самочувствието :)))
цитирай
3. анонимен - Има и нещо друго.
31.08.2008 13:49
Предоплагам си гледал Шоуто на Джей Лено. В САЩ нещата стоят по много по-различен начин. Там той си прави бъзици с тамшните артисти,спортиси, музиканти. Ебавките му с политиците заемат една много малка част от монолозите му. Освен това той там има възможност да кани на гости всеки ден различни звезди от световна величина.

Докато при Трифонов нещата от самото начало винаги са опирали до коментари на този или онзи политик. Няма как просто това да не се изтърка.

Да не говорим за гостите, които кани от две години насам... адски неизвестни непредставляващи за никого интерес.

А относно това дали в България може да се роди човек като Джей Лено. Може разбира се, въпросът е че такива хора нямат поле за изява. Или по-скоро не им се дава възможност за развитие.
цитирай
4. valsodar - Може би и по тази причина блогосферата ще отбележи бум ?
31.08.2008 13:55
В големите медии, човек и да иска да е свободен в изявата си , трябва да се съобразява с рекламодателите си - а си настъпил някой по мазола, а са ти секнали приходите.
Затова и толкшоутата са толкова умрели и безлични в същността си - дежурните комплименти и внимателно подбрани въпроси.
цитирай
5. slavuncho - Може да се роди, защо да не може!
31.08.2008 14:04
Може и да е роден... Проблема е, че трябва да има пари за собствена медия, в която да се изяви, пари за да е достатъчнто независим от политическите повеи, пари за... и т.н. А пък аз не вярвам в легендата за "честно спечелените пари" - няма такива, освен в количество, с което да преживяваш горе-долу...
И Лено не е някаъв уникат, но е давал достатъчно висок рейтинг, а следователно и приходи и за това е на екран. Щом го свалят явно положението се е променило :)
А за другия - нищо... просто нищо...
цитирай
6. анонимен - Няма как това да стане в блогосферата.
31.08.2008 14:04
Както видяхме тук,на наистина забавните и четени блогери им бива лепван етикет "анонимни тролове", без изобщо някой да си направи труда най-малкото да провери за какво става въпрос.
Проверка по IP например.
цитирай
7. valsodar - Проверка по IP например - да, защо не ?
31.08.2008 14:13
Дизайна може да бъде променен, така че подобни неща да не се случват. Умишлено не се прави, защото сеира продава по-добре от съдържанието.
цитирай
8. valsodar - slavuncho, има и друго
31.08.2008 14:15
Джей Лено не е станал Джей Лено за два дена - зад популярността му стоят години труд.
А тук всеки си мисли че отбира от всичко, затова и е толкова срещана репликата - Ти пари ми дай, а аз акъл си имам ! :)))

Човека може да си позволи да срива рейтингите на президентите си, не защото му плащат за това, а защото има силата да се присмее над грешките им и да ги покаже пред света :)))
цитирай
9. gothic - Не знам само дали забелязахте, к...
31.08.2008 14:38
Не знам само дали забелязахте, когато Шоуто на Слави се водеше от онзи, мазния (даже не му знам и името) по времето когато титуляра имаше здравословни проблеми, дали имаше някаква разлика в нещо, освен в лицето на екрана? Сценарий от - до...
цитирай
10. kalbotobg - ...
31.08.2008 15:08
Да му се невиди, таланта може да цъфне навсякъде, Незнам какъв е зора да ги сравняваме, колкото повече, толкова по -голям шанс има да попаднеш и на някой дето наистина го бива. Това да се подрязва дървото преди да цъфне не е на берекет ;)
цитирай
11. анонимен - ...
31.08.2008 15:11
Най-циничното в случая, е че той (Слави) не практикува това, което проповядва. Колкото и да се старае и да демонстрира съпричастността си към тълпата - той я мрази и ненавижда. Вероятно защото съзнава, че е част от нея.
Затова си мисля, че тълпата отдавна го е изоставила.
Но няма страшно ..в природата няма празно ..въпрос на време е да се появи друг цар на слепците, както писах под #20 при медуза.
цитирай
12. mitternacht - ...
31.08.2008 16:02
M'чи... Слави чете само вицове.ком, току изръси някой ТЪП цинизъм или се подиграе с Волен Сидеров.
Друго нема.

ps.Днес се хилих на The daily show с някакъв симпатяга, когото досега не бях гледал-Джон Стюърт.Голям бъзик с Бушито.
цитирай
13. zaw12929 - Има много интеличентни предавания
31.08.2008 21:47
като това на Кеворк, но ги снемаме от екран, защото той не плещи простотии и цинизми
Предаването на Слави вече прилича на плоча в която игличката е зациклила и повтаря едно и също. Няма развитие. Той самият няма развитие с което да дава пример. Заклет ерген, това за пример ли е.
Хората, които имат финансови възможности не си създадат семейство, деца, да живеят за пример.
Калевци, Кулевци и те се изтъркаха ръстът им намаля, колкото и да се дерат
Виденов си отиде един умен мъж на България, време е и циничните хитреци да слезат от сцената и дадат път на хората с нова култура , а не с цинизми да увличат аудиторията и затриват младежта с разпалване на долни страсти. Неуважение на истинските интелигенти. Диванчето е място за култ към чуждото и простащината.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391902
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив