Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2008 12:54 - досиета Х
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1444 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2008 13:01


image
image
 Една дискета смути покоя на разузнавателните ни ведомства. Смути покоя и на управляващи, и на опозиция , и на журналисти.
 Дискета предадена въпреки охраната на генералния директор на ОЛАФ Франц-Херман Брюнер. 
 Днес всеки заинтригувано се пита, какво ли е записано на тази дискета и каква реакция да очакваме от ОЛАФ след отварянето й ?
 Работните версии са няколко :

Версия първа :
 Съдейки по начина, по който лицето "Пенсионер" , пробива охраната, няма как да не заподозрем съучастие на охранителите, за да може то да премине през кордона им, целящ да осигури безопаснотта на генералния директор на ОЛАФ Франц-Херман Брюнер.
 Нима това не е акция да се посплашат малко разследващите от ОЛАФ за да поспрат с разследванията си за злоупотреби със средства на ЕС от страна на управляващите ни ?!
 Че те тука у нас самоубийци за малко да застрелят главния Балансьор, какво остава за безопасността на делегатите от ОЛАФ.
 А и самият пенсионер е съмнително здрав, напорист и охранен, за нивото на пенсионерите у нас, което буди съмнения, за подставено лице от тайните ни служби.
 image
 Преди време, когато тръгнаха първите скандали по САПАРД лично президента ни нареди на ДАНС да разследва ОЛАФ.
 Нима сега не им се връчва разработка "ОЛАФ" , която трябва да тушира скандала покрай разработка "Лиана" и разкритията на Юрген Рот  ?!
 Един вид, вие изиграхте вашите козове, сега е ред за нашите.
 И на дискетата всъщност е досието на Херман Брюнер, уличаващо го като бивш агент на ДС.
Подобни досиета при нас бол, просто въпрос на време е всички родени преди 1989-та да попаднат в тях при необходимост.
 А като гледам директора на ОЛАФ, колко годинки има зад гърба си, бая богато агентурно минало ще е насъбрал ?!

Версия втора : 
 Петиция подписана от българските пенсионери, за приемането им от ЕС като вид защитен от изчезване, с молба за вписването им в червената книга с цел физическото им оцеляване.
 Иде си зима, сметките за парно , ток, храна и лекарства стремглаво си летят нагоре, а родните ни пенсионери трябва да оцелеят цял месец с джобните за един ден, с които разполага  беден средностатистически европеец.
 Петиция придружена от предконгресния клип на БСП, в който ясно се вижда, че в скоро време пенсионерите у нас ще се броят на пръсти - по един в трамвай.

 С всеки един ден мълчание от страна на получилия дискетата, версиите се множат все повече и повече, но моите подозрения са, че тази дискета изобщо няма да може да бъде разчетена поради появяващото се съобщение при отварянето й - "Системна грешка".

 Защото всичко у нас е вследствие на грешки в системата.
И колкото и досиета Х да прелистят в Брюксел, вирусът в системата им е вече налице и той действа безотказно и подмолно още от началото на 2007-ма година.
 Един троянски кон, пред чийто галоп падат всички опити за защита от бедите, които е понесъл на гърба си.
 Мафия превзела страната на държавно ниво, правосъдна система , която нито осъжда, нито с право и управленчески елит достоен за затвора с престъпленията , които извършва всекидневно спрямо собственият си народ.
 Просто една грешка в системата, за която вече и изборен рестарт няма да помогне, а се иска рязане до дъно.
 Дъно, което вече е достигнато.
 


Сн.: Булфото  
( Спаси изкуство - изчукай поетеса ! )




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Даро - виж този филм и пиши
24.11.2008 11:42
Burn After Reading

Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: комедия
САЩ, 2008, 95’
Режисьор: Джоуел и Итън Коен
C: Джордж Клуни, Франсиз Макдорманд, Джон Малкович, Тилда Суинтън, Брад Пит, Ричард Дженкинс, Дж. К. Симънс
Диск с мемоарите на уволнен агент от ЦРУ попада в ръцете на фитнес инструктори, които се опитват да го продадат.

Неуморимите братя Коен се завръщат към криминалето и комедията в
най-новия си филм – шантава история за шпионаж и нарцисизъм.
С невероятен звезден актьорски състав тази безсрамно смешна сатира напомня на по-ранни техни опити в жанра като Да отгледаш Аризона и Големият Лебовски.
Джордж Клуни играе бивш агент от тайните служби, мотаещ се из обществото на Вашингтон и свалящ жените почти като рефлекс. Настоящата му любовница е влиятелната и властна Кейти Кокс, която не питае нищо друго освен презрение спрямо съпруга си Озбърн, при това далеч преди той да бъде уволнен от ЦРУ. Озбърн започва да пише книга, в която възнамерява да разкрие всички тайни, които знае, но диск с неговите записки изпада от чантата му. Когато този диск попада в ръцете на двама нещастни фитнес инструктори, които имат нужда от пари, историята се заплита порядъчно.
Джоуел и Итън Коен са доказани майстори на фарса. Обратите следват с шеметно темпо, а героите съвсем откачат под натиска на шантажа, ревността и убийствата. Колкото по-гротескно става всичко, толкова повече нараства и удоволствието да гледаме тези актьори как се забавляват с ролите си. Малкович прави страхотно изпълнение като мрачния и яростен Озбърн. Клуни просто е роден да играе в комедиите на братя Коен и се вписва в неистовия ритъм на сюжета. Макдорманд създава героиня, която превъзхожда дори ролята й във Фарго. А Пит, със своята шантава прическа, доказва за пореден път желанието си да прикрива харизмата си на кинозвезда под маската на напълно нелепи герои. След мрачния им шедьовър Няма място за старите кучета от миналата година, с радост виждаме как братя Коен се завръщат към комедийната си същност. Талантът им да разголват героите си до най-абсурдните им несъвършенства е просто неистов.


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7407626
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив