Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2008 10:39 - Тези след нас
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1940 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Отупали някакъв студент, Нейде по морето , в някакъв си мол. 
И веднага в нета се надига вълна от недоволство и праведен гняв, ама моля ви се, на какво прилича това - бият студентите ни, цвета на нацията, бъдещето на държавата ни ! 
 Къде е полицията, къде е държавата ни - Бунт, Революция !

 Първо, един студент, не са всички студенти. 
 И второ, ако аз си закича табелата студент, тя трябва ли и ще може ли да ме опази от това някой да ми посегне в пристъп на афект ?!  
   А бе, нещо хем ми е смешно, ама хем ми е и тъжно. 
Смешно ми е от овчия поглед към нещата, от поредното малоумно клише , което се опитва да си пробие път, че студентите са цвета на нацията ни и като такива, трябва да си ги държим в ковьозче, за да не може нищо от реалният свят да ги достигне и да им навреди.  За да не им окапе цвета и отдолу да се покаже поредното ялово дърво, което плод не ражда, а само се кичи с чужди дела, мисли и цитати.

 Тъжно ми е, защото някак си с много лека ръка се прехвърля щафетата. И тази щафета не е низ от добродетели, достойни постъпки и идеали за следване, а низ от проблеми, безхаберност и мекушавост, които се препредават на следващите, с надеждата те да ги преборят.

 Как ?

Ами те да си го узнаят, те са цвета, кат цъфнат те , всички ний ще вържем !

И някак си с много лека ръка се отхвърля отговорността, която тегне на раменете ни от момента на раждането до края на живота ни, отговорността която ние лично си носим пред живота, за думите, помислите и делата си.

А промяната все повече се отдалечава от нас, чакайки поредното поколение, което да я извърши, а то е все по-далеч в бъдещето и все повече нехае за нея.

 Защото хората се научиха и привикнаха да живеят в свят на несправедливост, унижение и цинизъм. Научиха се не отведнъж, а постепенно.
 Една по една идеите, за които умираха дедите ни, бяха изместени с лъскавите реклами обещаваши охолен живот на кредит.
 Кредит, който други ще платят.
 Тези след нас.

Някъде набили студент ?
Ами, ха честито !
Добре дошъл в реалния свят - този зад стените на кувьоза !



Тагове:   НАС,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - И от липсата на идея :)
21.12.2008 11:27
Има си всеобщ ропот и недоволство, но те са от кръчмарският тип, от хъшовският - ропот на маса !

Толкова дълго други мислеха наместо нас, че сега всички са изпаднали в идейна безизходица, как да променят системата и дали си заслужава те да се включат в промяната ?

А бе, с две думи - аз съм много садисфекшън, ама ако може някой друг, по-умен да каже как и да го направи, ще му кажа едно Евала и ще му гледам сеира !
цитирай
2. mitternacht - Братко,
21.12.2008 11:52
няма значение, че е студент.
Има значение, че ако посред бял ден отидеш до мола (магазина, да се разходиш, в парка) може да те пребият жестоко без основателна причина.
При все, че е било фраш с охрана там.
Какво остава на човек тогава?
Да се въоръжава до зъби или да не излиза от вкъщи.
Щото наистина държавата ни страда.Момче излиза нощем-убиват го от бой.Момче излиза следобед-пребиват го пред очите на отговорните за сигурността.
Поне да разрешат свободната продажба на оръжие....
цитирай
3. valsodar - Именно !
21.12.2008 11:56
Условията за нормален живот , с гарантирана неприкосновенност на личността, трябва да са еднакво достъпни за всички, а не само привилегия на избрани :)

Момче излиза нощем - убиват го от бой ?!
Старец си ляга вечер , влизат му в къщата и него го убиват ?!
Каква е разликата между двете убийства ?!
Може ли да се каже, че едното е допустимо, а другото не ?

Дразни ме евтеният популизъм , с който се вдигат студентите да танцуват около пилона на политиците, трупащи дивиденти от глупостта им.

Свободната продажба на оръжие няма да реши проблема, защото с какво ще се въоръжи един пенсионер, преживяващ деня на цената на едно кисело мляко и четвъртинка хляб ?
цитирай
4. анонимен - meir
21.12.2008 14:05
Лично за мен остана загадка- как според бащата на Балтов- синът му е едва ли не ангел, "който той учил цял живот да бъде човек", а приятелите му най-обикновени отрепки?!Ама всичките без изключение.
Студентски град прилича- а бе всъщност си е едно гето.Библиотеките са превърнати в салони където се вдигат щури купони :)
Днес по стар български обичай СЛЕД трагедията се намериха хора да правят шествия.Шествия но срещу какво и кого?Тези заведения са там за да обслужват студентите- не мутрите.
Нали се досещата какъв специалист ще излезе от някой делящ времето си между работа на час, купони посред нощите и псевдо следването в "престижен" ВУЗ.Изпити се вземат с рушвети, хендсфрийта, пищови, продажба на плът от дашни студентки...
цитирай
5. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
21.12.2008 14:39
Имайки предвид агресивноста на българина, защото колкото и да го отричате нашенеца си е доста агресивени идеята му за забавление е да натупа съгражданите от другото село дошли в тяхната дискотека, та предвид агресивноста разрешението за оръжие ще влоши с пъти нещата. Абе хора, че те и сега се избиват един друг като пилци...как може в мозъка ви да мине малоумната идея за свободна продажба на оръжие...като гледам какво правят без него, не искам да знам какво ще стане ако го разрешат.
цитирай
6. rummi - тези, "които ще поемат пътя ни"...
22.12.2008 14:10
май не са с усещането, че ние "храбро сме се борили". май са с точно обратното усещане...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7409519
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив