Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2008 09:04 - Клоунада
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1478 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В България политиката е цирк, а политиците ни циркаджии. 
Тази общонародна максима е на път да се докаже с медийните изяви за претендентите за парламент 2009 Бойко Борисов, ненадейно просвирил на пиано в дом за сираци и достойно опониращият му на стана Стефан Данаилов.
 За Сергей Станишев, няма какво да се питаме коя професия е достойна за имидж-мейкърите му, естествено че за водача на новото ляво, най-добре ще се впише ватманската професия.
 Царя си е професионален изгнанник в образа на рицаря на печалният образ, Каракачанов - заклет хъш , така че... явно за всичките ни политици си има по една алтернативна професия, за времената на криза , които си идват и у нас.
 Честно казано изпопретеснил се бях, че бате Бойко ще трябва да се завърне към пожарникарското си поприще, отчитайки наедрялото му телосложение напоследъка и съмненнията ми , как ще се спусне по пожарникарският пилон.
 Да не се наложи, я дупката да се разширява на пода, я накакъв друг медиен сакатлък да се случи, защото в него са вперени очите на заблудените гласоподаватели и не върви някак си да ги разочарова по такъв дебелашки начин.
 Но виж, встъпителните акорди на леката кавалерия изсвирени от него , са знаменателни.
Досущ като щурма на английската лека кавалерия по руските позиции в Крим, така и Бойко щурмува властта - с устрем и хъс, достойни за камикадзе с вик Банзай.
 Чудя се, останалите ни политици, какво ли са ни приготвили като изява в дните преди изборите.
Цирка тепърва започва и водещите клоуни откриха програмата му под звънките възгласи на конферансието за коледна благотворителност, във времена на всеобща криза.
 Но не тая, икономическата криза си ме плаши - ще я преживеем някак си, така както преживяхме югоембаргото, американските ракети падащи над София, Виденовата зима, и Беровите възгласи.
 Ние сме корав народ, доказал в историята си, че може да преживее всичко това, за което останалите народи се вдигат на бунтове и революции.
 Ние сме си сеирджии по душа и обичаме да се наслаждаваме на политическата клоунада тепърва набираща ход у нас.
 Е, ще ни липсва засменият трубадур Жорж Ганчев, но на негово място има не по-малко комична личност - кречеталото Волен Сидеров със семейната му партийка, поела в атака към последните трохи от трапезата ни.
 Нещо се губят жените, в тази цирканиада, но не се и съмнявам в уменията на Татяна Дончева като звероукротител - цял Румен Петков редом с ДАНС изправи на задни лапи, ще ли й се опре нещо по-дребно и невзрачно от рода на тигър или лъв ?
 Емел Етем ще влезе достойна в ролята на многострадалната Малвина ронеща сълзи при поредното бедствие пуснало бримка на чорапогашника й,  малкият Мук Василев ще й придържа шлейфа, а зад тях в шпалир ще се нижат всички останали второстепенни актьори от политическата ни сцена.
 Куклите на конци отново ще ни веселят с веселите си предизборни монолози и мними спречквания, в които и може да падне някоя глава с фес, в образа на злия победен от доброто.
 А дискретно над тях, ще виждаме в сянка само ръкавелите на кукловода, който винаги е бил един и същ.
 Независимо от избора, който ни разиграва и шекерените петлета, които ни раздава на входа на шатрата с надпис над нея " 20 години Демокрация - 20 години в цирка ! "
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. finbel - Привет Радо и компания
23.12.2008 14:29
честитя ви празниците с новата си песен http://finbel.log.bg/article.php?article_id=16612
цитирай
2. valsodar - Мерси за песничката ! :)
23.12.2008 14:29
Честити да са на всички ! :)))
цитирай
3. анонимен - CIRCUS 'BG'
23.12.2008 22:39
Помниш ли на времето, когато в нашия град дойдеше цирк и някой ако предложеше да отидем какво му отговаряхме? ...- На цирк ли?! Какъв цирк бе, братле!? Я се огледай наоколо...
И така си беше. А всеизвестно е, че всеки е луд с номера си, а някои - с цяла програма...
Нагледахме се , нали ? Но това не е всичко, приятели - ЦИРКА ПРОДЪЛЖАВА !!!

Пожелавам ти весели празници!

the Porsche
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7410627
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив