Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2009 12:03 - Добри ли са добрите новини ?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1304 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 05.01.2009 12:04


 Честно казано, изненадан съм от новината за това, че Ставийски влиза в затвора.
Може би и заради това, че дълги години бяхме приучавани, как за някои хора закона просто не важи, как за определени персони винаги могат да се намерят вратички в него, през които те  да се проврат и да ни помахат весело за довиждане  на посърналите ни илюзии за законово общество.
 До днес.
И съм някак си странно объркан.
От една страна изненадан и същевременно обнадежден, а от друга уморен и разочарован.
Изненадан от бялата лястовичка в правосъдната ни система, показала, че макар и със закъснение, закона все пак може да бъде приложим, независимо от ранг и обществено положение.
 Объркан, защото очаквах и тоя път да му се размине, след нескончаемите му медиийни изяви и показни актове на разкаяние и благотворителност.
Уморен, от нескончаемата медийна одисея покрай делото, от грозната демонизация на бащата на Емануела и от прекомерно захаросания образ на Максим не без помощта на медийни манипулации в негова полза.
 Разочарован, защото дали бе нужен целия този обществен натиск за да се достигне до една справедлива присъда и дали само това е начина, по който може да се накара да заработи правосъдието у нас.
 И ми се ще да вярвам, че присъдата влязла в сила, не е само един показен акт да замаже очите на брюкселските бюрократи, стиснали здраво паричките дето уж нашите демагози трябваше да похарчат.

 Дай Боже, да видим и Румен Петков с ефективна присъда, и споменатите в аферата Лиани, както и много други заслужили вниманието на Темида, но облепили очите й с тлъсти пачки, за да продължи да е сляпа и неефективна .

Затвор от 2,5 г. за Стависки



Тагове:   новини,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anubhis - целият този шум,
05.01.2009 12:20
който се вдигна около делото Стависки,си беше достатъчно наказание,за него и за Денкова,целият този път от "Осанна" до "Разпни го"...но това е нормално за България....Добре поне,че в родната му Русия го подкрепят....
А ти си си прав да се чувстваш както си искаш...
цитирай
2. reffina - Преди пет, или шест години ( не си ...
05.01.2009 12:30
Преди пет, или шест години ( не си спомням вече), в родното ми градче - Плевен, едно цигане влезе в съседният апартамент и задигна DVD, телевизор и.....кожено палто. Четири годинки в затвора!!!! Тук става на въпрос за човешки животи, отнети, и за други - почернени....
цитирай
3. valsodar - anubhis
05.01.2009 12:59
Ако шума в медиите бе достатъчно наказание, то убийците щяха да са неизменни гости във всички вечерни толкшоута.
Явно не е, затова си има и затвори, да могат на спокоен размисъл да осъзнаят сериозността на грешката си.
цитирай
4. anubhis - valsodar,
05.01.2009 14:06
какво те кара да мислиш,че Стависки е безсъвестен тип,който ще осъзнае грешката си единствено в затвора?Доколкото знам,не е психично болен,който не прави разлика между добро и зло,нито е малоумник,за когото и антирекламата си е един вид реклама....
Така,както ти може да се чувстваш изненадан и разочарован,така и той има на чувства,-ако ти ги изразяваш в блог пространството,то той ги показва по телевизията-иначе как ще разберем как се чувствате и двамата.....:)
цитирай
5. valsodar - Анубис, такъв е закона
05.01.2009 14:10
За всяко престъпление си има наказание и тези с ефективни присъди си ги изтърпяват в затвора.
Стависки просто може ссамо да се радва, че за предумишлено убийство се размина с толкова малко.

Имаше един филм на времето "Москва не вярва на сълзи" :)))

Чувствата са си чувства, но и отговорността си е отговорност - след като си се качил пил и шофираш в явно нетрезво състояние, то трябва да си и платиш съответната цена за гевезлъка, дори и тя да е две години и половина лишаване от свобода.
цитирай
6. anubhis - valsodar,
05.01.2009 14:23
не ме разбирай погрешно,аз уважавам закона и съм "за" спазването му,само че ужасно се ядосвам на хората,които смятат,че Стависки е безотговорен и не съжалява за стореното-все пак и той е човек като всички останали...прекалено много хора,и то хора,които не го познават,се нахвърлиха срещу него...и какво очаквате-да не се защити?
цитирай
7. valsodar - Въпросът е не дали съжаляваш
05.01.2009 14:33
Въпросът е не дали съжаляваш за стореното, а дали имаш доблестта да си платиш цената за безотговорността.
Защото няма как другояче да се нарече факта, че човек който е пил и ясно е осъзнавал , че с алкохол в кръвта не трябва да се шофира, се е качил зад волана и е отнел живота на един човек и съсипал години от този на друг.

Много убийци съжаляват за стореното, но.. законът е такъв, че е приел за нормално те да съжаляват за грешките си в изолация от обществото, счело ги за опасни в безотговорността им.

Ако Ставийски бе мъж в самото начало, никой нямаше да му се нахвърли за каквото и да е било.
Напротив, поведението му не подхождаше за това, което се окачествява като мъжко - нямаше грам доблест в началото след катастрофата.

А бе, може и да е олимпийски и всякакъв , но за мен си е един разглезен лигльо.
цитирай
8. anubhis - разглезен лигльо?
05.01.2009 14:43
възможно е,или просто е нормален човек като всички останали,с нормален страх от затвора...не съм чула някой да е изгарял от желание да бъде наказан за каквото и да било провинение досега,и не ми казвай-аз бих го направил,бих се държал мъжки и бих искал да ме вкарат в затвора-не го казвай,защото няма да го направиш-едно е да гледаш отстрани,друго е да си на негово място...
цитирай
9. valsodar - Явно доблестта е качество слабо познато
05.01.2009 15:33
Явно доблестта е качество слабо познато по нашите географски ширини, щом спора стигна чак до тук.
Всеки може да сгреши, но всеки трябва да може да си понесе отговорността за грешката , а не да се скатава като пълен женчо, зад образа си на .., популярна светска личност.

Не може да участваш в кампанията "Не карай пил! " , а сетне по най-безотговорен начин да се нлееш до козирката и да тръгнеш да газиш народа, с ясното чувство за безнаказаност и неприкосновенност.

На Стависки мястото му е в затвора, там където са всички далеч по-малко известни шофьори от него със смъртен случай зад гърба си.

И колкото повече хленчи, за да привлече медиен интерес и закрила над себе си - толкова повече ми пада в очите като мъж.

Това че Стависки е пълен страхливец, не ти дава право да слагаш под същия общ знаменател всички останали, за да оправдаеш безотговорността и малодушието му :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7406240
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив