Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 17:17 - Колко струва вашият живот ?!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 792 Коментари: 3 Гласове:
0



Каква е цената на един човешки живот ?
Немислим въпрос ли ?
Я помислете пак , само че този път на фона на неистовите дебати и мелодрами относно това да влезе или не Стависки в затвора ?!

 Донесъл злато за страната ни, прославил ни пред цял свят с Албена - да, това са неоспорими факти.
Но могат ли тези факти да натежат на везните на Темида повече, отколкото един човешки живот ?
Запитайте се за това, преди неистово да обвинявате всички , които са за справедливо възмездие .

Бихте ли дали вашият живот в замяна на шепа олимпийско злато ?
Бихте ли дали живота на вашето дете, на вашият любим ?

Отговорете първо на този въпрос и едва след това слагайте на везните на правдата заслугите на Максим към България, а от друга страна да продължава да тежи смърта на един напълно невинен човек и пропиляното бъдеще на още един.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. princesss - Ми да, много е лесно да го защитават, ...
06.01.2009 17:26
Ми да, много е лесно да го защитават, защото не мислят, какво биха направили ако са на мястото на убитото момче.
Поздравявам те с моя постинг по този въпрос!
цитирай
2. анонимен - Колко срува?
06.01.2009 23:21
„Каква е цената на един човешки живот?“
Много е относително по линия на две неща – ценен ли е човекът и наш ли е човекът. Да го наречем обективно и субективно, въпреки че и първото си е напълно субективно. Така че на този въпрос не мога да дам отговор. Въпросът е „немислим“.

На фона на Стависки.
Първо, Стависки не е в затвора и май никога няма да влезе. Всичко е цирк, всичко е игра. Негови го овардиха досега, негови го предадоха наужким, за да притъпят общественото напрежение вътре в страната срещу себе си и да отговорят на външните давления. Пак повтарям – Стависки не е в затвора. Ако някой мисли по друг начин, нека ми посочи мястото, на което изтърпява наказанието си, за да му занеса цигари още в първия ден за свиждане! От признателност и състрадателност към нещастието на шампиона. Па може и автограф от него и Албена, ако се засечем по свижданията, да взема. Нали и тя е велика, не само той.

Необходимо е равенство пред закона. Както е на запад. Нали обичаме да се плацикаме в тази терминология – на запад. Ами как е на запад? Когато си известен, те наказват дори по-сурово, защото си интелигентен, успял и даваш лош пример. Така ерозираш обществото им по линия на спазване на установените порядки, които го правят силно. Да изброявам ли холивудски и подиумни звезди или пък спортисти, на които не им бяха признати смекчаващи вината обстоятелства като: лошо детство, неграмотност, непознаване на закона, творческо вглъбяванеи счетоводни пропуски поради това, непредпазливост поради мъртвопияност и други ми ти такива!? Мисля, че не е нужно. Всеки който може да чете този постинг и коментарите му, навярно може да ползва Интернет търсачка.

Бихте ли дали вашият живот в замяна на шепа олимпийско злато?
Не, разбира се.
Бихте ли дали живота на вашето дете, на вашият любим?
Съвсем не! И тъй като съм хронично злобен в дефинициите на някои големи ласкатели на пияните убийци по пътищата, ще добавя.

Пожелавам смъртта на поне едно дете на всеки ласкател на Сатвиски и на такива като него!

Накрая искам да коментирам блогъра Янчев.
Под малоумието му има един много кратък коментар, но струва ми се много точен коментар, касаещ покупателната сила на парите. Тези пари купиха БиТиВи, та безделник като Янчев ли няма да купят!?

Уважаеми читатели,
Обърнете внимание на медийната активност по случая Стависки. Че е чист престъпник – така е. Карал е пиян, направил е беля, НК в случая е ясен. Че няма морал – така е. Всеки, който е следил внимателно интервютата му, го знае. Най-малкото „Ако си пил – слез, искам да стигна жив“ нали. Когато обаче Сатвиски е на кантара пред съда в медиите се появяват едни такива странни защитни елементи. Отиде на съд на по-високо – оказа се, че малоумникът Горсов е проигравал големи суми на комар... Даже и СРС се появи. Даже и медиите го погнаха въпросния Горсов. Преди всяко дело има купища коментари към новините, които го защитават по две линии – напомняне, че е допринесъл много за страната и лъгане, че обикновените извършители на непредумишлени убийства след употреба на алкохол не ги съдят. Първото е силно манипулативно, а второто безкрайно невярно. За да познавате тази действителност трябва да имате два грама мозък в главите си и няколко обикновени познати, попаднали в подобна ситуация. Когато става въпрос за Стависки без да наближава дело, тогава негативните коментари срещу него са огромно мнозинство. Както се казва на чист български език „Боли го уя“ в такива моменти. Спомням си, че блогърът Янчев преди време ругаеше Стависки за стореното, а сега го противопоставя на по-големите малоумници в държавата и ни увещава, че нещо трябвало да се чатка по ин диип в темата му!? А това си е чиста проба защитаване! Няма нищо по-дълбоко то това, няма нищо по така ин диип!

Какво ли не правят парите, мама му стара?
Колко струва човешкият живот в съвременна България?
Толкова, колкото може да се плати на Миролюба Бенатова да се изпикае на него с името си, толкова, колкото може да се плати на Янчев да се изпикае на него с името си. Толкова, колкото е необходимо да се плати и на други подобни, които не струват.
Точно толкова струва човешкият живот...

Май това е отговорът ми на вашия въпрос Валсодар!
цитирай
3. valsodar - Какво да добавя ?
07.01.2009 00:44
Страшно е не това, което се случва а отношението ни към него.
И докато отношнието ни не се промени из основи и не спрем да съдим с двоен аршин според внушените "истини", а не според съвестта си, страшните неща ще продължават да се случват.

Гьобелс може искренно да завиди на проведената в последната година медийна кампания.
За съжаление, малките гьобелсчета се множат с всеки един изминат ден, виждайки че доблестта е за присмех, а подлярщината е на пиедестал.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392884
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив