Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2009 21:55 - Добър вечер Дами и Господа - "Бозайници" !
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2562 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 06.02.2009 12:54


До тази вечер, до поредното издание на шоуто "Стани богат" с Ники Кънчев, само подозирах за срива в образователната ни система, но си нямах и на идея , колко са станали зле вече нещата в нея , до момента, в който едно младо, интелигентно наглед 18 годишно девойче от Казанлък, не започна да отговаря на първата петорка от въпроси.
На най-баламските дето се вика, на тези на които и със завързани очи ще може да отговориш.
Да, да - ама не !  ( ВИДЕО http://vbox7.com/play:d2b80f16 )
Още на първият въпрос, в залата настана небивало веселие, когато се оказа, че борците по сумо са нечифтокопитни бозайници.
Без коментар !
На опитите на Ники Кънчев да я спаси от отпадането й още с първият въпрос, което би било национален рекорд и срам за образователната ни система, момичето се инатеше до последно , твърдо убедено, че именно сумо борците са НЕЧИФТОКОПИТНИ БОЗАЙНИЦИ !!
Е , това как да го коментира човек.
18 годишна жена, достигнала пълнолетие, от елитна гимназия в Казанлък, да няма елементарни познания в области като биология, която се учи до седми клас ??!
Хайде, то в живота можело и без познания в областта на биологията, сякаш бабите и дядовците ни са се нуждаели от нея, за да създадат потомството си ?
Тук гръмна първият джокер - "Помощ от публиката."
Следващ въпрос, на който си мисля с надежда, - а бе тая не може да е чак толкоз тъпа ?
Оказа се , че може, само че в област география.
На елементарен въпрос за това, коя е външната граница на ЕС измежду изброените Белгия, Люксембург, Чехия и България - страната ни бе спомената последна , като междувременно на Чехия и бе отказана честа да е страна членка и още един джокер изгърмя - "50/50".
Е, накрая вече, нито Ники Кънчев имаше нерви да я спасява, нито на публиката й бяха останали сили да се хили, нито на девойчето акъл да продължи !

18 годишен млад човек, възпитаник на елитна гимназия, а прост като гьон ?
Е, нямам думи вече за качествата на образователната ни система ! 
 Нищо добро не очаква страната ни , щом от подобни хора, ще чакаме да променят статуквото в нея.

 



Тагове:   вечер,   дами,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bizcocho - хаха
05.02.2009 22:07
знае ли човек из кой блог какви помии е чела докат достигне завършване на образованието си:)А и като никой не се е сетил да открие еротиката на сумо борците откъде да знае що е тва?:)))))))))))
цитирай
2. allbi - Що ме изхвълли блога ти ?Повтарям опита да се изкажа...
05.02.2009 22:07
Тъкмо викам, че по- жалко е че това девойче
имало самочувствие да се изтипоса там ...
Утре и другаде ще се мушне дето не му е мястото.
Иначе тъпи девойчета е имало и ще си има ...
Важно е да си знаят мястото...
цитирай
3. анонимен - Ами, да
05.02.2009 22:09
Имах колежка от Казанлък. И тя беше завършила елитна гимназия там. Каквото и да значи това по дяволите. Това същество отиде в Италия за половин година по програмата ЕРАЗЪМ, кара стажове във Външно министерство и имаше невероятна претенция да е нещо невероятно като интелект и разбиране за света. Една вечер се заговори в компанията за свинщините извършени от тоталитарните режими през 20 век. Оказа се, че това създание няма ни най-малка представа какво означава термина Холокост. За съжаление не беше само тя в това "мило" положение. Така, че не се учудвай. От тук насетне все такива екземпляри ще срещаме.
цитирай
4. bizcocho - 1. turbo4
05.02.2009 22:09
докато успокоя смехът си,за да напи-а коментар и си ме изпреварил:)) сега очаквам да се почувстваш виновен откъм кавалерство:)))
цитирай
5. krotalka - Да и има човек самочувствието!
05.02.2009 22:41
Явно няма елементарна обща култура, ама самочувствие до небето...Това е положението. Ако щеш ми вярвай, но миналата година случайно ни беше на гости младо(23-24 год) момче на . Развеждаме го из старата част на града и му показваме rодната къща на Хайнрих Хайне. Той само се обърна и попита - Извинявай, ама кой е тоя?
От тогава нищо не ме очудва.
цитирай
6. анонимен - Кроталка ти тъпа ли си? (очевидно риторичен въпрос)
05.02.2009 22:51
Ако покажеш на един немец родната къща на Яворов, швабата сигурно ще изрецитира "Градушка" наизуст?
цитирай
7. bizcocho - krotalka
05.02.2009 22:53
Ти ми напомни за друго:))В час по музика,учителката ни разказваше за Шопен.В един момент едно от момичетата запита"Вие познавате ли го?",при което аз избухнах в неудържим смях.Още повече се запревивах,когато се разбра,че всички се учудват на какво толкова се смея.За да не проваля часа се налижи да излезна:))Без да имам проблеми,доста време не влизах в тез часове/по музика/.Не ми беше възможно да се овладея и да не избухна в смях още докато си погледна учителката:))Но пък покрай таз случка с нея прекарвах чудесни извънкласни часове:))
цитирай
8. krotalka - Жени,
05.02.2009 23:17
едно време се ядосвахме, че ни карат да учим, толкова "ненужни" неща. Явно сега са ги изхвърлили от учебната програма. Виждаме резултатите какви са. Контактувам с доста млади хора и се чудя понякога, колко бедна обща култура имат...

tlnet - ако беше обикновено момче, да нямаше да се очудя, но той кандидатстваше в университета който носи името Ханрих Хайне?! Поне от обикновенно любопитство можеше да потърси и разбере, за кого става дума!
цитирай
9. valsodar - Много е кофти, когато пишеш на Уиндоус Виста !
06.02.2009 09:13
няма една буква, която да е на мястото си във фонетичната клавиатура затова и кометарите към коментарите са ми днес :
-turbo4 , те отдавна са тук - със сърцераздерателните си лични драми, ужасно беден речник и напористото им желание да са най-отпред, та дори и парада да е парад на глупците :)

- bizcocho , помиите ги виждаме всеки ден на челна , а резултата им се вижда в коментарите към тях - тотална дебилизация и инфантилност на блогосферата в последната година.

-allbi - Тя ли ще се мушне, на нея ли ще й го мушнат, за нея ще е важно кариерата й да си върви напред - няма никакви задръжки пред подобни хора :)

- krotalka - примерите ти си говорят сами по себе си, с едно изречение "На гол тумбак - чифте пищови". Лошото е , че душевната и морална голотия остават на заден план прикрити зад добре заучени реплики и цитати :)

- tlnet - Не бих казал , че Кроталка е тъпа - тя поне знае кой е Хайнрих Хайне, за разлика от много репликиращи на килограм из блоговете , гонещи норматива за начесване на егото си :)





цитирай
10. анонимен - meir
06.02.2009 13:07
Сега го гледах на запис. Тази е мощна конкуренция на тризначките от Биг Брадър.

-"Много е вероятно нещо да ми убягва, но е малко вероятно.." :)

П.П.Вълсо, вземи си редактирай текста, че язък за претенциите дето ги вадиш.
цитирай
11. gothic - Ха. . ми то няма като как едноклет...
07.02.2009 02:35
Ха..ми то няма като как едноклетъчно да знае кои са нечифтокопитните бозайници. Та затова мушка в тая категория и сумо борците. Лошото е, че едноклетъчните се размножават с просто делене. Сиреч много бързо. И заливат България. blog.bg също...
цитирай
12. zezo - Може да е гонела известност. След ...
07.02.2009 18:26
Може да е гонела известност. След "Кен Лий" нищо не ме учудва. А и гледам успяла е да влезе в анонсите на "Стани богат" засега :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393270
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив