Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2009 16:03 - Аватар
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3263 Коментари: 30 Гласове:
1



Радвам се, че Аватарът ми е собственият ми котарак, че като гледам как пак започват поредните пунически битки в чаша с вода, направо тръпки ме побиват.
 Героят за деня е Радамес с избора му за аватар Христо Ботев.
В това няма нищо лошо, стига аватара му да се бе задействал.
Защото е добре, ползвайки нещо, да не го ползваме сляпо водени от модата и от общоприетите правила, а поне малко да се позамисляме над действията си.


( За това, ще е може би полезно да се знае и следното ;
" Аватар, или аватара (от санскрит अवतार, слизане) е инкарнация на божество в индуизма. Най-често понятието се свързва с различните въплъщения на Вишну на земята, където той под различни образи извършва подвизи.
Произход и значение

Произходът на понятието е изключително древен. Той е засвидетелстван в т. нар. „Брахмани”, в Пураните, и в по-късните епоси Рамаяна и Махабхарата, в които окончателно се оформя днешното разбиране на аватарите. Според индуизма божеството се инкарнира в света през различните епохи от неговото съществуване, за да представи на човечеството определени нравствени и религиозни модели, примери за подражание и бразци на религиозния култ.

В различните традиции на индуизма се споменават различен брой аватари, от няколко до десетки. Основно са възприети десет от тях. Някои от аватарите на Вишну са обект на самостоятелен религиозен култ"  ")
 
 Явно инкарнацията в случая е нефелна, та покрай констатацията на този тъжен факт си задавам и няколко въпроса ;

1. Има ли нужда Христо Ботев да бъде защитаван от интернет потребителите ?
 Къде бяха те, когато Албена Вулева се изгаври с националният ни флаг и герб, символи за които Ботев е дал живота си за да ги имаме днес ?

2. Може ли една интернет мижитурка да опетни с деянието си  герой от неговичт ранг, слагайки портрета му за собствен ?
Или просто се надява да го ползва като муска за комплексите си ?

3.Не се ли прекалява с патриотизма от едната скука ? 

Не чакам отговорите на тези въпроси , просто ми стана интересно да си ги задам на глас.

 Не ми обръщайте внимание, а си продължавайте с приятните следобедни занимания.

 Похвално е, че се сещате за Ботев, поне веднъж през годината, без помощта на сирени. :)

Лек и приятен ден от мен.

До следващата свирка :)))



Тагове:   аватар,


Гласувай:
1



1. nikita6864 - евала валс. бях ти казала, че няма да ти гласувам,
15.02.2009 16:06
ама заради истините дето рече, те дарявам с точка :-)

ела, молим те, да по коментираме под новият ми постинг. виж и новият ми аватар. добър е , нали?!
цитирай
2. анонимен - :)
15.02.2009 16:13
Яка черна котка. И аз имам, но е руска синя котка. Много е възпитана. Изобщо бих си я сложила за аватар, но ти вече си я сложил. ;)
цитирай
3. анонимен - Ето това мнение напълно покрива моето!
15.02.2009 16:13
Хвала!
Има и какво да се научи тук.
Колкото до трапезния патриотизъм, то темата е безкрайна и е пълн азагуба на време да се продължава.Но ето и моите риторични въпроси - Колко от нас познават добре живота и делото на Ботев? А стиховете му? Колко от нас могат да бъдат толкова отдадени на една идея наречена Свободна България, отдадени до безразсъдството да умрат за нея?!
Ботев умира не от вражески куршум! Никой не може да си избере смъртта, но всеки избира как да живее!!!

Приятен неделен следобед,valsodar!
цитирай
4. feq - Блазе на "спокойствието" ви, черни котарако!
15.02.2009 16:16
Сега Никита е с аватар Райна Княгиня.
Очаквам нови безумия...
цитирай
5. rummi - не ми е скучно, даже си имам доста занимавки
15.02.2009 16:20
но наистина подкрепям iceberg. затова и копирах и публикувах.

за националния флаг по-горе просто не съм разбрала - при леещата се в изобилие помия съм предпазлива при контактите си със средствата за масово осведомяване. и понякога изпускам и важни неща.

сега, може и да добавя как се сещам за Ботев по-често от веднъж годишно и т.н., но няма смисъл - приемам, че това изречение не се отнася до мен и толкоз.

весел следобед!


цитирай
6. valsodar - Никой не е казал да мълчите
15.02.2009 16:31
Но просто нека гласът ви, да не е гласът на стадото ! :))

А инак, в природата си има доста интересни закономерности, поради които избягвам да правя неща, за които не съм готов да понеса последствията им.

А сега, че му гоните кириз на Радамес е ясно, ама защо трябваше и Ботев да спасявате не разбрах ?!

Ботев си е Ботев.
И не може да бъде опетнен от някой, който се е кръстил на мъртъв бог :)))

Не му стигат силиците до там.
Освен, ако вие не ги подхраните, хващайки се на уловката , която ви е приготвил, но... това си е ваша работа :)))
цитирай
7. gothic - Очаквам следващата стъпка - някой ...
15.02.2009 18:02
Очаквам следващата стъпка - някой да използва изображение на Бог или поне на някой светия за аватар. Не бих се учудил....
цитирай
8. bizcocho - :)
16.02.2009 00:59
Винаги съм ценяла умът ти!:)))))Един от малцината,заради които понякога ще влизам и в тоз блог,си ти!:)))))
Поздрави у вас и хиляди целувки от мен за всички ви!:)))))))
цитирай
9. анонимен - meir
16.02.2009 02:19
Ботев си е Ботев.
И не може да бъде опетнен от някой, който се е кръстил на мъртъв бог :)))
-------------------------------------------------------------------------------------
Трогателен си, валсодар. Късничко е и не е удобно да начевам разговор на сериозна тематика. Ето защо ще препечатам нещичко за размисъл до утре.

"Проблемът на Ботев е, че е прекалено емоционален, прекалено прехласнат по фанфарите на френската революция и комуната, прекалено омаян от мечите за кървава разправа, но най-големия проблем е, че е тотално откъснат от реалността и авторитарен за да слуша друго мнение освен своето.

Това е трагичен герой.

На неговата съвест лежи решението за поемане на курс към въстание без да си има хал-хабер от готовността на тия дето ще го правят въстанието.

Това си е чиста проба волунтаризъм.

Апостолите падат в клопката на собствените си лъжи при подбуждането на въстанието. Тяхната основа цел е била да се вдигне патаклама, да се натика народа в кървавото меле, за да се опищи света и да дойдат ДРУГИТЕ да ни решават съдбата, както и става.

Проблемът е, че да се прави такъв тип въстание, с което каниш Великите Сили да ти решат вътрешни проблеми е пълна глупост и напълно безотговорно, защото тогава заменяш омразния турски произвол с този на Великите Сили.

Никоя Велика Сила няма да си мръдне пръста ако няма интерес. В същност революционерите канят чужди сили да ни решат проблема и те го решават както им изнася, а именно:

1) Северна Добружа се откъсва от БГ землище и се подарява на румънците (уж за 90 години) за дето пускат руснаците да дойдат да се бият с турците.

2) Тимошко и Моравско се дават на Сърбия за вечни времена, защото не пречила на Русия, а в последния момент се намесва за да поизкяри оше нешо.

3) Македония и Одринско остават в Турско

4) Източна Румелия е автономна

5) Васалното Княжество България няма право на собствен княз, а трябва да го избира измежду нецарстваши европейски династии


Т.е. оставяйки другите да ни вършат работата нашите революционери дават карт бланш на Великите Сили да си правят собствената геополитика използвайки България като материал за разплата.

Това е единственото голямо постижение на т.н. "национал" революционери, които по същество са интернационалисти.

И това става в момент когато цялата тая територия, която те попиляха на 5 части и от които се обединиха с триста зора само 2, цялата тая територия е узаконено българска в рамките на Отоманската Империя с Екзархията.

Всички революционни действия за въстание, което не може да победи без масивна външна намеса е трябвало априори да се исключи след постигането на Екзархията.

Необходими са ни били поне 1 поколение за да укрепне и да се доразшири Екзархията.

Нищо лощо е нямало да се случи на БГ-то през това време.

Отоманската империя е била изостанала, да, назадничава, да, но е имало далеч по-добри шансове да бъдем това, което сме можели да бъдем.

Национал-революционерите съсипват всичко за нула време.

Причината е, че те копират сляпо чужд опит, за тях народът е материал за експерименти и нямат никакъв морален проблем да пратят колкото е необходимо от сънародниците си в името на мечтаното щастие на останалите.

Апостолите са били наясно каква кървава баня планират, съзнателно са лъгали хората, че турците планират масови кланета за Великден (което е било пълна лъжа), лъгали са хората, че сърби и руси само чакат на Дунава да се пукнат пушките за да дойдат на помощ, един друг са се баламосвали, кой колко народ е организирал (тук Стоян Заимов май най-много е пресолил отчетите) и най-накрая всички сами падат в клопката на собствените си лъжи.

Поради тази причина и хората долу са се усетли в каква безнадеждна месомелачка са ги вкарали и са започнали да предават апостолите.

Главна отговорност за съсипването на България на 5 части имат тези, които след 1871 г. (Екзархията) продължават курса към въоръжено въстание, при положение, че сме нямали НИКАКЪВ ама НИКАКЪВ реален шанс сами да се освободим със собствени средства. (Тя над 100 000 руска войска, с благословението на Великите Сили едвам се справя, а нашите гении на военнни бутафории баламосват народа с черешови топчета - технология от около веремето на падането под турско). Позоваването им на примера на гърци, сърби и румънци е абсолютно неадекватен

Идеите на Раковски са за въстание с което сами да се освободим, но тогава и Екзархия не е имало това е съвършенно друга ситуация.

Отговорността за Априлската трагедия е най вече върху съвестта на Левски и на Ботев.

Априлското въстание по замисъл, планировка е точно обратното на идеята САМИ да се освободим, което е идеята на комитетската мрежа на Левски. При организирането на априлското въстание е планирано ние българите сами да предизикаме турците да ни изколят максимално за да вдигнем патакламата, та да дойдат другите да ни вършат работата.

Тази стратегия се възхвалява като гениална.

С горното не оспорвам героизма и жертвоготовността на участниците, мног оот които са се включили, въореки че са знаели, че са обречени.

Просто стратегията за мен е позорно идиотска и при наличието на такава стратегическа победа като Екзархията е историческа катастрофа, предизвикана от масонската идея, че човек има право да реши кого да прати на заколение в името на красиви идеи, че подлежащия на клане няма право да знае какво е решено на тайните сборища за неговата съдба.

Естественият въпрос тук е кой кого предава: апостолите ли предават България (на турския произвол и после на Великите Сили) или българите предават апостолите за дето са ги вкарали в с лъжа месомелачката.

Други гадни въпросчета са: след като толкова възхваляваме горната самоубийствена и дълбоко аморална стратегия като гениална, защо кълнем турците и отоманската система за масовите кланета в Батак, Перущица и Дряновския манастир. Защо не възхваляме това, че помаците (т.е.пак българиа) и турците са клали масово след като това да предизвикаш башибозука да коли е целта на занятието?

Нали гениите апостоли това са целели? Да ни колят маскимално.

Нали е морално оправдано те да решат да пожертват сънародниците си?

Защо не честваме кланетата като щастливи събития?

Я колко от участниците във форума тук биха постъпили като апостолите?

Колко биха избрали такива като апостолите да решават на какво заколение да ги пратят тях самите в името на щастието на останалите сънародници."

-"Личната трагедия на Ботев просто за пореден път показва какъв е крайният резултат от това толкова пламенно да палиш свещи на дявола ("Моята молитва" и всевъзможните поетични блянове по кървища и отмъщения, които са откровено антихристиянски и варварски по същността си). Резултатът е благодарността на дявола: убиват те свои, като с теб преди това са се изгаврили точно тия, за които си се жертвал."


цитирай
10. valsodar - gothic , прости хора, с предвидимо поведение
16.02.2009 08:43
Четох преди малко какви ги е дробил Логар в блога си - за едно е много прав.
Четенето в blog.bg трябва да стане задължително за студентите по психиатрия, за да придобият представа за развитието на клиничните картини , за много от бъдещите и настоящите им пациенти :)))

И май верно ще се окаже, че никита е блондинка, с тоя аватар който си е избрала, сега остава само злика да си сложи портрета на Левски и цирка ще е пълен.
цитирай
11. valsodar - bizcocho :)))
16.02.2009 08:56
А ти не се застоявай прекомерно в блогосферата, че вече е доказано вредна за здравето.
Бая зор беше дорде вчера я изключат за малко :)))

Правиха чистка от психиатрията .
цитирай
12. valsodar - meir - били са наясно предварително
16.02.2009 08:59
Не изпадай в илюзията, че водачите на Априлското възстание не са си давали сметка за последствията от него.
Целял се е международен отзвук и този отзвук е бил постигнат, така че възстанието е изпълнило основната си цел.

Инак, щяхме да сме си турска губерния до наши дни, ако руските империалистически интереси не бяха изпреварили октомврийската революция .
цитирай
13. valsodar - И от всичките, май Бале ще гръмне пръв ?
16.02.2009 09:04
С тоя Аватар, дето си е избрал за снимка Турбо4, ха нека познаят админите от третия път, какво се случва с тях !

Да се радват, че собственика на портрета, още не се е усетил и пак не е тръгнал при адвокатите си ! :)))
цитирай
14. valsodar - до 3
16.02.2009 09:06
Трапезният патриотизъм е тема интересна за дискутиране, патриотизъм широко разпространен у нас.
Кой си няма с какво да си чеше езика и веднага става патриот.
Направо тръпки ме обзеха , като видях каква небивала вълна от патриотизъм мина през блога на някои хора , за които Ботев е име на футболен отбор :)))
цитирай
15. valsodar - nikita6864 , ниска топка :)))
16.02.2009 09:08
За един глас в подкрепа на какво ?!
Не ми дреме , кой гласува за блога ми.

Интересуват ме повече какво мислят хората по темите в него :)))

Та, освен че си съгласна , съгласна си с какво ?
цитирай
16. dinka - Нима всичко това продължава?
16.02.2009 09:36
Май наистина на много хора трябва да им се спре нета. Не са оправили собствения си живот - тръгнали в блога да раздават правосъдие.

Хайде, усмихната седмица на трезвомислещите. На останалите - Бог да ви пази. :)
цитирай
17. valsodar - Луд умора нема dinka
16.02.2009 09:43
Някои хора, не знаят явно с какво да осмислят деня си :))
Още повече, ако са самотници, забравили как се общува нормално с други хора и по тази причина висящи непрекъснато пред нета, живеейки изцяло виртуално с нули и единици.

Жалкото е, че повечето от тях като материал са кръгли нули и единствено единици са стойностните хора , но ... нета е огледалното отражение на света извън него и надали би показал по-розава картина от текущата в момента :))
цитирай
18. анонимен - интересна е комбинацията авата...
16.02.2009 10:04
интересна е комбинацията аватар-постинги - говори за тежко психическо разстройство !
цитирай
19. valsodar - Е, надявам се писането да им подейства целебно
16.02.2009 10:06
По-богатите си ходят на психоаналитик и споделят ли споделят ли на диванчето сънищата и фантазиите си, а по-бедничките постват ли постват ли тук , борейки се за по-високо място в класациите :)))

Ако им действа разтоварващо и антидепресивно - ми добре, просто чудесно !
Лошото е, че заживяват изцяло в измисленият си свят , в който те са добрият герой , а всички останали са лошите и... сблъсъкът с реалноста вече е ужасен ! :)))
цитирай
20. анонимен - Боже, каква суета. . не е за вярва...
16.02.2009 10:55
Боже, каква суета..не е за вярване
Май проблемът, е че нета и компютрите станаха твърде евтини :]
цитирай
21. valsodar - Вече се чудя в близко бъдеще накъде ще избие всичко
16.02.2009 11:11
То сега пак добре, че технологиите не позволяват да си виртуален в движение, ама я си представи в близко бъдеще какво ни чака ?!

Все по-голямо отчуждение между хората с все по-силната им индентификация с виртуалното им Аз.

Матрицата, като черен сценарий вече ми се вижда за предпочитане :)))
цитирай
22. анонимен - Все се чудя глупак ли си
16.02.2009 11:16
или умно копеле... :-/

\m/
//
цитирай
23. анонимен - На тва се вика
16.02.2009 12:11
фурнаджийска лопата.
Докато бучеше, "юнак за правда" сега се измята, само за да се види отново на първа.
Жалък валсодар обратен!
цитирай
24. nikita6864 - валсодаре,
16.02.2009 13:13
е ти какво искаш .. аз на теб ли да ти пусна?! :-)

мисли, защото котето скоро ще спре да пуска и да му мисли котака ти!

цитирай
25. valsodar - Ха, дежурните спамъри налице ?
16.02.2009 13:26
Да ви трия или да не ви трия ? - това е въпросът.
цитирай
26. анонимен - Може ли да предложа нещо
16.02.2009 15:02
Откриите в блога място за скандалите в него и изразявайте мнението си открито и само там .Втръсна ми няколко дни все едни и същи герои да бъдат тема и натиквани ни в очите отвсякъде в първа страница.Отворете им едно прозорче и да се забавляват там с каквото искат !
Гнус ме е да гледам първа страница на блога ! Тези проблеми с автори и аватари няма смисъл да ги нищите в постинги.ДИРЕКТНО ,КОЙТО Е ЗАСЕГНАТ ДА СЕ ОБРЪЩА КЪМ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БЛОГА.ТЕ ЗНАЯТ ЗАКОНИТЕ МУ.
НИЕ НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ОБИКНОВЕННИТЕ БЕЗПРИСТРАСТНИ КЪМ ГРУПИРОВКИТЕ БЛОГЕРИ ДА ВИ ТЪРПИМ ВЗАИМНИТЕ ОБИДИ И УМОЗАКЛЮЧЕНИЯ С ДНИ НА ПЪРВА.
ЗА ПОСТИНГА С АВАТАР ЧЕРЕН КОТАРАК -ЕВАЛА !
цитирай
27. valsodar - Не се ядосвай !
16.02.2009 15:13
просто са забравили да сложат предупредителният надпис

" Четенето в blog.bg е опасно за психическото ви здраве - не прекалявайте ! "

На моменти много съжалявам, че не съм психиатър , що докторантури щях да защитя с наблюденията си тук...

:)))
цитирай
28. nikita6864 - не, ме трий, защото ще те прокълна мнг грозно! :-D
16.02.2009 15:14
цитирай
29. valsodar - А може ли да ме наплюеш наместо това ?
16.02.2009 15:43
Контузил съм си лакътя и ме боли от месец насам, казаха че само змийска отрова можела да помогне .
цитирай
30. nikita6864 - 10х
16.02.2009 16:09
това беше мнг добро!!!
така те искам...разчупи се малко!
веднага ти гласувам за остроумката! :-D
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7394090
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив