Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2009 23:09 - ...
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2131 Коментари: 8 Гласове:
1



И де се изпокриха днеска привържениците на теорията за глобалното затопляне?
Мръзнат някъде навярно, мъчейки се да преглътнат горчивият хап на реалността.
Юли месец с майски температури, да им имам затоплянето!
 Ледовете се топяли, топят се дръжки! То както е тръгнало морените по Витоша пак ще си имат ледник над тях, ако и следващото лято е толкова топло както настоящето,
 Кога за последно имахме нормално лято?
 Преди колко години?
 Преди филма на Ал Гор и нобеловата му награда или след това?
Но, нали е модерно да си защитник на кауза, да спасяваш света, дори и това от което го спасяваш реално да не съществува, какво значение има все пак, че каузата ти е погрешна?
 Да, не отричам замърсяването на атмосферата с вредни парникови газове от съвременната промишлена дейност на човека.
 Но също така, не си затварям и очите пред интересите на най-развитите държави, умело преекспониращи фактите, за да запазят индустриалната си хегемония над света.
 Не съм противник на идеята за едно чисто, екологично съобразено производство, но си задавам и въпросът за цената му.
 Ако цената му е милиони умрели от глад и милиарди живеещи на прага на оцеляването, то... предпочитам тази цена да не се плаща до момента, в който науката ще открие по-ниската за плащане.
 По една проста причина, Г-7,8,12 или там колко ще да са свръхбогати държави, не се интересуват за съдбата на суровинните си колонии , не се интересуват за планетата в глобален мащаб, а изцяло как да защитят интересите на мултинационалните кампании, плащащи за запазване на съществуващото статукво и неравноправие по света.
 Не може с едната ръка да се поддържа презадоволеността на еснафа в избраните за демократични и съвременни държави, а с другата да се обрича на гладна смърт и мизерия милиарди по света.
 По тази и причина не мисля, че протоколите от Киото ще доведат до едно по-добро бъдеще за планетата ни. Напротив, те още повече ще задълбочат контраста между свръхбогатите и бедстващите по света. Защото няма ли икономика в една държава, то няма и здравеопазване, няма образование, няма ред и условия гарантиращи оцеляването и безопасността на населението й.
 А за да има икономика се иска производство, транспорт, енергетика и още куп замърсяващи фактори, чиято екологичност струва много повече отколкото една развита държава може да си позволи.
 За пример вижте цените на електромобилите и ги сравнете с тези на достъпните коли.
 След като от Г-7 толкова милеят за бъдещето на планетата ни, защо просто не пренасочат дейността на веоенно-промишлените си комплекси в тая посока?
 Технологии има достатъчно открити, въпрос на време и желание е внедряването им в ежедневието ни.
 А цената на един продукт пада правопропорционално на достъпността му на пазара.
 И наместо да гоним изкуствено създадени каузи и да роним крокодилски сълзи за умиращите от глад в Африка, не е ли по-добре да се замислим над случващото се?
 Да се опитаме да прозрем реалните причини зад намеренията на обявилите се за спасители на света и да покажем, че не ядем доматите с колците??!
 Да, днес е модерно да си природозащитник и да гониш кауза.
 Но нека каузата е истинска, а не вменена ни от медиите.
 Света може да бъде по-добър, но за да стане такъв се иска будност от променящите го и да не приемат на доверие лесните решения, които им се предлагат.
 Обикновенно лесните решения са грешните решения.
 И историята не спира да го доказва.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - О, да...
13.07.2009 08:37
аз още търся отговор на въпроса колко петролни компании са функционирали по времето, когато викингите са нарекли новооткрития от тях северен остров Грьонланд - сиреч зелена земя. Отговор до сега не съм получил...
цитирай
2. valsodar - Много са изкривени нещата, исти...
13.07.2009 10:55
Много са изкривени нещата, истините са примесени с измислици, задвижена е огромна пропагандна машина и определено е трудно, човек сам да си отсее фактите.
Но виждайки, как в научни "твърдения" са вкарани ненаучни "факти", човек започва да се пита - А защо го правят?
От натиск външен, че може да им спрат финансирането ли?
От желание да са в тон с общоприетото и на подиума на славата, наместо под него като аутсайдери в научната общност?
Грозно е случващото се, църквата е заместена от монополите и картелните сдружения.
Отново живеем в тъмни времена.
цитирай
3. gothic - Абсолютно!
13.07.2009 13:09
И май пак е време за преследване на "еретици". С по-фини, но не по-малко варварски средства...Медийната инквизиция в момента е в пълен разцвет....А фактите не е трудно да се отсеят...от този който иска.
цитирай
4. анонимен - Xfire
13.07.2009 13:27
Кой е този метеоролог, който би се ангажирал да каже какви са нормалните цикли на една планета и в какъв период трябва да се проявяват...Ако затоплянето на планетата е част от нейният жизнен цикъл, но не е удобно за хората веднага се обявява за ненормално явление. Заради собственото ни его, което ни казва, че след като подчинихме всички видове можем да подчиним и планетата, че и вселената. Да, ама не...като гледам как бързо в пукнатините от асфалта и тротоарите се появява растителност бих казала, че 500 г след някое бедствие или пандемия и помен няма да има от "постиженията" на глупавите, високомерни и тесногръди жители на "планетата Земя", които не се научиха да живеят в хармония със света, който ги заобикаля и стават все по-зависими от "откритията" си. 500 г. е времето, за което Господ би изпил едно кафе, амброзия или каквото там му харесва... А може вече и да се е случвало.
цитирай
5. gothic - Xfire,
13.07.2009 14:09
тези цикли следват от милиони години. Една проста екстраполация върши чудесна работа. За другото си прав. В Дървеница, спряната от употреба трамвайна линия беше обрасла така след 5 години, че трудно личеше къде е била....
цитирай
6. pulsar - ....
14.07.2009 03:40
така, така... Първоначалната еуфория, последвана с малко зачитане на материали и сравнение от различни източници, неловко доказва "насоката" на тези, които получиха всевъзможни награди да проповядват ИСТИНАТА....
цитирай
7. анонимен - Xfire
14.07.2009 12:46
Пък има и друго обяснение...както човешката телесна температура се повишава за да се пребори с вируси, бактерии и друга вредоносна паплач може и земята да си вдига температурата за да се отърве от human-ите ;) Един вид защитна имунна реакция :))
цитирай
8. valsodar - Интересна идея
17.07.2009 22:48
Която звучи прекалено приятно за да е вярна :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392134
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив