Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2009 22:30 - Жив, че и мърда!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3425 Коментари: 17 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Риванол, йодасепт, гентамицин, четири метра бинт, малко марля и псувни, на които биха завидели и хамалите от площад "Македония", това е цената на срещата ми от Третия вид, след която ръката ти е е продупчена от два чифта кучешки зъби, на пощръклял от страх котарак, изчезнал в 5.10 обратно в мрака.
 - Ставай, нещо яде котката! - с тази ключова фраза ме изкараха на пожар посред нощите, да тичам през баирите, опитвайки се да отворя просека и там, де дървосекачи не бяха минавали и пороите не бяха къртили боровете по пътя си.
 А насреща ти, нейде в тъмното, малко зад баира, по чийто мокър и хлъзгав склон се свличаш за трети пореден път, извива мощен канский рев протяжен Котьо, борещ се с нещо не по-малко от мечка Гризли, ( поне - съдейки по шума в мрака ).
 Че, то ако бе по-малко, щеше ли да се вдигне тоя шум до небето, от който даже и Луната се нащърби, та се скри срамежливо зад случаен облак, колкото да направи сценката съвсем хорър и бамбашка сокак планинска, а?
 А на сценката, до тоят й момент нищо й нямаше - барбекю, дъх на пържолки на скара, печени чушлета добавени в пищна салатка със сиренце и доматки - табиетлийската, така да се каже - лагерен огън и романтика на макс под звездите.
 Романтика, романтика, ама домашният ти любимец да не е котак, счел всичко в радиус от 200-300 метра за изконна негова собственост и положил родова клетва да го отбранява, дори и с цената на спокойствието на опитващите се да заспят под песента на щурците.
 То, може и пойни птици да е имало., но откак Котьо облази няколко бора, катериците на тях станаха летящи, като женската от "Ледена епоха 3".
 Та ставай значи, да си спасяваш любимеца от мортал комбат среднощен!
 Въпреки, че бях по-загрижен за нещастното меченце, що е налетяло на Сатаната в котешки облик, ама нали казаха - Ставай и спасявай! - ей ма на, в 4.30 наместо да си спя сладко на матрака, аз се нося на  див свинский тръс из драките, вдигайки шум като хергеле диви коне.
 Почти и толкова запъхтян, стигам аз до сценката на събитието, а там Кокорчо ми се облещил, с очи като чинийки и наежил опашка, колкото него поне широка.
 Ушите назад прибрани,. зъбите до корен оголени, а косъма по гръбнака на обратно обърнат - а бе, сухоземна пираня сладка си ми е той!
 Как се преговаря с терорист ли? - ми елате и гледайте мене бре, то тази система Кашпировски, да не би оня по телевизора да я е измислил? Мой патент си е, мой!
 Со кротце, со благо, а едната ръка скрита зад гърба с един кол и за малце кютек,ако се наложи - прилъгах Котьо и въпреки протестният му рев и тихото заплашително гърголене, взех го на ръце и цап-царап,  дай по шосето на обратно. че бая бор поломихме и бая иглички борови и смола  по главата насъбрахме в суматохата!
 А насреща ни Извънземното!?!!
 И ни прави странни светлинни сигнали?
 Котьо изтръпна, на мен тоже ми спря тока !
 И баш в тоз сюблимен момент, Извънземното проговори - Хвана ли го?
Хванах го, ама друг път! - Котьо се замята в уплах неистов, като за по-сигурно, за да го пусна се опита да прегризе ръката ми, с която го крепях през шкембето,
 Два реда зъби, четири реда нокти, ама те последните не се броят, че съм им свикнал и ми действат противоревматично вече.
 Ама, тоя зъб де ми го удари, баш малко над китката, е тоя зъб ми разказа играта!
 Отгоре удари на кокал, ама отдолу си ме удари здраво - проби си ми ръката без ни най-малко съпротивление и си влезна до дъно, като нож в масло!
 А честито!
 Риванол, йодасепт, гентамицин, четири метра бинт, малко марля и псувни, на които биха завидели и хамалите от площад "Македония", това е цената на срещата ми от Третия вид.
 Та именно, поради тая продупчена ръка се спасих днес от челна катастрофа с турски тир, по пътя Хасково-Кърджали!
 Изпреварва читака в завой друг тир, без грам видимост, а в лентата в която изпреварва се нося аз.
 Ей, добре че бяха болките в дясната ръка, поради която карах по-бавно, за да овладея волана, в случай на неравност или пукната гума, че именно тези 15-20км отдолу под нормалните, с които си карам ми спасиха живота, та спрях наместо челно в тира, на банкета в страни на платното.
 Тира мина и си замина без даже и да намали, аз се прекръстих и си рекох- Е. благодаря ти Боже за продупчената ръка, че именно тя ми спаси животеца днес.
 За радост моя и ужас читателски стигнал и до поредният...
 КРАЙ!




Тагове:   Отпускарско,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lado - ситуацията си е за почерпушка, бъди ...
17.07.2009 23:04
ситуацията си е за почерпушка, бъди жив и здрав!
цитирай
2. veselinvalev - Смях се от сърце. И са възхищавах на ...
17.07.2009 23:23
Смях се от сърце. И се възхищавах на разказваческо умение. Поздрави!
цитирай
3. slavuncho - Котката, жената и шофьора на ТИР са същества
18.07.2009 00:27
сугубо непредсказуеми. Вземи си куче и нещата идват на мястото си :)
цитирай
4. abadonka - Ха, ха!
18.07.2009 11:53
Развесели ме. Колко пъти и аз съм отнасяла нокти и зъби, но и много гушкане и мъркане. Гушни Котьо от мен!
цитирай
5. valsodar - Tака си е.
18.07.2009 13:03
lado написа:
ситуацията си е за почерпушка, бъди жив и здрав!

- То и поради тази причина, всеки път като ми се случи поредната гадост, смирено по философски някак си, си чакам да видя и що за добро е била в крайна сметка. :)
цитирай
6. valsodar - Привет и от мен :)))
18.07.2009 13:07
veselinvalev написа:
Смях се от сърце. И се възхищавах на разказваческо умение. Поздрави!

- Тя сагата явно скоро няма да отбележи край, снощи пак по никое среднощно време се катерих по една стълба да го свалям от покрива на съседна къща.
Драснал гада по любов, нагоре да скача и да се катери може, а на долу, високо му се виждало?
Че снощи, пак така - на пожар.
А гада му с гад, дорде съм се хванал със здравата ръка за ръба на улука, идва целувки да ми раздава и да погледне отгоре дали се клати стълбата ми, преди да позволи да го взема от покрива.
цитирай
7. valsodar - Тежка карма имам явно Славунчо?
18.07.2009 13:10
slavuncho написа:
Котката, жената и шофьора на ТИР са същества сугубо непредсказуеми. Вземи си куче и нещата идват на мястото си :)

- То и кучета си имам на щат (френски булдози) а преди години и расова немска овчарка, ама то кучето си е куче - можеш винаги да разчиташ на него и е предвидимо в поведението си.
Друго си е жена или котка да ти вдигнат кръвното с поредното си невероятно изпълнение, точно когато го очакваш най-малко от тях! :)))

Ти си по-напред с материала от мен и сега достойно си лежиш на заслужените лаври :)

Апропо, как е новият ти любимец?
Бе обещал да качиш нови снимки с него, чакаме ги :)))
цитирай
8. valsodar - За гушкането страшно си няма. :)))
18.07.2009 13:13
abadonka написа:
Развесели ме. Колко пъти и аз съм отнасяла нокти и зъби, но и много гушкане и мъркане. Гушни Котьо от мен!

- Страшното тепърва си предстои - след връщането ни в София, трябва да си му дам хапче за обезпаразитяване (превантивно), а там какъв цирк настава...

Само опитвалите се да накрат котка да глътне нещо против волята й, могат да ме разберат, а на останалите - бедна им е фантазията :))))
цитирай
9. abadonka - :)
18.07.2009 13:51
Разбирам те. И аз боря шесткилограмов звяр сиамец Гушвам го, размърквам го и преди да се усети, вече съм му отворила устата и хапчето мълниеносно е натикано направо в гърлото му.Трябва да си по- подъл от котака, иначе лошо ти се пише.:)))
цитирай
10. анонимен - edna recepta ot men
18.07.2009 14:28
tai kato i az sam gorda sobvsteni4ka na kotka i sam minala po patq na adskite maki da nakara6 zver4eto da si izpie hapa 6te vi spodelq moqta hitrost-slagam hap4eto v malko pastet,ptavq go na top4e i taka to mignoveno potava,tam kadeto mu e mqstoto,t.e v korema na sa6tiq toq zvqr.pri tova bez nikakvi borbi za nadmo6tie:)))ako iskaite-probvaite
usmihnat den i mnogo kote6ko markane
:)))
цитирай
11. valsodar - С пастета не е лоша идеята, лъгал съм го така като малък
18.07.2009 14:50
Ама захитря гадината и подушва вече отдалеч изненадата, която съм му скрил в "лакомството".
За това и той гаден, а аз два пъти по-подъл - стискам му леко устата отстрани в "сглобката" за да я отвори, пъхам му хапа като внимавам за пръстите си, стискам му муцуната с ръката, с която съм го прегърнал, за да не ми се изсули на заден ход, а със свободната го галя по гушата - гълта си хапа на 100%.

Е, после половин час ми е обиден, но така е по-добре отколкото хапа да е изплют за трети пореден път, а аз осеян с нови белези.
цитирай
12. анонимен - razni kotki,razni ideali :D
18.07.2009 18:39
vseki dzver si ima slabo mqsto i vseki stopanin namira podhodq6tiq na4in da go uceli:) qvno moqta krasavica zagubva um i hitrost pri vida na lakomstvoto,ta problemi nqmame nikakvi :)
ina4e napalno e podkrepqm-po-dobre toi da e obiden,otkolkoto ti nadran i nahapan.
usmivki:)))
цитирай
13. slavuncho - Пуснах няколко снимки.
19.07.2009 02:55
Добре е. Расте! Успешно замества и котка, и жена. Най-добре го определи tili - тасманийски дявол, пухкав :)))
цитирай
14. анонимен - Xfire
19.07.2009 20:03
"Вземи си куче и нещата идват на мястото си :)"...Честно приятелю, не вкарвай хората в такова жестоко заблуждение...След 4 котки реших че е време за куче и се снабдих с уж най-кротката порода /кротка, кротка ама 35 кила...голдън ретривър/. Та, последната изцепка на 2-годишното диване е влизането да си купи саламка или кремвиршка, не знам какво си беше набелязала, в местното барче, което е за зла участ до парка...и като видя дългата ръка на правосъдието в мое лице да се задава и с тих глас през зъби да пита" Ти какво правиш тук?!?" , диването хукна и излезе през единствения възможен изход - през стъклото...Струваше ми поправка на стъкла /75 лв/, ветеринар first aid за нарязаните лапи /25 лв/ и на фона на цялата тая радост, всички в барчето викаха: "И да не вземете да го набиете, бързо го заведете на ветеринар, че кърви!" Горкото!!!...Готова съм да ги разменим когато кажеш, поне твоя котак ясновидски знае кога да те ухапе :))
цитирай
15. damnation - хахаха, смях се много :) Изкарал си ...
20.07.2009 13:00
хахаха, смях се много :) Изкарал си късмет, радвам се за което. Поздрави на Котьо
цитирай
16. анонимен - Жив и здрав да си!!!
20.07.2009 13:22
Това е най важнато, а аз си мислех че си на почивка и си прекарваш чудесно понеже те нямаше!!! А то какво било. Радвам се за теб и за котарака. Голям сладур е. Извадил си голям късмет.
А поздрави и да по бързо да ти оздравее ръката!!!
цитирай
17. анонимен - той не е като баща си...
31.07.2009 23:52
За пореден път се убедих, че Мишо никой не може да му повлияе./За незапознатите, Мишо е името на котарака/. НИКОЙ ! Котка с характер... Не като Вичо - баща му.
Всъщност Радо, ти си го избра - за добро или лошо. ;-)))
Забавлявам се от сърце като ти дойда на гости и Дзверо ме дебне да ме ковне. Особенно ако му 'поговоря'... А виж , Зорко- брат му си е душица мамина...
Абе да е жив и здрав и все така да ви радва !

the Porsche
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392224
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив