Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2009 20:05 - Бисери родни
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1129 Коментари: 1 Гласове:
4



Няма как другояче, да се нарекат цитираните мнения на банковите длъжници.

Ето ги:


Защо иначе клаузата за промяна на лихвения процент е написана с много дребни букви, защо има текстове, че си съгласен с техните вътрешни правила без въобще да са ти ги показали, защо влагат щури пари за заблуждаващи реклами и т.н. Ако това го прави, например, търговец - държавата се намесва и го удря по кратуната! Така може и с банките -ако клаузата е написана с много дребни букви, то тя да отпада! Все едно,че не е писана!


За жилища има кредити и до 100 години и цели поколения го изплащат.


аз бих казал по-скоро да се задължат банките да не променят лихвения процент от първоначално определения в договора.


Всички български банки в договорите за кредити са вписали едно много важно условие с много малки букви написано, че банката едностранно има право да променя лихвения процент, което на практика е промяна на договорните условия в полза на едната страна.Ако при сключване на договора за кредит сте задраскали този текст, сега можете да съдите банката за незаконни действия.



нищто не могат да ми вземат при положение че на мое име нямам нищо безработен съм а им дължа близо 9000 лв нека ме съдят колкото си искат


АМИ НЕКА СЕГА ОТВОРЕНАТА КОАЛИЦИЯ ДА ЗАДАЛЖИ банките ДА искат САМО КРЕДИТА С МИНИМАЛНА ЛИХВА КАКТО НАПРАВИХА ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ


Не ви ли се струва, че това безразборно и привидно безхаберно предлагане и раздаване на кредити (само дето в спалнята не ти влизаха с готов договор) ев крайна сметка може да се окаже средството за умишлено фалиране на някои банки и оттам издухване на супата от страна на притежаващите депозити нв тези банки. След което нещата придобиват неконтролируем характер...



В цял свят е така. Няма пари човека-не връща, банката да не му е давала кредит. Ако има какво да му се вземе, взема му се, ако не-банката пие студена вода и вписва задлъжнелия в черния списък. Тогава за следващите няколко години никой не му дава кредит, други последствия няма. Дори ако колата му е под 5000 $, му я оставят. Та не се вайкайте толкова, там хората са още по-задлъжнели, отколкото в България.



Вариянт 1: Банките и кредиторите вместо да изпращат ”честитки” на длъжниците всеки месец, че са им увеличили лихвения процент по кредита да започнат да мислят как да облекчат длъжниците. Вариант 2. Продължават да извиват ръцете на хората и много скоро се запознават с поговорката ”Да вземеш на босия цървулите” и резултата ще бъде като с топлофикация, огромна маса от длъжници на които не им пука особено и нямат никакво намерение да се издължават...


Щом нашите заплати са10 пъти по-ниски от европейските - значи и лихвите за банковите кредити трябва да са 10 пъти по-ниски. Защо капиталистическият ни парламент не приеме такъв закон за лихвите ?


Не знам, не съм юрист, но все си мисля, че като съм си направил сметка, че мога да плащам например 700 лева, а банката после поиска 850, щото била променена междубанковата лихва, нещо не е наред в тяхната политика, а не при мене.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. evrazol - Стратегия
27.08.2009 21:03
Най напред прибраха каквото можаха чрез разни игри и банки- пирамиди. Прибраха спестяванията. После с инфлацията "По Жан" - прибраха /обезцениха/ непаричния капитал. В последно време чрез кредитите ни взеха и бъдещето, така че ни остава да сме живи, за да работим, за да сме живи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7412808
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив