Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2009 16:30 - Ама и ние сме една държава... мале-мале!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1737 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 29.09.2009 16:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 По конституция, демек според основният ни закон, ние всички живеем в една държава и всички сме нейни граждани с произтичащите права и отговорности.
 Да, да - ама не!

На книга всичко е прекрасно, но последните 20 години ме убедиха, че това съвсем не е така.

 Първо, над цялата държава седи София - градът държава.

Има два вида граждани - софиянци и провинциалисти.
Първата категория се дели на две подкатегории - кореняци и пришълци.
За кореняци се считат всички, де бабите им са стъпвали нявгаж на улица Сахара - кореняците ще ме разберат за коя улица говоря.
 Пришълците са всички придошли вследствие на урбанизация, приватизация, демокрация, бандокрация и всякакви "ации" довели до миграцията на 1/3 от населението ни в трите най-големи града на страната ни.

 Софиянци, Майни и Морски - това са трите елитарни градски общества.

 Всичко останало е Прованс.
 Дълбок, още по-дълбок и нейде на майната си.
Последното местоположение отразява и отношението на градското население към не до там градското, мечтаещо да се ползва от благинките на топлата вода. мръсният въздух и тежкият уличен трафик.

 Второ, делим се на мнозинство и малцинства.

За разлика от повечето държави, у нас бе прието за нормално малцинствата да имат повече права и по-малко задължения от мнозинството.
 Така де, падат се нещо като застрашен вид и застрашавайки демократичните ни избори чрез миграцията си от гласове, успяха да си спечелят привилегии, за които всички от мнозинството им завиждаме.

 Имаме си българска държава, но насред нея обособени и автономни турски вилаети.
Там дето повече от десет години ДПС коли и беси наред, а да си българин е или опасно или крайно неприятно, ако си търсиш работа и препитание. Българският език се счита за неприемлив, та по тази и причина официален е турският език и над общините нерядко се вее турският национален флаг.

 Имаме си и Конфедерация - сборна формация от циганските племена придвижващи се из страната ни с екзотичните за чужденците кон и каруца.
 Видни техни представители може да се съзрат и в центъра на европейската ни столица, събирайки всичко що е цветен метал, стъкло и хартия от контейнерите за смет.
 Специално за членовете на Конфедерацията, държавата спорадично и задължително предизборно опрощава всички техни задължения към големите ни монополисти, в сферата на водоснабдяването, енергетиката и топлофикацията.
 Те също са наши съграждани и също само на хартия.

 Имаме си и феодални владения.
Там царуват и господстват местните князе и олигарси. За пример градът на грешната мадона с птичият мозък - Дупница. Та там дори и вътрешният министър не смееше да стъпи без разрешения на местните князе - братя Галеви. От това по-голяма автономия - здраве му кажи!
 
 И ние наистина си имаме държава, само дето се чудя от какъв тип последно е тя?
Конфедерация, държава с обособени на нейна територия автономни области, сбирщина от градове-държави или просто... нямаме държава?



Гласувай:
9



1. lubopitstvo - Прочетох го на съпруга си,
29.09.2009 16:42
каза- "Невероятна статия! Нямам думи!"

Той отдавна те следи с интерес.

Колкото до мен-точен анализ, написан с чувство за хумор, което малцина притежават.
цитирай
2. valsodar - Поздрави го от мене
29.09.2009 16:57
Явно мислим сродно и определено ни е писнало и на двама ни от разделението, чрез което ни управляват :)
цитирай
3. gothic - Пишете ме и
29.09.2009 17:11
мен. Има няколко Българии. И тази, в която живеят тези, които създават с кански усилия благата, живее под подтисничеството на другите....
цитирай
4. lubopitstvo - Поздравих го,
29.09.2009 17:29
а за мисленето ви категорично е еднакво. Прочетох му коментарът ти и той каза- " Абсолютно! "
:))
цитирай
5. rummi - ще ми се ей сегЪчка да се понапрегнем дружно,
29.09.2009 17:54
да открием какъв тип държава сме и да го назовем, а ако досега не е съществувал - да го измислим и патентоваме.

щото светът ни гледа и се учи от нас :-)))
цитирай
6. анонимен - Xfire
29.09.2009 21:43
Сега ще ви разкрия конспирацията - Република Съединени провинции (Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden/Provinciën) съществувала между 1581 г. и 1795 г. т.е само около 200 г. След това започнал нов мащабен таен социален експеримент иницииран от илюминатите, масоните и таиния кръжок на Белградските плетачки на дантели наречен Република Разединени Провинции под кодово име Булгария. Не случайно повечето масони и илюминати винаги са предпочитали парфюми от марката Булгари, въпреки стаения аромат на непрани чорапи. Защото конспираторите знаели, че Съединението е отживелица, която води само до ниски данъци, висок стандарт на живот и дълголетие на масата, което съгласете се никой никога не е целял...Експериментът е към своя край и се смята за изключително успешна форма на управление /от гледна точка на заинтересованото малцинство разбира се/. Отразява се отлично на корпоративното укриване на данъци и пране на пари, хаосът на съдебната и изпълнителната власт привличат като димка вниманието на електората, а за парламентарните избори е намерена най-успешната досега формула, т.нар."крадецът вика дръжте крадеца". По схемата на доказано работещия български модел в следващите 30 г. ще бъдем свидетели на преструктурирането на Огранизацията на Разединените нации, USA продължи да съществува като DSA /Devided States of America/, дори United Colors of Benetton ще смени логото си в духа на Новото време...А за нас ще остане утехата, че и ние сме дали нещо на света...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391716
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив