Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2009 12:46 - Свят на смърта
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1059 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 02.11.2009 13:14


 Не го мисли, а просто пиши!
Черновата се пише със сърцето, а беловата с ума. Думички изречени от Шон Конъри, които ме накараха да се позамисля малко над казаното и да си река - Да, така си е!
 Колкото повече се замисляш върху това което има да кажеш, то толкова по-неестествено и лицемерно си звучи то.
 Студено е.
Но не студът навън ме смразява, а студът вътре в нас - от ден на ден с все по-голяма лекота преживяваме трагичното около нас, претръпваме и закоравяваме вътрешно от пренасищането си с негативени новини от медиите.
 Убити, пребити, ранени, премазани... това се случва някъде далеч от нас, с нечии виртуални съдби, нещастия които не ни засягат пряко, а ни карат дори и напротив да се чувстваме по-добре от факта, че не се е случило на нас, че тоя път съдбата ни е подминала и се е смилила над нас.
 С усещането, че сме безсмъртни и ненараними преминаваме мимоходом през черната статистика, а насред нея се набива една наистина тревожна новина - 15 000 убийци излизат на пътя - това са онези с купените книжки за управление на МПС.
 Тия същите, които кога трябва да сменят скоростите гледат към скоростният лост и навлизат слепешката в насрещното платно, джигитите на които мама и тати покрай новата мощна кола са им подарили и шофьорска книжка "скрита" в жабката.
 Защо да се мъчи детето да ходи по разни курсове и зли инструктори да го овикват там като пълен некадърник, когато всички може да се купи с пари?
 И му купуват, фалшива доза увереност и прекомерна доза самочувствие.
 Такова, що го превръща в камикадзе на пътя за ужас и скръб на всички, които не подозират за това.
 Колко пъти ми се е случвало да изтръпвам на пътя от подобни "шофьори" не е истина направо и все си викам, то за такива като тях КАТ няма да помогне, защото катаджиите са долни и подкупни, не - за такива като тях има мантинели и крайпътни дървета.
 Лошото е само в това, че ... умират и невинни.
Невинни, които в наивноста си до сега са си затваряли очите пред корумпираноста на КАТ, пред начините по които се взима свидетелство за правоуправление и всички ония неща, за които всички си знаем, но някак си ги приемаме в рамките на нормалното, за държавата в която си живеем.
 Живеем до онзи трагичен момент, в който невинноста ни не се прекърши от злото, на което сме дали път с безхаберието и безразличието си.
 Убиват нас, близките ни, приятелите ни.
 Убиват ги тези, с които сме се примирили, че имат правото да играят по други правила, правилата на наглеците плащащи си за правото да ни избиват.
 И няма да се оправят нещата.
 Не може и да се оправят, докато ние не се променим вътрешно и не спрем да се самозалъгваме, че случващото се около нас, не зависи от нас самите.
 А до тогава, до тогава не ни остава нищо друго освен да се молим, когато сме на пътя съдбата да ни пожали за пореден път.
 От нас самите и от глупостта родила безхаберието ни към света, в който сме обречени да живеем - свят на смърта.







15 000 шофьорски книжки годишно се купуват
 
 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Здрасти!
02.11.2009 12:51
Написал си го!Коментарът ми е излишен!Поздрави!
цитирай
2. gothic - Абсолютно...
02.11.2009 13:02
без повече думи :(
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7394558
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив