Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2010 15:28 - Пази Боже, от НАП да го прочетат това!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3568 Коментари: 16 Гласове:
12

Последна промяна: 12.01.2010 15:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една интересна страничка в интернет.
По-точно поредица от странички в интернет със запитвания за кредити. ( от http://www.krediti-online.com )

И знаете ли, кое е шокиращото в тях?
Че си има име, презиме, телефон за обратна връзка и... внимавайте да не паднете - реалните данни за сивата ни икономика, от които е видно каква е разликата между осигурителният доход и реалният доход!!!

 Информацията е обществено достъпна, но не и за НАП.

Конкретен пример :

 ( 
http://www.krediti-online.com/zapitvane_73.htm )

Получихте коментар от : NEDIALKO RANGELOV NIKOLOV с телефон : 0893483011 от град/село: sofiq . Трудов стаж при последния работодател: 9 месеца.
Осигурителен доход: 250 ,
реален доход: 1200 .

Интересува се от : Потребителски кредит
kandidatstvane za kredit.ot 10000lv.

E, още ли се питате защо ни е ялова държавата?
Аз, не!



Гласувай:
12



1. lado - Заради ето такива възможности да ги ...
12.01.2010 15:31
Заради ето такива възможности да ги изобличават в мошеничествата им, искат да ни ограничат нета със слухтене и следене, а не за да си свършат конкретната работа
цитирай
2. valsodar - А на мен ми е много интересно, дали ...
12.01.2010 15:35
А на мен ми е много интересно, дали тези попълвали анкетната форма за отпускане на кредити са предполагали, как данните им ще лъснат в нета и как има една хипотетична вероятност, ако някой тарикат от ДАНС ми прочете постинга да ги емнат със задна дата за невнесени данъци и да им скъсат "работодателите" от проверки?

Ама нали у нас национален идеал е андрешковщината... докато изоставяме държавата си в калта, по калташки начин ще се отнася тя към нас! :)
цитирай
3. tera - Ти пък защо ги взимаш на сериозно тези запитвания :)
12.01.2010 15:41
Я виж това - пак оттам е, пълен бъзик:



Запитване за кредит от : DEAN kovachev



Получихте коментар от : DEAN kovachev с телефон : 032 999 666 с E-mail: aa@ffffgg.com от град/село: Plowdiw . Трудов стаж при последния работодател: 77 месеца. Осигурителен доход: 1300 , реален доход: 400 . Интересува се от : Потребителски кредит

Triabvat mi pari za refinansirane na kredit i za da si kupia slon

Така че и да лъсне пред НАП и да не лъсне, все тая. Почти всички запитвания са бош лаф. Ако се интересуват от кредит отват в институциите да кандидатстват, а не пишат и бришат по нета.

Защо смяташ, че хората са толкова тъпи така ще се накиснат? :)
цитирай
4. dianatrg - И аз, ако имах възможност щях да се ...
12.01.2010 15:42
И аз, ако имах възможност щях да се замисля дали да внасям на държавата осигуровки, а след това нищо да не получавам в замяна...
цитирай
5. valsodar - Тера :)
12.01.2010 15:44
90% от запитванията са от реални хора, с реално желание за кредит, неподозиращи за това, колко лесно достъпна е информация, считана от тях за тайна.

Ако не вярваш - пробвай!
Звънни на някой от посочените телефони и питай дали зад него е лицето дало имената си!

Ще се изненадаш.
Те, още повече.

цитирай
6. valsodar - А защо изобщо искаш нещо в замяна
12.01.2010 15:45
Тръгваш водена от мотива да излъжеш държавата, а после се чудиш защо държавата се гъбарка с тебе?

В това е именно Андрешковщината на българите.
Да зарежеш държавата в калта, а после да я кълнеш как нищо не прави за теб!

dianatrg написа:
И аз, ако имах възможност щях да се замисля дали да внасям на държавата осигуровки, а след това нищо да не получавам в замяна...

цитирай
7. dianatrg - След като плащам здравна осигур...
12.01.2010 15:48
След като плащам здравна осигуровка искам нормално здравеопазване. Когато плащам пенсионна осигуровка би трябвало и да се получава... може и да съм Андрешко, но когато давам очаквам и да получавам. Благотворителност проявявам, но не и към данъчната ни държава...
цитирай
8. valsodar - Правилно.
12.01.2010 16:07
А как отстояваш правата си?
С еднократен акт на "избор" веднъж на 4 години или..?

Това е интересният въпрос и не касае само тебе (без лично отношение съм в случая) .
цитирай
9. evrazol - Така е
12.01.2010 16:45
Осигуровките плаща работодателя. Те са около 40% от заплатата. Нали не мислиш, че държавата на няколко пъти вдига минималната работна заплата, понеже е загрижена за работника. Не е. Вдига я за да натовари работодателя, а за работника не и пука. В държавния сектор държавата мести вноските от единия джоб в другия. В частния обаче от вдигането и нито една от двете страни няма интерес. За това и всички работници се назначават на минимална заплата. Разликата получават кеш. Така осигуровките вместо да идат в нечии джоб остават в работника. А работодателя вместо да внесе 30% върху кеша, плаща 10% плосък данък. И всичко си е законно. Понеже така го е измислила държавата.
Интересно защо ли? Тя неможе да направи осигуровките 10%, а данък печалба 30% та да нямат и двете страни интерес да го правят. А и това, което предлага на "осигурения" срещу неговите пари направо го прави сигурен нарушител. И с никакви ревизии не може да се пребори с явлението, понеже е масово. С масови проверки по обектите също не може да се докаже нарушение поради взаимния интерес на страните по договора.
А кажи сега ние ли се гъбаркаме с държавата или тя с нас? :)
цитирай
10. evrazol - И още нещо
12.01.2010 16:50
Ако НАП реши да "ревизира" реалните доходи на гражданите, работника ще бъде длъжен да декларира всичко. Познай защо няма да го направи.
цитирай
11. valsodar - Процесът е двустранен
12.01.2010 16:54
Но... идва и още един интересен момент, с който държавата го законтря на осигуряващите се на минимална работна заплата - доказването на доходи.

Представи си следното - в семейството ти се осигурявате и двамата на минимална работна заплата, спестявате някаква сума и си купувате нещо което надхвърля десетгодишните ви доходи, според осигуровките ви към НАП.
Извършваш някакво прегрешение според което влизаш в полезрението на службите разследващи за неправомерно придобити средства и държавата с лека ръка ти конфискува имуществото, като незаконно придобито!

В крайна сметка къде е контрата, а?
В работодателите? В държавата?
Не, контрата е точно при тези, които са си мислели, че премятат държавата.
цитирай
12. kass - valsodar
12.01.2010 17:20
допълнителните /под масата/ доходи са практически недоказуеми, така, че тези хора могат и съвсем спокойно да лъжат и банката, колкото до данъчните, просто ще отричат, пробвали са или нещо такова. Крайно време е банките да отпускат кредити само върху доходите декларирани черно на бяло...
цитирай
13. valsodar - Банките тепърва започват да си п...
12.01.2010 17:27
Банките тепърва започват да си плащат за гяволъка да кредитират на калпак, без преценка на риска по погасяването на кредита.
Ще има банкови гърмежи, но за това коя банка кога ще фалира е подсъдно да се говори, така че ще прескочим тоя момент.

Интересен е темпа с който растат необслужваемите кредити, както и факта, че над 80% от кредитите са взимани за потребление, а не за бизнес.
Което в превод ще рече, че хората теглят кредити за да платят други кредити. Налице е една ясно изразена тенденция към обедняване, тенденция която не само ще се запази, но и много рязко ще се засили през тази и през следващата година.

А тези, които остават на улицата ще разчитат на помощи, които се генерират от данъците на тези, които не ги плащат - Параграф 22
цитирай
14. kass - valsodar
12.01.2010 17:37
Не знам дали банките ще изгърмят при този висок лихвен процент, но скоро ще станем свидетели на разпродажбата на вещи на половин цена изети от неспособните да си покрият вноските към банката, то и сега го има, обаче все още не е в такъв мащаб, тоагава този, който има ще има още повече, а този който няма - тежко му.
цитирай
15. valsodar - Има го към момента
12.01.2010 17:51
В Русе ако се не лъжа, вече има действащ магазин на ЧСИ.
цитирай
16. анонимен - Браво! Браво! Ти май си на държав...
05.05.2010 04:37
Браво! Браво! Ти май си на държавната хранилка, а?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392884
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив