Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2010 16:06 - Капитално
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1290 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 22.01.2010 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Виновен до доказване на противното!
Под тоя знак, трябва да преминава мандата на всеки един политик у нас!

Защо ли?
Ето защо.

Обществена тайна е, че всеки един кандидат за парламента ни, а оттам и за структурите на власта у нас, се кандидатира не с целта да е полезен в ползу роду, а да извлече максималната облага за себе си. Кандидатсва с ясната цел и умисъл за престъпление, престъпление по служба, чрез което да извлече максималната облага за себе си и съответно да може да изплати дълга си, към тези финансирали го до този връх в кариерата му.

 Народен представител е най-циничното определение, за тези които избираме да ни представляват. Първо, поради факта че попадането им в изборните листи изобщо не е в следствие на широки народни симпатии към кандидата и второ на ръка, че в момента в който всеки един захапе лелеяният кокал спира да представлява интересите на избралите го и започва да преследва единствено своите.
 Няма как инак да се обясни, защо народните ни депутати с такава охота от Великото Народно Събрание насам преправят закони и законченца, защо прокарват решения в полза на монополисти, олигарси и чужди национални интереси.

 Разберем ли веднъж завинаги, че тези които считаме за народни представители не са нито народни, нито представители, то всичко започва да си идва по местата.
 Започва да ни става ясно и защо някои хора са несменяеми във власта, сменяйки само политическата си окраска според попътният вятър, който може да ги закара във власта.
 Изясняват ни се и защо е цялата безсмислена политическа говорилня, нескончаемите обяснения в защита на досегашната изборна система, както и защо реално нашето благополучие за тези години не може да отбележи и крачка напред.
 Няма и как да се подобри към по-добро положението народно, след като народа у нас се буди веднъж на четири години от робският си сън, за да накаже ония маскари и да възложи спасението си на следващите.
 Потънал отново в комата на безхаберието, отвикнал за половин вековна диктатура, от каквото и да е желание за свобода и още повече от желание да поеме личната си отговорност, която я съпътства неизменно.
 Защото... по някаква тъжна и неведома причина свободата се дава само и единствено на тези, които са готови във всеки един миг да я отстояват, а не на тези, които чакат друг да им я донесе.

 И докато едните се наумуват, има или няма свобода у нас, дойде ли или си замина демокрацията, то други в същият този момент следват настървено интересът си, жертвайки всичките идеали в името на което са избрани да ни управляват.

  Виновен до доказване на противното!
Под тоя знак, трябва да преминава мандата на всеки един политик у нас!
 Виновни, до момента в който чрез действията си, не докажат невинноста си.

 



Гласувай:
6



1. boristodorov56 - И без право на обжалване.
15.01.2010 16:32
И без право на обжалване.
цитирай
2. panazea - Не може да влезеш калта
15.01.2010 16:38
и да останеш чист!
Да му мислят политиците!
Те мислят ,че имаме амнезия! Обаче ние ги помним и знаем , колко добре ги знаем!
Мисълта за тях ме натъжава. Ще си послушам музика!
цитирай
3. anikolarova - Знаем ги...
16.01.2010 00:20
но нищо не правим по въпроса,за жалост...Понякога си мисля,че си ги заслужаваме.То бива търпение,ама нашето вече прилича на мазохизъм.
цитирай
4. inel379 - Толкова масово взе да става явлението,
16.01.2010 17:42
че свикнахме май на болката, а не бива!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7412808
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив