Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 17:17 - В подкрепа на анонимните
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3603 Коментари: 17 Гласове:
14

Последна промяна: 23.02.2010 17:24


  На калпав блогър, анонимните коментари му пречат! - ако мога, така ще перефразирам, новата блог вълна, обвиняваща анонимно коментиралите във всички смъртни грехове накуп.
 Добре де, а вие които скачате срещу анонимните, да не би да сте световно известни?
Кои сте вие, о Есмералди наранени, на които анонимните все им пречат да се изявят като творци невидяни?!

 С какво ви пречат, чак толкоз пък те?

С това, че нараняват честолюбието ви?
Ами, посвийте си малко егото и няма да има по какво да ви настъпват другите с коментарите си!

С оспорването на несравнимият ви талант и гениалност?
По-добре се научете на първо време да пишете грамотно, после започнете да пишете по потребност и призвание и едва след стотният опит се запитайте - Имам ли аз поне капка талант?! В случай, че не изпитате и вие желание да си прочетете нещата повторно, как може да го искате от другите? И да им се сърдите, че не ви аплодират открито, а ви корят за бездарието?

 Блогът е една сцена - запомнете това!

И ако изразяващият се на сцената е посредствен, тъп и бездарен, е съвсем логично да бъде освиркван от публиката си.
 А сред публиката влиза и тази, която не стои само на първите редове в залата, дежурно аплодирща, ахкаща и охкаща сервилно, пред всичко видяно.
 Сред публиката има и лумпени, има и критици, има и ваши приятели.

Единствено от вас ще зависи, как ще неутрализирате лумпените, как ще се поучите от градивната критика на тези в сянка и до колко ще откриете приятелите и съмишлениците си сред всички тях.

 Защото... няма лоша публика!
Има единствено бездарни и посредствени актьори.

Такива, на които все публиката им е виновна!



Гласувай:
16



1. damnation - интересна гледна точка Валсодар. . ...
23.02.2010 17:20
интересна гледна точка Валсодар.... макар и да не мога да подкрепя всичко което си написал дословно, има и истина
цитирай
2. benra - всъщност-
23.02.2010 17:22
агресивните анонимни са хора,които в действителност имат регистрации и вероятно-някакво лично отношение.Останалите са просто четящи. Според мен всички мнения под нещо написано от нас, ни отразяват и имат стойност.
цитирай
3. haralanov - E,тук вече не си прав...
23.02.2010 17:23
Подличко е да си анонимен!И не става дума за наранено честолюбие!Тъкмо напротив.Поради необяснимо за мен желание да си се скриеш и от дупката си да се произнасяш важно,важно...Това е наранено честолюбие!
цитирай
4. valsodar - Хараланов, ти преди да се регист...
23.02.2010 17:28
Хараланов, ти преди да се регистрираш, какъв беше?
Същият както и аз, нали? - АНОНИМЕН!

Да се слага всичко под една черта.. ми смешно е!
Още повече, че ние също сме анонимни, но анонимни прикрили се зад регистрираната си анонимност.

А в същият този момент, технологиите позволяват да се види за всеки адрес, кой реален човек стои. Така че, факта, че не умееш да видиш човека за думите му, не е проблем на репликиралият, а на почувствалият се засегнат.

Ако не им даваш трески по които да се захващат по тебе, ще има ли нещо с което биха те уязвили реппликите на другите?

Самият факт, че си се почувствал уязвен означава само едно - имаш слаби страни по които да работиш.
цитирай
5. haralanov - Изобщо не съм се почувствал уязвен...
23.02.2010 17:39
И преди да се регистрирам НИКОГА не съм бил в ролята на воайор.Да чета и ехидно да коментирам.Не ми приписвай неща,които не съм правил!А иначе,който иска,може и без да е анонимен,да ме залива със словесна помия,колкото си иска!Така е по-честно!
цитирай
6. valsodar - Добре де, когато за пръв път влезе в ...
23.02.2010 17:52
Добре де, когато за пръв път влезе в сайта какъв беше? Анонимен, нали?
Е, тогава след като и ние самите сме минали през този етап, с какво морално право можем да слагаме всички анонимно коментитали под общият знаменател на Лошите, а ние автоматично да се причисляваме към Добрите?

Не е ли малко сбъркана логиката и етиката на едно такова простовато обобщение?

Аз в началото съм си репликирал като анонимен. Да, подписвал съм се с псевдонима си под репликите, псевдоним който с времето си достойно е заместил името и фамилята ми по една много проста причина - винаги съм бил готов да застана зад репликите си, както вярвам и ти.

Е, кое ни прави по-различни от тях?
Това, че имаме само един блог в повече ли?
Не мисля!

Това, което единствено е способно да ни открои на фона на всеобщата посредственост е единствено желанието ни да сме по-добри в това което правим на фона от вчерашният ни ден.

А за словесната помия.. не можеш я избегна.
Не и докато си сред хора. А хора има всякакви.
Такива от които искаш да се учиш и такива от които си алергичен.
цитирай
7. divna8 - Смятам дискусията за анонимните излишна...
23.02.2010 17:59
Всеки автор има опция, предоставена от блог.бг, за да се справи с негативни и обидни критикари... останалото, което се разиграва тук е... преиграване!
Във Вселената има непредубедени Закони: това, за което най-много говорим, най-много се появява в живота ни... Вижте новините, филмите, разговорите на чашка кафе - всичко се върти около насилие, смърт, кражби, разруха... Странно ли е, че ги имаме вече толкова изобилно в живота си?!...
Имаше някога едно предаване "Как ще ги стигнем американците"... Е, сега те ще догонват нас...
Мъдреците на всяка една Епоха са наблягали върху един основен Принцип : чистотата на Словото. Поговорката " Седем пъти мери, веднъж режи." е създадена най-вече заради СЛОВОТО - защото излезе ли веднъж от устата, не можем да я върнем. А можем да нараним жестоко човекът с нея...
Истината е, че - предполагам от предпазливост - повечето от регистрираните тук зад никовете си не са дали никаква информация за себе си, или са дали измислена... Това е също анонимност!!! Така че ... не си спомням, за какво беше спора всъщност ?!
цитирай
8. haralanov - Не четеш внимателно
23.02.2010 18:04
Не съм бил никога анонимен!Влязох в сайта,регистрирах се и тогава коментирах!Какво по естествено от това...?И през ум не ми минава,че съм ,,от добрите,,!Нищо не обобщавам!Наскоро в блог бг имаше подписка за това,една малка уличка в София да носи името на Илия Минев.Доста хора се подписаха,давайки и трите си имена и ЕГН-тата.Можеш да го видиш в блога на Григор Симов.Това означава,че всичките те са излязли изцяло от своята анонимност и не са видяли смисъла да се крият зад измислени никнейми!Да си анонимен е хем да си страхлив,хем и да си подъл!
цитирай
9. valsodar - Не съм съгласен с обобщенията, к...
23.02.2010 18:31
Не съм съгласен с обобщенията, които правиш.
По една проста причина, сред анонимно коментиралите в блога ми има немалко стойностни хора, една част от които за радост познавам, а с други ми се иска да се запозная.
Хора, за които нито бих рекъл, че са страхливи, а още по-малко пък подли.

А и както е коментирала Дивна, като не ви харесват да ви коментират анонимни в блоговете, защо сте отворили коментарите и за тях?
Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!

Аз лично си ценя всеки един коментар, най-малко заради обратната връзка която ми дава и възможноста да погледна и от друга гледна точка на написаното от мен.
Благодарение на тях не само, че си подобрих стила на писане, но и доста по-сериозно започнах да се отнасям към това, по какъв начин изразявам мислите и идеите си, спрямо отзвука който предизвикват след себе си.

Така че, да се оправдаваме с анонимните ... не е нито сериозно, нито похвално.
Така си мисля аз.
По тази и причина е този постинг - за нашите ни кусури отговорноста си е изцяло наша, а не чужда :)))
цитирай
10. frina - Не знам
23.02.2010 18:39
на кого му е толкова крехко самолюбието, че да не може да се справи с анонимната критика. За да отминеш обидите с усмивка, се изискват матюритет и здрава самооценка, които очевидно липсват на вечнотриещите и оплакващи се автори.

Може би наивно съм вярвала когато се регистрирах в края на май, че целта на блогстването е да събереш разнородни мнения и да уловиш различни настроения (далеч не всеки, който ще ти пише е дружелюбен и съгласен, и това е редно да бъде така). Оказва се обаче, че тук се помпи Его и се събират аплодисменти, другото се смита под килима поради неспособността да се приеме факта, че някой не е във възторг от светлите списващи личности.
цитирай
11. анонимен - Много е изтъркано....
23.02.2010 20:50
...и неубедително
цитирай
12. valsodar - Ето, точно поради такива обосно...
23.02.2010 21:19
Ето, точно поради такива обосновани критични забележки от блогъри решили да използват възможноста чрез "реплика" в блога ми свят да ги види, предпочитам наместо тях да ми коментират анонимни, които имат какво да кажат! :))
цитирай
13. анонимен - ами от тези
24.02.2010 23:22
които имат какво да кажат, не се боя и както виждате, съм ги оставила да се вихрят. Иначе...съжалявам за загубата на времето...си тук
цитирай
14. анонимен - В спора се ражда истината, а поня...
25.02.2010 12:11
В спора се ражда истината, а понякога тя е многолика. На мен ми е интересно да чета дебатите по тази тема, защото съм си "вечен" анонимен и така ми е добре. Никой не обиждам и не искам да го правя, защото всеки има право на изява. Който не ми харесва, просто не го чета, другите не го четат.....и така той отпада от блога.
Всичко е на естествен подбор, търсенето определя предлагането.
цитирай
15. анонимен - Между другото, котенцето ти е го...
25.02.2010 12:18
Между другото, котенцето ти е голяма симпатяга. Скоро чух, че обикне ли те черна котка, трябва да се грижиш за нея, защото това ти бил късмета.
цитирай
16. valsodar - Симпатяга, ама как грачи само. . . От ...
25.02.2010 12:44
Симпатяга, ама как грачи само...
От де го извади тоз глас, на корабна свирка го докарва вече, страх ме е да го пускам по мръкнало на терасата, че се смразяват от ужас минувачите.

Инак си е безподобен лигльо, изключително интелигентен и умен, а бе с две думи - тарикат безподобен.
Даже и профил му спретнах във Спамбук - Мишо Котараков :)
цитирай
17. valsodar - В спора се ражда истината, а поня...
25.02.2010 12:54
анонимен написа:
В спора се ражда истината, а понякога тя е многолика.
- абсолютно съм съгласен с това, и точно поради тази причина нерядко провокирам спорове в някои от темите си, само и само за да чуя различна от моята гледна точка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392536
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив