Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2010 07:00 - Европейска работа...
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1027 Коментари: 1 Гласове:
0



Знаете, че живея в къща. По това време на годината започва нашествието на мишки, плъхове, мравки, пеперуди и т.н. „малки братя“, които се опитват да завладеят структурирано и цивилизовано Lebensraum. Сигурно и те имат своите малки хитлери и наполеони, защото войските им са организирани добре и не се предават лесно... Все пак, щом отново пиша тези редове „победа будет за нами“!
Тази година в борбата включвам нов нюанс. Вече писах един път, че когато хвана мишок или плъшок в капаните, бързо го пускам от хуманитарно-икономически съображения. Хем да не се притеснява дълго затворен, хем да няма време да се окопити и да излапа примамката - парченце кашкавал. По този повод станах за кашмер на семейството и комшиите. Всички ме бъзикат, че хващам едни и същи екземпляри, които разбират, че след като си хапнат кашкавал ще бъдат пуснати, и за това сами налитат в капаните. Даже се блъскат на вратичката. За да докажа, че не са прави, мислех да маркирам малките нахални типове с някаква боя, но реших, че разходите за кашкавал стигат! Всъщност, мързела надделя... От друга страна има косвено доказателство за моята правота -  до сега не са се хващали по два плъшока или мишока, което показва, че блъсканицата пред вратите на капаните е местна легенда.
Все пак, с оглед на конюктурата, реших да дам и моя принос към борбата с кризата. Вместо кашквал тази година купих отрова. Освен „добрата цена“ в мен се загнезди и една вътрешна удовлетвореност и трудно прикрита гордост, когато разбрах какъв нежен хуманист се крие зад мрачната ми муцуна. Ето и конреният повод (цитирам част от Упътването): „Рат-Веном блокчета е ефективен препарат със забавено действие, при което плъховете и мишките умират безболезнено от вътрешни и външни кръвоизливи. Рат-Веном блокчета е икономичен и удобен за работа препарат.“.
Та така, по човешки, реших проблема...image

Източник: http://www.blogger.com/profile/10696147206339077402



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troia - Голям смях падна. Подкрепяме те ...
19.04.2010 14:50
Голям смях падна. Подкрепяме те морално всички от нашия офис.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7407779
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив