Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2010 02:01 - Страхът ражда безсилие и гняв
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1135 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много широко се обсъжда кой бил сътрудник на Държавна сигурност и кой не, като всичките се слагат под общият знаменател на мекерета, предатели и доносници.
 Така е по-лесно за тези които нямат ни култура, ни знания, ни потенциал да расъждават самостоятелно, та с лекота могат да заимстват клишетата, които им се предоставят чрез медиите от не по-малки мекерета и предатели.

 Но, нека все пак да се запитаме каква структура бе така наречената Държавна Сигурност, поне тези, които могат да мислят! Нима в сочените ни за демократични държави няма такива? Нима ЦРУ и ФБР не са подлагали на идеологически гонения сънародниците си по време на студената война и не са ползвали същите мръсни методи за унижение и дискредитация както и у нас?

 У нас нещата стоят доста по-зле, защото просто няма пета власт, която да се явява коректив на задкулисните игри. Няма кой да ни информира правдиво, няма и откъде да научим коя служба е работела в името на защитата на националната ни сигурност и интереси, защото... това, което искаме да знаем или е все още засекретено или просто е унищожено в ония облачни зимни дни, в които на ръка се гореше архивът на бившата ни тайна служба за национална сигурност и защита.

 Днес имаме само едни досиета и едни списъци.
Удобно обслужвщи именно тези, които се явяват национални предатели и родоотстъпници, позволяващи им, чрез разделението ни, да ни владеят изцяло и вовеки. По една проста причина, робството е направило българинът мнителен, параноичен и недоверчив. Неспособен да загърбва злото от миналото си и живеещ в него, с желанието си да отмъсти.

 И ние като нация ще си останем в миналото, докато други народи през това време ще продължат напред към бъдещето си. Народи имали куража да поискат да узнаят цялата истина за миналото си, имали волята да го изискат от управниците си, и имали мъдроста да продължат сплотени като нация напред.

 А ние, ние все ще се чудим кой е нах-големият боклук в страната ни, а през това време ценните хора, които определят бъдещето на една държава ще ни напускат, огорчени от съвременниците си и тяхната слепота.

Разделяй и владей!
Надали, един римски диктатор би предположил, че тази негова фраза ще е мотото под което ще се управлява държавата ни за три поколения?

Някой ден, може би ще има бъдеще пред България.
Някой ден, но не сега.
Не и в тази мъгла.


Тагове:   гняв,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ето го бъдещето
08.08.2010 02:18
http://meto76.blog.bg/politika/2010/05/17/bylgariia-prez-2050g-doklad-na-cru.546441
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7426679
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив