Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2011 12:29 - За принципите на Доброто
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1403 Коментари: 4 Гласове:
7



  Не знам защо, но народът сякаш масово е луднал на тема добра Карма, лично самоусъвършенстване, Просветление и куп подобни много модни в епохата на Ню Ейдж чисто теоретични и безкрайно непрактични неща.
 Не виждам поне за себе си, какъв е смисълът на това, да подхранваш непрестанно финното си Его, колко силно Духовно развита личност си, ако в живота си не си вкарал нито един от принципите които или не разбираш или нямаш смелоста да реализираш на практика?
 Честно казано, досега съм се сблъсквал виртуално и Реално с изключително много духовни пропагандатори и едно нещо непрекъснато ми е правело впечатление - повечето от тях нямат никакво желание да се борят с Изпитанията на живота им и панически се стремят да избягат в един измислен свят, в който те са добрите герои, а всички останали просто не могат да ги разберат и оценят.
 Може би именно Мързелът, който често ни спира да предприемем промени в нас самите е причината по това масово залитане към един отвлечен и илюзорен начин на живот, който странно защо са нарекли Духовен?

 А какво всъщност е духовният живот, ако в теб го няма Духът, който да те води през изпитанията, които всекидневно ти поднася животът?
 Можем ли да станем по-силни, ако няма изпитания по пътя ни, които да ни закалят духовно и физически?
 Можем ли да станем по-мъдри, ако се затворим за нови знания и идеи с презумпцията, че те влизат в противоречие, с това което сме приели за вярно.
 Можем ли изобщо да стигнем до Просветлението, до истината за Живота ни, ако се откажем да го живеем, бягайки от него и от уроците, които той непрестанно ни преподава?

 Едва ли.

 И именно по тази причина, съм станал алергичен към медийните проповедниици, застанали досущ като фарисеите на вгода на храма, отклоняващи те чрез мъртви идеи от пътят към теб самият.   А той винаги се движи по руслото на животът ни.    И ако наистина искате да разберете какъв всъщност е смисълът на живота и да получите просветление за него, просто го изживейте.    Нищо в повече.  Нищо в по-малко.    :)


Тагове:   кенефбг,


Гласувай:
7



1. joysii - Това, което си написал ми звучи като ...
25.03.2011 18:53
Това , което си написал ми звучи като израза :"Ако не бягам, как ще разбера ,че съм бърз?"
цитирай
2. valsodar - Да, нещо подобно на това е :)
25.03.2011 19:22
Да, нещо подобно на това е :)
цитирай
3. tit - И страха - забрави го!:)
26.03.2011 14:39
цитирай
4. morningstar1 - хареса ми!
31.03.2011 21:57
Добре написано! Благодаря за четивото!
:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392187
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив