Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2011 22:41 - театър на сенките - спектакъл на илюзиите.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6005 Коментари: 34 Гласове:
10

Последна промяна: 11.08.2011 22:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Видях поредните простотии, чрез които някои мижитурки се опитват да направят популярност на мой гръб, чудех се дали да коментирам, но те просто не си заслужават труда.
 За какво ти е да се занимаваш с прости хора?
 Колкото повече от вниманието си им отделяш - толкова по-значими се чувстват те и толкова повече се настървяват в простотията, чудейки се с какво могат да ти навредят, че да те провокират към очакваната от тях реакция.
 Някакъв си малоумен дришльо е решил да се прави на шериф в сайта?
 Ами нека си се прави, като си е нямал нормално детство човека, в което да си играе на стражари и апаши с другите деца,  то явно ще се опита да си го наваксва тук - къде другаде ще е такъв голям помияр без да изяде шамарите и да си брои зъбите на земята?
 Разни пикли им пригласят и се правят на Дулсенея от Тобоса, ахкат, охкат и въздишат по розовият образ на приказният принц от мечтите им в нета, докато не им замирише на загоряла манджа от кухнята и не дочуят псувните по техен адрес на орангутана водещ им се за мъж.  Нека са Дулсинеи, защото ако не тук, то къде ще са такива?
 Тя лудоста не ходи по добитъка.
 Не, тя си ходи точно по такива дълбоко-комплексирани човечета, които само като анонимни в сенките на Мрежата могат да се изживяват като герои. Наяве като ги срещнеш виждаш как те нямат нищо общо с образа, който така яростно  защитават тук.
Тукашните красавици се оказват дърти и спихнати лелки, а приказните принцове - оплешивели суяци с цици и провиснали шкембета.

 Всичко е просто фарс, всичко е просто лудост.
 В един театър на сенките, спектакъл на илюзиите.

Страх ги е.
Страх ги е от мен.

Което е вече комично.



Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. allbi - Айде де
11.08.2011 23:00
ама пак включи на предавка :)))

Волът рови и на гърба му пада, де.

Имаш гръб и други работи зад гърба си освен мрънке и диагнозничене...

и аз се опитах да кажа туй онуй по въпроса
ама не би затриха ми коментара ...

Надъха се с родопски въздух и сега тук изкусвено дишане ша правиш ?

Ти глей и твоя бобец да не загори :)))
Мрън, мрън...
цитирай
2. rustam - Точно така,
11.08.2011 23:03
къде другаде ще бъдат, ако не тука.
Неуморният фатмак Донев бодро ще крачи по плаца на Интернет докато издъхне.
Тук той не е просто гл.сержант Александър Донев от Шуменското училище, тук той става кръстник, маршал, сексмания, шериф, капитан и прочие. Няма да го промениш на йота. Най-голямата му радост и кръст, едновременно, са десетките профили по сайтове и блогове, които трябва да държи хем живи, хем да остане анонимен.
Мироганков може да си е луд, но не е анонимен. Този засега отстоява анонимност.
Няма да е за дълго. Непрестанното блъскане на "злодейки" и нереализирани сексуални фантазии ще го доведат до онова, което се случи с блогъра Варг1.
Просто трябва да чакаме.

А за детската учителка от Шуменския институт-тя няма друг избор да вземе своите 10 мин слава, освен да се отърка до някой по-"надарен" луд от нея.
цитирай
3. valsodar - Рустаме, вече не са ми и интересни ...
11.08.2011 23:50
Рустаме, вече не са ми и интересни даже с това, каква нова простотия ще родят по мой адрес - банални са ми в елементарността си. Да бяха показали поне йота оригиналност в мисленето си, че да ги чета, а то всеки път кухите им тикви раждат все едни и същи простотии, които си втръсват.

Алби, не лицемерничи!

Каквото искам да кажа, нищо не ме спира да го кажа.
цитирай
4. allbi - Лицемернича зер:))
11.08.2011 23:55
Да съм ти рекла, че си велик ?
Напротив!
Казвай аз от твоето казване бях спряла да римувам, бе :)))

И ако знаеш къв готин коментар ми изтриха ...оставиха само подгряващите ...
ма карай ...дреме ми :)))
цитирай
5. valsodar - И защо ми ревеш на мен, че са ти трили ...
12.08.2011 01:18
И защо ми ревеш на мен, че са ти трили коментар?
Реви на тоя при който си ходила да коментираш и който ти го е трил.
Не става да си на всяко гърне мерудия и на всеки блог - коментатор.
Не можеш да огрееш навсякъде, колкото и да ти се иска.

Чудя ти се - от де имаш толкоз много време за тоя сайт, че даже и три блога си спретнала? На мен един си ми идва в много, но както и да е :)
цитирай
6. vania23 - Моето мнение е,
12.08.2011 10:56
че не е красиво да се критикува - както ти другите, така и те теб.
цитирай
7. valsodar - Ваня, надявам се правиш разлика между критика и оплювки, нали?
12.08.2011 11:14
Това, което Тутаняка прави, в криворазбраната си защита към Микаела 19 не е критика. Критика е, когато видиш нещо сбъркано в нечия работа и кажеш какво и къде точно е сбърканото. Но, когато вече си обсебен не от работата, а от автора й, тогава вече нещата си минават на една друга плоскост, където малко или много са изкривени от субективната ти преценка за него.

Критиката е полезна, защото помага на всеки един автор, да види тези свои грешки и пропуски, които не е успял сам да види, съответно да ги корегира, да стане по-добър в това, което прави и най-вече - да продължи напред в развитието си.
От махленските оплювки, така характерни за този сайт, полза имат само собствениците му, поради нездравият интерес към клюките тук и съответно по-големият трафик към сайта. Това обяснява, защо нечии лайняни постинги стоят толкова дълго на челна в сайта. С модератори или без - трафикът си е трафик.
Каквато е аудиторията - такъв ще е и трафикът създаден от нея.
Нормална аудитория с интерес към нормални публикации, а ненормална и полудяла - с интерес към жълтини.

Така че, това че един пълен Идиот е написал поредните простотии по мой адрес, няма да ме спре да пиша това което мисля, независимо от очакванията и намеренията му.
Ако си е мислел, че ще спра да си водя блога вследствие на простотиите генерирани от него с десетината му регистрации ( с които си самокоментира ) - просто не е познал и сметката му е излязла крива.

Фактът, че Стефан така охотно му коментира си говори зле за него, както и за останалите, показали реалното ниво на което са.
Интересното е, че тези дали повод за всичко това, тихичко си мълчат и се забавляват от страни. Те са истинският инициатор на събитията, е не някакъв селски бек, работещ като охранител в Билла изживяващ се ту като египетски цар, ту като пазител на реда от Дивият Запад. :))
цитирай
8. vania23 - В интерес на истината,
12.08.2011 11:28
не съм в течение на това кой кой е сега тук. Въобще не си помислих за тутанкамон или микаела, не знам и какво ви дели. Година, две не следях отношенията тук. Тутанкамон го помня, когато се появи. Когато се върнах ме възмути с една негова много некомпетентна публикация, която ми се стори, че е манипулативна и му го казах. Честно казано, много съм щастлива, че съм далеч от тези неприятни отношения. Всичко много бързо ескалира тук - странно е как някой, който до вчера ти е бил приятел, изведнъж прочита твое мнение, различно от неговото и вече ставаш негов враг. В реалността не е така, и слава Богу.
Колкото до критиката - може да критикува, според мен, само специалист в дадена област друг равностоен специалист, и то само в интерес на истината, на която и двамата служат и си помагат взаимно. Иначе, абсолютно никой не е критерий за вярност и поради това, нито следва да дава съвети, нито критики. Ако повечето хора се съобразяваха с този начин на мислене, света щеше да е по-добър.
Подразни блога с този твой пост за диагнозите. Дори и хората реално да имат проблеми, това би трябвало да извиква съчувствие и желание за помощ, а не подигравки.
цитирай
9. valsodar - И с какво съм се подиграл? С това, ...
12.08.2011 13:03
И с какво съм се подиграл?
С това, че тук четат и публикуват психиатри ли?
Или с това, че някои от потребителите на сайта са със сериозни отклонения в психиката си?
Казал съм истината.
Дали ще се хареса или не - това никога не ме е вълнувало особенно.
А за реакцията на психопатите спрямо публикацията ми - предвидима си бе.

Отностно критиката - не съм съгласен изцяло с теб.
Според мен, ако чакаме само Специалисти да ни критикуват, то това означава никога да не дорастем в развитието си, че да стигнем до тях. Нали се сещаш, кога един сериозен литературен критик би влязъл в тоя сайт да чете постинги? Точно никога!!
цитирай
10. pantaleev - Радо
12.08.2011 13:19
Това е характерно за сержант Донев. Наистина живее в някакъв объркан свят от няколко прочетени книги и филмите които гледа. Лично според мен това момче е лишено от нормален живот. Няма да се изненадам ако някой ден не направи нещо подобно като варг едно или двамата му връстници заподозрени за убийство на момиче в Борисовата.
Размених една, две добри думи с него преди време за да не отключвам шизофренията му и същият започна да пише че се помирил с мен, даже и съвети взе да дава в блога ми.
За жалост явно ти невелно си отключил болезното състояние на това момче и виждаш какво става.
Още по комичен е фактът че беше написал някъде че никога нямало да забрави жената която му била направила орална любов за първи път защото била много властна.
Само на мен ли ми се струва или това са чикиджиски приказки на човек който в свободното си време или пише по блогове с много регистрации или гледа филми и се вживява че това на екрана е той.
цитирай
11. valsodar - Не само на теб ти се струва така :))
12.08.2011 13:31
Не само на теб ти се струва така :))
цитирай
12. vania23 - Е, ти си знаеш,
12.08.2011 14:07
в крайна сметка.
цитирай
13. valsodar - В крайна сметка - да, знам си. Знам ...
12.08.2011 14:17
В крайна сметка - да, знам си.
Знам какво да очаквам при публикация на определен текст, рядко е имало съществени изненади след това. Знам и кой как реагира, така че да кажа, че някой с нещо ме е разочаровал с поведението си - ще е пресилено. Знам и това, че тоя сайт си е създаден с цел загуба на време, така че... влизам тук, само когато нямам какво друго да правя.
цитирай
14. vania23 - Твоят блог
12.08.2011 14:33
почти през цялото време ми е бил в любими. Сега са ми малко там - и все са интересни по мое мнение блогове. Ако коментарите ми са прозвучали като критикарски спрямо постинга за диагнозите, моля за извинение. Сама си противореча :)
Ето ти един постинг, от който може да се научи много -

http://eagleeye.blog.bg/biznes/2011/08/08/igrata-svyrshi.798595

Съгласна съм с теб за едно със сигурност - толкова малко коментари и толкова нежелание да се прочете нещо смислено и полезно, а същевременно толкова много коментари по "жълтавините". Това е тревожно...
цитирай
15. valsodar - Тревожно е точно до там, до където ...
12.08.2011 15:11
Тревожно е точно до там, до където отразява реалността.
Спад в образованието, засилваща се неграмотност и невежество - нормално е да се очертае тенденция към лековатото за сметка на сериозното.
Хляб и зрелища.
Хляб тук в езотеричният му смисъл няма, но виж - зрелища - зрелища за една тълпа винаги ще има. И то ще ги има най-вече за това, че е много по-лесно да се напише един постинг изпълнен с простотии, отколкото друг, който да се опитва да акцентира върху важни и смислени неща. Всичко се движи по пътят на най-малкото съпротивление, в това число и аудиторията на сайта. Колкото е по-лесносмилаем един материал, на толкова по-голяма читаемост се радва той.
Изводът е - Ако искаш да те четат идиоти, пиши като за идиоти!

:)
цитирай
16. gothic - Хм,
12.08.2011 15:16
последната ти констатация, Радо, важи за цялата медийна среда у нас от поне десетина години насам. Четивата (предаванията) за идиоти възпитаха цяло едно поколение. Учудваш ли се, че болшинството от драскащите тук са такива?
цитирай
17. valsodar - Не се учудвам, но това си ме дразни в ...
12.08.2011 15:20
Не се учудвам, но това си ме дразни в определена степен.
Дразни най-вече от посока на това, как и за какво би могла да се използва една подобна медийна платформа. Но, нали със стари курви нов бардак се не прави, така и тук е в сила това - не може да искаш от хора с трайни деформации в мисленето да представят своя свежа и оригинална гледна точка към света.
Малцината, които са способни на това, вече си ги знаем. Хубаво е, че дори и малко, все пак си ги има. Независимо от численият превес на идиотите над тях, просто за утеха, че все още има някой и друг нормален човек останал в тази забравена от Бога държава.
цитирай
18. elinora - valsodar,
12.08.2011 15:40
аз ще се хвана малко за репликата ти, че никой сериозен литературен критик няма да влезе да чете тук. Ами може и да влезе, ама никой няма да го забележи, за съжаление. Аз примерно чета с удоволствие двамата кинокритици, които публикуват тук, ама като гледам при тях не е тарапана от коментиращи, даже хич. И тези специалисти никога не стигат до Първа, ама никога. Което само по себе си е някаква диагноза за сайта, т.е да живеят лаиците, те от всичко разбират. Освен това има един професор историк, ама и него освен да го обидят анонимно, не съм забелязала да го коментират компетентно. Защото не могат? Или защото публиката се дразни от истински авторитети? И други сериозни професионалисти от различни области съм срещала в блоговете, ама някак незабелижимо присъстват. Та така. :)
цитирай
19. gothic - elinora,
12.08.2011 15:57
Специализираните постинги не са за всяка уста лъжица. Ако сестра ми, геолог, пусне тук постинг за тектониката на плочите и връзката й с катастрофалните земетресения напоследък, какво ще постигне? Най-много анонимни подигравки и оплювания от почитателите на теорията за сеизмичното оръжие. И естествено - опонирането на хора, които нищо не разбират от материята, но се обаждат ей така, за спорта...
цитирай
20. joysii - Хахааха! Валсо, браво! Дол...
12.08.2011 16:02
Хахааха!
Валсо, браво!
Долсата как си я нарисувал - много точно.:):):)
Много тъпаци има в тоя сайт.
Но има и готини....ти аз и още двадесетина..:):):):)
Поздрави!
цитирай
21. elinora - gothic, хаха, дам,
12.08.2011 16:11
ама представи си само някой от Популярните тук да изкопира някаква геоложка статия и да вкара вътре малко свои наблюдения от някаква екскурзийка, две-три снимки на земните недра за цвят и глей къв сеир става - моментално почват едни "компетентни" изказвания, па едни сравнения, па после задължително се скарват и по тази тема, намесват политиката и бой! :))))
цитирай
22. анонимен - Валсодаре,
12.08.2011 16:29
много си прост, бе човече! Кухата ти кратуна не го ли вдяна най-сетне? Пънеш си там некви наченки на мозък по рождение щото това ти е останало и става като напънала се планината и родила мишка. При тебе направо си ражда лайна!
цитирай
23. анонимен - Докато не се разбере от всички,
12.08.2011 17:24
че постинг е само това, което те кара да си напънеш мозъка, а Най-смешните реклами на света или Светът е оцелял, защото се е смял, както и копирането на нещо, което не е твое, са боклуци, няма шансове за промяна.
Постингът е нещо ТВОЕ, другото е пълна дивотия.
цитирай
24. valsodar - Точно така е.
12.08.2011 18:16
poligor написа:
че постинг е само това, което те кара да си напънеш мозъка, а Най-смешните реклами на света или Светът е оцелял, защото се е смял, както и копирането на нещо, което не е твое, са боклуци, няма шансове за промяна.
Постингът е нещо ТВОЕ, другото е пълна дивотия.


И най-вече трябва да има поне малко мисъл, което явно е непостижимо за някои.
цитирай
25. valsodar - аз ще се хвана малко за репликата ти, ...
12.08.2011 18:31
elinora написа:
аз ще се хвана малко за репликата ти, че никой сериозен литературен критик няма да влезе да чете тук. Ами може и да влезе, ама никой няма да го забележи, за съжаление.


За да влезе сериозен читател в тоя сайт, първо трябва да има сериозен автор, а това с някои малки изключения просто го няма на този етап. За какво му е да си губи времето някой истински литературен критик, след като тук дефакто литература почти няма?
Досега съм виждал само един такъв опит, който незабавно бе осуетен от Автора, приел критиката като опит за заяждане. До тук с темата за това, доколко са отворени авторите в сайта на тема критика.
За поезия... горе-долу същата работа, с малката разлика, че поетите са далеч по-самовлюбени от писателите и при тях критиката минава още по-трудно. Или си с тях или си против тях, средно положение почти няма.

Винаги моето мнение по отношение на критиката е било, че тя е жизнено необходима на всеки един автор, който държи да се развива като такъв. Няма как да научим нови неща, ако сме вечно доволни от научените до момента. :)

По отношение на сериозните автори -права си, има ги. И двамата сме попадали на такива, радостно е, че все още ги има. Тук пак опираме до въпроса за неграмотната аудитория и отношението й към материали над нейният умствен потенциал.
Нерядко ми се е случвало, вследствие на нещо прочетено тук, надвишаващо знанията ми за да го разбера, след прочита му да съм се ровил из нета в търсене на допълнителни знания, които да ми помогнат да го осмисля. Най-малкото ми помагат да си разширя съществено кръгозора подобни автори и именно те са златните кокошки на сайта, а не разни лумпени спрели в развитието си на шестата си година, за които стана въпрос по-горе.
цитирай
26. valsodar - Глупаци винаги ще има
12.08.2011 18:38
Тук вече си опираме и до умението за водене на блог - дали ще им позволиш да разводнят и унищожат дискусията още в самото й начало или ще ги игнорираш по начин, по който ще ги откажеш да ти досаждат.

Има една много интересна категория коментиращи в тоя сайт - Дежурните коментиращи. Де факто блоговете им са почти напълно празни, без никакви смислени постинги, но появи ли се постинг на челна в сайта, те винаги без изключение се разписват в коментарите под него, за да блеснат с интеУект.

Блесва им само голият гъз, но това е друга тема :))

gothic написа:
Специализираните постинги не са за всяка уста лъжица. Ако сестра ми, геолог, пусне тук постинг за тектониката на плочите и връзката й с катастрофалните земетресения напоследък, какво ще постигне? Най-много анонимни подигравки и оплювания от почитателите на теорията за сеизмичното оръжие. И естествено - опонирането на хора, които нищо не разбират от материята, но се обаждат ей така, за спорта...

цитирай
27. gothic - Всъщност
12.08.2011 19:06
много често съм попадал на наистина смислени постове по различни въпроси, които ме вълнуват и по които имам какво да кажа. В началото диалогът върви прекрасно, до момента в който се появят посочените от теб. Ако случайно попадна на такова място, когато дискусията вече се е превърнала в махленска седянка, предпочитам изобщо да не се обаждам. Защото, дори и да имам какво да кажа по темата, мнението ми просто ще остане незабелязано в морето от "коментари" на всезнайковците. Так че предпочитам да чета, и ако темата ме интересува особено, да обменя мисли с автора й на лични....
цитирай
28. valsodar - Прав си. Много добри постинги са ...
12.08.2011 19:26
Прав си.
Много добри постинги са били осирани след появата си на Челна в сайта от същите дежурни коментатори. Има сред тях и една особенно зловредна категория, тези които изтролват темата, отклонявайки я далеч от основната й идея - те са най-досадните. Голяма грешка е да им репликира човек.
цитирай
29. анонимен - Особено смешно ми е,
12.08.2011 21:26
когато един небезизвестен блогер започне да убеждава, че постингите копи-пейст и с клипове били необходими и дори задължителни.
Когато се ровиш в нета, за да налапаш нещо и да го представиш в своя блог, това значи само едно - ти не си способен да създадеш нещо свое, значи си тъп. Това е абсолютна папагалщина, признание за некадърност и бездарие.
А в поетическите блогове с редки изключения властва такава идиотия под формата на коментари, сипят се такива безумни облажавания, изкарващи някоя драскачка гениална, че просто трябва да си запушиш носа. Но и това не помага.
цитирай
30. valsodar - А този ми коментар бял свят няма да види при Тутанчо
12.08.2011 21:30
21:29 - В много голяма грешка си, ако си м...
В много голяма грешка си, ако си мислиш, че едно интернет запознанство при мен води автоматично до приятелство. Подбирам си много внимателно приятелите, а Микаела не е показала достатъчно качества за да е сред тях.
Така че, не съм загубил нищо от прекратеният си контакт с нея, напротив по-скоро съм спечелил. След игнорирането й в списъка на Фейсбук моите снимки спряха да се появяват тук. Така че, колкото и да интригантстваш по въпроса на това кой-кого, надали ще успееш да постигнеш нещо съществено.
Коментарът чака одобрение
Постинг: Не си заслужава труда да коментирам
Автор на постинга: dockholiday
цитирай
31. valsodar - :)
12.08.2011 21:32
poligor написа:

А в поетическите блогове с редки изключения властва такава идиотия под формата на коментари, сипят се такива безумни облажавания, изкарващи някоя драскачка гениална, че просто трябва да си запушиш носа. Но и това не помага.



Много са обидчиви поетите в сайта. Много малко сред тях биха набрали кураж да чуят истината за качествата на стиховете си.
цитирай
32. blackpredator - E, заслужава ли,
12.08.2011 21:59
чак толкова внимание Тутана?!

Все едно на мангал да казваш викинг.
Остави Пискова, да го осаннва...
цитирай
33. valsodar - Тутанчо сън не го лови да си прави ...
12.08.2011 22:58
Тутанчо сън не го лови да си прави нови профили, от които да се самокоментира, че инак при него само буля Ангелинка ще се отбива и някак си ще си лъсне, че никой в сайта не го бръсне за слива, освен някоя и друга заблудена слива.

Глупакът си води един безкраен монолог със самият себе си като си вярва, че някой няма да го разпознае като регистрации :)))

Обсебен е явно от мен, сън не го лови от факта, че не може да ме уязви за радост на Микаела19, за чийто Кавалер се е провъзгласил :)))
Добре е, че мъжът й не влиза в нета инак ще му нашока тиквата дебела :))
цитирай
34. pantaleev - Тутанчо сън не го лови да си прави ...
13.08.2011 13:40
valsodar написа:
Тутанчо сън не го лови да си прави нови профили, от които да се самокоментира, че инак при него само буля Ангелинка ще се отбива и някак си ще си лъсне, че никой в сайта не го бръсне за слива, освен някоя и друга заблудена слива.

Глупакът си води един безкраен монолог със самият себе си като си вярва, че някой няма да го разпознае като регистрации :)))

Обсебен е явно от мен, сън не го лови от факта, че не може да ме уязви за радост на Микаела19, за чийто Кавалер се е провъзгласил :)))
Добре е, че мъжът й не влиза в нета инак ще му нашока тиквата дебела :))



Радоста на чикиджията бе Радо, - да общува с жени в нета и... нищо повече.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391573
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив