Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 15:41 - Малоценни ли са блогърите в сайта?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8376 Коментари: 50 Гласове:
31

Последна промяна: 22.08.2011 15:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Да кажа, че блогът ми е липсвал - ще излъжа. Но виж, че тук понякога могат да се прочетат интересни неща, заради което да си струва влизането в сайта е самата истина.
 Едно от тези, които ми грабна вниманието е постингът Постинг без коментари е по-ужасно и от жена без цици

 

  С какво ме впечатли той?
Не толкова с изказаната банална истина, че прочитите тук са изкуствено генерирани и дефакто няма такива, нито с фалшивата популярност за която тук някои претендират, а още повече се борят - не. Направи ми впечатление това, че все повече хора достигат до истината, за това как точно стоят нещата в сайта.
 Теми, заради които преди време е налагана цензура над блога ми за повдигането им, днес се дискутират свободно и намират своята аудитория. Явно аудиторията им вече е готова за тях? Изключвам вечните лекета на сайта способни да осерат всяка една тема попаднала на челна страница в сайта, водени от желанието си да бъдат забелязани чрез нея. Изключвам и дебилите които винаги ще си останат такива, независимо от тяхното самомнение за ползата им тук.
 Това са маловажни моменти.
 По-важният е, че има направен опит да се погледне в посока отвън - навътре.
 Да се потърсят причините, наместо само да се дразним от последствията им.
 А причините са тривиални.
 Комплекси за малоценност.
 И в крайна сметка стигаме до следният въпрос - Малоценни ли са блогърите в сайта, след като по този начин се опитват да си избият комплексите за малоценност?
 Генерирайки фалшиви посещения към блоговете си.
 Самокоментирайки се като анонимни и/или създаващи нови свои регистрации в сайта за да имитират полемика и интерес към постингите си.
 Търсейки всеки един възможен повод да се самоизтъкнат оспамвайки чуждите теми с безмислени и лишени от съдържание коментари.

 Колко ли трябва да си окаян, за да чакаш от един сайт да ти реши личните проблеми?



Гласувай:
36



1. rustam - Ами явно
22.08.2011 15:49
не само тебе те е впечатлил постингът и ето:

При Буля Ангелинка, отговжрншкът за реда в блога - гл.сержант Донев, е коментирал с два профила(титулярния и полицайманиак), белким коментарите под бездарния текст станат поне 5.
:)
цитирай
2. gothic - Коментирали сме
22.08.2011 15:59
го и друг път на по бира - на който му липсва социален живот, наваксва го в мрежата. С всички възможни средства....
цитирай
3. ledzeppelin - Абе не знам
22.08.2011 16:17
за тва ама днеска толкова сладки неща изядох, колкото не съм яла за цял месец...или дори два. Май очаквам скоро да ми прилошее. :D
цитирай
4. rustam - ledzeppelin
22.08.2011 16:34
вместо да чакаш да ти прилошее, по-добре вземи си купи едно специално "тестче" от аптеката.
цитирай
5. valsodar - Именно
22.08.2011 17:07
gothic написа:
го и друг път на по бира - на който му липсва социален живот, наваксва го в мрежата. С всички възможни средства....


Не мога да разбера, как някои хора очакват тук да създадат социален контакт, ако нямат такива навън - в реалният си живот. Тук е такъв паноптикум от илюзии и миражи, че няма повече накъде.
Да седнеш тук да се правиш на велик, а "навън" две думи на кръст да не смееш да обелиш - това коя степен на компексарщината е - се питам?
Подобни сайтове са полезни до там, до където можеш да си свериш часовника, да чуеш различна от твоята гледна точка, да провериш устоите на мирогледа си, но пък да търсиш в тях някакво признание - това вече си е прекалено :)
цитирай
6. valsodar - Рустаме, сержантът е клиничен случай
22.08.2011 17:08
rustam написа:
не само тебе те е впечатлил постингът и ето:

При Буля Ангелинка, отговжрншкът за реда в блога - гл.сержант Донев, е коментирал с два профила(титулярния и полицайманиак), белким коментарите под бездарния текст станат поне 5.
:)


Фатмащината не прощава, бележи с глупостта си за цял живот.
Нагледният пример се вижда.
цитирай
7. анонимен - Единственото нещо, което прави ...
22.08.2011 17:18
Единственото нещо, което прави един постинг ценен са смислените коментари под него т.е. дискусията. (Поздравите за рожден ден и спама не се броят). Ако съотнощението Бр.почити/Коментари е по-голям от 50, значи постинга е слаб, ако е между 30 и 50 е добър, а ако е под 30 е отличен. Това е моята индивидуална скала за оценка на блога ми. В момента имам 436 000 прочита и 9899 коментора, което прави коефициент на ефективните прочити (Кеп) = 44 (добро ниво).
Още по точен е кефициента на интересните постинги (Кип), който отрязява средния брой коментари на един постинг т.е. Броя коментари/Броя постинги. Над 30 коментара за постинг смятам за отлично постижение, между 20 и 30 за много добро, между 10 и 20 за добро и под 10 коментара, показват един безинтересен постинг. Аз имам 9899 коментара и 592 постинга, което прави Кип = 16.7 т.е. добро постижение.

Извинявам се за математичиския подход към творчеството в сайта, но аз съм инженер и обичам точните критерии.

Добре е съотношението на своите към чуждити коментари да бъде в съотношение 1:1. )Разбира се всичко това има смисъл при реални коментари, а не глупости и спам)

Сега, направи една оценка на най-популярните блогове в карето "Най-популярни - годишна класация). Ще откриеш постинги с Кеп по-голям от 500 и Кип по-малък от 0.1.

Тия два коефициента дават обективна оценка на качествено присъствие на един блогер в сайта. Големите отклонения показват вманяченост и шмекерии.
цитирай
8. valsodar - Трудно поддържам съотношение на ...
22.08.2011 17:28
Трудно поддържам съотношение на своите към чуждити коментари 1:1.
По няколко причини:
- Има реплики, които изчерпват темата, след тях каквото и да добавиш ще си е жив спам и опит за изкуствено дишане
- Има си реплики, които са чисто провокативни, отклоняващи темата - на тях е добре да не се отговаря, ако искаш да запазиш чистотата на дискусията.
- Има си чисто хвалебствени реплики, на тях всеки един който се познава добре не вижда смисъл да отговаря. Може да им се радва, но не и да иска още.

За мен са ценни основно тия реплики поддържащи дискусията по темата, та дори и сред тях да няма много мои, радвам се когато отбилите се в темата, водят интересен диалог и помежду си.
цитирай
9. анонимен - По моите критерии, Коефициента ти ...
22.08.2011 17:55
По моите критерии, Коефициента ти на интересни постинги Кип е над десет (добрър), на ефективни прочити Кеп, малко над 50 (лош). Това значи, че доста хора надничат, без да си дават труда да коментират, а постингите са на едно средно добро ниво. :)).
Естествено моите критерии не надвишават по точност и представителност тия на МБМД или на Галъп.

Да вземем един произволен пример от Първа страница.
Блогера с ник Тату има: 2 388 525 прочита, 516 постинга и 1055 коментара.
Кеп=2 388 525/1055=2264 (далеч над 50 или по-точно 45 пъти повече),
Кип=1055/516=2.04(доста по-малко от 10).
Анализирайки горните резултати, те показват огромен брой кухи посещения на блога и изключителна безинтересност на материалите, непредизвикващи никаква дискусия. Примерът е съвършено произволен.

цитирай
10. valsodar - С тоя коефициент на Кушел, сега с...
22.08.2011 19:01
С тоя коефициент на Кушел, сега съвсем ще се побърка народа из сайта - ще брои, ще смята, ще сравнява :)))
В крайна сметка, ще сравнява краставици с дини.
Забравяш че, 99.9% от блоговете са любителски занимания, професионални да има един-два на хиляда. Въпреки че блог-формата за реклама и маркетинг е една нова и добре печеливша медийна ниша за нея все още няма добре подготвени хора, които да я запълнят качествено.
Има опити за евтини манипулации ( в стил Пискова, Катана и сие ) но в общи линии - слаба работа.
Блогът може да е силен, ако човекът зад него е силен като знания, опит и лична визия. Инак, каквото и да му налепиш, колкото и да го разкрасяваш и фризираш... - боза.
А за бройката читатели, отдавна сме стигнали до извода, че не е определяща за качествата на написаното.
Има цензура, има некоректно подпиране на блогъри, има още много други фактори невидими за една голяма част тук, така че... там никога не е имало равен старт, че да се определи точно, кой е пръв на финала.

Има далеч по-важни неща от това, човек да си брои прочити, гласове и т.н. финтифлюшки за украса в сайт служещ основно за развлечение на скучаещи до болка персони.
цитирай
11. vania23 - Важното е постингът да е написан,
22.08.2011 19:03
защото авторът или има какво да каже - своя гледна точка по въпрос от значение за него, или изпитва желание да сподели нещо, което го вълнува и е важно за него. За мен няма значение наличието или отсъствието на някаква литературна или научна стойност на написаното /макар че е по-добре да ги има/.
По-важното е да е искрено и спонтанно.
Всички знаем, че постинг по каквато и да е тема може да бъде написан по най-различни начини - така, че да провокира много коментари или обратно - вглъбено и някак затворено, без желание да се привлича излишно внимание. Въпрос на избор от страна на автора. По-симпатични са ми вторите, което пък е мой избор.
Направило ми е впечатление, че има постинги, които са определено добри, според мен, но имат малко коментари. Причината е очевидна - иска се време и желание да прочетеш, да осмислиш и чак тогава да коментираш. Обикновено хората плъзват поглед, казват си - "уф, много е дълго, но сигурно е добро. Хайде поне едно гласче да дам".
Разбира се, има ги и постингите с фалшивите прочити и с анонимните самокоментари - тъжно е, факт.
Има всичко.
цитирай
12. toxic - А не е ли желанието да преобразяваш ...
22.08.2011 19:05
А не е ли желанието да преобразяваш сайта по твой вкус белег за мания за контрол? Неуважение към другите е да ги наричаш лекета, дебили и комплексари, изживявайки се като радетел на добрия тон и интелигентното общуване. Няма нищо интелигентно в това да правиш разбор на ситуацията на всеки 3-4 дни. Като че ли влизаш тук само с цел заяждане и разчистване на стари сметки.
Посетителите в блога са достатъчно зрели и интелигентни за да си правят изводите и без минорно биене на камбаната от самопровъзгласилия се пастор. Ти си този, който е пристрастен към блоговете и интернет, иначе нямаше да те вълнуват прекомерно тези теми. Хората са различни, влизат тук в различно настроение и ставаш безмерно досаден с поставянето на диагнози, за което дори нямаш елементарни знания извън статиите в интернет.
цитирай
13. psixiatyrka - Здравейте момчета,
22.08.2011 19:10
Хората посещаващи сайта са едно мини българско общество. Достатъчно представителна извадка. Спокойно може да се пренебрегне статистическата грешка. Реакциите на хората тук са реакциите на обществото навън. Доколкото съществува някакво общество. Или жалките останки от него, представляващи аморфна маса, от която се надигат някакви вопли и бързо се всмукват обратно.
Не ми беше лесно да напиша постинг по обтекаем начин. Въпросът "Малоценни ли са блогърите в сайта" се навърташе наоколо, но не е редно малко запознат с точната ситуация човек да го задава. Оказа се, че повърхностните ми наблюдения са точни. Радвам се, че темата е продължена от уважаван блогър.
цитирай
14. valsodar - Хайде обясни ми, с какво едно леке ...
22.08.2011 19:11
Хайде обясни ми, с какво едно леке или дебил тук, може да заслужи уважението ми, за да не го наричам така в публичното пространство? Само с това, че се е регистрирал в сайта и съм му съблогър по неволя ли?


Наместо да се вкопчваш в личността ми, коментирай по темата, коментирай по основният въпрос зададен в нея! Защо не смееш да го направиш?
Защото няма какво да кажеш, не знаеш как да го кажеш или просто защото е далеч по-лесно да нападнеш автора на постинга, наместо тезата изложена в него?

Доста елементарно поведение за зрял блогър показваш и определено си много далеч от какъвто и да е било шанс за уважение от моя страна.
цитирай
15. valsodar - По-скоро скандален :)))
22.08.2011 19:16
psixiatyrka написа:
Хората посещаващи сайта са едно мини българско общество. Достатъчно представителна извадка. Спокойно може да се пренебрегне статистическата грешка. Реакциите на хората тук са реакциите на обществото навън. Доколкото съществува някакво общество. Или жалките останки от него, представляващи аморфна маса, от която се надигат някакви вопли и бързо се всмукват обратно.
Не ми беше лесно да напиша постинг по обтекаем начин. Въпросът "Малоценни ли са блогърите в сайта" се навърташе наоколо, но не е редно малко запознат с точната ситуация човек да го задава. Оказа се, че повърхностните ми наблюдения са точни. Радвам се, че темата е продължена от уважаван блогър.


Темата е наистина интересна.
И е продължение на една доста по-стара от нея тема, а именно - Доколко Интернет влияе негативно на личността, чрез възможностите за безнаказано поради анонимност поведение?
Тук е заровено кучето.

Много хора, които са доста свити и саможиви навън тук са коренно различни.
Страхливите мишки са интернет лъвове, а кикиморите - знойни красавици.

Интернет може да даде много като вход през който да минеш, за да стигнеш до световното познание. Но също така може да вземе и много, при това неусетно и необратимо.
цитирай
16. toxic - Много съм далеч от търсенето на о...
22.08.2011 19:25
Много съм далеч от търсенето на одобрение и уважение от някои, който е вън и встрани от естествения ми социален кръг. Това, което направих се нарича "огледало". И твоята реакция беше такава, каквато е на тези, които обиждаш - чувството, че някой непознат неизвестно защо агресивно се вкопчва в тях. Техните блогове са техния Аз и думите ти са директен удар срещу его-то им. Ако те са луди и комплесари, дебили или невежи, кой обаче си ти за да ги анализираш така елементарно. Ако влезеш в психиатрията, какво ще се направиш? Ще извикаш "Хей вие ненормалници, пихте ли си хапчетата?". Много терапевтично и интелигентно ще е и определено - новаторски подход.
цитирай
17. valsodar - Съгласен съм с теб в подтекста на казаното
22.08.2011 19:29
vania23 написа:
защото авторът или има какво да каже - своя гледна точка по въпрос от значение за него, или изпитва желание да сподели нещо, което го вълнува и е важно за него. За мен няма значение наличието или отсъствието на някаква литературна или научна стойност на написаното /макар че е по-добре да ги има/.
По-важното е да е искрено и спонтанно.


Всеки - според възможностите си. При един ще се получи добре, при друг не чак толкова хубаво, просто хората са различни, а с това и проблематиката, която ги вълнува и начина по който я отразяват в блоговете си.
До тук, всичко е О.К. , нормално и в реда на нещата - всеки си пише за това което го вълнува, така както си иска и така както си може. Чудесно, просто прекрасно.

Но, явно някой "гений" е решил, че тук, в тоя сайт трябва да се сравняват краставици с дини, залагайки в дизайна на сайта статистики, класации, сравнения и т.н.
Именно от тук започват вече изкривяванията в сайта, водещи закономерно и до изкривявания в психиката на публикуващите в него започнали да се стремят да бъдат отразени, забелязани, аплодирани.
Заменяйки малките си житейски комплекси за малоценност с далеч по-големи от тях, развити именно заради участието им в подобна блог-платформа.

И става цирк!

Понякога влиза външен човек, пита - А бе, какъв е тоя цирк тука? - и веднага от манежа всичките маймуни му наскачат с обидени крясъци връз него.
Така стана и сега, ще става и за в бъдеще :))
цитирай
18. анонимен - Към тоя момент: Кеп=8, 14, което ...
22.08.2011 19:45
Към тоя момент:
Кеп=8,14, което говори за свръхефективност на посещенията (под 30 коеф. е отличен).
Кип=14, което значи, че постинга предизвиква значителен интерес.
Съотношинието свои към чужди коментари е 5/7 или 0.71, което е отлично съотношение.
Обща оценка на постинга е (6+4+6)/3=5+ по шестобалната система или по Станарт енд Пуърс "ААВ" с положителна перспектива.
цитирай
19. анонимен - Дяволски забавна гледка е войната на напомпвания.
22.08.2011 19:56
Ако вземеш да проследиш за час популярните постинги, ще забележиш как всяка минута геннерираните четения нарастват. Понеже един постоянен кръг от десетина блогери са там, то ясно се вижда войната на групировките - всяка от фракциите помпа своя човек, за да изпревари врага, и се стига до 500 прочита и 2 коментара.
Постинг на "поет" или " белетрист" без коментари, а с фалшиви четения и 2-3 облизвания, като цефул и барона40, е не само жена без цици, ами мъж без пенис.
Да, но Цефуля не харесва циците - той обича само две -три лелички да го възхваляват, както и барона.
Това не са творци, а любители на хвалби.
А постинги от типа на Желая ви приятна седмица и Поздрави за моя хиляден глас показват най-ярко превръщането на блогера във виртуален придатък, заменил реалния с измислен свят, в който Той има гласове и те са най-важното за него.
цитирай
20. psixiatyrka - Допада ми образното мислене, Валсодаре,
22.08.2011 20:01
Представям си сайта като купа сено. Една привидно стабилна основа, върху която са натрупани разнообразни по вид и размер сламки. Обемът намалява с издигането към върха. Всеки повей на вятъра добавя, но повече отнема от съдържанието.
В момента в който се опитваш да изтеглиш една единствена сламка се появява друга, защото те всички са преплетени по хаотичен принцип.
Така и с темата, която аз засегнах. Добре търсиш първопричината. Анонимността е доста обширна тема, за да си позволя да я преплета с коментарите, но си прав, че са във взаимозависима връзка.
Прави впечатление, че дори при ясно формулиран въпрос се явява неконтролиран спам, какво става при обобщени теми, не ми се иска да мисля.:)
Още не съм уверена в своите възможности да говоря по темата за анонимността, първосигналната реакция е, че всички тук сме анонимни, което не е далече от истината. Но ще се радвам да имам подкрепата на мислещи хора.
цитирай
21. alexalexalex - Колега Кушел
22.08.2011 20:38
чакай, че се обърках с тези кофициенти, та си погледнах и статистиката - имам към 8 300 прочита и към 520 коментара. на 20-тина постинга, че не ми се брои,
я дай коефициенти и кредитен рейтинг))).
и не се прави на Стандарт енд Пуърс, ами честно)))


Радо, остави ги да се радват - Пискова пише, Цефул коментира и си усмихват деня даже))). аз при Пискова вече не коментирам, че ме цензурира, милата леля)))
цитирай
22. анонимен - Колега Алекс, не мога да ти откажа. ...
22.08.2011 21:16
Колега Алекс, не мога да ти откажа. Приготви си документите и нещо там за...почерпка. :)
цитирай
23. valsodar - Фактът, че и двата постинга са св...
22.08.2011 22:12
Фактът, че и двата постинга са свалени от начална на сайта, с решение на модераторите ( ръчно ) за мен е достатъчно красноречив. Явно е засегнат действителен, а не измислен проблем в сайта, чието съществуване в облужва тактиката на разделяне и противопоставяне на четени срещу популярни :)))

Това за мен е смешно, защото не е важното колко души ще прочетат един постинг, а колко реално смислено ще коментират в него. Защото именно от техните коментари един автор може само да спечели като доразвитие на темата, която е повдигнал :)))
цитирай
24. psixiatyrka - Валсодаре, запази спокойствие:)
22.08.2011 22:33
Проблемът е действителен, но няма намеса на модераторите.
Моят постинг беше свален, защото му изтече времето. На първа се държат постове до 24 часа след публикуването, а моят беше пуснат в 21:31.
Твоят постинг получи втора грамота, след като беше в най-коментирани и премина на задна страница, като продължава участието си докато набере необходимите прочити, за да се изкачи на Супер Първа.
Нека бъдем обективни и да признаем, че модераторите по никакъв начин не са възпрепятствали участието на нашите два постинга.
Все още има прекрасна възможност, твоите читатели да се включат в дискусията.
цитирай
25. анонимен - Точно щях да пиша това, което психиатърката.
22.08.2011 22:38
Тя е абсолютно права. Но се чудя защо непременно един постинг трябва да получава втора грамота, след като може да си стои само с една - в най-коментирани? Лично аз не искам втора грамота - една ми е предостатъчна, за мен са важни коментарите, а не гласовете. Пълна мистерия е и защо много често постинг с две грамоти се премества в най-коментирани и му се свалят грамотите.
А според формулата на Кушел аз трябва да се гордея с постингите си.
цитирай
26. valsodar - Забелязъл съм нещо любопитно и и...
22.08.2011 23:05
Забелязъл съм нещо любопитно и интересно - появи ли се в нечий постинг мнение, че въпросните статистики и класации са измишльотини ненужни и тия постинги - хоп... - се свалят от челна, където влиза неориентираната аудитория на сайта, тая която все още се подлъгва от шашмите :)

Имам си доста стар спор с модераторите по темата, а както гледам и не само аз - още доста народ го дразни тоя начин на манипулиране на сайта.
Чудно ми е едно - дали, ако един ден се махнат всички тия глупости от сайта, най-гръмогласните му блогъри ще останат тук?
Точно тия същите, парадиращи с прочитите и гласовете си?

А ако това, с времето за престой бе вярно, поне още три постинги редом с моя би трябвало да бъдат свалени от там ( час на публикация, прочити , коментари ).
цитирай
27. анонимен - Не си прав де.С изтичането на 24 часа постингът отпада
22.08.2011 23:18
от първа страница и отива в популярни в категория. Не е там бедата, а че от всевъзможни линкове се бълват четения и тия 1250 прочита на най-първия постинг в момента са пълна комедия. Има един кръг от 5 души, които непрекъснато си се помпат взаимно и са вечно на първа.
цитирай
28. valsodar - Да си стоят - не ми пречат. Ако искам ...
22.08.2011 23:32
Да си стоят - не ми пречат.
Ако искам да видя какво е писано, връщам целият архив на сайта назад и сам си търся. Нито съм сакат, нито съм сляп, че да ми е нужна някаква подсказка от челна на сайта - Кой и защо да чета.
:)
цитирай
29. apostapostoloff - Всеки, който списва блог без
23.08.2011 05:50
да го използва за рекламни цели, е малко или повече ку- ку.
цитирай
30. pcelata - до автора
23.08.2011 09:12
Добро утро, и от мен! Като се замисля,много си прав.Доста от коментарите,също.Но има нещо,което лично мен ме притеснява.На днешно време,кои от нещата създават истинско удоволствие на хората?Мен лично,има блогове които ми доставят истинско удовлствие.И после,коментарите на ,,някои особи'' ме карат да се замисля-що за логично мислене имат.Или,по точно защо го нямат.А иначе,доста от темите са добри-стига да има кой да ги чете.Има ли, малоценност в бг коментарите?И още как!!!Всеки сам за себе си,носи глава на раменете си.Или по точно,всеки луд с номера си.В това число,взимам и себе си.А дали съм луда,или по земно гледам на нещата-това хората, ще кажат.Така или иначе,когато пиша постинги се стремя да изкажа максимално обективно мнение по някоя тема. Но рядко го правя,защото си мисля че трябва да ги осмисля и тогава.И честно,казано много се дразня когато,чета бг новините-по точно коментарите.Но това, си е мое мнение и не го налагам в простанството.Мразя,да съм център на внимание.Хубав ден! И запомни,че има моменти когато не че е безмислено-но няма как да промениш нещата.Още повече,когато не срещаш съдействие от среща.
цитирай
31. kasnaprolet9999 - kushel
23.08.2011 10:41
Посещенията в много блогове не са реални, както и коментарите, Валсодар е избрброил причините. За това те не могат да бъдат индикатор. Има постинги-примерно на тема туризъм, от които просто се информираш за места, на които не си бил и е трудно да намериш какво да добавиш, камо ли да става дискусия. Такава може да има само ако се пише на злободневни теми. Аз например често пиша за билките, каква дискусия мислиш, че може да има там, та да има много коментари, най-много някой да сподели опит, ако го има или благодарност, че е научил нещо полезно. Може да си инженер, който мисли логично, аз също съм такъв и ти казвам, че живота не е само числа и статистика, слава богу.
Ето нагледно ще ти покажа, колко бъркаш в изводите си:
Ако сметна по твоите формули своите резултати, излиза, че първия ми коефициент е 123-слаби постинги, а вторият ми коефициент е 23-много добри постинги. Нещо не ми се връзва и това вероятно е от изкуствено генерираните посещения, но не от мен, за които често съм писала.
цитирай
32. kasnaprolet9999 - valsodar
23.08.2011 10:44
Ако някой сам си генерира посещения и пише коментари чрез други свои блогове или като анонимен, мисля че не е точно от чувство за молоценност, просто си е за психиятриата.
цитирай
33. pegas08 - Валсо, що не те направим президент?
23.08.2011 11:31
А за вице такъв става Кушел, с май-голямото КП.

Останалите са непълноценни. Защо ли?
Защото не са пресметнали Ка пе дето!

Братя, не по коментарите ще ги познаете!
В Библията го пише... и на други места.
А по делата!
Тъй де!
цитирай
34. анонимен - Верно ли тва кешел било педалче?
23.08.2011 11:42
Верно ли тва кешел било педалче?
цитирай
35. gothic - Да обобщим....
23.08.2011 11:46
като цяло - що е това "блог". Блог е модерната онлайн версия на доброто старо "мило дневниче". И като такава - на мен ми е абсолютно все тая дали някой ще чете, или още повече коментира. Без значение какво съм поместил. Останалото (както казах по-горе) е пънене и помпане на виртуални мускули, както правят някои видни представители на фатмащината, коментирали и тук. Както и преди съм казвал при теб, Радо, един смислен постинг може да заинтересува тези, които се вълнуват от тематиката. Спомняш ли си статията на Мат Таиби от Rolling Stone? Постнах я най-вече защото ти прояви интерес. И каквото имахме да си кажем по въпроса, си го казахме на ЛС и в личен разговор - най-пълноценният вид общуване. Без да даваме поле за изява на комплексари и откровени малоумници....
цитирай
36. анонимен - В момента има блестяща илюстрация на темата на постинга.
23.08.2011 12:15
1. Постинг с генерирани непрекъснато фалшиви прочити, които ще достигнат 1200 най-малко.
2- Само 3 коментара, класика на облизването, от които на човек му се повдига.
3. Изтриване на всички негативни коментари.

Става дума за "поета" барона 40 - превърнал лигавенето в свое второ аз.
Ето това са малоценните блогери - помпащи четения и опияняващи се от облизванията.

1. tryn - Честит Рожден Ден, Нури! Честит семеен празник, Ив!
22.08 21:02
Поднасяш й най-безценния подарък, Рицарю –
душата си, накръст разпъната.

Мъжът в теб говори с пълен глас и с осъзнато достойнство!
Здрави и щастливи бъдете!
Благословена да е любовта ви! :)
цитирай
2. 4aiotgluhar4e - Странно усещане ми създаде, Ив - ...
22.08 22:43
Странно усещане ми създаде, Ив - кръстът (да си жена на поет) като подарък. Твоята Нури явно го носи с чест и класа.
Честит рожден ден! Пожелавам ви дълго време и хубаво време в крехкия тил!
цитирай
3. mariposatracionera - С какво ли ще ни помнят един ден повече?
00:39
С шепата стихове или с добротата, благодарността за грижите и съпричастието ,раздадена на най - близките?
Поражда откровени размисли този твой чуден стих, Ив, благодаря ти!
цитирай
цитирай
37. ledzeppelin - ...
23.08.2011 12:36
rustam написа:
вместо да чакаш да ти прилошее, по-добре вземи си купи едно специално "тестче" от аптеката.

Аа, аз ходих на лекар и сега мога да си хапвам на спокойствие ;)
цитирай
38. mikino - вместо да чакаш да ти прилошее, п...
23.08.2011 13:22
ledzeppelin написа:
rustam написа:
вместо да чакаш да ти прилошее, по-добре вземи си купи едно специално "тестче" от аптеката.

Аа, аз ходих на лекар и сега мога да си хапвам на спокойствие ;)

Това със сладкото е някакъв синдром... Днес и аз ядох прекалено много хахаххаах!
Колкото до стакМиските, рейтингите, прочитите, минусите и бля бля - ич ми не е, нито мене колко ме четат, нито другите колко ги четат. Имам си любимци, минавам си и толкоз. Тия, които търсят гореизброените числа да са по-големи са мечтатели за слава. Славата обаче не се постига така! И понеже виждат, че това е истина започва да ги сърби самочувствието.
Туй от мен!
Весел ден!
цитирай
39. barborok - защо да са малоценни?
23.08.2011 14:10
все пак на много хора им се отщява , след като се сблъскат със стъкмистиката, някое друго скриптче срещу ника си , някой друг бан, а пък и много хора не могат (както и аз) схванат основни принципи в сайта, как например се влиза в "категория" , даже и като "последни" , личен пример са "постинги" с например 20 прочета , написани преди 30 минути и не се появяват никъде в категорията си , а постингът на някой си бай е написан преди 8 часа, има три прочета и излиза в категорията ??? в един момент се обезсърчавам и не ми се "дращи" в блога, в друг момент ми се дощява да направя 7000 копипейста, че да поизкоча малко в статистиката .... тъпа работа
цитирай
40. valsodar - 40
23.08.2011 14:49
Малоценни в смисъл на това, как те самите оценяват себе си.
Ако в реалният живот си със смачкано самочувствие и чувстван подценен и неразбран, виртуала е идеалната среда, в която можеш да си не този който си, а този който ти се иска да бъдеш. Поне на пръв поглед.
И мнозина точно тук си избиват комплексите за малоценност влизайки изцяло в ролята на измисленото си Аз.
В крайна сметка, комфорта който им създава това им пребиваване в тази фалшива реалност им действа като наркотик, от който не могат да се отърват и единствено тук те се чувстват пълноценни, всеможещи, всезнаещи. Като е естествено да не допуснат и най-малката драскотина върху тази им маска, било чрез критика към написаното от тях, било като поставяне под съмнение на правотата им.
Примери има много, някои са направо фрапиращи, други не чак толкоз.
Пиша за това, най-малкото защото аз съм го изпитвал на свой гръб и така да се каже преболедувал.Знам от собствен опит, колко е лесно да се избяга в една измислена реалност и колко е трудно да се върнеш оттам в истинският ти живот, в който си имаш своите изпитания, през които си длъжен да преминеш искаш или не.
цитирай
41. valsodar - 35
23.08.2011 14:57
Пламене, точно така е - нищо не може да замени реалното общуване, лице в лице ( F2F). Колкото и да пишем тук, колкото и да се изясняваме, уточняваме и т.н. , съвсем друго си е когато насреща ти не е екрана, а живият човек! Този, на който буквално прочиташ репликите му още преди да ги е изрекъл, а той довършва твоите.

А относно прочитите като мерило за качествата на един блог - поне в този сайт те са напълно без значение. Чел съм изключително интересни и полезни за мен постинги видяни от крайно ограничен кръг хора, както съм попадал и на техният антипод - постинги с напомпанни прочити, които не само че са безсъдържателни и просташки написани, но и лишени от каквото и да е било послание или идея в текста. Боза, невероятна боза, показваща единствено ограниченият интелект на създателят й, както и още по-ограниченият на хвалещите го в коментарите към нея.

А за статията на Мат Тайби - там няма какво да се коментира, трябва да се прочете, ако човек не иска да живее като кон с капаци и мъдро да заключава "Управляващите трябва да се погрижат!"
Има една великолепна приказка за спасението на давещите се, в сила е и днес.
цитирай
42. valsodar - kasnaprolet9999
23.08.2011 15:02
Съгласен съм с теб, че има постинги към които не може да се коментира, ако не си поне на нивото на авторът им, още повече ако те се състоят от чиста фактология, каквато ти си използвал в постингите си за билките.
Какво, ново име ли да им мислим, че да правим дискусия за тях?
И да спорим после, как се е казвала билката на старо-български, църковно-славянски или тракийски език, че да се разберем, за коя точно билка иде реч?
Естествено, че е безсмислено да се коментира единствено в името на коментирането. От коментар има полза единствено в случаите когато човек иска нещо да се уточни или смята, че може да допълни (корегира) към казаното в текста. В останалите случаи коментарите са просто излишен баласт, който повлича темата към дъното, към застоялата вода.
цитирай
43. valsodar - 30
23.08.2011 15:05
Има нещо, което ми хареса в репликата ти и то е за максимално обективното мнение. За жалост, това много рядко се среща тук, а толкова ценно и трудно достижимо! За да си обективен, трябва да се разграничиш от емоционалните окраски придадени от личността на автора на постинга, да вникнеш в идеята му и да коментираш по същество към темата. Нещо, което много малко хора успяват да постигнат, защото е много по-лесно да говориш, отколкото да прочетеш.

Любимата ми реплика която съм срещал тук е - Аз не разбирам много, ама нека да си кажа! :)))
цитирай
44. valsodar - Виждам, че Стефчо и Тутанчо са ми ...
23.08.2011 16:32
Виждам, че Стефчо и Тупанчо са ми посветили по цял един постинг.
Ей, добре че все още съм в тоя сайт, че ако не съм аз, как ли ще си изпълняват норматива за брой постинги на ден?

На Тупанчо няма да му отговарям, то на прост човек каквото и да си му кажеш - все прост и нагъл ще си остане, така че го оставям в ръцете на дежурните му коментиращи, те поне са на висотата на простотията му и се вписват добре при него.

На Стефчо му писах преди малко следното, което той чудно защо изтри:

Стефчо, ти не си ми проблем - пиши си не ми пречиш!
За проблемите си намирам решения, а не оправдания.
Няма смисъл да се оправдаваш с мен, посвещавайки ми постинги-реплики.

Та това е от мен към тях двамата.
Единият е прекалено прост, за да се води каквато и да е форма на диалог с него, а другият е прекалено самовглъбен във взиране към пъпа си, за да ме чуе.

:)
цитирай
45. анонимен - Тоя постинг постигна рейтинг ААА по ...
23.08.2011 17:52
Тоя постинг постигна рейтинг ААА по всички показатели. :)

Ценен постинг е тоя, които предизвикв интерес и дискусия. Останалите са интересни само на ограничен кръг хора или са направо пълна боза. Но да ви кажа честно, най-глупавото нещо в блога ми се струва правенето на музикални лектории и ежедневното пускане на клипчета от музикалните сайтове. То поне да си ги правил ти, както и да е, но да показваш нещо, което всеки може да гледа, колкото си иска, е адски тъпо. Все едно с чужда пита помен да правиш. Тук се е изказал един такъв, на когото отдавна му се чудя на акъла.
цитирай
46. valsodar - Смешното е, че и двамата ми сърдити ...
23.08.2011 18:13
Смешното е, че и двамата са ми сърдити за проявеният интерес по темата и добрата дискусия, която се получи по нея. Дотолкова, че се почувстваха длъжни да ми посветят специални постинги в моя чест. Което, колкото ме ласкае - толкова си ме и развеселява, съдейки по опитите им за оригиналничене на мой гръб.

Встрани от тия смешни случки и явления в сайта, има си наистина определени теми над които човек може да помисли и тая е донякъде от тях. Не толкова за конкретният случай, за конкретният сайт, а по-скоро за самото явление - за обсебването от интернет.
Това е опасното, останалото за мен са шеги и закачки.

:)
цитирай
47. blackpredator - Хаха,
23.08.2011 22:27
Много са ми забавни, интелектуалният триумвират в блога. Тутана, Пискова и Цефуфу...

Тутанчо:”И не ми разправяй нещо различно, защото ще те фиксирам с "изтрий"!”
Демек, пиши само еднакво с мен...
Що за имбецил трябва да си, за да напишеш подобно нещо?!

Пискова ме кефи най-много. Като Шахо циганина, се кефи и тя:
„Знаеш ли аз вчера колко анонимни коментари изтрих?”
К’во да му коментираш?

Третият, Прометей и той”... не преставам да трия с кеф двама..”
За него, някой сполучливо е написал:
Обичам, Българският Стивън Кинг!

И аз ги обичам тия.
Мозък, та дрънка!!!
цитирай
48. gothic - 41
23.08.2011 23:23
Радо, точно за илюстриране на темата - погледни постингите ми от сутринта и как е бърникано по тях. Ще разпознаеш и автора, надявам се. За конете с капаци не ми се говори - начетох се на тъпанарщини под новината за кандидатурата на Светльо Витков за президент. А Rolling Stone издаде последният си брой в РъБъ. По финансови причини. За нещастие на привържениците на стойностната журналистика. И за радост на феновете на Патрашкова....
цитирай
49. idealist - Защо
25.08.2011 14:21
хабите толкова енергия да спорите кой какво написал, защо и има ли право да го напише? "Убий простака с мълчание" е казано. А тука толкова нещо се изписало в негова чест...Чак се чудя...Вманячването в рейтинги си е проблем на самите вманячени. То си е диагноза и трябва да се обсъжда от специалисти, нали? :)
цитирай
50. valsodar - Всяка една крайност е вредна, при ...
25.08.2011 15:07
Всяка една крайност е вредна, при това не само за проявяващият я.
Вманиачването в рейтинги, прочити и класации е възможно единствено заради дизайна на сайта, който поощрява и развива подобни мании.
Точно и затова се стига до абсурдни благодарствени постинги за прочити и гласове, което наистина е Диагноза :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392531
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив