Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2011 12:21 - Трябва ли да има ограничения върху брой постинги за ден?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2096 Коментари: 7 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това е въпросът, който човек си задава опитвайки се да види какво ново има из сайта, без да се придържа към вкуса на модераторите, с препоръките им от челна.
 Да - да, ама не!
 Тръгваш да си ровиш из архива с новите постинги назад и виждаш как няколко страници от него са копи-пейст постинги на един и същ човек. По десет, по петдесет... имало е дни в които са достигали и до сто подред дори!
 Е, как да откриеш нещо ново и интересно в сайта, когато някои буквално са се осрали в желанието си да публикуват десетки и стотици постинги един след друг в един и същ ден?

 В такъв случай, за да не се стига до подобни изгъзици и изцепки явно трябва да се въведат ограничения по време и по брой.
 На сериозният блогър и един постинг дневно си му е достатъчен, че даже е и много, но хайде да бъдем милостиви към по-приказливите и да им отпуснем малко аванта.

 По десет максимум на ден.
 С час разлика между два постинга.

 Така поне челна няма да е в мензис ( както се случи с един червен аватар напускал десетки постинги за час преди години ) или в друга цветова окраска, дразнеща окото с монотонноста си .


Тагове:   диванета в сайта,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Мисля, че
25.08.2011 12:43
по 1 постинг на ден е нормално... За кат. "Музика", "Новини" - до 5... Нямам против да са повече - но просто няма как да бъдат пълноценно прочетени... Ако имаш 100-200 любими блога - как ще ги прочетеш за ден?!... :))
цитирай
2. valsodar - Проблемът, който често срещам н...
25.08.2011 12:54
Проблемът, който често срещам напоследък е основно в това, че когато един или няколко души напускат по няколко десетки постинга един след друг ( чрез така наречените "канали" за външни публикации, а всъщност генератори за постинги от рода на копи-пейст ) то заради тях, аз много трудно мога да открия другите потребители на сайта, които са публикували преди или между тях.

Имаш една безкрайна върволица от безсъдържателни постинги, с информация която вече ти е известна от други сайтове и на тоя монотонен фон, трябва да откриеш нещо ново и най-вече интересно, от автори непознати за теб към момента.
Това е доста трудоемко начинание, обременено от неограниченият брой постинги за ден. Почти всички сайтове имат някакви ограничения за брой и честота на публикуване - това води до едно малко по-високо качество на публикациите. По простата причина, че имаш ли някакво ограничение, то гледаш това което ще кажеш да е изпълнено със смисъл и съдържание. Инак става пубертетски лексикон.
цитирай
3. mitkaloto - Навременен постинг. Няма какво да ...
25.08.2011 13:59
Навременен постинг.Няма какво да се добави.
цитирай
4. valsodar - Не само аз съм повдигнал тази тема за ...
25.08.2011 15:10
Не само аз съм повдигнал тази тема за обсъждане и други са го правили - наистина е дразнещо един човек да обсеби няколко поредни страници от сайта само с копи-пейст постинги. Това е просто абсурдно явление, което пречи на човек да достигне до интересни постинги за четене. Далеч съм от мисълта да ги търся само в избраните на челна страница - там плявата е преобладаваща.
И изобщо съм твърд противник на челна в този й вид поощряваща мании и препирни.
цитирай
5. feyata - безумно и е да се опитваш да спасяваш ...
25.08.2011 15:36
безумно и е да се опитваш да спасяваш титаник, той е отдавна на дъното
цитирай
6. syrmaepon - 10 постинга на ден ?
26.08.2011 10:43
Хора вие имате ли 8часов работен ден ? Или само пенсионери пишат тук?
Аз дори не успявам да следя 50тината блога които съм записала,добре че не пишат често...Няма начин мисълта ти да е свежа и с интересни мисли и четивни 10 пъти на ден
Поне според мен...Явно съм малоумна ...Иначе си има друго:

"Микроблогът се различава от традиционния блог, по това, че неговото съдържание е по-малко от това на традиционния блог. Микроблоговете „позволяват на потребителите си да разменят малки елементи от съдържанието на микроблога, като например къси изречения, собствени снимки или видео връзки“.[1]

Както при традиционното блогване, така и при микроблогинга, микроблогърите публикуват както простички теми, от рода на „какво правя в момента“, така и тематични, като например „спортни коли“. Съществуват и микроблогове с реклами, които популяризират интернет страници, услуги и/или продукти и сътрудничество в организация."

http://topbloglog.com/twitter/
цитирай
7. alexalexalex - радо
27.08.2011 10:19
бъди човек, не повече от 2!
че Цефулата бълва по 20-30 дневно и направо се чудя, ако си впрегне силите в нещо смислено - например да прекопава градинки - то ще сме като версайския дворец, вЕрвай)))
или копи-пейстърите, дето пускат всичко от днес.бг - ужас))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391953
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив