Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 01:16 - Преброяване на кукувиците или казано просто - Предай нататъка!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2442 Коментари: 5 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Кукувицата е птица уникална в едно определено отношение - в начина по който се възползва от другите, за да й  свършат те работата, която е отредена на нея.
 Тук си имаме блогъри кукувици, които под мотото "Предай нататъка!" чакат някой друг да им свърши работата, с която са се нагърбили от "благородни" и "безкористни" мотиви.
 Дали ще се гони поредната модна благородна кауза ( за предпочитане е да има потърпешо дете, което да се нуждае от спешна помощ ) или просто ще става въпрос за поредният патриотичен гъдел изразяващ се в сформиране на група във Фейсбук, всички кукувици тук си приличат в едно нещо и то е в постоянно повтаряната от тях фраза - Дайте да направим нещо!
 Какво точно, никой от тях естествено не може да каже, защото е далеч по-лесно да набираш изкукали съмишленици, отколкото да си отговориш на въпроса за какво точно ги набираш, но мисленето никога не им е било силна черта, за да ги виним за липсата му.
 Предай нататъка, предай нататъка - кукувиците кукат, всяка една от своя блог, напълно изкукали за реалността, в която отдавна е ясно, че работа с кукуване не се върши.
 Предай нататъка!



Гласувай:
14



1. анонимен - Ама пък колко благороден се чувс...
08.09.2011 07:14
Ама пък колко благороден се чувстваш. Лъснат до филантропство.
цитирай
2. rustam - Хахаха
08.09.2011 07:30
точно така е.
Само дето не могат да разберат, че на нечистоплътни личности и лицемери не им е дадено да направят нещо значимо и така си остават самотно кукущи в гнездата си
цитирай
3. valsodar - Криворазбраната свобода на словото :)
09.09.2011 02:34
Не знам дали сте чели последният постинг на Лидис, но вътре има една интересна мисъл, която споделям - помощ с писане на постинги не става!
Ако някой има мерак да помогне на някой друг, той ще го направи и без да бие тъпана на всеослушание, да видят всички колко е добър самарянин!
Наместо да се носи вой до небесата в битката за прочити ( чрез постинги от рода на "предай нататъка") за изчезнали деца, не е ли по-добре те да се потърсят от тези, които могат да помогнат, от тези които живеят наблизо, така наречените доброволци? А?
Какво ще помогне на едно семейство изпаднало в беда факта, че непознати нему блогъри "споделят" болката му? Споделят е силно казано, защото това което се наблюдава тук, е някаква нова и странна форма на банши.
( Банши - митологично същество, което се храни от хорската болка.)
Имам чувството, че немалко хора тук дебнат за нея, за да си изпълнят норматива от постинги, което меко казано е гнусно да се гледа отстрани.
цитирай
4. gothic - Много странни личности говорят тук ...
10.09.2011 16:29
Много странни личности говорят тук за чистоплътност.....
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - "Предай нататъка, предай ...
12.09.2011 18:41
"Предай нататъка, предай нататъка - кукувиците кукат, всяка една от своя блог, напълно изкукали за реалността, в която отдавна е ясно, че работа с кукуване не се върши.
Предай нататъка!"

Как конкретно предлагаш "да се върши работа"? Със "д-р" Михаил Маджунов, убиецът на малката Гери, процедирахме така. С "вой до небесата" (точно си го определил). Сега, как "да се върши работата"? Без гласност, с покорно сведена главица, без подкрепа от никого? Как? Ела при мен и предложи. Защото, прощавай, но няма да влизам повече тук.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392218
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив