Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 13:31 - Всички блогъри с повече от една регистрация ще бъдат изтрити!
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5329 Коментари: 30 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Точно така е заявено от администрацията на сайта, въпреки че не помня да съм чел за подобни изисквания само за една регистрация в сайта.
 Ако някой може да намери подобна точка в споразумението за ползване на сайта, то нека да я цитира, защото инак няма как да си обясня това съобщение:
 Моля имайте в предвид, че при следващо оплакване за нарушение, регистрирани повече от едно потребителско име и т.н. ще наложим постоянен бан и/или ще изтрием Вашият блог в съгласие с Универсалните общи условия на Инвестор БГ.



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hamstera - Здрасти!
16.09.2011 13:42
Аз смятам, че това е редно. Не само защото някои хора тук имат по десетина акаунта, а и защото се получава вид манипулация. Някак не е редно. Особено когато постингите са еднотипни или копи-пейст от новините примерно. Все някога трябва да се въведе ред. Има и доста акаунти, които отдавна не са активни, което всъщност си е чисто заето интернет пространство, а всеки сайт си има капацитет. Бива ли, качествени и интересни блогове да бъдат затрити, заради тези технически подробности? Аз мисля, че не.
цитирай
2. germantiger - ...
16.09.2011 13:43
Аз имам само една регистрация като "идиот" и тук и само една във вибокс7 !

За "сефте" да не съм прецакан с нещо в БГ, да не повярваш !

Предполагам обаче има все пак има единици-потребители със сериозни причини за повече от една регистрация (не тези, които имат много, за да се "гаврят" с други)?!
цитирай
3. wonder - И къде го рекнаха това съждение? ;)))
16.09.2011 13:43
Няма подобна точка в Споразумението, но по презумпция има логика да я впишат и да ни предупредят - би било коректно. Аз имам и прозаичен блог, освен този /и двата авторски/ и не е нужно да смесвам идеите си като в принципа на Осмозата, нали?
Примерно, при мен в последния ми постинг "клеопатра от свищов" гласува 6 пъти отрицателно от 6-те си рега.
По-добрия начин да контролират изстъпленията блогърски е да въдворят функцията Игнор - така всеки от нас ще може да игнорира реговете, които умишлено интригантстват или злонамерено замърсяват блоговата околна действителност.
цитирай
4. mt46 - Мисля, че
16.09.2011 13:45
са допустими най-много 2 блога на едно и също лице - стига това лице да е прозрачно, да е ясно кой стои зад него... Многото профили са предпоставка за злоупотреби...
цитирай
5. valsodar - Да, съгласен съм с вас, но нека да има ...
16.09.2011 13:53
Да, съгласен съм с вас, но нека да има ясни правила, които да се знаят от всички в тоя сайт, а не заплахи чрез лични съобщение, зад които не знаеш кой точно стои, нали?
цитирай
6. blogbg - Здравейте
16.09.2011 13:59
До няколко дни ще има изменения в "Споразумение за ползване" на Блог.бг. Те ще засегнат този и още няколко проблема които са обсъждани в последните месеци.

цитирай
7. valsodar - Привет blogbg. В такъв случай, не е ...
16.09.2011 14:00
Привет blogbg.
В такъв случай, не е ли редно първо да влязат измененията в сила, а едва след това да започвате със заплахите към потребителите на сайта?
цитирай
8. blogbg - Не са заплахи а информация
16.09.2011 14:02
Тъй като Вие сте един от потребителите с повече от един блог, то Ви изпращаме тази информация за да вземете мерки и ако е необходимо да пренесете съдържанието от тях в този които смятате да ползвате.


valsodar написа:
Привет blogbg.
В такъв случай, не е ли редно първо да влязат измененият в сила, а едва след това да започвате със заплахите към потребителите на сайта?

цитирай
9. valsodar - Чудесно. В такъв случай тази мярка ...
16.09.2011 14:05
Чудесно.
В такъв случай тази мярка ще се приложи ли и към останалите потребители на сайта известни под псевдоними с имена на фараони? Един подобен има над 20 регистрации тук. Случаите не са никак малко?
Как ако регистрацията се извършва през различни имейл адреси, вие ще гарантирате, че един потребител няма да има повече от един блог, което да води до възможност за злонамерено изкривяване на гласуванията и прочити на постинги?
Малко ви куца логическата схема, не мислите ли?
За пример, още днес бих могъл да реагирам с 50 нови блога от 50 нови пощенски адреса, но се надявам че бихте могли да схванете мисълта ми и без подобна нагледна илюстрация?
цитирай
10. blogbg - Здравейте
16.09.2011 14:08
Да факт е, че може да го направите. Такива мерки ще бъдат взети срещу всички такива потребители. Има техническо решение за подобен проблем и вероятно то също ще бъде въведено в рамките на няколко седмици.
цитирай
11. tit - Въх!:))))))
16.09.2011 14:19
ОтидОха ми поетичния и музикалния блог!!! И философския - тоже!
Впрочем - и твоя поетичен ще отиде, ама ти не си публикувал там от втората ми регистрация, та за народа няма да е загуба велика!!!:):):))

Сега сериозно - верно е, че се злоупотребява! Но покрай сухото ще изгори и сУравото...в крайна сметка - нали за това са различните категории!
Винаги съм искала да направя блог с определено настроение и насока на постингите в него...нещо като "Сержанта Пейпър..." , но блог! Мисля, че успях - не е популярен и не е в класациите, но си го харесвам и имам малък кръг виптуални приятели в него! Знам, че технически мога да гласувам за Тит, но го намирам тъпо и безмислено. Смятам, че поведението на всеки регистриран се определя от морала и културата му и рестриктивни мерки няма да помогнат. Който иска да вреди - ще намери начин!
цитирай
12. wonder - Какво ще кажете за бутона "Игнор" и не е ли по-добре да въведете такъв в сайта?
16.09.2011 14:21
blogbg написа:
Да факт е, че може да го направите. Такива мерки ще бъдат взети срещу всички такива потребители. Има техническо решение за подобен проблем и вероятно то също ще бъде въведено в рамките на няколко седмици.


Така хиперхейтърите ще си рапърстват само в собствените блогове и ще си сътворим удоволствието да не ги виждаме дори и случайно. ;)))
цитирай
13. blogbg - Уточнение
16.09.2011 14:29
И още едно уточнение - съгласно Универсалните общи условия на Blog.bg - http://ibg.bg/id-157/ т. 1.16 вие се регистрирате като физическо лице, като коректно попълвате личните си данни. В следствие на което, ако регистрирате друг блог с некоректно попълнени лични данни то вие попадате под ударите на тази точка и ние имаме право да премахнем въпросната регистрация!
цитирай
14. bizcocho - Ами Радо, то на какво прилича пък ...
16.09.2011 14:29
Ами Радо, то на какво прилича пък един човек да има 10, 20, че мисля и до 50 регистрации? Да, твоите две се знаят - едната за стихове, а другата за текстове, на Слави също, но вие не злоупотребявате, а и какво да злоупотребите - с един глас? Че то халал да е един глас на който и да е, но да се превръща блога в психиатрия... А и в крайна сметка, модераторите да не са пък пъдари? Нито ги познавам, нито ги защитавам, защото много неща трябваше отдавна да са зачертани, освен ако не се е сменял твърде често екипа, но пък я се постави на тяхно място? Крайно време е самоприказващи си, самогласуващи си и тем подобни маняци за величие да са си велики, без да се натрапват. А по този въпрос модераторите имат работа колкото за един народ и дано им достигнат силите да се разправят със самозабравилите се по уважителни или без такива причини. Защото освен хора притежаващи разсъдъка на годините, тук надничат и такива оформящи своя мироглед тепърва.
цитирай
15. bizcocho - Навремето divak затова бе изтрит от ...
16.09.2011 14:37
Навремето divak затова бе изтрит от стихове.бг. Пишеше си по 20-30 коментара на възхвала от клонингите си. И като за капак, с компютърните си познания започна да бута стиховете на всички/коефициентите им/, защото не били качествени като неговите... Ти на това какво му казваш?
цитирай
16. анонимен - blogbg, нали решихте проблема с гласуването?
16.09.2011 14:40
blogbg написа:
Да факт е, че може да го направите. Такива мерки ще бъдат взети срещу всички такива потребители. Има техническо решение за подобен проблем и вероятно то също ще бъде въведено в рамките на няколко седмици.


За обикновения потребител е ясно, че само много добре запознати със системата могат да извършват злоупотреби! Един хакер, ако това му е целта, винаги ще намери начин, а от това пак ще страдат нормалните блогъри. В това число от клеветнически профили - клонинги!
цитирай
17. 777 - Тоя ник с римушките и сега яко блъска брояча. ;)
16.09.2011 14:47
bizcocho написа:
Навремето divak затова бе изтрит от стихове.бг. Пишеше си по 20-30 коментара на възхвала от клонингите си. И като за капак, с компютърните си познания започна да бута стиховете на всички/коефициентите им/, защото не били качествени като неговите... Ти на това какво му казваш?

цитирай
18. 777 - Радо, пак си сгазил лука нещо в блоговата нива, хехе. ;)
16.09.2011 14:52
Авторски блогове е тъпо да се трият, но за копи-пейст и кичозните блогове гласувам с поне 6 ръце като многоръкия Шива!!!
цитирай
19. анонимен - Oх,
16.09.2011 14:54
добре, че имам само един блог!
цитирай
20. анонимен - Абсолютно всички копи-пейст бл...
16.09.2011 15:00
Абсолютно всички копи-пейст блогове трябва да се изтрият и да се забрани повече от един коментар на профил под дадена публикация. Изключение само за домакина. В противен случай се получава седянка и двама трима блогери могат да въртят брояча до безкрай. Също и анонимните да се премахнат напълно от сайта.
цитирай
21. bizcocho - 17. 777 - Тоя ник с римушките и сега ...
16.09.2011 15:30
17. 777 - Тоя ник с римушките и сега яко блъска брояча. ;)

Само сляп не би го видял! Щом аз, където я се появя в блога, я не, го забелязах... За 20 и няколко минути/няма и половин час/ около 200 прочита?!/на това станах свидетел/ Това в политическите блогове, където се изяждат и гъка от посещаемост го няма. Умрях от смях като видях.:)))) Ама... да пасе!
цитирай
22. nikita6864 - Радославе,
16.09.2011 15:49
затънал си до шия в ... Не е редно да си вириш много главата :)
цитирай
23. valsodar - A, Никитка се обади? Чух ти гласа ...
16.09.2011 15:55
A, Никитка се обади?
Чух ти гласа някъде отдолу, да не би да си изплувала от там, дето казваш че аз съм затънал?
С какво бре Никитке?
Я кажи, нали си модераторка, да чуем какво има да казваш?
Едва ли ще е нещо компроментиращо за мен, просто такова няма.
Зад всяка една моя регистрация си стои моят мейл и то не е случайно, никак даже! Не е пропуск, не е недоглеждане. Просто намек, за хора които имат акъл в главата, а не за такива ровещи се в ... :)))
цитирай
24. valsodar - Точно в тая връзка бе създаден realsimple като блог
16.09.2011 15:59
777 написа:
Авторски блогове е тъпо да се трият, но за копи-пейст и кичозните блогове гласувам с поне 6 ръце като многоръкия Шива!!!


А именно, да докаже нагледно, че един блог състоящ се изцяло от RSS емисии, не само че не носи нищо полезно на сайта, но и вреди с присъствието си в него. Създадох го изцяло с илюстративна цел, към мой постинг по темата ( два или три назад е ). Там реакция на възраженията ми срещу подобен копи-пейст спам в сайта от управата нямаше, но странно защо този блог бе изтрит, а подобните нему останаха в сайта??!
Това, ако не е двоен стандарт, какво е в случая?

И изобщо, лично за мен политиката на blog.bg спрямо потребителите му е не само двулична и лицемерна, но и безкрайно субективна, което е недопустимо при администриране на какъвто и да е сайт, още повече пък на блог-платформа като тази.
цитирай
25. ran - очевидно е - идат избори
16.09.2011 16:06
Хубав повод да се обезпаразити нета от антигербери и антикомунисти, което си е едно и също за новите собственици на блога.
Но това е конспиративното обяснение :)))
Има няколко прости, ефективни и сравнително законосъобразни начина да се намали броя на тези, повече от 6 000 безплатни блога.
- въвеждане на задължителна "правилна категория"
- съгласно Универсалните общи условия на Blog.bg - http://ibg.bg/id-157/ т. 1.16, може да се трие не само втори блог, но и откровено анонимните блогове с измислени имена, като моя:)
- безсрочен бан, без никакво обяснение

хахах, сега ше тръгнат едни анонимни да агитират за общи рестрикции и забрани :))))))
цитирай
26. nikita6864 - Радошоу,
16.09.2011 16:06
нещо напрегнат ми изглеждаш, кво си се накокошинил?! :)
цитирай
27. анонимен - valsodar,
16.09.2011 16:08
като гледам кои са собствениците и как ченгеджийски действат модераторите, нещо ми намирисва на юдео-масонство с примеси от комунистическо-комсомолски талашит ;)
цитирай
28. valsodar - Никитке, не съм аз напрегнатият, а ...
16.09.2011 16:08
Никитке, не съм аз напрегнатият, а ти и "колегите" ти, които ще триете блога ми.
Ми трийте бре!
Като ви е толкоз акъла, не мога да ви помогна с друго. :)



Отказ от предоставяне на услуга (ново)
В съгласие с Универсалните общи условия на Инвестор.бг съгласно точка 1.16 и съгласно точка 10.1 Ви уведомяваме, че ще Ви бъде спряно предоставянето на достъп до Blog.bg. В рамките на 48 часа можете да запазите съдържанието на вашите блогове или да ни изпратите адресите на блоговете които желаете да запазите и съответно ние да свалим съдържанието и да го изпратим на желан от Вас email!

С уважение,
Блог.бг
цитирай
29. gothic - Хм,
17.09.2011 00:49
аз също имам три блога. Коректно регистрирани. Просто защото един не ми е достатъчен, за да споделя всичката музика, която искам. Има и други такива. Нещо не ми се вижда читава работата всичко живо да отива под един знаменател. Или целите май са други?
цитирай
30. valsodar - Така е Пламене, но. . . целите им н...
17.09.2011 09:06
Така е Пламене, но... целите им наистина са други.
Под повърхността на лъскавият целуфанен имидж, под повърхността на рекламираната свободна гледна точка, в тоя сайт се крие нещо нечистоплътно и користно. Което не е трудно да се разпознае, ако човек се вгледа в миналото.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391884
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив