Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2011 14:07 - Добре де, с какво точно ви пречи блогът на tur4in1?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2612 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 10.10.2011 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Нещо не мога да разбера, защо толкова много хора имащи се за интелигентни, така директно се противопоставят на блога на tur4in1?
 Нормално е, както ние гледаме на другите етности от своята си гледна точка към тях, така и те да погледнат към нас. Къде обективно, къде с наслоените през историята им предрасъдъци - всеки си има своя поглед към останалият свят.
 Не го защитавам, а само си спомням за една мечта на Апостола.
 За една държава, в която хората ще живеят без предрасъдъци на етническа основа помежду си, а въз основа на уважение, към личните достижения на всеки един измежду тях.
 И е бил прав да мечтае за това.
 Защото докато се делим помежду си на това кой е с фес и кой с по-тъмен цвят на кожата, ние винаги ще бъдем безсилни пред тези, които ни направляват  чрез предрасъдъците ни. Заплашващи с взривяване на етническият мир, развяващи знамето на ксенофобията, в името на личните си интереси и забогатяване.
 А за мен голяма разлика между хората няма.
 Всеки си има своите потребности и мечти, всеки си има своите изпитания и неволи, в крайна сметка нещата които ни обединяват са далеч повече от тези които ни делят, за да продължим да робуваме на предрасъдъците си.
 Търсейки лошото в другите ние неиминуемо ще го намерим.
 Но търсейки доброто, то ще намери нас.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bubachkata - Ти май си
10.10.2011 18:13
от драките, а:)
цитирай
2. evrazol - +
10.10.2011 19:44
Защото докато се делим помежду си на това кой е с фес и кой с по-тъмен цвят на кожата, ние винаги ще бъдем безсилни пред тези, които ни направляват чрез предрасъдъците ни.

Поздрав за това заключение!
цитирай
3. ikra - Интересна подредба на мисли :) Поздрави!
12.10.2011 20:25
Направил си много важно заключение! Мислещите хора би трябвало да го разберат. Колкото повече ни разделят на какви ли не - ние сме много по-добра и лесна мишена! А човешките мозъци много лесно се промиват, надявам се ще се съгласиш с това ;) Когато постоянно се втълпява, че различния е напаст, опасност, зло грозящо всеки... манипулацията много умело действа...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7412548
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив