Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 17:30 - Подгряване на вчерашният обяд
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5610 Коментари: 15 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Не гледам телевизия, не слушам новини, не следя политическите дебати. С две думи - далеч съм от всякаква медийна помия обливаща ни щедро от екрана за последните десетилетия. 
 Не ме интересува кой ще спечели "изборите", защото отдавна съм проумял пълната липса на избор, пред тези които трябва да се строят пред урните в "изборният" ден.
 Не ме интересува, не защото не искам нещо да се промени, а защото знам, че по този начин То няма да се промени. В крайна сметка това е и основната цел на фарсът с име Демокрация, чиито свидетели сме в последните 20 години.
 Престъпниците, които ни управляваха преди 10-ти Ноември запазиха изцяло властта си в управлението, чрез придобиването на целият национален капитал.
 За какъв избор тогава можем да говорим изобщо, щом няма нито едни чисти ръце сред тези, които претендират да ни управляват? Един да е забогатял по честен път?
 Един да е показал, че това което е постигнал не е вследствие на подкуп, нечия заплатена протекция и пълно слагачество, а вследствие на неговите лични качества, трудолюбие, ум и воля?
 Къде изобщо е образът на предприемачът у нас, след като за да просперираш първо трябва да се научиш на кой и по колко да плащаш под масата?
 Няма средна класа, няма го двигателят който е задвижвал всяка една промяна към по-добро естество. Няма ги образованите, няма ги предприемчивите, няма ги нито умните, нито волевите. Отдавна ги няма, може би от... 70 години у нас. Тяхното място е заето от Покорните и от Наглите.
 Покорните ходят да гласуват, а Наглите използват покорството им, за да продължават да крадат. Крадат от всеки един. Крадат от вярата ни, караща ни да вярваме, че нещо може да се промени към по-добро. Крадат от бъдещето ни, към което вече не смеем да погледнем. Крадат от настоящето ни, поддържайки ни в мизерия, на границата на оцеляването, защото гладните не правят революция, правят я отчаяните, които няма вече какво да губят. Крадат и от миналото ни, обяснявайки ни, как за всичко са виновни Покорните, а  те - Наглите - са техните спасители.
 Преклаено патетично?
 Да, така е, но не мога без емоции да гледам на това, което се случва около мен. Още повече, че то отново и отново се повтаря, каращо ме да се питам - А защо ли изобщо все още имаме държава, след като почти ищо не ни е останало от нея?
 Населението ни бавно и сигурно си измира благодарение на здравната реформа лишила го от здравеопазване, на образователната реформа лишила го от пригодност към живота, и на социалната реформа взела от всички, за да не върне нищо.
 Геноцид - така е прието да се казва в случаи на масово изтребление.
 А нима не е масово изтребление намаляването на населението ни с близо 20% за 20 години. По време на Втората Световна Война броят на жертвите на Източният фронт е бил далеч по-нисък като % отколкото у нас, за времето на Прехода. Преход към обезлюдяването на една страна, чрез системно упражняван геноцид над населението й.
 Геноцид, прикрит зад така красиво звучащата дума Реформа.
 Да, ние се реформираме. От Покорни просто се превърнахме в Измиращи.
 За да осовободим място на някой друг, по-пригоден за живот народ, който е оставил покорството си в миналото и заслужава да живее там, където сме живели ние.
 А ние, ние нека си измрем, щом цели 20 години си притопляме вчерашният обяд,
 Приготвен от медийната помия изливаща се от екрана, подправен с популизъм и щедри обещания за светло бъдеще.
 То скоро ще дойде, наистина, не ни лъжат.
 Казват, че всеки умиращ, в момента на своята смърт виждал светлина която да го води през прагът на смъртта. Така, както и нас ни води очакването за светлото ни бъдеще, докато в бавна агония умираме като нация.



Гласувай:
18



1. анонимен - Преди 10-ти ноември не са ни упра...
14.10.2011 18:48
Преди 10-ти ноември не са ни управлявали престъпници. Това бяха доста скромни хора, които не притежаваха нищо, освен един апартамент и евентуално вила. Никой не е имал мерцедес и не е можел да се мери с най-дребния днешен демократ. Валсодаре и ти повтаряш глупости като породист папагал.
Георги Атанасов ли бе богат или Станко Тодоров или пък Добри Джуров. Адски противни сте това седесарите като започнете да изопачавати миналото. Засрами се!
цитирай
2. анонимен - Най-голямото престъпление на Т...
14.10.2011 18:57
Най-голямото престъпление на Тодор Живков, за което искаха да го линчуват беше, че бе уредил жилища на Калоянчев и Коканова. А митичните му милиари, се оказаха торкова реални, колкото атомните бомби на Садам Хюсеин. Седесарската злоба и простотия е просто уникална, но каквито са новите господари, такива са им и лакеите-безмозъчни седесарски папагалдемократи.
цитирай
3. valsodar - Ама хич и не е било престъпно да вз...
14.10.2011 18:59
Ама хич и не е било престъпно да вземаш от всички, а да се възползват от взетото малцина. Не бе и престъпно това един да имат свободата на придвижване, а други да са техните крепостни роби. Не бе и престъпен начинът по който се уби трудолюбието в един народ, чрез уравниловката и колективизацията.
Да, нямаше нищо престъпно в миналото ни, освен това, че бяхме придатък към една империя на Злото.
Няма нищо престъпно, нищо лошо в миналото ни.
Освен деградацията на една нация, деградация довела до там, че сама да пожелае тираните си, в името на това, да не поеме сама отговорностите си пред бъдещето си. Плодовете на това масово безхаберие са видни в настоящето.
За тези, които не са политически пристрастени и не делят сънародниците си на сини и червени, а просто виждат чия ръка дърпа конците.
цитирай
4. анонимен - Я стига с тия седесарски тъпотии. ...
14.10.2011 19:14
Я стига с тия седесарски тъпотии. Нямаше безработица, просяци и тъпи седесари, а това не е никак малко. Ограбена е била баба ти, че са и пратиле децагта да учат в университет. Престанете! Не ставайте идиоти!
цитирай
5. valsodar - Куш, не съм идиот за да отричам до...
14.10.2011 19:32
Куш, не съм идиот за да отричам доброто, но не съм и глупак, за да не виждам лошото за тези 45 години на тоталитарно управление.
Щетите, които са нанесени върху мисленето на хората за този период, привикването им към това, друг да определя животът им и да определя какво е правилно и какво не, е най-голямото Зло причинено от системата.
Зло видно и днес, когато именно благодарение на това масово овчедушие хората докараха най-големият бандит на власт, за да им е премиер.
Такова чудо в малко държави може да се види - хората да искат престъпници да ги управляват, само и само да не поемат те самите никаква отговорност за бъдещето си. Точно и по тази причина, ние изчезваме като нация, защото сме приели геноцидът упражняван над нас за нещо нормално.
А лично за мен, то не е.
цитирай
6. ketcakuatl - А, ТАКА
14.10.2011 19:56
Най после познатия от преди година и нещо автор, бояк и неприятен, бъркащ в раната, глождещ съмнението у всеки от нас. Адмирации за което. Поддържам те напълно в спора с Кушел. Единоначалието (навсякъде само ЕДИН! Като император бе! Дори и сега в Куба и Корея си го предават семейно..) привилегиите на елита (пръв сред равни? - айде бе!) Липсата на свободно общуване, терора, потъпкването на амбицията, на възможностите, ЛЪЖАТА най вече, на всякакво ниво - погубиха това недоносче комунизма. Всеки бил осигурен. Те и бройлерите са осигурени до едно време. Къщичка (малко гарсониера ама...) питателна храна, антибиотици, грижа отвсякъде. Това бяхме - бройлери някакви. И искаха да имаме точно толкова акъл. И другите сега го искат. Прав си отвсякъде!
цитирай
7. voxpop - Днешните управници
14.10.2011 20:06
както и вчерашните, които са продукт и продължение на комунистическата върхушка, управлявала в продължение на половин век, искат масово гласуване, за да
узаконят престъпната си власт. Поздравления за автора.
цитирай
8. valsodar - ketcakuatl - винаги съм си същият :)
14.10.2011 20:19
Просто, не ми се пише за подобни неща, така както и осъденият на смърт не иска да повярва, че на следващият ден присъдата му ще влезне в сила.
Не искам да живея обречен на една система, която не иска да се промени.
Иска ми се да вярвам в това, че ще оцелеем като народ, така както сме го правили много хилядолетия подред, но... какво е оцеляло в нас, от това което ни е правило народ?
Ние просто деградираме като нация.
А всичко което деградира е обречено на смърт.

Единственото в което мога да се надявам вече е това, че след време тези които ще живеят в земята, в която аз съм роден, няма да допуснат тези грешки, които са погубили нас.
цитирай
9. valsodar - Именно ! Целият цирк, цялото това ...
14.10.2011 20:25
Именно !
Целият цирк, цялото това медийно промиване на мозъци е с цел след изборите да се каже "Нас ни избра народът", да се узакони беззаконието, да се придаде легален вид за пред света на Мафията с хиляди лица.

Просто, единственият изход от тази ситуация е референдум за закриване на държавата ни и премахването на всички национални институции които пародийно защитават националният ни интерес. Никой не го е правил досега, никой няма и намерение да го прави за в бъдеще, така че защо трябва да продължаваме да се лъжем, че имаме държава, че имаме народ зад нея?
цитирай
10. boristodorov56 - Кич. ел си е отвратителен комун.онанист. Точи ножове да коли фашагите из блога.
14.10.2011 20:26
Лошото е, че ние - покорните уж непокорни - позволихме да се случат всичките тези безобразия с нас.
Уж бил ентелегентен българинът! Да, бе да - ако беше интелигентен нямаше да е на това дередже!
За свободата, хляба и демокрацията се лее кръв. По един или друг начин. И понеже сме тъпи, завистливи и страхливи педераси - ще си мреме бавно и полека! Но не няколко века.
цитирай
11. valsodar - Точно това изкуствено създадено ...
14.10.2011 20:59
Точно това изкуствено създадено разделение помежду нас, така добре крепи порочната ни политическа система, в която правото е на страната на силата, а не силата на страната на правото.
цитирай
12. анонимен - Не ми се спори с глупаци, като тъпия бръснар.
15.10.2011 09:27
"Ситуацията в една икономическа система, която се основава върху частната собственост на капитала, се характеризира с два основни принципа: първо, средствата за производство (капиталът) са частно притежание и собствениците разполагат с тях, както им е удобно; второ, трудовият договор е отворен. Естествено, че не съществува чисто капиталистическо общество. Преди всичко би трябвало да се взема предвид, че на работниците чрез продължителни и горчиви политически борби им се е удало да осигурят за определени категории трудещи се една малко подобрена форма на "неорганизирания трудов договор". Но като цяло днешната икономика не се отличава много от един "чист" капитализъм.

Тук производството е заради печалбата, а не заради потреблението. Не съществува грижа за това, дали всички ония, които са способни и са готови да се трудят, винаги ще могат да намерят работа. Почти винаги съществува една "армия от безработни". Работникът живее постоянно в страх, че може да загуби своята работа. Тъй като безработните и лошо платените работници не представляват печеливш пазар, стоковата продукция е ограничена и резултатът е голямата бедност. Технологичният прогрес често води до повече безработица, вместо към смекчаване тежестта на труда за всички. Мотивът за печалба заедно с конкуренцията между капиталистите са отговорни за нестабилността в акумулацията и използването на капитала, а това означава увеличаващи се депресии. Неограничената конкуренция води до гигантско прахосничество на труд и до това парализиране на социалното съзнание на индивидите, за което споменах по-горе.

Това парализиране на отделните хора аз считам за най-голямото зло на капитализма. Цялата наша образователна система страда от това зло. Един прекомерен стремеж към конкурентност се втълпява на студента и той бива обучаван да разглежда успеха от алчност като подготовка за своята бъдеща кариера."

Алберт Айнщайн

http://bulgaria.indymedia.org/article/35060
цитирай
13. анонимен - Ще добавя е нещо от мен. Ако чивек ...
15.10.2011 09:47
Ще добавя е нещо от мен .
Ако човек иска да живее в общество, трябва да приеме и правила и някои ограничения, които създават ред в системата.
Разпределението след университета осигуряваше специалисти равномерно из цялата страна.
Жителството регулираше нормалното разпределение на населениено по цялата територия.
Социалните предприятия по селата осигуряваха заетост и премахваха безработицата.
Домовите книги и адресната регистрация даваха възможност за борба с престъпността. Голямата агентурна мрежа също.

Всичко това, което се отрече веднага след 10.10. ще се наложи да бъде върнато обратно, защото иначе хаосът става все по-очевиден.
Така че драги ми Валсодаре, когато говорим нещо, хубаво е да сме обективни. Седесарските клишета ги знаем наизуст, но те няма да оправят жалкото положение до което е доведена страната. Прогледнете най-после!
цитирай
14. atil - Безогледната криминална или ор...
15.10.2011 14:57
Безогледната криминална или организирана престъпност не могат да виреят в която и да е тоталитарна държава.Това е причината преди 10 ноември 1989 г. бившата номеклатура и управляващите да не са притежавали сегашните си награбени богатства! Единственно фашизма в Италия си справи с мафията и на нея и се наложи спешно да се евакуира в САЩ...Но в тогавашна България всичко принадлежеше на партията им а не на народа както, лъжеха. За какво им е да крадат,когато и така всичко е тяхно и цялата държава работи за тях?!
Освен това имаше работещи - милиция,Държавна сигурност,КГБ ..., за какво им е да ритат срещу ръжен,може и тогава да са били прости обаче са били хитри. Уродливота им безродна и безотговорна същност си пролича и се видя след като падна маската и паравана на тоталитарната власт!
Пролича си от "опозициата" която създадоха(СДС и ДПС) и от това ,което направиха със страната ,когато ги оставиха свободно и без контрол за някое време...! След това им наложиха валутен борд( като на малоумници и недееспособни кретени), който така си и остана , подобно на вечния им преход и реформи!
Това са хора с изродено съзнание и душевност, те имат най-антихуманното и дегенерирало човешко мислене.Доста представители на животинския свят имат доста по-възвишено поведение в живота си и са по-близко до Бога отколкото тия слуги на Сатаната. И до ден днешен аз лично съм свидетел и потърпевш и в момента от действията и бездействията на такива "хора"! Затова гарантирам и се подписвам сто пъти под думите си.
И по този повод и заради Деня на Будителите последния ми постинг за тази година ще е с поезия!
цитирай
15. boristodorov56 - 14. atil - Добре казано!
15.10.2011 15:24
"Но в тогавашна България всичко принадлежеше на партията им а не на народа както, лъжеха. За какво им е да крадат,когато и така всичко е тяхно и цялата държава работи за тях?!"

С допълнението, че сега държавата пак работи за същите хора, които конвенгираха социализмата в собственото си капитализиране, както се разбраха Горбачов и Буш на о.Малта. По този начин оставиха всички останали, уж с равен старт хора, в партер удобни за анални атаки.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391808
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив