Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 16:49 - Саниране - голямото заробване предстои.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1409 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Много се говори на темата саниране (обновяване), още много и ще се говори, но някак си все се премълчава най-важното по темата.
 А то, не е едно и две.

 Първият важен момент е, че никой в България няма да предприеме саниране в истинският смисъл на понятието, а просто ще се направи едно чисто козметично напудряне на старите сгради, за да се отбие просто номера.
 Ще се сменят тук-таме щрангове и дограми, ще се поналепи малко излолация по фасадата, но за сметка на това ще се вземат пари като за саниране в белите държави, където сумата включва ( отбележи!) и пълно конструкционно обследване на сградите, с последващо конструктивено укрепване на критичните точки по тях.
 Това нещо никой няма и намерение да направи!
 Първо, че за сумата от 500 лв ( капаро за сериозни намерения ) никоя фирма в страната няма да направи пълно конструктивно обследване, а само ще замерят точките на топлинни загуби.
 Второ, че за да се направи конструктивно укрепване ( подмяна на връзките между панелите да речем ), цялата сграда се опразва от обитателите й за да може да й се направи ремонта, а те през това се настаняват в оборотни жилища, отделени специално за тази цел ( за пример санирането на панелните блокове в Берлин).
 
 Вторият важен момент е финансирането и израходването на набраните средства.
Хората лека-полека взеха да се усещат, че тая идея със санирането е чиста проба набутвация, целяща да им вземе поне двукратно по-висока сума, от тази която биха отделили, ако решат да си "санират" без държавна подкрепа.
 Защото именно в помощта на държавата е скрита мотиката, която ще настъпи всеки един участвал по програмата.

 Едно - държавата назначава фирми по конкурс, които ще изпълняват проектите по саниране. Сещай се как се правят конкурси в тая държава, как се печелят и на какви цени се изпълняват.
 Две - държавата определя банките, през които ще минават кредитните линии.
 Три - държавата създава нова бюрократична длъжност Хрантутник, пардон Финансов консултант, който ще консултира всяка една коооперация набутала се в проекта.
 Четири - държавата променя законите, така че санирането да стане задължително ( предтоящи промени в закона за етажната собственост) , чрез което се прави една юридическа врътка, така че регистрираш ли я юридически хем да могат да те хванат с мъртва хватка монополистите, хем и да ти пращат ЧСИ за щяло и нещяло.
 А то ще си варира от неплащане на битови сметки за 2 месеца просрочие, до непогасяване на кредитите, които са ти отпуснали за саниране.

 В крайна сметка, с цялата идея се цели да се премахне парадокса да сме хем най-бедната държава в Европа, хем и с най-голям процент собственост на недвижими имоти.
 Лека-полека тези имоти ще бъдат отнети под една или друга форма, като една от стъпките в тази посока е санирането, което си е чиста проба шменти-капели за балъци.

 А в нашата държава, те - балъците, никога няма да свършат!
 Та нали именно те си избраха тези, които ще ги крадат?



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ами браво! Вече ни превърнаха в н...
30.05.2012 17:39
Ами браво! Вече ни превърнаха в народ от томаневерници. И защо ли?! Защото постоянно ни баламосват. Вече никой не вярва, че някой му мисли доброто. Всеки е убеден, че се опитват да го прецакат.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392893
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив