Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2013 14:09 - Ксенофобски размисли
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4299 Коментари: 21 Гласове:
13

Последна промяна: 04.11.2013 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Да изгоним ли арабите, да върнем ли чернилките обратно в Турция, пробутваща ни ги напълно умишлено за да ни гледа сеира, това е един много дискусионен, да не кажа скандален въпрос.
 От едната страна на барикадата е седнала еврокомисвраката ни Кристалина, ( за която така се радвахме и с която така се гордеехме след фиаското с калинката преди това), до нея е възправил горда юдейска снага "видният" ни евро-атлантик с трабанта - Соломон Паси, призоваващ ни за атлантическа солидарност на гол гъз, ( демек едни ще поръчват, а други да им плащат масрафа), а от другата страна е целокупният български народ, който дотам е отчаян от липсващата сигурност за живота си, че всеки един бандит в повече, вече си му идва прекалено много.
 Съжалявам за дългото изречение, но ще продължа.

 Питам се аджеба, а бе тия евро-бюрократи за чий @уй ни приеха в Съюза? Сякаш имахме тогава работеща съдебна система, сякаш се бяхме преборили с мафията, олигарсите и престъпността, та развяха изведнъж белия байрак и хоп - Идвайте, та идвайте в Европата!
 Идвайте, ама за какво?
 За да се отвори само транспортният коридор към Гърция ли?
 Или за да ни залеят с дотираната си селскостопанска продукция, та да се доунищожи съвсем малкото произвеждано у нас? Или за да закрият почти половината от фирмите в преработвателната ни промишленост с безумните си евро-директиви?
 А може би, със скритата и необявена користна цел да ни превърнат в гетото на Европа.
 В буфера, в който да спре огромната вълна от емигранти стичащи се от цяла Африка към Европа. Вълна, която тепърва се надига.
 Защото, колкото и параноично да си звучи, то фактите определено си говорят именно за това. Ако им се щеше на господата "европейци" страната ни да се превърне в една нормална правова държава, силна икономически, социално и политически, то едва ли щяха да поощрят едрият престъпен капитал да превземе изцяло държавата ни отвътре сливайки се с всички форми на управление и власт. Това, срещу което пускаха до преди месец ноти посланниците на Великите сили, се виждаше и преди, при това с невъоръжено око, вижда се и сега! Тогава?!!
 Да се запитаме, както са се питали древните римляни - Кой има изгода от това, да сме на този си хал и да не можем да мръднем ни йота напред повече от 20 години?
 Кой има полза от това, населението ни да се държи на границите на пълното му оскотяване, чрез политика на геноцид, расизъм и ограбване.
 Геноцизъм - вижда ви се силна дума? А нима не са геноцидни "реформите" в здравната и пенсионната ни система? 
 Расизъм? А как инак да нарека факта, че определени малцинства, като циганското например, имат повече права от коренното ни население - българското?
 Ограбване? - И за това ли трябва да се пояснявам? 

Е, та да питам аз, какво се случва с една държава, в която няма държавност, няма право, няма ред, законност, сигурност и гарантиран от армията и икономиката й национален суверинитет? Какво, освен един бантустан в покрайнините на Европа, една обезлюдена и разорена територия, на която да се заселят африканци и араби?

 И после нека някой пак да ми говори за европейска ценностна система!
Не мога да приема ценностите на която и да е система, в която благополучието на едни ще се гради над нещастието на други!



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ferdi - ...
04.11.2013 14:35
Не си никак сам в тези си изводи.. и лошото е, че не ми е ясно как точно посоката, в която се движим (или по-точно ни движат!) може да се промени... мирно и цивилизовано.
цитирай
2. valsodar - Може, ама няма да е скоро, никак няма ...
04.11.2013 14:54
Може, ама няма да е скоро, никак няма да е скоро!
В момента няма нито една национално-отговорна партия на власт. Не е имало такава за последните години на "преход".
За да се появи такава, трябва първо да има осъзната потребност от нея, тя да се изгради, като програма, идеи, структура по места и т.н., за което се искат минимум 3-4 години, да се покаже като такава още преди да е заявила участие в избори, за което още 3-4 години, т.е. по-рано от близките десет години едва ли ще се появи някаква реална алтернатива, за тези които не искат да гласуват. А те са една много голяма част от населението ни. Лява-дясна-център - в момента е такаква хамелеонщина, че тези понятия у нас нищо не значат!

Това което мен ме смущава е, че влизането ни в ЕС и в НАТО е в пряко нарушение на конституцуята ни, т.е. направено е без допитване до народа.
Съответно и злините, които ни се стовариха на главите бяха направени без наше съгласие и информираност.

Дали е удачно към този момент да се излезе от тези две структури е въпрос с изтекла давност - битият-бит, а е@аният - е@ан!

От тук насетне, за да има каквато и да е форма на положителна промяна тя трябва да започне в главите на обикновените избиратели, а за тази цел се иска те да започнат да преценят света около тях с главите си, а не чрез телевизорите си.
Доколко това наистина ще се случи... тук съм песимистично настроен.

Вторият вариант е да продължаваме да вярваме на телевизора, да се топим като нация и да дадем път на по-напористи и плодовити народи, каквато е и крайната цел на евро-бюрократите, които са решили да ни жертват като държава и нация в името на собствената си безопасност и благополучие.
цитирай
3. ferdi - Напълно си прав..
04.11.2013 15:54
Все едно чета собствените си мисли.
Много хора достигат до тези изводи.. и все повече се увеличават, но кога ще произлезе нещо от това.. надявам се да е по-скоро, защото всичко стремглаво се срива! Вече дори не могат да скрият целта на цялото занимание от последните 24 години.. толкова ужасно е ясно, за съжаление.
цитирай
4. germantiger - ...
04.11.2013 17:49
Сега българина започва да разбира какво е да си европеец и какво им е на европейците десетилетия наред в някои абсурдни "отношения".
Надявам се, да не го разбере още шпо-болезнено, защото покрай емиграцията едва ли ще му вдигнат стандарта (иначе казано наркозата).
цитирай
5. valsodar - Да, прав си, че сега ни идва на гла...
04.11.2013 20:02
Да, прав си, че сега ни идва на главата това, което им дойде на тях, когато ги налазиха циганите и дивите селяни на Източна Европа. Но, съгласи се с мен, че да проповядваш европейски ценности и да ги прилагаш на чужд гръб си е меко казано лицемерно.
цитирай
6. born - Нещата не са такива, каквито изг...
04.11.2013 21:47
Нещата не са такива, каквито изглеждат. На пръв поглед. Една част от емигрантите са нещастни хорица, бягащи от собствената си страна поради невъзможността да опазят живота си и този на собствените си деца. Визирам част от сирийските бежанци. Останалите просто емигрират по същите причини, поради които стотици хиляди българи се изнесоха по други-естествено европейски страни в търсене на средства за препитание. И аз съм раздвоен в оценката си какви са кардиналните мерки, за да се решат проблемите с емигрантите. Проблемите не са само български, а европейски. Разбира се с ограничените си ресурси БГ не е длъжна да поема огромната тежест на това глобално явление. Що се отнася до политиката на ЕС, то определено тя е курвенска начело с Коресилина.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Извършва се второ Велико преселение на народите!
04.11.2013 23:12
Първото бе през ІV - VІІ век. То завърши с превземането на Византия от варварите. Никакви крепости и твърдини не помогнаха. Сега преселението се извършва без войни, то е целево - да се ликвидира Европа. Това преселение стана възможно след ВСВ. Тя трябваше да премахне унизителните договори след ПСВ, за нас Ньойския, но войната спечели мафията. Мафиятаа наложи тук пазарната икономика, която не е по манталитета на европейците, а по този на Пакистан, Индия и Бангладеш. Новият ред в Европа отвори границите за негри, араби, цигани, възникнаха мултиетнически държави. И Европа тръгна надолу. Превзеха я простотията, чуждите етноси. Само в Германия живеят 7000000 турци. По-доброто материално положение на преселниците в Европа и съзнателно разпалваните войни в Третия свят пропъждат все повече хора от страните им и те емигрират. Тази вълна няма да престане, пример е Сирия, където войната продължава, защото това е в интерес на други държави. За мястото ни в този процес Европа се е погрижила - емигрантите да остават тук, извън Шенгенското пространство. И за друго се грижи ЕС то генерално - да се обезбългари България. Някога чрез договори след войните, днес пак чрез договори, но сега мирни.
цитирай
8. kbalenciaga - Написал си доста за интересите на Западните държави за да приемат България в Европейския съюз
05.11.2013 00:26

Не си споменал според мен най голямата причина.
Кое е най важното за една държава, без което тя не може да съществува?
Хората разбира се.
А най важните за една държава са ТРУДЕЩИТЕ СЕ!

Какво съм писал по темата преди:
Първо пиявицата Германия изсмуква от много държави трудоспособното им население(само турците работещи в Германия са над 5 милиона), без да даде нито цент за тях, докато живеят само като консуматори. Например от 1 до 20г. хората са само консуматори в едно общество.
За тях са нужни средства за храна, ток, вода, обучение, образование, мед. помощ.и т.н.
А Германия работоспособните хора ги взима наготово.
Ако трябваше да плати за всички тези попълнения в икономиката и, то означава да е фалирала много отдавна.
Няма как и откъде да вземе толкова много средства и ресурси(без измами, манипулации и лъжи), и в същото време германците да живеят, ядат и пият както до сега.
Другото, която прави тази голяма пиявица е при нейните големи фирми и предприятия, нейните концерни.
Примерно да плащат на немеца 2000 евро на месец заплата в заводите на "Адидас".И в същото време концерна прави заводи в Китай, където плаща 150 евро на месец на работниците там. И така може да продължи това изкуствено и завишено ниво на заплатите в Германия. Така се и поддържа и изкуствено завишеното ниво на стандарт!
От всичко това, следват и много други последствия.
Например субсидиите в България за 1 декар земя са около 20 евро, а в Германия субсидиите за 1 декар земя са 200 евро.Е как тогава, на това му казват свободен пазар?!
И как при тези абсурдни субсидии българските земеделци да се конкурират с немските на общия Европейски пазар?!
Така е в много други отрасли на икономиката.
После наглите, лицемерните и безочливи немски "висши" политици, сочат българите с пръст, като им викат, ама вие не се справяте?!
А такива пиявици като Германия са и останалите големи западни държави.

цитирай
9. germantiger - ...
05.11.2013 06:07
kbalenciaga, в пиявицата както сте я нарекли Германия всякаквъ боклук вкл=ючително балкански и български развива тресторанти, чалгакръчми, собствени училищам, автоджамбаз"бизнес", проститутки, всякакъв криминалитет, разбира се и много хора с честен труд. За хилядите студенти няма да споменавам - нека учат, добре е за тях (поне за тях).

Освен това в Германия няма "капка" национализъм какъвто има у българите (и това е добре за българите).

Повярвайте ми, ако емигрантите напуснат Германия то тя ще има повече плюсове отколкото минуси, като сте толкова патриоти - заминавайте оттам - идвайте си в БГ, или по избор в хубави места като Сибир, Корея, Куба и прочие.
цитирай
10. germantiger - ...
05.11.2013 06:09
Германия ще фалира "малко по-трудно" от други държави (вкл. България), защото:

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
11. germantiger - ...
05.11.2013 06:12
Иначе казано - първо за мен не ви е виновен западняка първи, че в БГ нещата не вървят!

Второ - българите също участват не само в собственото си затриване, но и в демографското, културно и нравствено убийство на западните народи също.

Трето - обикновените и работещи хопра без значение българи, германци или марсианци са НЕ са виновни първо и първи за болежките в обществата - така-че по-полека с вината и съденето.

Аз "моето" в случая го правя в отговор на Вашето!
цитирай
12. valsodar - Накратко
05.11.2013 12:42
germantiger - Това, което развитите в икономическо и демократично отношение страни са постигнали не са го направили за два дни, не са го направили и за два века. Заслугата си им е изцяло тяхна, така че всеки един решил да се пресели по икономически причини там, трябва да се съобразява изцяло с техните правила на игра. В случая е много лесно да отидеш някъде на готово и да почнеш да правиш сравнение с недовършеното от нас, по вина на самите нас. Държавата ни е точно такава, каквато сме позволили да бъде - нито повече, нито по-малко!

По отношение на емигрантските потоци, прогнозите са меко казано апокалиптични - около 100 хиляди годишно.
Проблемът е, че го отнасят основно държавите по Южната й граница - Гърция, България, Италия, Испания, където избухват основните кризи с посрещането на бежанци и не само такива от Африка и близкият Изток.
Конкретно за нашата държава, тя е напълно неподготвена и неспособна да се справи с този проблем и репликите от Кристалина Георгиева, че това щяло да ни оправи демографския проблем, са меко казано лицемерни и крайно нагли.
цитирай
13. valsodar - Да продължа
05.11.2013 12:47
Пита се в задачата - С какво един слабо образован, криминално настроен африканец ще може да допринесе за българската държава? Ще ходи да копае на пустеещите ни полета ли? Или може би ще развие иновативен бизнес, който ще създаде работни места??! Хайде нека да изключим от иновативните технологии наркобизнеса, проституцията, рекета и грабежите ако може, а!
Да речем, че приемем 100-200 хиляди бежанци и икономически емигранти на територията си - с какво те законно ще се препитават, след като коренното население е изправено на ръба на поголовна бедност и мизерия??!
И ако искат чак толкова много от Европа да ги приютим, не мисля че проблема се решава единствено със създаване на бежански лагери на територията на изоставени и рушащи се бивши военни поделения. За да имат тези хора възможност за оцеляване и препитание по законен път, за тях трябва да се създадат работни места.
А как тези места могат да бъдат създадени в държава с криминална икономика, в която победителя се определя въз основа на дадените рушвети и облаги произтичащи от тях е един много интересен въпрос, пред който Европа реши да си затвори изцяло очите през 2007-ма година, когато ни присъедини към съюза си.
цитирай
14. kbalenciaga - germantiger, не аз, а ти пресметни
05.11.2013 15:33

Колкото са според тебе емигрантите днес в Германия(20-30 милиона общо, колкото кажеш), да предположим че Германия не ги е допуснала. Колко трилиона евро са необходими за отглеждането на толкова германчета докато навършат трудоспособна възраст?
Например от 1г. до 20 годишна възраст.

Тук включи храна, ток, вода, здравеопазване, инфраструктура(и всичко което се ползва от тези подрастващи)...

После(и преди писах за това) немската фирма зад граница плаща около 1000% по малко от колкото на работещите в Германия, в същата фирма.
А огромните данъци и печалби от тези големи разлики къде отиват според тебе?
Точно така в Германия!
Ето ти едно директно ограбване на труда на работещите в чуждите държави.

Всичко това няма ли го, та дори не изцяло, а наполовина да е намелено и Германия ще фалира на момента.
Това разбираш ли го?
цитирай
15. germantiger - ...
05.11.2013 19:55
ИСПАНИЯ Е ФАЛИРАЛА 18 ПЪТИ - факт!

Фалирали са бол държави след ПСВ и отново са се въздигали, защото:

знанието, умението, опита и трудоспособността на западняка и в частност германеца нямат равни от новото време до днес

Апропо ГЕРМАНЦИ СЛЕД 1945Г. НЯМА, ТОВА СА МЕНТЕ ГЕРМАНЦИ

ГЕРМАНСКОТО ЗНАМЕ ЧЕРНО-ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТО ЗНАЧИ:ОТ МРАК КЪМ СВЕТЛИНА-ЧРЕЗ КРЪВ!!!

"Германия"-няма такава "държава"-
Държава в столицата на която има бетонен мемориал на еврейте
Държава в която нямат право да се гордеят с нищо след 1813г. и 1815г.
Държава в която има паметници на кирилица на армията която изнасилва-Съветската
Държава в която се пускат филми като горкия редник Райън в които чужди избиват германци по „германски” телевизии
Държава в която театрите се правят от чужденци, държава в която всичко което е негерманско се протектира и изтиква напред
Държава в която водят децата от малки в концлагери да им внушат чувство за вина-да ги възпитават в срам, колко зли са били дедите им!

Аз и моите германски роднини по света,но не тези в BRD сме повече германци от тези там.

...

Германия без емигрантите би била по-чиста, по-културна, а по-успешна не знам, вероятно да, след като векове е била без тях така успешна и водеща.

След ВСВ тя е срината и не я вдига мигрант, а германец.
След ВСВ Германия е без ток, без вода на много места, без храна и без мъже няколко години.
И въпреки това успява - би успяла и без днешните мигранти!

Аз нямам против хирурзите, оркестрантите, айтиспецовете и всеки работещ дори неквалифициран труд там - емигрант. Имам против криминогена и живеещите от помощи, неработещите претопители на "германия", а те са за мен повече от половината мигранти, може да греша разбира се.

Поздрави на всички коментиращи и на автора, на kbalenciaga също поздрави.
Подразни ме лексиката в "маниер" пиявица и прочие лафове, нищо друго.
УВАЖАВАМ ТВОЕТО МНЕНИЕ, НО НЕ ГО СПОДЕЛЯМ.
Жив и здрав!
цитирай
16. germantiger - Абсолютно съгласен!
05.11.2013 20:18
12. valsodar
Конкретно за нашата държава, тя е напълно неподготвена и неспособна да се справи с този проблем и репликите от Кристалина Георгиева, че това щяло да ни оправи демографския проблем, са меко казано лицемерни и крайно нагли.
цитирай
17. kbalenciaga - Това за което си писал в по голямата част може и да е така
08.11.2013 19:01
Но за основните аспекти или грешиш тотално или мълчиш за тях?

"Имам против криминогена и живеещите от помощи, неработещите претопители на "германия", а те са за мен повече от половината мигранти, може да греша разбира се."
Е тука сам знаеш че грешиш тотално.
Дори по добре от мен го знаеш това.

А нищо не си писал за ограбването на труда на хората от другите държави, където са навлезли немските фирми?
На практика без това ограбване сам знаеш, че Германия ще фалира на момента.
цитирай
18. valsodar - Въпросът повдигнат от kbalenciaga ...
08.11.2013 21:00
Въпросът повдигнат от kbalenciaga наистина е интересен!
цитирай
19. kbalenciaga - valsodar, той въпроса е интересен
09.11.2013 10:24

И много още може да се пише по него.
Даже имам и цяла тема. Ама съм неизвестен и малко четен, и за това няма голямо внимание към нея.
За това е добре някой като теб да напиши тема по този въпрос.
Да има по голямо разискване, и по голям кръг от хора да видят и разберат, каква е истината всъщност.

Защото от всякъде казват, прокламират, натякват, колко давали и помагали Западните държави на по бедните държави.
А фактите показват точно обратното.
цитирай
20. valsodar - Темата мога да я започна, но нещата ...
09.11.2013 10:55
Темата мога да я започна, но нещата там са наистина сериозни, защото цари едно невероятно лицемерие от страна на проспериращият Запад за основните на които е изграден просперитета му.
Най-малкото всеки един съмняващ се в този мит ще бъде обявен за комунист.
Странно защо, всички реалисти са набеждавани в наши дни за комунисти?
Може би, заради нежеланието им да възприемат така демократичната неолиберална стратегия възхваляваща законът на джунглата и деградацията на човека.
цитирай
21. kbalenciaga - Според мен е добре да се коментират повече такива сериозни въпроси
09.11.2013 20:03

Така повече хора да разберат каква е истината всъщност.
Разбира се логично ще има нападки от тези, които се облагодетелстват от лъжите и манипулациите.
Но така ще станат и по видни какви са те в действителност, а не на какви се правят.
Всъщност един от основните проблеми на съвременното общество като цяло в световен план, са точно тези лъжи и манипулации.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393196
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив