Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 20:51 - С няколко изречения.
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3443 Коментари: 7 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Както с всяко едно мое поредно виртуално пристрастяване, така и със сайта на свободните пУети и пУетеси. В началото попаднах там случайно, линк в медия. После се излъгах да си направя блог, с идеята че едва ли някой ще седне да чете. После се подлъгах, че непременно трябва да пиша нови и нови неща в блога си, защото има кой да ги чете. В един момент лъжата се разви до там, че да повярвам в статистиките на сайта и да си градя фалшива форма на някакво си ненужно самочувствие въз основа на тях. Лека-полека, по тази крива пътека, забравих, че пътя към ада винаги се постила с най-добри намерения и започнах да се пристрастявам към сайта. Към читателите си, към коментаторите, към тези които харесвам, та даже и към тези които не харесвам, заради вълнуващите си престрелки словесни с тях. От случайно влизане преминах неусетно до нивото на случайно излизане от сайта - за сън, за работа и неотложни нужди. Буквално живота ми протичаше далеч повече във виртуала, отколкото в реала. Обсебването бе неусетно, но за сметка на това доста сериозно. Докато в един момент се сбъдна едно мое много старо и силно желание - да имам време за книги, да имам много, много книги и да чета, много да чета. Единствено четенето може да излекува човек от прекомерният му престой в нета. Постепенно, бавно, в началото с неудовлетворение дори започнах да правя разлъките си със сайта все по-дълги и по-дълги. До момента, в който се почувствах напълно свободен от него, свободен да бъда отново себе си, реален и малко повече щастлив.



Гласувай:
14



1. hoho22hoho22 - трябва да има добро съотношение
21.01.2014 21:00
м/у реала и виртуала
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Интересно, то и аз така започнах, ...
21.01.2014 22:25
Интересно, то и аз така започнах, преживях доста от нешата за които пишеше, но все още не се чувствам обсебена. Отдавна съм наясно с фалшивите прочити, така нареченото помпане, та вече не му обръщам внимание. Не мога да свикна с двойните стандарти, които се прилагат от модераторите и неуважението, което демонстрират към нас, когато някой наруши правта ни и правилата в блога. Такива хора се толерират твърде дълго, преди да получат заслуженото, за да има повече прочити. Радвам се за теб, че сега се чувстваш по-щастлив.
цитирай
3. sezoni - Здравей valsodar
21.01.2014 23:33
А аз се бях зачудила къде си? Поглед отправих на изток, на запад, на север и юг, и ето, отговора е защото си малко повече щастлив ;)
цитирай
4. анонимен - Просто търсиш баланса. Без блог. бг ...
22.01.2014 07:20
Просто търсиш баланса. Без блог.бг си отрязваш едната ръка. Тук има голям брой хора които те уважаваме.
цитирай
5. valsodar - Лява ръка, дясно ухо, бял джигер - ...
22.01.2014 12:21
Лява ръка, дясно ухо, бял джигер - Куш, дай да не пресилваме чак толкова много нещата!
Оценявам постигнатото.
Но не мога да си позволя да му остана в плен.

Това основно ще рече, че вече не се чувствам задължен към блога си, към сайта и всичките му форми изкушаващи и предразполагащи към глупости от всякакъв род и характер.

Така че, понякога ще пиша, понякога не - к'во чак толкоз има да се драматизира случаят? Просто съм си направил необходимите изводи за себе си, ще се пазя пак да не вляза отново в същата поредица от грешки, а пък за това как ще се развият нещата - ще поживеем, ще видим :)))
цитирай
6. rustam - ...
22.01.2014 20:00
аз пък навремето започнах участието си тук с коментар в твой постинг.
цитирай
7. valsodar - Рустаме, да не повярва човек как се ...
22.01.2014 20:31
Рустаме, да не повярва човек как се раждат скучаещите дразнители! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393078
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив