Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2014 17:16 - На Изток ли... на Запад ли...?
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2652 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 07.05.2014 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Делението на нацията ни на русофили и русофоби, на фенове на ЕС и САЩ и на техни противиници меко казано е абсурдно.  Една държава, за да е независима трябва да притежава три неща - силна армия, силна икономика, умен и свободолюбив народ.
 За съжаление от армията ни е останал само споменът бледен и днешното й състояние дори не може да изпълнява чисто  парадни функции, а с тези темпове с които тя се "преструктурира" след десетина години състава й ще се знае поименно.
 Икономика трудно може да се каже че имаме, още повече че тя в по-голямата си част се състои от препирането и превъртането на едни криминално придобити пари, а не на някакво реално производство, което да придава принадена стойност и да генерира полезен продукт.
 Свободолюбив народ, ако под това разбираме анархичен и нежелаещ да приеме отговорността за делата си, - О да имаме, как ли да нямаме,-  но някак си този народ повече го касае собственото му оцеляване, отколкото под чий флаг ще е то. Още повече, ако този народ е изкуствено доведен до нивото на скотско съществувание.
 И тука пак има един специфичен и много особен момент от родната ни психология - свикнали сме все да чакаме Спасителят!
 Дали той ще е поредния месия дошъл от Мадрид или от дълбините на разбойническата класа, или ще е братски протегната ръка от купола на танк или на крилете на цветното разпролетяване - няма особенна разлика за нас.
 Важното е да ни спаси, да ни дава безплатно или поне на голяма далавера суровини, да ни къта, да ни храни, да ни защитава от лошият чичко Враг, който според духа на времето се появява периодично от Запад или от Изток, а ние само да си го слушкаме покорно и тихичко да си го мразим.
 Защото, една голяма част от българите мразят спасителите си. Мразят ги с омразата на слабият, възторгващ се до екстаз от падението на вчерашния му Спасител, пред който се е прекланял до вчера   и готов да обожестви следващия, до момента в който го има страха от него.
 Защото, няма ли я далаверата, която към светли бъднини ни води, то ни остава едиствено самосъжалението към себе си, като потомци на един велик народ имал нещастието наместо във Велика сила, поради ленността си да се превърне в обект за подигравка от Великите сили.
 Които, кой знае защо недолюбват нагъзените и не уважават раболепните.  Кой да знае защо?
 А до получаването на отговора на въпроса - накъде да се насочим в геополитическото си нагаждачество, - може би е време да погледнем към звездите?!
  Кой знае, може би оттам ще дойдат следващите спасители.
 Тези, след които ще спрем да се делим на сини и червени, на русофили и на русофоби, на фенове на ЕС и САЩ и на техни противиници, което меко казано е абсурдно.




Гласувай:
7



1. haralanov - Изобщо не ни пречи делението между русофили и русофоби
07.05.2014 17:45
Предполагам, че дори и в Полша, Чехия или Унгария има русофили и русофоби.
Имам приятел с леви убеждения но това не ни пречи да си пием ракията заедно.
Дори имам и приятел туркофил.С него дори е още по-лесно.
Така, че тезата ти е невярна и не издържа!
Личният ми опит показва точно обратното!
цитирай
2. hopfen - Струва ми се, колега, че в определението ти
07.05.2014 18:16
за независимост на една държава нещата трябва да са в обратния порядък. Не казвам, че "рецептата" не е вярна. Да прав си, там ни е проблема ние като цяло сме фоби на собствения си народ и фили на всички останали.
цитирай
3. getmans1 - Да, така е в реалния живот, както казва Хараланов
07.05.2014 18:19
но тук дето „не се гледа в очи, „Вова убий фашиста“ и дрън-дрън!

Абе предателя си е предател и точно анонимността му дава сила.
цитирай
4. valsodar - haralanov, поляците на първо място ...
07.05.2014 18:28
haralanov , поляците на първо място са поляци и едва на второ русофили или русофоби. Както и повечето народности в Европа, демек на първо място гледат да си оправят самички дереджето, а едва на "n"-то в кой съюзник ще им е келепира.
А тук при нас все келепирът е водещ. Все някой да ни Оправи и затова все много сме си добре Оправени, ама изотзад!
И сега сме си направо втасали!
Ни държава, ни независимост, ни работеща икономика, за армия извъобще пък да не говорим, а народа ни... то и той е кат държавата - в историята, но не и в бъдещето.
Много ми се иска да съм оптимист.
Донякъде успявам да поддържам оптимизма си, защото все успявам да попадна на мислещи хора, задаващи си същите въпроси като мен и търсещи отговора им.
Казват да сме излизали от ЕС и НАТО.
Ми хубаво де, ама защо не се дърпахме като влизахме бре?
И защо все на Вторият си акъл да се уповаваме??!
цитирай
5. анонимен - Все пак, Радо, както и да го увърташ, ...
07.05.2014 19:39
Все пак, Радо, както и да го увърташ, съществуват факти и те са неуспорими. Всеки знае, кога сме били силни военно и икономически и кога сме жалки, унижени слуги. Да ви еба и ЕС и НАТОто. Такова унижение аз в живота си не помня. И за това са виновни такива като горните ти коментатори - тъпи и слепи седерунгели.
цитирай
6. evrazol - Е тука много сгафи :)
08.05.2014 01:59
Позволи си да засегнеш честта на далавераджията. Бас ловя, че ще се коментира всичко друго, но ще се заобикаля основната ти мисъл:

Защото, няма ли я далаверата, която към светли бъднини ни води, то ни остава едиствено самосъжалението към себе си, като потомци на един велик народ имал нещастието наместо във Велика сила, поради ленността си да се превърне в обект за подигравка от Великите сили.

От мене поздрав.
цитирай
7. valsodar - Куш, аз съм противник на влизането ...
08.05.2014 22:03
Куш, аз съм противник на влизането на България в ЕС, но противник бях през 2007-ма още, защото слаба държава няма място в силен съюз, освен ако не иска да е в ролята на колония в него. По сродна причина и не виждам полза от членството ни в НАТО, което никога не е било и никога няма да бъде гарант за националната ни сигурност, а по-скоро ще е причина за участието ни във войни, в които нямаме място!

НО!

Но и в двата "съюза" бяхме вкарани по един изяло подмолен и предателски начин, без да се проведе обществена дискусия за ползите и вредите на страната ни от тях, както и да се проведе референдум за подобни съдбоносни решения.

И както се казва - Късно е вече либе за китка!
Злото е сторено, щетите са нанесени. Стореното - сторено!
От тук насетне според мен трябва да се мисли как да не позволим тези два съюза в които страната ни е член да вредят на България, а в момент в който това е възможно и да излезем от тях, но единствено и само след референдум!

цитирай
8. valsodar - Евразоле - един да я схване, все файда ще е!
08.05.2014 22:04
Така че, то аз и на това съм доволен :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393078
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив