Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2014 11:21 - Ликбез
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2559 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 10.06.2014 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Не си вадя хляба с публицистика, за да е правописът съществен за препитанието ми. Нито пък някога съм претендирал той да е безупречен, за да се налага да се оправдавам за грешките, които допускам в текстовете на блога си.  Но, като е станало въпрос пък точно за това, защо пък да не му обърнем внимание, а?

 В интерес на истината, в началото на този блог получавах не един и два коментара, акцентиращи на правилното поднасяне на текста в постингите му.
 Едни си бяха изцяло доброжелателни, за които няма как да не съм благодарен.  Други си бяха просто насмешливи, което от своя страна ме накара да проверя, дали няма и аз над какво да се посмея в  т.ч. и над своите пропуски.
 Трети си бяха изцяло буквоядски, поради липса на мисъл и на възможност за такава, над текста поднесен за дискусия.

 Както и да е - нито някой се ражда научен, нито друг помни неща, които дълго време не са му влизали в употреба. И с правописът е така, мили ми Санчо! Може и да си бил блестящ ученик в средното си образОвание, да си писал без нито една грешка цели фермани, но 20-30 години по-късно, когато цялата ти кореспонденция се изразява в няколко изречения в мейла, с хора далеч по-неграмотни от теб, то правописът неусетно си отива на N-то място, отстъпвайки преднина на съдържание и спешност на комуникацията.

 Реално погледнато, нямах правдива картина за това, доколко правилно или не, мога да пиша. Лежейки на старите си лаври, че с писмеността ми всичко си е О.К. много - много не се замислях над това, доколко правилно пиша. До момента, в който не изядох теслата в един литературен сайт, в който се опитах да публикувам някои неща и за моя радост... там не ги приеха. Не ги приеха по една напълно основателна причина - изобилстваха с грешки като магистрална проститутка с дамски буби.
 
 Нямах навика да си проверявам обстойно нещата, но след този случай започнах и да го правя. За разлика от лесидренската селска пръчка, аз нямам фобии към вида и големината на определителният член в  речта. Харесват ми или не, правилата го изискват и освен отново да науча това, което с времето съм забравил... уважението ми към себе си и към читателите просто не ми оставят избор.

 Да, все още има неща над които да поработя в правописа си. Двойни съгласни и така нататък, но това са все неща поправими. Неща, за които се опитват да ме "ядат" от дежурната група олигофрени на сайта, които от безсилие да ми се противопоставят търсят под вола теле, а все нещо друго му напипват.

 И питам се аз - добре де, в един момент така или иначе текстовете ще са без грешка.

 Тогава, какво ще ми ядете, а?

 Да ви кажа ли, или да запазя добрият си тон в постинга се питам?!



Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Бе, я го кажи. Тук добрият тон е нещо ...
10.06.2014 11:31
Бе, я го кажи. Тук добрият тон е нещо относително.
цитирай
2. rustam - Последно време
10.06.2014 16:19
следя с интерес "седянките" на двамата блогови луди - тутко и радиоточката. Няма профил на Сашко Донев, в който той да не е пуснал поредния пасквил, и да не е дотърчала в рамките на 10 мин стрина Ангелина. Като се събере тя с 5-6 профила на блоговия идиот "тутко" настава оживена дискусия, изпъстрена с цветущи ругатни и клетви. Последно време ти и кушел се любимите мишени на двамата ненормалници...
цитирай
3. valsodar - Проблема си е изцяло техен. За ра...
10.06.2014 16:39
Проблема си е изцяло техен.

За разлика от Пишкова и Пишман Путьо Камон, аз не градя авторитета си чрез блога който водя, за да съм дотам зависим от него. Виртуалният ми образ може само да даде някаква допълнителна нюансировка към реалният, но не и да го промени - аз съм си аз.
Познавам себе си достатъчно добре, за да спра да се нуждая от нечие одобрение или преценка, като форма на самооценка. По тази и причина съм свободен да пиша за каквото пожелая, така, както и когато пожелая.

Мога само да съжалявам хора като Пискова, които разчитат на блога си да ги направи стойностни в нечии очи, а то се получава точно обратното.

Въпрос на зависимости, моите тук отдавна ги преодолях, колкото и да им е тъжно на тези, които ги търсят, за да ме управляват чрез тях.
:)
цитирай
4. milady - ЛЪЖЕЦ,,страхлив и долен!!
10.06.2014 19:54
тук ..няма нормален мъж/доказано / ..
камо ли пък ТИ ,комплексар.
хахахха ..знаем се ..,.де :))
моя профи интерес обаче е на mах ,задоволен ..
тенкЮ !!
цитирай
5. valsodar - В дни на криза и отчаяние лудите се множат.
10.06.2014 20:54
Мда-а, явно за някои психични заболявания ни пол, ни възраст може да е преграда.
цитирай
6. tutko - Както каза и при мен - когато текстът ...
13.06.2014 11:19
Както каза и при мен - когато текстът е изпълнен със съдържание и казва нещо, тогава човек може да си затвори очите за някоя и друга правописна грешка. Но да допускаш грешки и да казваш, че това не е важно, НОООО работиш за сайт, където поправяш грешки!?? Или пък да пишеш грамотно, но пък да се давиш от злъч и злоба и да не спираш да плюеш (грамотно) по хората от блога - това вече е наглост, безочие и кретенизъм.
Ето против това са и моите постинги. А те нека си ме плюят! Щом им става хубаво (като няма от какво друго)
:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7404095
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив