Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2015 18:41 - Шарли Ебдо - кратък коментар
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16290 Коментари: 20 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ронят се крокодилски сълзи за атентата в Шарли Ебдо, а никой не показва причината за него - изключително циничните карикатури правени единствено и само за тираж на изданието. Скандалното жълто премина в кърваво червено.
И не терористите са виновни, а липсата на чувство за мярка, изместено от фалшивото усещане за всепозволеност във време на всеобща толерастия.
Ето една от тях за пример
image
.
 Всяко едно нещо, което се прави с мярка се приема добре, но когато тази мярка многократно се надхвърли... - резултатите не закъсняват.  Мюсулманите има защо да са гневни от провокациите спрямо вярата им направена от страниците на едно жълто издание, за което печалбата е над морала, скандалната известност над уважението към нечия вяра. Имат защо да са гневни, но... убийствата, терорът водят единствено и само до нови убийства и нов терор. Това не е правилният път, както не бе правилен и пътят избран от редакцията на разстреляното списани избрало чрез скандална известност да вдигне тиража си и да го забележат.
 
 Така че, когато обсъждате тази новина, опитайте се поне за миг да погледнете към нея безпристрастно, дори и да ви е трудно без опорни точки в медиите!
 Опитайте се, за да не допускате същите грешки в себе си и за да живеете в мир със света около вас!




Гласувай:
21



1. kass - ти пък
07.01.2015 18:56
Като искат да съдят изданието за обида. Убийствата ли ще решат проблема? Аз съм против да се провокират хората на религиозна основа, защото все пак се засягат чувствата на вярващите, но пък да оправдаваме убийства... мисля че е лисване в другата крайност...
цитирай
2. valsodar - Това бе предизвестено.
07.01.2015 19:07
И то отдавна. Пусни една търсачка и ще се убедиш.
Разгледай внимателно "карикатурите", които тя ще ти даде.
Виж и "карикатуриста" на една от снимките пуснал език на карикатурата на Мохамед.

Убийците трябва да бъдат заловени и съдени! Това подкрепям безспорно.
Но, аз не съм кон с капаци и виждам зад това, което ни се поднася за безспорна истина от медиите.

В случая, само аз ли си задавам въпроса "Защо се случи това?" или в този сайт ще си го зададе поне още един освен мен?
цитирай
3. kass - valsodar
07.01.2015 19:34
е, какво да си задаваме въпроси на които знаем отговора. Виж какво става с християните в Сирия и те ли са обидили пророка? Крайностите са си крайности, а че някой си играе с огъня няма спор...
цитирай
4. valsodar - Кас, спамиш! Определено сп...
07.01.2015 19:46
Кас, спамиш!

Определено спамиш, но въпреки това ще ти отговоря на въпроса.

Франция подкрепи официално войната срещу Сирия обучавайки ислямските "бунтовници", изпращайки свои военни "консултанти" на нейна територия. Сега същата тази дърта сплетница на Европа рони крокодилски сълзи как едни лоши ислямски терористи са нападнали редакция на едно възвишено френско сатирично издание, в което всички са пухкави и пърхат с крилца.

Именно двойният стандарт ражда тероризма.
Така, както САЩ създаде Ал Каида и обучи Бен Ладен, така и Франция е в основата на създаването на Ислямска държава и носи отговорност за зверствата в Сирия.

Кас, някой ден ще си отвориш ли очите за истината, а?
цитирай
5. mominasylza - само минавам
07.01.2015 20:00
Белия дявол- Христо Калчев

От деня на раждането си човек върви към смъртта. Мъжът не умира в постелята си, Аваля! Националното унижение е непоносима болест! — Тогава Белия малко разбра за тази болест, но след години самият той попадна под ударите й. — Древни народи, създателите на цивилизацията, стенат под кървавия ятаган на тълпа конни простаци! Нас ни управлява най-жалката порода хора, Вангелис! Утре ще започнат да ни продават като негри из плантациите на Новия свят! Утре твоят син, Аваля, ще бъде продаден като роб на някое тържище в Западна Индия и ти, пиратът, ще тръгнеш да отмъщаваш на единици! Ние сме във война с имперската идея, ние воюваме с догмата на исляма за един свят на опростени отношения, на роби и господари, на смърт или раболепно оскотяване. Какво предлагат те, рушейки нашия свят? С какво заместват те Омир, Архимед, Сократ, Александър, Константин, Юстиниан, мислители и поети, философи, астрономи, архитекти? Със скотската тъпота на Османовите наследници и с детинските закони на негодния и за детски учител пророк! Те отравят с леност агресивни, умни и дейни народи. Те унищожават всичко, което не разбират, а те не разбират нищо, Аваля, освен осъзнатото право на господство с кръв! Византия е наследник на Римската империя, Рим е духовно дете на Атина, а Атина — просветител на света. Ти си потомък на Александър Велики и имаш историческото задължение да пазиш величието му! Разбираш ли, брат? В историческия ход звездите са огрявали атиняни, спартанци, македонци, траки, троянци, римляни… Нашият свят се е наричал Елада, Рим, Македония, Тракия, Илирия, Византия, но смисълът му е оставал същият — тържество на цивилизования свят и просветителско асимилиране на варварството! Падали сме под удари на скити, келти, араби и какви ли не нашественици, но в края на краищата сме събирали сили за възкресение! Това е нашата съдба, Аваля!
цитирай
6. freeoldmen - Снимката, която си постнал,
07.01.2015 20:10
изобщо не прилича по стил на оформлението на вестника, има я само на едно място в Нета, нищо чудно да е фотошоп.
Но и истинска да е, не видях милиони християни на протест с факли и тояги в ръце...

Отговорът на въпроса ти "Защо се случи това?" е лесен- случи се, защото
една от световните религии е ретроградна и свирепа, и държи последователите си
в животинско състояние.

Ето ти и истинска снимка, виж как справедливо обидени от карикатура хора(?)
убиват като бясно куче полицая...
http://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/3/9/1420646729493.jpg
цитирай
7. valsodar - Снимки мога да кача достатъчно, не в ...
07.01.2015 20:45
Снимки мога да кача достатъчно, не в това е въпроса.

Въпросът е в чувството за безнаказаност, за всепозволеност, което кара хората лесно да пренебрегват това, че носят отговорност за деянията си. Не защитавам терористите, но... не оправдавам "журналистите" ( кой идиот счете, че карикатурист и журналист е едно и също нещо??! ).

Сега, много внимателно този разстрел ще бъде използван за да се потуши антиислямската вълна надигаща се в Европа. Също така той ще налее вода в тези мелници, в които наля 11-ти Септември. Познат сценарий.

И нека да не изместваме акцента на темата, който е в това, че в този случай невинни няма!
цитирай
8. lidislidis - Изданието е съдено за обида, не си запозната със темата
07.01.2015 21:08
kass написа:
Като искат да съдят изданието за обида. Убийствата ли ще решат проблема? Аз съм против да се провокират хората на религиозна основа, защото все пак се засягат чувствата на вярващите, но пък да оправдаваме убийства... мисля че е лисване в другата крайност...


Както винаги си некомпетентна и без информация...Човек се изказва и коментира подготвен, това не ти е ка4аковата стихосбирка, расисти,от където ви поникнаха крила на налагащи волята и мнението си.
цитирай
9. lidislidis - Аз не коментирам материалите на valsodar близо 5 години
07.01.2015 21:19
Но в случая е близко до истината. Да добавя само, че тези френски журналисти от 2006 до сега са били в открита вражда с ислямистите и системно са пускали материали и снимки на ислямисти. Били са съдени , но френски съд ги оправдава,били са заплашвани многократно от покушения. Според мен законите в медиите са слаби и не се спазват, както и в нета. Слободия и всеки качва и пише що си иска...
цитирай
10. milady - лидис ,не може да бъде ...
07.01.2015 21:32
От де го извади тоз акъл....
тук ти пиша 6++++++
цитирай
11. valsodar - Исторически погледнато против...
07.01.2015 22:23
Исторически погледнато противопоставянето на християни срещу мюсулмани започва с кръстоносните походи и избиването на хиляди невинни и беззащитни мюсулмани от рицарите на правата вяра. Срещу тях застава Саладин и от там насетне се почва с радикалният ислям! Добре е историята да се знае, за да види човек, че светът не е само в черно-бели окраски. Изроди и злодеи има сред изповядващите и двете вяри. Нещата не са еднопластови, не са едноцветни, за да крещим лозунги. Иска се и малко мисъл. В момента, това е поредната планирана стъпка от страна на САЩ и Саудитска Арабия за унищожаване на Европа - война на верска основа. И кланетата на християни в Сирия започнаха именно с намесата на САЩ, Франция и Саудитска Арабия в региона. Заради нечии газови находища, заради войната за ресурси бе създадена Ислямска държава. Първоначално за да унищожи държавата в която редом мирно живееха мюсулмани и християни, най-толерантната към християнството в региона.
цитирай
12. kass - valsodar
08.01.2015 00:46
с риск отново да ме обвиниш, че спамя, но според теб трябва ли гръмна лидис (примерно) в главата, най хладнокръвно, посред бял, понеже ме дразни, груба е, досадна е и ми е писнало да й чета глупостите? Надявам се, че отговора ти е НЕ... защото убийството е много тежко престъпление...
цитирай
13. valsodar - Корекция - не спамиш. Тролиш! При ...
08.01.2015 08:04
Корекция - не спамиш. Тролиш!
При положение, че в основният постинг съм изяснил еднозначно мнението си, както и в няколко реплики под него, да ми задаваш подобен въпрос си е чисто тролене на темата. Не се опитваш да мислиш, да аргументираш гледната си точка, да водиш диалог по нея, а просто да си начешеш езика.

ПП Ако искаш я гърми, ако искаш сама се гръмни, знаем и двамата, че няма да направиш нито едно от двете, а просто се отчиташ с коментар. :)
цитирай
14. kass - valsodar
08.01.2015 09:31
е, жалко ако мислиш така... щом смяташ, че правото е на страната на убийците, твой избор...
всичко хубаво...
цитирай
15. pando - Валсодар
08.01.2015 09:38
Прав сте че екстремисти има и от двете страни.Но...
Днес мюсюлманите живеят върху гърба на християните...Факт.Защо всички мюсюлмани искат да отидат в християнски страни,а не например в Саудитска арабия или други процъфтяващи царства на мюсюлманите.
И защо искат убежище в черквите,а не в техните джамии...

В Париж в един ресторант можеш да кажеш: Можете ли да ми сервирате мюсюлманско меню? ОК,няма проблеми.
Поискай християнско ядене в мюсюлманска страна,в ресторант...В най-добрият случай ще те напсуват...
Ха сега ми кажи кой е екстремист....

цитирай
16. valsodar - Екстремист - лице, което се прид...
08.01.2015 11:36
Екстремист - лице, което се придържа към крайни прояви и възгледи.
Като такива освен арабските терористи може да класифицираме и правителството на САЩ, провело над 100 нападателни войни за последните 100 години, съвета на ЕС налагащ санкции срещу Русия за свален от украинците граждански самолет, нашите родни идиоти обявили война на Русия и т.н и т.н.
Както виждаш сам нещата не са изцяло в черно и бяло.
По отношение на емигрантската експанзия от посока близкият Изток и Северна Африка към Европа, това е процес който протича повече от 40 години. Конкретно за Франция той започва след войната й в Алжир, когато тя дава френско поданство на алжирските емигранти и ... с това реално започва арабизацията й.

Коректно е да се отбележи, че именно Франция даде политическо убежище на Аятолах Хумейни ( надявам се това име да ти говори нещо?!), както и на чеченските сепаратисти, които изклаха хиляди цивилни руски граждани преди да започне първата война в Чечня.

Както виждаш, на самите французи ръцете им съвсем не са чисти и ако досега са свикнали с чужди ръце да вадят кестените от огъня, в момента започват да усещат, че им пари.

По отношение на ислямизацията на Европа, това е една от най-сериозните грешки на ЕС и на самите правителства допуснали поради криворазбрана толерантност да започене етническа подмяна на населението й.
Само в Германия турците са над 3 милиона. Холандия буквално е почерняла, а в Швеция е ежедневие изнасилването на бели жени от чернокожи емигранти.
Неолибералните правителства управляващи Европа не са загрижени за благоденствието и защитата на населението си. Фрапиращ пример за това е реакцията срещу Орбан, който показа на света какво значи патриотизъм и който незабавно бе обявен за фашист.
Според мен правилната позиция би следвало да съвпада с изявената от Русия към малцинствата, в смисъл че ако искат да живеят с нас то те трябва да живеят по нашите закони, без да си въобразяват, че това че са малцинства им гарантира особени права.
цитирай
17. avekuku - Да не забравяме как ОТ МЕСЕЦИ укро-християни колят, пекат,бомбят русо-християни-хиляди
08.01.2015 12:44
Валсодаре, дори опонетите ти да са нискоразредни или тролващи, някак си не ми е ясно защо изпускаш един съществен детайл в тази плетеница от хипотези в атентата и го свеждаш като продължение от войната между кръста и полумесеца...Някога, в момент на просветление, незнаен българин изрекъл фразата: Двама се карат - трети печели...Във вестникаа Шарли, 95% от заплатаджиите и хонорованите сътрудници са атеисти, но...сещаш ли се от кой етнос са? Точно от онзи етнос, който се адаптира във всяка християнска държава и най-често ползва прекръстени имена и фамилии...За хора, живеещи във Франция е ясно какъв е конфликта от над 20 века...Християните влизат в него много по-късно...99% съм сигурен, че нарочно пропускаш този детайл, който според мен е основния могив за атаките на обречените джигити.
цитирай
18. tomcat2 - Много точен и интелигентен пост, ...
08.01.2015 16:29
Много точен и интелигентен пост , този акт ми намирисва ми на поредната шашма тип "Фалшив флаг"!
цитирай
19. pravda - Аплодисменти за изказаното мнение ...
09.01.2015 20:03
Аплодисменти за изказаното мнение в коментар 4!!
Просто не трябва да се забравя,че САЩ/НАТО не спряха да бомбят мюсюлмански държави,където са загинали стотици невинни,но за тях никой не пролива и капка сълза,за тях дори и не се говори,никой не го интересува.
Казват за карикатуристите"загинали в името на свободата на словото".Правилно си отбелязал,това не е свобода на словото,това е свобода да можеш да се гавриш с нечии ценности и да останеш незасегнат.Чиста провокация.Кой отговори на тази провокация,дали цру или мосад имат пръст в цялата тази работи,или чиста проба фанатици,може би никога няма разберем със сигурност.Но идеята за провокация е явна.Както и желанието за дестабилизация на Европа.
цитирай
20. virtuals - Шарли Ебдо стана жертва на Догматичните Матрици
09.01.2015 21:56
Шарли Ебдо стана жертва на Догматичните Матрици

В основата на тероризма, на екстремизма, на фундаментализма, расизма и пр. стоят догматичните матрици и човешката ограниченост.
Повече за мисловните матрици и развитието на разума тук:
http://sfera.zonebg.com/knigi.htm
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391953
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив