Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2015 10:59 - Апокалиптично
Автор: valsodar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11107 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 19.03.2015 11:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Апокалиптично погледнато, ще е истинско чудо, ако българите след десетина години са поне на половината на брой, спрямо сегашната им популация.
 С това "вещо" управление, чрез което техният брой стремително се минимизира за последните 25 години, в случай на война нацията ни изчезва, а без нея просто се претопява под натиска на циганската раждаемост и "емигрантската" вълна, която ни залива. 
 Доколко това може да е реално, човек може сам да си прецени поглеждайки към Косово, а и не само към него.

 За мен лично, тази песимистична картина не е толкова заплаха, колкото ред от въпроси свързани с оцеляване в случай на война, размирици, бунтове и всеобща анархия.
 Препечатвал съм преди време в блога си няколко ценни статии в тази посока, които препоръчвам да се прочетат отново.
 
 Единственият лъч надежда, срещу вероятноста за всеобщ унищожителен за Човечеството световен Апокалипсис и постядрен сценарий е военно-икономическият съюз между Русия и Китай, който се явява основен сдържащ фактор възпрепятстващ осъществяването му. Което не пречи на възможноста страната ни да бъде въвлечена в една "локална" война, която ще доведе до пълното унищожаване на ключови за инфраструктурата ни обекти, а от там и вълна от хаос, която ще ни залее веднага в момента, в който населението осъзнае, че нищо и никой няма да го защити.

 Нямаме военновременни запаси и резевр - разпродадени и окрадени са отдавна.
След първата вълна и разграбването на магазини, с цел снабдяване с вода, храна и стоки от първа необходимост, най-застрашено ще се окаже населението в големите ни градове, което няма никакви шансове за оцеляване, ако му се спре ток и вода например. А това, не е проблем да се случи - да си спомним Сърбия, при която събитията протекоха сравнително леко, защото там имаше държава! А при нас реално държава няма. Имаме крупни бандитски формирования, които реално са взели власта в нея и по-дребни на етническа основа, които повече от 20 години са постоянно заети с унищожаването на българите. При това безнаказано, което им създаде усещането че са сила!
 
Нямаме армия, която да овладее ситуацията, а полицията ни е сбирщина от тюфлеци, на които не дай си Боже ако им се наложи да пробягат повече от 100 метра, половината ще са покосени от масивен инкфарт.

 Спасението на давещите се ще остане в ръцете на самите давещи се.
Тези, които живеят на село и имат възможноста сами да отглеждат храната си ще имат далеч по-големи шансове от тези, купуващи си я в магазините, защото от един момент нататъка парите ще са само хартийки за разпалване на огъня, ако някой успее да си ги вземе, от неработещите банки и банкомати.
 Но, всеки един от двете групи ще се сблъска с реална заплаха за живота си и малцина биха могли да се защитят. Колцина имат оръжие и на колко от тях ще им стигне да го използват, срещу банди мародерстващи "събратя" така охотно ползващи сопи и секири. Те сега пребиват въоръжени полицаи, а ако срещу тях са невъоръжени жертви, тогава какво? Една нова Руанда? Има шанс и за това.
 Нацията ни отдавна е изгубила съпротивителните си сили, щом повечето от нас са поставени само в ролята на съчувстващи наблюдатели. Дали преди 100 години, българи в някое село биха стояли сковани от страх, ако циганска банда започне да убива или ограбва пред очите им някой от тях? Дълбоко се съмнявам!

 За какво пиша всичко това ли?
Ами, най-вече за себе си, без претенцията някой да го прочете или друг да се замисли над него.
 Въпреки, че си заслужава всеки да отговори сам на въпроса - Способен ли съм да оцелея? Какви умения имам свързани с това и какви трябва да придобия? Имам ли алтернативни пътища за спасение и оцелявани в ситуация на война последвана от хаос и беззаконие? Имам ли нужните средства, запаси, алтернативи?

 Над 90% ги нямат.
По тази причина и нацията ни ще изчезне.
Окончателно.
 Без право на обжалване.

Жестоко, но това са законите на Природата, слабите изчезват, на тяхно място застават силните, успели не само да се приспособят към настъпващите изменения, но и да ги използват в своя полза.

 Бог да прости България.
  



Гласувай:
8



1. injir - Лоша прогноза.
19.03.2015 18:30
Лоша прогноза.
цитирай
2. born - Трудно е да се прецени кое е по-не...
19.03.2015 19:48
Трудно е да се прецени кое е по-неприемливо в конкретния случай - мъчителното продължително вегетиране или краткия летален завършек. Прогнозата е наистина безнадеждна.
цитирай
3. gandolfini - С последния сняг видяхме,какво е без ток...
19.03.2015 22:55
и без вода и без телефон ,поне от мобилния оператор ме компенсираха с 50 процента по малка такса..
В такива моменти които си ги описал,няма да оцелеят тези с запасите,нито тези с оръжията,а тези които са приспособими,вместо да се инвестира в храни,по добре е човек да инвестира в знание и умения,както и в екип който при всяка ситуация му пази гърба ....Колапса е неминуем,и това не значи че това е края,просто колапса е ново начало,а българите сме едни от най приспособимите на този свят..
цитирай
4. boliarkabg - gandolfini, правилно мислене ...
20.03.2015 08:39
gandolfini, правилно мислене според мене. Ние нямаме знания за оцеляване в такива условия, а това е важното. Запасите ще бъдат ограбени на секундата дори с опасност за живота ни. Знаеш ли прости неща, като например как да запалиш огън, или дори накъде да гледа колибата ти,за да не я събори вятърът, или кое диво растение е ядливо, дори това може да ти даде ден-два живот. Само селото и природата, това може да ни спаси подплатено със знания за оцеляване.
цитирай
5. minevv - дбд
20.03.2015 10:53
много пъти са ни погребвали, апокалиптично са ни убивали... опитвали са се да ни сломят
но всуе.... ще ни бъде
цитирай
6. mar866 - а полицията ни е сбирщина от тюфлеци, на които не дай си Боже ако им се наложи да пробягат повече от 100 метра
20.03.2015 16:16
така е, защото са се ояли и ги назначават с конкурс за идиоти:(((
цитирай
7. kasnaprolet9999 - http://www. plovdiv-online. c...
30.03.2015 23:37
http://www.plovdiv-online.com/region/item/55710-rejesh-klon%D0%B0-rusiya-p%D0%B0d%D0%B0sh-n%D0%B0-chep%D0%B0-turtziya?fb_action_ids=324401057717055&fb_action_types=og.likes&fb_source=feed_opengraph&action_object_map={%22324401057717055%22%3A680194198721660}&action_type_map={%22324401057717055%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392709
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив