Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2014 14:49 - Глеб Ирисов: В Луганск е Трета Световна
Автор: valsodar Категория: Новини   
Прочетен: 2573 Коментари: 2 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Глеб Ирисов: В Луганск е Трета Световна

imageГлеб Ирисов, от барикадите в Луганск, пред news.bg

Глеб, здравей! Къде се намираш сега?
Здравейте, Георгий Иванович! В Луганск...Тук е Трета Световна, без преувеличение...Днес ни бомбардираха внезапно, под проливния дъжд, ПВО не се задейства...едва успяхме да се скрием в убежището...нахлузих бронежилетката, каската и кубинките и бегом в укритието, след като засвириха сирените...
Вчера цяло денонощие с приятеля ми прикривахме небето над обекта от една висока сграда. Видяхме страшния бой на подстъпите към града...Там нашите свалиха вертолет, удариха 5 танка. Но и ние търпим загуби...
Много мирни жители загиват под обстрела. Бомбардират ни с всички средства. По телевизията нищо няма да покажат.
Води се и партизанска война, наоколо е пълно с вражески диверсанти, войната е навсякъде.
Ние имаме много различно оръжие..., но никак не ни достигат добро снаряжение, бронежилетки, прицели, удобни униформи. Не ни достига също и авиация и ПВО, пригодена за всякакъв климат. Никак не ни достигат и хора... Нужни са ни офицери, военни специалисти.

Можеш ли в тези условия да анализираш започващото посещение на Сергей Лавров в София? Какви според теб са неговите цели и задачи? Ще има ли напредък по проекта „Южен Поток"?
Мога, въпреки че точно в тези условия никак не е лесно. Смятам, че за Русия в момента е жизнено важно колкото се може по-бързо да реализира проекта „Южен Поток", за да може окончателно да се откаже от транспорта на газ през украинска територия. Това е необходимо, за да може най-накрая, без страшни икономически загуби, да може да окаже военна помощ на загиващата под бомбардировките и танковите удари Новорусия.

Дали министър Лавров ще успее да убеди българските власти, че реализацията на проекта е от жизнен интерес и за България?
Трудно ми е оттук да разсъждавам по тази тема. Все пак, се надявам, че политиците, упражняващи властта в България, поне в края на мандата си, ще свършат нещо в интерес на страната си.

Как ще повлияе на реализацията на „Южен Поток" конфликтът между „Газпром" и „Роснефт"?
Смятам, че този род конфликти са недопустими в такава обстановка! Икономическите интереси в случая трябва да се отхвърлят на заден план. Надявам се, че няма да окажат съществено влияние на реализацията на проектите в България.

Надяваш ли се на подкрепата за проекта, от страна на партньора на Сергей Лавров - българския външен министър Кристиан Вигенин, имайки предвид, че той беше в Киев и подкрепи Майдана!?
Ако той е здравомислещ човек и патриот на своята страна, безусловно ще подкрепи проекта! А че навремето подкрепи Майдана - това е така. Но той едва ли може да не забелязва какво става сега в Новорусия. Където фактически тече Трета Световна Война и се извършва Геноцид над мирното население. Ситуацията принципно се измени за последните месеци. Надявам се да вземе вярното решение и да подкрепи бързата реализация на проекта.

07.07.2014, 10:27 Георги Коларов




Гласувай:
14



1. анонимен - Горките, те се надяваха, че Русия ще ...
08.07.2014 22:37
Горките, те се надяваха, че Русия ще им помогне, но това ще означава световна война. Ще ги избият.
цитирай
2. valsodar - За съжаление, жертвите на хунтата в ...
10.07.2014 12:18
За съжаление, жертвите на хунтата в Киев ще нарастват.
Изтреблението на невинното население в Източна Украйна се прави единствено с цел да се провокира Русия да се намеси в конфликта. Което едва ли ще стане.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393776
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив