Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2010 23:06 - Голямата излагация си има име и то е ...
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 21753 Коментари: 50 Гласове:
10

Последна промяна: 13.01.2010 21:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Май, откак хванаха Батето в далавери по еврофондовете, не сме се излагали така пред света, както с разпита на новата ни евро...комисарка днес.Не вярвах, че може да се стигне чак до такъв резил, но както казват хората - глупоста твори чудеса от храброст.

Запис на изслушването на кандидата за еврокомисар Румяна Желева


 Е, толкоз ли нямаше един свестен в ГЕРБ необвързан с мутрите, който да номират за еврокомисар, че баш нея нарочиха?

Отговорите й пред комисията дълго време ще се носят в кулоарите на Брюксел като анекдоти!
Отчайващо некомпетента и фрапиращо неподготвена за длъжноста за която кандидатства.
Румяна Желева ни осра пътеките към обединена Европа за години напред!

Ето това са имали в предвид хората, когато са казали - Дай на един прост човек микрофон и му гледай сеира!

image

image


А ето и хронологията на Резила й!
( по материали на "Дневник")


20:19

Желева благодари за интересния обмен на мнения и обясни, че се надява да продължи дискусията, ако бъде избрана за еврокомисар.

Смятам да продължа диалога с Европарламента и с европейските граждани. Приближаването на гражданите към ЕС, това ще бъде сред приоритетите на следващата ЕК, подчерта тя. Според нея, Лисабонският договор ще помогне в тази насока. Трябва да се съкрати дистанцията между гражданите и нас, които работим в европейските институции, смята Желева.

Искам да се възползвам от възможността европейците да бъдат горди, че с тяхна помощ ще осигурим помощ на тези, които имат нужда от това. Бих искала да кажа, че с моя помощ горските пожари са загасени, че е построен даден кладенец. Всеки европеец трябва да може да го каже, каза Желева. Само тогава ще бъде удовлетворена, подчерта тя. Само тогава ще покажем как можем да спасим човешки живот, как евроинституциите могат да работят заедно. Надявам се с ваша помощ това да може да стане, каза в заключение Желева.

Координаторите ще се съберат в 21 часа за оценка от резултатите от изслушването. Закривам заседанието, каза председателят на изслушването.

20:13

Председателят даде думата на Желева за не повече от пет минути заключителни бележки.

20:12

Председателят обяви последен кръг от допълнителни въпроси, но никой не иска да вземе думата.

20:11

Ние разпространяваме нашата хуманитарна помощ не директно, а чрез една мрежа от неправителствени организации. Те са също много важен източник на идеи. Ние ще използваме тази информация, заяви Желева в отговор на въпрос какво ще направи за сътрудничеството с неправителствените организации и какви са конкретните задачи за реагиране при кризи, смята тя.

Моята специална компетенция ще бъде да подсиля сътрудничеството с регионални организации като АСЕАН. Така ще подсилим спазването на хуманитарното право.

20:05

Вече използваме инструмента за стабилност, но става дума за една много сложна ситуация. Важното за нас е да можем да облекчим страданията на хората, Много инструменти могат да бъдат създадени, но на първо място е необходима политическа воля, подчерта Желава.

20:04

Комисарят Мишел и комисарят Валднер са били много активни, но това е криза, в която всеки може да направи каквото е възможно, настоява Желева. Ние не успяхме да предоставим хуманитарна помощ, а това е лошо. Ако успеем, това ще е от полза за населението в Газа. То зависи от нашата помощ.

Не казвам, че мога да реша всеки проблем или всички проблеми, призна тя.

20:02

Евродепутат каза, че отговорите на Желева за Газа не са убедителни.

20:01

Можем да организираме широк хуманитарен форум, посветен на международното хуманитарно право, каза Желева, отговаряйки на въпрос какви инструменти ще използва, за да осигури защитата на този вид право.

19:58

Готова съм да работя в тясно сътрудничество с г-жа Аштън и всички партньори, за да направим по-сигурна работата на нашите хуманитарни работници и да спазваме международното хуманитарно право, обеща Желева.

19:55

Минаваме към последната част с въпроси, обясни председателят на изслушването.

19:54

Не мога да знам всички специфични детайли в тази конкретна ситуация, заяви Желева в отговор на въпрос за това както не е било наред с подкрепата на ООН в Конго и как тя ще предотвратите подобни случаи. Ще проуча случая и ще ви дам конкретно предложение как да се подобри ситуацията, каза кандидатът.

19:53

Обучението в лагерите с разселени хора е нещо много важно, смята Румяна Желева. Не трябва да упражняваме натиск върху тях да бъдат репатрирани. Връщането по родните им места трябва да става доброволно. Ние можем да им обясним какви са техните основни права, какво могат да очакват и на какво могат да се надяват, обясни тя.

Жените в тези страни и особено при военни конфликти ще бъдат двигателите на промените. Ние трябва да бъдем проактивни и да им обясним какви са техните права. Да им предоставим психологическа и социална помощ, настоява кандидатът за комисар.

19:50

Даваме думата на подкомисията по човешки права, каза председателят на изслушването.

19:48

Талибаните контролират 60% от цялата територия от страната (Афганистан). Важно е да имаме достъп и сигурност за хуманитарните работници. В този смисъл трябва да работим с всички действащи лица, обясни Желева на въпрос дали ще си сътрудничи с талибаните.

19:46

В Афганистан се наблюдава смесване на хуманитарна помощ и военни действия. Това ни притеснява. Искам да посетя страната, за да осигуря по-добро сътрудничество за достъп на хуманитарната помощ, каза българският кандидат за комисар.

19:45

Искам да поздравя г-жа Желева за кандидатурата й за пост, който символизира европейските ценности. Обяснете в детайли как ще помогнете на жертвите на сексуално насилие, помоли евродепутат.

Прилагаме различни  мерки. Предоставяме убежище на пострадали момичета, осигуряваме и психологическа помощ. Имам намерение да изготвя документ за помощта в тази област. Целта е да привлечем вниманието към сексуалното насилие в развиващите се страни, коментира Желева.

19:41

Не съм особено доволен от отговорите ви за безопасността на работниците в различните региони, заяви евродепутат по време на изслушването на Желева. Какво ще направите, за да им осигурите безопасност, попита той кандидатът за еврокомисар.

Трябва да работим на две нива - първо на ниво за хуманитарните работници, да им осигурим обучение на различни места. На политическо ниво можем да опитаме да работим, за да получим достъп, за да предоставяме помощта. С Аштън съм сигурна, че ще имаме добро сътрудничество за спазване на хуманитарното право.

19:37

Осигуряването на здравна помощ е важна част от нашите операции, каза Желева в отговор на въпрос за предоставянето на лекарства против СПИН. Корупцията е голям проблем, но можем да опитаме помощта ни да стигне до нуждаещите се.

19:35

Можем само да лобираме, за да опитаме да получим достъп за хуманитарна помощ, каза Желева. Тя отново повтори, че е готова да отиде в Газа.

19:34

Евродепутат се извини на Желева за напрегната атмосфера, в която се състои изслушването.

19:33

Евродепутатите отправиха въпроси за хуманитарната помощ за Зимбабве, където имат проблеми с човешките права; за Конго, където правата на жените са нарушавани.

Човешките права са един много важен аспект на политическата дискусия, каза Желева.. Те присъстват навсякъде - Западните Блакани, извън Европа. Като външен министър участвах в разрешаването на проблеми на много места.

За Зимбабве можем да направим много - да започнем с тиха дипломация, да убедим властите да ни предоставят достъп. После да опитаме да приложим натиск на властите, обясни Желева.

За насилието на жените в Конго, мога да кажа, че ще бъде като жена много активна. Не можа сексуалното насилие и насилието на основа пол да бъде основа на военни конфликти.

19:29

Газа е едно от първите места, които ще посетя. Знам, че основен проблем там е достъпът на помощта. Като външен министър на България обаче знам, че е много трудно да се постигне консенсус, смята Желева.

19:25

Намаляване на хуманитарното пространство е темата на 5 минути време за свободни въпроси.

Центъра за мониторинг и информация е много важна част от механизма за гражданска защита. Знам, че ЕП подкрепя този център. Той може да укрепне, а аз съм готова да чуя вашите предложения в тази насока, обясни Желева в отговор на въпрос дали смята да подкрепи директива за превенция на пожари.

Все пак ще имаме ли директива за управлението и превенцията на пожари, настоя член на комисията по околна среда. Аз зададох конкретен въпрос, подчерта той.

Това е важен законодателен документ. Ще обсъдим нещата в ЕК и ще направим предложение. Аз искам да чуя и вашите предложения, настоя обаче Желева.

19:22

Сега ще дадем думата на комисията по околна среда, обясни председателката на изслушването.

19:19

Важното е да сме в състояние да подобрим координацията на отделните места. Имаме много добре работещи служби в ЕК и специалисти, които на място могат да анализират ситуацията и от какво има нужда, обясни кандидатът за комисар на въпрос за това как ще подобри предоставянето на хуманитарна помощ.

19:16

Споменахте, че сте външен министър на Бълагрия, а как ще коментирате, че България не предоставя хуманитарна помощ, попита член на парламента.

За мен беше много учудващо, когато поех този пост, обясни българският кандидат. Аз съм министър от 6 месеца и успях да създам специално звено в министерството, което да се занимава с развитието и хуманитарната помощ. Новоприсеъдинилите се страни досега не са били донори, но сега вече са се подписали и ще предоставят, обясни Желева.

19:13

Климатичните промени се причиняват от човека, смята Желева. Това не влиза точно в нашите правомощия, нямаме и средства, но можем да бъдем активни на ниво политически диалог, обясни Желева как ще действа за климата в рамките на ресора си. Тя обясни, че по този начин е била активна като министър на външните работи на България.

19:11

Как ще успеете да не снишите ЕК до гише, което няма никаква политическа визия в отношенията с международни организации като ООН, попита евродепутат.

Желева благодари за въпроса. Ние се стараем да осигурим спазване на международното хуманитарно право, обясни Желева.

19:09

Можем да помогнем на държавите членки да бъдат по-добре подготвени в случай на спешна криза, да използват аналитичен подход. Трябва обаче да знаем с какви ресурси разполагаме, смята българският кандидат за комисар.

Звеното за гражданска защита, което е пилотен проект - не е ясно дали Желева ще отговаря за него, обясни тя.

Нека не забравяме, че гражданската защита е в правомощията на държавите членки, настоя Желева.

19:06

Опитваме се да имаме интегриран подход - превенция, реакция, сътрудничество. Международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реагирането при кризи се допълват и има смисъл да са комбинирани в един ресор, смята Желева.

Отпада следващата сесия от 6 минути, защото не получих въпроси от евродепутатите, каза председателят на изслушването. Ще се съберем в предвиденото време по програма до 20:30 ч., допълва тя.

19:02

Председателят дава думата на комисията по външни работи

18:58

Разполагам с документи, че само е сменено името на "Глобал консулт", заяви член на ЕП. Председателят на изслушването каза, че този въпрос няма да се обсъжда сега, а между координаторите. Кандидатът трябва да е подготвен, настоява обаче евродепутатът. "Не съм виновна, че кандидатът за комисар не е подготвен да отговаря на тези въпроси", каза членът на ЕП.

Не съм собственик на "Глобал консулт", заяви отново Желева. Моля ви вижте българските регистри. Каня ви да дойдете в България и да погледнете регистрите. "Искате ли да дойдете с мен в България, аз ви каня", подчерта Румяна Желева.

18:55

ООН и службата за координиране са важен партньор за осигуряване на помощ на място, заяви Желева в отговор на въпрос дали .Сътрдуничим си и с Червения кръст, каза тя. Няма да изготвя план да реформа в тези институции, но смятам, че трябва да има реформа в ООН.

Ограничава се времето за въпроси и отговори до 2 минути и половина, защото времето много намаля, заяви председателят на изслушването.

18:51

Трбява да бъдем много активни на терен. Хуманитарната помощ има нужда от пространство. Ако ЕП потвърди моята кандидатура, аз ще отида на място, за да си дам какво е положението в страни като Сомалия и да видя как нещата функционират на място, обеща Румяна Желева..

Ще настоявам властите в страни като Сомалия да ни сътрудничат, да ни дават достъп за помощта на ЕС, допълни тя.

18:47

Какво мислите да направите за по-ефективна гражданска защита в условия на пожари, беше попитана Желева по време на изслушването от член на ЕП.

Трябва да сме наясно, че ще има все по-често подобни бедствия. Според Стокхолмския протокол можем да направим много, за да оперираме по-ефективно и солидарно. Сега имаме пилотен проект за изпозлване на специфични самолети за борба с горските пожари. Разбира се, трябва да дадем повече възможност на еврочленките за анализ. Смятам да засиля сътрудничеството между държавите членки и между тях и ЕК.

Председателката прекъсна Желева, защото свърши времето й. Преминава се към втория кръг от въпроси и отговори.

18:43

Много се надявам на помощта на евродепутатите, надявам се да подпомагат  тази дейност (хуманитарната помощ) с идеи. Желева се надява и на финансовата помощ на ЕЦБ.

18:41

Беше предложено прекъсване на изслушването, за да се занимават депутатите само с компетентността на Желева като депутат. Предложението беше отхвърлено от председателя.

18:39

Трябва да проучим дали Румяна Желева е способна да се занимава с ресора, за който е предложена, настоя един от евродепутатите в залата. Документите за финансовото й състояние бяха разпространени в последния момент. Нека не се занимаваме с това, настоя същият член на Европарламента. Ръкопляскания в залата.

Отново има процедурен въпрос: Тук се разпределят документи на български и немски, моля ви да забраните това, г-жо председател и да съберете обратно тези документи, настоя друг евродепутат..

Ще дам право на това искане. Нека документите бъдат събрани, заяви председателят на изслушването.
image

image



18:35


Румяна Желева говори на български и заяви, че нито тя, нито Първанова са адвокати. Нека да се придържаме към документите, Те са такива, че ако аз бях направила нещо нередно, то властите отдавна щяха да са го установили. Нека ви уверя, че в България има институции, които следят за това.

18:33

Това, което каза г-жа Желева не е вярно, заяви Антония Първанова по време на изслушването на Желева. Тя е била управител на фирмата от 14 юни 2006 до април 2009 г. Съгласно българското законодателство има несъвместимост и един депутат не може да заема подобна длъжност.Тази фирма не е била продадена, а й е сменено името и все още 60% са собственост на Желева.

Първанова спомена днешната статия във "Файненшъл таймс Дойчланд" за финансовите интереси на Желева.

Председателят отпуска на Желева време да отговори, колкото е било времето на Първанова.

18:30

Можете да помолите госпожа Първанова да вземе думата, ще се възползвам от качеството си на председател да я поканя да вземе думата.

18:29

Искане за процедурен въпрос.

18:27

Желева повтори, но този път на български, че Антония Първанова е причина за слуховете. Нямам какво да ви предоставя освен документите. Всеки, който желае, да заповяда в моята страна, да се запознае със съпруга ми и да види какво работи.  Не е добре докато хора губят своя живот, ние да се занимаваме с необосновани твърдения. Няма процес или производство срещу мен или моя съпруг и няма основания за такова. Готова съм отново и отново да отговарям на този въпрос, подчерта Румяна Желева.

18:24

Хората, които са на публичната сцена нямат личен финансов живот. Защо не включихте финансовите си интереси в "Глобал консулт" в декларацията си, попитаха Желева.

Декларирала съм всичко, което в трябвало да декларирам, мога да ви покажа документи, защотото очаквах тези въпроси. Те се провокират от писмо, изпратено от Антония Първанова. Но в България имаме финансови институции, които следят за това и парламентът провери, че аз нямам конфликт на интереси. Благодаря ви за този въпрос. Мога да ви предоставя документите. Тази фирма просто не функционираше по това време. Това ще е потвърди от българските финансови институции.

Ако сте продали фирмата, защо това не е записано във вашата декларация, настояват депутатите.

Желева поиска да говори не български, но й казаха, че времето й е свършило. Все пак й отпускат допълнително време, за да отговори.

18:16

Аз не коментирам слухове. Ние сме тук, за да обсъждаме хуманитарната помощ, как да предотвратим проблеми. Тук съм, защото няма какво да крия. Смятам, че няма за какво да говорим. На публичната сцена съм от 2001 г. Декларирала съм всичко, което трябва. Всички слухове, съмнения за мен и моя съпруг са измислици.

18:14

Има слухове и противослухове, ние трябва да се заминаваме само с факти. Във вашата декларация за интереси има ли нещо забравено, нещо, което не сте посочили, някакви интереси, които не сте декларирали, попитаха Желева в ЕП.

18:13

Оставам отворена за сътрудничество с ЕП, съгласна съм, че трябва да бъдем проактивни, обясни Желева

18:10

Председателката на изслушването помоли Желева да спазва даденото й време за отговор. Първият й отговор трябва да бъде 1 мин. и 45 секунди.

18:09

Международното сътрудничество означава точно сътрудничество с ООН и различни подорганизации, за да си сътрудничим в областта на хуманитарната помощ, например за разселените лица, подчерта тя.

18:08

Пропуските в хуманитарната координация са нещо, с което искам да се справя. Не мисля, че има голямо разделение между хуманитарната помощ и помощта за сътрудничество, за която ще отговаря Андрис Пиебалгс, каза Желева.

18:04

Очаквам да работя с вас, с държавите-членки, за да може с единни усилия този портфейл да се превърне в нещо реално. Ние трябва да пораждаме надежда за едно по-сигурно, по-светло бъдеще. С тези думи Желева завърши представянето на своята визия за ресора.

18:02

Ключовите думи тук са по-добра подготовка и по-добра координация, подчерта Желева.

18:00

Безопасността на хуманитарните работници за мен е много важна. Лична цел за мен е да отдам дължимото на тези хора, които работят в много трудни условия - Судан, Чад.

17:58

Ще работя в близко сътрудничество с върховния представител по външната политика Катрин Аштън. Освен това ще работя за укрепване на международното хуманитарно право. Ще се застъпвам за достъп до хората в беда, важно е хуманитарните работници да имат достъп до нуждаещите се, заяви тя.

17:56

В основата на моята работа ще бъде координацията, заяви Желева пред ЕП. В развиващите се страни са най-драматично засегнати при кризи и затова ЕС трябва да създаде много силен инструмент за реагиране при кризи.

17:28

В Европарламента всеки момент ще започне изслушването на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева. Желева е номинирана за ресора "Международно сътрудничество, хуманитарна помо и реагиране при кризи". Въпроси ще й задават евродепутати от парламентарните комисии по развитие и външни отношения.  

Изслушването започва в 17:30 ч. българско време и по програма ще продължи до 20:30 ч.

Румяна Желева Външен министър на Република България
 



Гласувай:
10



1. miralyub - остави скандала с мъжа й. но много ...
12.01.2010 23:09
остави скандала с мъжа й.
но много общи приказки и нищо съществено по въпроса за спасяването на света,бе.
а английския й?!?! да ме извинявате, ама Тоца Първанова шляпаше доста по-добре инглиш...
цитирай
2. valsodar - Пълна скръб и срам за държавата ни. ...
12.01.2010 23:15
Пълна скръб и срам за държавата ни.
Просто... да се чуди човек да се смее ли или да плаче? Егат'ти и резила дето се получи.
Айде да оставим настрани публикациите на "Ди Велт" за връзките й с ТИМ, една от групировките застанали зад ГЕРБ! Да оставим настрани и нелепото сваляне на Меглена Кунева, която си извоюва авторитет с професионализма си там, спрягаха я даже и за заместник на Барозоу кога Бойко й подля вода!
Оставяме цялата политическа мръсотия встрани, ама бива ли да си толкова фрапиращо некомпетентен за длъжност, която ще изпълняваш се питам?
И така да ни излага, като пълна кифладжийка пред света?
цитирай
3. teachme - Първо го обявиха като скандал по български...
12.01.2010 23:21
после прочетох това...пък и я видях, мноо зле:(
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=160608&srcpos=1
цитирай
4. valsodar - Смешна работа - без коментар!
12.01.2010 23:28
В отговор на въпрос как предлага да действа ЕС в кризисни зони като Аденския залив, Желева каза, че е готова да отиде на място. Ще настоявам в Сомалия и други страни властите да ни дават възможност да оказваме хуманитарна помощ, каза тя.

Уверенията, че ще ходи "на терен", на мястото на всяка криза по света, се превърна в рефрен на всичките й отговори по отношение на Газа, Конго, Афганистан и др.

Тя увери, че ще посети Афганистан да види как ще координира хуманитарната помощ с "военните действащи лица". В отговор на въпрос заяви, че на техническо ниво ще си сътрудничи и с талибаните в Афганистан.

Желева на няколко пъти бе призована да бъде по-конкретна в отговорите си и по-задълбочена в анализите, а имаше и реплики от типа на: "кандидатът не е подготвен, моля отговорете на конкретните ми въпроси“.

Отговорите на Желева до края останаха твърде общи, като освен готовност да посети кризисните точки по-света, тя обещаваше и "проактивност".
цитирай
5. teachme - Нали отг. са на АЕ...
12.01.2010 23:38
"Уверенията, че ще ходи "на терен", на мястото на всяка криза по света, се превърна в рефрен на всичките й отговори"
еднаквите такива може да си обясним с беден речник и невладеене на езика, което никак обаче не я оправдава, щом е тръгнала натам - трябва да и е перфектен!
цитирай
6. valsodar - Тъпа-тъпа кокошка!
12.01.2010 23:56
Ей, бога ми, на големи олигофрени съм се нагледал сред политиците ни, но тая ще бие всички рекорди на куп!
цитирай
7. lado - Е, ние си знаехме и за това, че е ла...
13.01.2010 08:58
Е , ние си знаехме и за това, че е лапацало, и че е гангстерска булка, и че са играли с Мирчо циганина на едно хоро, а сега видяхме ,че е некомпетентна.
А има докторат...Как ли се е сдобила с него?
Както и да е - у нас както се вижда, всички селски тарикатлъци минават. Защо си мислеха,че останалата част от Европа са селски балъци, оставям на анализа на социо, психо и други лози.
Поздрави!
(Болката ще премине, но срамът остава. На ход е бате Гойко.)
цитирай
8. haralanov - И теб да попитам...
13.01.2010 10:34
Що ще зад г-жата Румито Желева,ченгето от ДС Бойко Коцев.Чудя се,само аз ли го забелязвам..?Името му за сътрудничество с репресивните комунистически служби отдавна беше оповестено от комисията по досиетата.Това за мене е скандално!
цитирай
9. анонимен - Съгласен съм с написаното, но не и с ...
13.01.2010 10:44
Съгласен съм с написаното, но не и с това за г-жа Пръмова. Срамът и с грим е срам.
цитирай
10. lado - Изложихме се пред чужденците
13.01.2010 10:47
Изложихме се пред чужденците
цитирай
11. lado - Ей, бога ми, на големи олигофрени ...
13.01.2010 10:49
valsodar написа:
Ей, бога ми, на големи олигофрени съм се нагледал сред политиците ни, но тая ще бие всички рекорди на куп!

Има едно момиченце във фонд "Земеделие" - ако ги сбориме със Желева, аз залагам на моята : )
цитирай
12. анонимен - kap de grass
13.01.2010 11:04
jeleva moje da e kakvoto i da e,no ne e glupa4ka.prepitvaneto i be6e zlobna i isteri4na ekzekucia.ne po tozi na4in se darjaha s ashton ,,kojto nikade ni6to konkretno ne otgovori osven ni6to ne zna4e6ti kli6eta.sram me e za evroparlamenta i ubejenieto mi 4e trjbva da sme 4lenove na eu e silno razklateno.jeleva e prava 4e pri okazvane na humanitarna pomo6t e mnogo vajno da s otide na miasto,da satrudni4i s mstnite organizacii.te kato sa tolko pe4eni,z6to ne mogat da za6titjt rabotnicite si v humanitarnite misii,ami pitat rumjna za novi idei.tova be6e zlosten scenarii,ne na posledno mjsto organiziran ot megi i antonia,ot koeto naistina me e sram.no kakvo da se pravi,do vseki iunak i predatel.dalgata raka na bsp,o6te edin pat nanese udar.red e na BOIKO!!!
цитирай
13. анонимен - За съжаление...
13.01.2010 11:05
За съжаление г-жа Желева не е единствения ни срам.
Отново на върха е пълно с елементарни хора, неуспели да се реализират където и да е, намерили възможност за лично облагодетелстване чрез властта.
цитирай
14. lado - непознаване на кризата в Аденския ...
13.01.2010 11:06
непознаване на кризата в Аденския залив,трагедията в Конго , ситуацията в Афганистан.

Тя въобще не се сети, че става въпрос за Сомалия, защото започна да обяснява как ще преговаря с правителството за решаване на кризата - там има племенни съвети, няма единно правителство.


хуманитарната катастрофа в Конго с близо 1 млн. изнасилени жени
За Конго пък тя предлага жените да бъдат обучавани...


За Афганистан настоя да бъдат използвани талибаните като инструмент за предоставяне на хуманитарна помощ в страната!?!


цитирай
15. анонимен - смешно
13.01.2010 11:11
valsodar,

Абе, момче, ако смяташ Кунева за професионалист си изгубен в превода...НЕ, в битието!
Смешко!
Не ми се коментира преводачката от испански - Кунева, която се и представяше и с друго образование...
Желева е зле - да! По всички критерии!
Връзка с ТИМ - ОЧЕВИДНО! Как мислите щеше да е на такива позиции, ако и мъжът и не беше сол-ташак на пожарникара ?!?
Жалко - за пореден път ни управляват идиоти и искат такива да ни представляват в Европа(та) !
цитирай
16. lado - Засега е ясно, че българската ка...
13.01.2010 11:19
Засега е ясно, че българската кандидатка за поста еврокомисар получава 1,5 точки от 5 за представянето си.
цитирай
17. gothic - Що ли го очаквах?
13.01.2010 11:22
Що ли го очаквах?
цитирай
18. анонимен - Поредно издъване..
13.01.2010 11:27
Не съм о тпривъжениците на ББ но е прав-"в ада до казана с българи няма пазач-те един друг се дърпат надолу". Постъпката на Първанова и нейната "чиста" партия е отвратителна, както и радоста на тук пишещите ,че сме се орезилили сами.
цитирай
19. анонимен - 0
13.01.2010 11:31
ОТ ДАЛЕКО ГРОЗНА ОТ БЛИЗО СТРАШНА - НА ВСИЧКО
ОТГОРЕ И ПРОСТА .КОЙ МОЖА ДА Я ПРАТИ ТАМ -
РЕЗИЛ.....
цитирай
20. ka4ak - за тези близо три часа,а и после на пресконференцията,не съм се чуствал,отдавна толкова неконфортно!
13.01.2010 11:31
Чак ме хвана срам!Така е като се отлепиме от земята и си мислиме че сме си у нас:(((
цитирай
21. lado - Не съм о тпривъжениците на ББ но е ...
13.01.2010 11:45
анонимен написа:
Не съм о тпривъжениците на ББ но е прав-"в ада до казана с българи няма пазач-те един друг се дърпат надолу". Постъпката на Първанова и нейната "чиста" партия е отвратителна, както и радоста на тук пишещите ,че сме се орезилили сами.

Чети внимателно поста и отговорите на Желева на въпросите , които са й задавани - може и некое коментарче също да прегледаш - има пояснения за хуманитарните проблеми и предложенията на селската докторка за тяхното решаване
цитирай
22. анонимен - Do valsodar
13.01.2010 11:50
Приятелю, не защитавам Желева, но преди да даваш мнение, е добре да се научиш да пишеш грамотно, без груби правописни грешки:)) Успех
цитирай
23. valsodar - Може и да си прав, но не съм се канд...
13.01.2010 12:03
Може и да си прав, но не съм се кандидатирал за еврокомисар по правописа, нали? :)))

Смешно, смешно - та чак тъжно.
Може би, след този световен гаф, родните ни политици най-сетне ще проумеят, че номерцата за замазване на очите, които ни въртят тук, не минават в останалата част на света?

Желева е христоматиен пример за това, колко неграмотен е народът ни, когато трябва да избира управниците ни и колко порочна е практиката да се избира по-малкото зло.

От една страна гафът е срамно петно за страната ни, защото с него ще ни запомнят по света, но от друга е добре, че има гласност в медиите, защото има шанс някои от слепите котета да прогледнат и да проявят малко по-сериозно отношение в избора който правят, както и да проумеят, че държавата - това сме всички ние.
И ако искаме читава държава, не може и не трябва да допускаме подобни нещастници да ни управляват и излагат пред света.
Румяна Желева, не само че не заслужава да е еврокомисар, на нея не трябва да и се възлагат каквито и да е било задачи, чрез които тя ще представя страната ни пред света!
цитирай
24. анонимен - Срам за България са избирателите на ГЕРБ
13.01.2010 12:04
Луди винаги ще се намерят. Амбициозни и луди, още повече. Проблемът е, че в България гласуваме със задника си. Първосигнално и емоционално. А после чакаме хладнокръвни резултати и спокойно бъдеще! Който гласува за Борисов, с ясното съзнание, че НЕ ГЛАСУВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ, т.е. че този човек ще трябва да създава правителство, при това, същият човек сам беше казал, че НЯМА МАТЕРИАЛ! Как смятаха българските избиратели, че този човек ще ги оправи, сам ??? Гласуваха за него, без да познават хората от листите му, т.е. потенциалните му кандидати за отделните министерски постове, без да познават депутатите му...
При това, че преди петнадесетина години по същия начин гласуваха за Жорж Ганчев !!! Един човек - една партия - БББ - помните ли Български бизнес блок. Само че после му се смяхте на Жорж Ганчев. А на Боко, който говори дори по-големи глупости, вкара още по-големи тъпанари в Парламента, опитва се да вкарва напълно некомпетентни хора и в Европарламента, на него не му се смеете нещо ! Що? Аааа, защото Боко е ченгееее! Макар и пожарникар, той е ченге! Страх ви е от ченгето!!! Ебати комплексарите! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СА ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ!!!
цитирай
25. анонимен - евала
13.01.2010 12:09
евала на г-жа Желева....пред цял европарламент показа,че не сме за там и са сбъркали като ни приеха...
трябва да и дадат орден...не само на Доган да дават...
цитирай
26. анонимен - Срам...
13.01.2010 12:12
Друг път внимавайте за кого гласувате.Стига с тази наивностл
цитирай
27. ledzeppelin - ...
13.01.2010 12:29
сомтаймс уин,сомтаймс люн...
цитирай
28. lado - ин дис кейс - люн. Или люх..
13.01.2010 12:49
ин дис кейс - люн. Или люх..
цитирай
29. анонимен - На някой направи ли му впечатление ...
13.01.2010 13:22
На някой направи ли му впечатление погледът на Желева.Ужас тази е чудовище!
цитирай
30. анонимен - "Имаме си земя, имаме си и вода, и си правиме ... кал!"
13.01.2010 14:02
Безпредметно е да се коментира истината в този Кулеков-изъм. Още повече, че имаме традиции в литературното изразяване на отношението ни към българската действителност. Не случайно, преди 100-на години един наш поет бе написал: "Не сме народ, а мърша", без дори да подозира колко ще е прав за манталитета и психологията на бъдещите си поне 4 х правнуци! Дали си даваме сметка, че взаимовръзката между причините и следстивята/последиците винаги съществува и се проявява без значение на общовалидните кой, кога, къде и защо. Като целокупен покварен и 1/2 илитерален "илекторат" ние първосигнално си избираме управниците и персоните дето ще ни афишират по света. После, след като предизборната пяна поотмине, започваме да злорадстваме или се хващаме гуша за гуша помежду си водени от насадения ни навик да "дръпнем другарчето в калта, за да не се цепи от колектива...". Верни на навиците си от "хепи соц-а" не си даваме сметка, че повечето от нас ще дадат и оставят нещо на света ... само когато клекнат! Но това не ни спира да се жалваме, оплакваме, мрънкаме и същевременно арогатно-безотговорно да продължаваме напред. Без значение накъде, само джангър да става.

Желева е пример за добре завършен краен ерзац-продукт на нашето време! Както и Първанова! И царят, и Доган, и Стефчо усмивката, и бат'Ваньо, и СерГей-ко, Разбойко, Руменчовците, и стотиците други знайни и не толкова популярни братя, братоци и други "браточки".
Колкото и да не ни се иска, но може да се сърдим единствено на себе си! Защото със своето пасивно или активно поведение ние участваме и сме част от процеса.
Тъжно, но факт!
цитирай
31. zemaria - снощи
13.01.2010 17:23
исках да видя кой набор е каката и написах в гооглето името й-най отгоре цъфна статия за неяв уикепедията. Непременно я вижте. Та там е пълно с нейните титли -тая жена е Phd от немски университет и още куп титли-тя преподавала ПР в СУ и прочие. Човек само може да тръпне пред мисълта колко чини всичко това и кво покритие има, гледайки блестящата и словесност и интелект.. Както често сме казвали-всичко е пунт и пластика, ма май се оказа и освен у нас- и в Източна Германия. Изпълнението и снощи беше един политически римейк на Кенлийййм тулибулубудачуууу..
цитирай
32. valsodar - А това е любопитно дали е вярно!
13.01.2010 17:28
"След скандалното изслушване, Румяна Желева е била вбесена и сблъсквайки се с Антония Първанова е успяла да я срази словесно: „Оттук нататък бял ден няма да видиш!”. Според източниците на afera.bg Първанова е силно притеснена от хвърлената ръкавица от Желева. Външната министърка пък била бледа като платно след изпита в Европарламента.

Източниците на afera.bg довериха и, че след скандалното изслушване Фелиз Хюсменова е направила опити да убеди групата на „Либералите” да подкрепят Желева. Според тях това не може да се случи без „доброто” на Доган. Групата пък на ЕНП спешно се е събрала за да анализира шоковото положение.

Антония Първанова е силно уплашена, твърдят източниците ни и засега не е ясно как ще отреагира на заканата на Желева."
цитирай
33. zemaria - ami
13.01.2010 17:41
виж в Сега на първа форума-там е голям купон и тоя въпрос е добре осветлен
цитирай
34. анонимен - Оттук нататък Първанова верно бял ...
13.01.2010 18:01
Оттук нататък Първанова верно бял ден няма да види !!!
А вие сига оплаквахте без време Желева !
Засрамете се ! Една "българка " плюе друга !
Вие и пригласяте ,а Европа ви гледа сеирът !
Много добре ,просто сте прекрасни !!!
цитирай
35. valsodar - Хайде по-внимателно със заключенията, а?!
13.01.2010 18:56
Колкото и странно да звучи, българският народ трябва да е благодарен на Антония Първанова, защото и с нейна помощ си спестихме един много по-голям срам и резил за страната ни, който би се случил, ако Румяна Желева не бе привикана пред комисията!

Не може човек, който открито лъже, да претендира за какъвто и да е обществен пост!
Не може човек, който не познава географията, да работи във външното ни министерство - смешно и нелепо е.
Не може и човек, който... (нямам думи как да я нарека) е изключително прост, да ни представлява в Европейският парламент, да не говорим пък да заема такива отговорни длъжности като евро-комисар.
Евро комисарите на практика са министрите на европейската конфедерация.

И е редно, наистина е редно, след като е видно за един човек, че той е крайно непригоден за кандидатстваната от него позиция, той да не бъде допускан до нея.

Така че, няма да допусна в блога си партийни залитания, покрай които всичко се слага под един общ знаменател!

Не е важно кой или какво тегли каруцата, важното е да я тегли в правилната посока!

По тази и причина, не мога да гледам с доверие на настоящата ни изборна система, поради която в парламента, а покрай него и в органите на власта влизат некомпетентни лумпени и тунеядци, наместо на тяхно място да бъдат доказали се професионалисти.

Професионализма няма партийна окраска.
Там едно нещо или го можеш, или не.
Нещо, което прекрасно се видя покрай фиаското на Желева!
цитирай
36. анонимен - за тоца първанова ми беше думата
13.01.2010 19:40
анонимен написа:
[quote=miralyub]остави скандала с мъжа й.
но много общи приказки и нищо съществено по въпроса за спасяването на света,бе.
а английския й?!?! да ме извинявате, ама Тоца Първанова шляпаше доста по-добре инглиш...[/quote


Ти пък от къде разбра кой как "шляпа инглиш"? Като те чета какъв български "шляпаш" ми е ясно... та за тоца първанова ми беше думата - първо да не си спал/а с нея та я наричаш така, а от друга страна тя ми прилича на скъпо платена к...а. Та не си ли спомняте кой и показа пътя към Брюксел... Ба си селяните напълниха европейския парламент... Те и небългарските депутати да не мислите, че са кой знае какви китки за мирисане... Всички са некви лапачи , а ние да плащаме данъците... Кой се е доказал с некъв професионализъм? Много съм любопитен ако некой ми назове достоен европарламентьор. Всички са там от болни лични амбиции. На никой не му дреме за Човека. А можеше по-иначе, можеше....
цитирай
37. анонимен - и на всичкото отгоре...
13.01.2010 20:44
Направих си труда и отделих време да изгледам целия видеозапис от препитването на г-жа Желева. Убедих се, че тази жена трудно построява смислени фрази, запъва, даже, когато говореше на български, едно безкрайно ъ-ъ-ъ-ъ, и пак ъ-ъ-ъ й насичаше нормалния говор. За невежеството и неподготвеността достатъчно се изказаха други.
Аз обаче искам да обърна внимание на нещо съвсем друго и да кажем дребно на пръв поглед.
Някой забеляза ли как са облечени другите евродепутати и особено жените - италианката, възрастната гъркиня, тази от Германия (не мога да им цитирам имената точно, извинявам се).
Облечени са скромно, с пуловерче или тъмно, делово сако. Нито една от тях не беше с грим и прическа. Ясно е, че са отишли да работят и да не се съмняват европейците, къде им отиват парите (казват, че заплатата на евродепутатите е няколко хиляди евро?) Както и да ...

На този фон, нашата представителка Желева се беше лъснала като сврака на коктейл. С перли и седефчета по яката на бялото костюмче, тип Нанси Рейгън. Огромни перлени обеци, (може би от изкуствен перли, но огромни и кръгли), модерни 3/4 ръкавчета на костюмчето, и прочие блестящи украси по ръкавите и врата.

Невероятно кичозно облекло и непоходящо нито за случая, нито за поста. Какво иска да покаже - колко пари има ли или влиянието на фолк кича.

Онези еврдепутатки не вярвам да са по-бедни, но облеклото им изразяваше някаква скромност и факт, че са отишли работа да вършат.

Нашите се държат сякаш са на ревю или светско събитие. Последното го казах в мн.ч , защото и Първанова се беше изтипосала в стил Андреа или Преслава.
Единствено двете бг депутатки се набиваха с облеклото си в цялата зала, а аз, уверявам ви, изгледах внимателно цялата дискусия.

На някой може да му се стори дребна работа...

Дребна, дребна...ама означава много.
цитирай
38. valsodar - Много правилна забележка и много на ...
13.01.2010 21:10
Много правилна забележка и много на място!
Което ме подсеща за един позабраен коментар на ББ в смисъл - Защо Меглена Кунева трябва да взима 22 000 евро заплата, когато можем да я дадем на наш човек?
- В това е смисълът на власта за родните ни политици, не да свършат някаква работа в ползу роду, а да позахлебят за мандат и колкото Бог дал!

И една случка от днешният ден ме кара да си мисля, че от ГЕРБ са очаквали провала на Желева.
Покрай медийната врява около резилът й (случка достойна за новините, защото е гаф безспорен) една друга новина е на път да остане неспомената - Днес ГЕРБ гласува за унищожаването на селското ни стопанство!!!
цитирай
39. ivelina1983 - боже , божеее...
13.01.2010 21:14
боже , божеее...
цитирай
40. totoni - Толкова посредствено изказване ...
13.01.2010 21:16
Толкова посредствено изказване можеш да чуеш сигурно на изпит от някой от българските университети. РЕЗИЛ, ама НЯМА ТАКЪВ РЕЗИЛ, бе! То отдавна за всеки мислещ човек е видно какви са кадрите на ГЕРБ и каква посредственост се налага навсякъде, ама що се опитваме и на Европа да я наложим, бе?
Мале, мале, как ни лъсна задника, просто не е истина!
цитирай
41. valsodar - Тя била блогърка от сайта бре?
13.01.2010 21:19
Знаех си аз, че нема лабаво в тоя сайт, ако човек иска да срещне хора прости.

(линка в постинга последен )
цитирай
42. belisima777 - Излагацията и срама са само за двама ...
13.01.2010 21:47
Излагацията и срама са само за двама човека - за Желева и Борисов. Лъсна само тяхната некомпетентност и тъпота. Защо се срамувате заради тях, Европа не се смее на българите, смее се на тия двамата персонално:)
цитирай
43. totoni - Знаех си аз, че нема лабаво в тоя с...
13.01.2010 21:48
valsodar написа:
Знаех си аз, че нема лабаво в тоя сайт, ако човек иска да срещне хора прости.

(линка в постинга последен )

Малеее, оставих й един гневен коментар, защото не мога да се побера в кожата си. Не че тя ще ги прочете и ще се впечатли, но това направо ми преля чашата вече!
цитирай
44. totoni - Излагацията и срама са само за двама ...
13.01.2010 21:50
belisima777 написа:
Излагацията и срама са само за двама човека - за Желева и Борисов. Лъсна само тяхната некомпетентност и тъпота. Защо се срамувате заради тях, Европа не се смее на българите, смее се на тия двамата персонално:)

"Тези двамата персонално" са лицето на държавата ни!
Освен това, ти наистина ли не виждаш НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА на всички хора, които поставиха на различни постове по различните етажи?
Тази некомпетентност е ОСНОВЕН ПРИНЦИП на това управление. Как може наистина да вярваш, че това е изключение?
Да не говорим колко е обнадеждаващо да се смеят на министър-председателя на една държава?! Никой не се интересува от личностите им, интересува се от държавата, която те представляват!
цитирай
45. valsodar - Видях коментара и заставам зад н...
13.01.2010 22:09
Видях коментара и заставам зад него.
А бе... май-добре стана, че се изложи Желева навреме, че да не се черви цял мандат България от срам!

Дали ще прогледне нявга народа, за това как на маймуна го правят?
цитирай
46. totoni - Да, не го бях поглеждала от тази г...
13.01.2010 22:14
Да, не го бях поглеждала от тази гледна точка:)))
Може и да има нещо добро, прав си:)))
цитирай
47. tera - Лелей! :)
13.01.2010 22:18
Мадам Желева се измъчи горката, ама аз как се измъчИх да я слушам ... :)
Как не й писна да повтаря "итс вери импортант, сценарио, крайзис" и още 5-6 лафа, мързи ме да ги пиша на английски.

Все едно гледаш слаб студент на изпит - хъката, мъката, а дано изкара тройчето. Мъка, мъка ... :)))
цитирай
48. totoni - Ама аз пък не мога да ги разбера тези ...
13.01.2010 22:29
Ама аз пък не мога да ги разбера тези хора, бе? Къде им е кавалерското чувство, пфууу
Виж, нашият премиер, да се свети името Му (ставам от дивана и се покланям, както всеки път, когато Го споменавам), той да ги научи: "на жена такова нещо не се прави", бе!
Ееей, не ги е срам, брей!
:)))
цитирай
49. tera - ББ си е прав as usual :)
13.01.2010 23:03
Това и аз го четох - ми не се правят таквиз работи на на жена! Други работи й се правят!

Представям си - кръв му е капала от сърцето докато са разпъвали Румето в Брюксел!
То аз дето съм жена ми дожаля като гледах как обяснява с ръце, мънка и запъва "Ъ---ъ---ъ--ъ--....", та не беше честно така да я изтезават.

Беше си като гавра с труп! :)))
цитирай
50. valsodar - Е, той не пропусна да си го върне на ...
13.01.2010 23:21
Е, той не пропусна да си го върне на Първанова по един напълно кавалерски начин, намесвайки родата й в скандала.
А бе, пич от селски тип :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391541
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив