Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 19:27 - За вторият акъл
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 897 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 03.02.2010 19:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ако трябва да обобщя, под какъв знак преминава досега управлението на ГЕРБ, то несъмнено това ще бъде под знака на Вторият акъл на българина.
 Всички ходове на "новото" ни правителство минават под тоя знак.
Не, не визирам само блестящото представяне на новият ни еврокомисар Кристалина Герогиева днес, на фона на фиаското Желева!
 Под тоя знак минаха и промените в акцизите, промените в митниците, промените в бюджета и всички дълго чакани и с недоумение посрещани от нас промени.
 Дори и снощният "Референдум" по Канал 1, го показа - една напълно неубедителна позиция на правителствените защитници на генно модифицираните храни, последвани днес от завой на 180 градуса от Бойко Борисов.
 Завой в обратна посока, така често срещан напоследъка, че вече каращ страничният наблюдател да се чуди, има ли  изобщо пилот в самолета и  ако го има, дали той не се опитва да го пилотира с опашката напред?
 Да, проблемът с кадрите е страшен не само за ГЕРБ,  проблем показал нагледно, че чисто тоталитарните партии са една отживелица във времето и не са способни на каквито и да е гъвкави и адекватни решения, към предизвикателствата на действителноста.
 Доказа го и самоотвода който набърже си направиха всички експерти набедени за съветници и министри там.
 Та, кой ли добър специалист би искал да е в правителство, което още е на първият си акъл и не е изправено пред общественият натиск, да прибегне до вторият си - типично по нашенски - Дай там да пробваме така, пък ако не стане, все ще измислим нещо!
 Тоя почин на работа на ГЕРБ за плъзгане по линия на най-малкото съпротивление на мен си ми говори най-вече, че цел първа за лидерът му е да се отблагодари първо на довелите го до власта и едва на второ място, да приложи тази власт в името на народа ни, който го е избрал да управлява, и то само ако срещне сериозен обществен отпор.

 И точно това му поведение на Бойко Борисов, показал нагледно, че е ощетен от към първият си акъл, но схватлив и повратлив от към втори, за мен показва едно много важно нещо, а то е именно  в това, че докато има силен обществен контрол и съответна реакция над действията на правителството ни, именно до тогава ще имаме правителство, което се съобразява с нас.

 Крайно време е да изоставим криворазбраната си толерантност, продиктувана от развиваната умишлено сред нас политическа апатия и да покажем на управляващите си и най-вече на нас, че политиката се прави, не от тези които са пратени на върха, а от тези които ги носят на раменете си.
 И няма повече да има политик по-велик от народа, комуто е призван да служи!
Независимо с какъв акъл си го мисли това.
Близо двадесет години вече изкарахме на първият си акъл, че в тази държава нищо не зависи от нас. Е, време е вече да си дойдем на вторият, а именно на този, че каквато държавност си направим, в такава държава и ще живеем.

 И надявам се, че вече всички разбрахме на собствен гръб, че нашият живот е в следствие на нашите избори, на нашите действия и най-вече бездействия. Независимо с какъв акъл сме стигнали до този извод.
 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lado - Здравей, Радо, разведри малко о...
03.02.2010 20:21
Здравей, Радо, разведри малко обстановката - скучен беше блога без фаворитите ми.
Сега не ми обръщай внимание на прилагателното "малко". Не е малко.
Харесва ми така - изглежда, че някой или нещо влияе ползотворно на НПревъзходителство Пожарникаря, и дано това да е общественото мнение!
цитирай
2. haralanov - Здрасти!
03.02.2010 21:40
То нали знаеш,циничната турска приказка,че вторият акъл на българина идвал,когато той отивал в тоалетната по голяма нужда.В този смисъл от такъв втори акъл нямаме нужда.Най-добре е да си имаме един единствен акъл!Първият!Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7433369
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив