Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2011 12:59 - Апокалиптично
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 1389 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 14.04.2011 13:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  Мине се не мине година-две и в медиите цъфне поредната новина за краят на света.

 

 Дали руска космическа станция ще падне над Париж, дали трета световна война ще започне с арабите и световният петролен тероризъм - варианти бол. Календари на маите, на инките, на прабългарите, на китайците и марсианците, кой си няма работа си се рови из тях, а кога и това на помогне за паплачосване на населението се обръщат към пророчествата на Нострадамус, който винаги е готов да помогне за точна дата на края на света.

  А ние катаклизми си имаме бол.

 И без да ни плашат с края на света ние открай време си живееме там.

На края на цивилизацията, застанали с единият крак на прага на оцеляването, а с другият в Хаоса, заплашващ да превземе и другата част на света - далеч по-цивилизованата от нас.

 Физически просто изчезваме, стопявайки се под вещите грижи на политиците ни, загрижени повече за собственото си лично спасение, отколкото за това на нацията ни.

 А и реално погледнато, за нашите политици национална принадлежност никога не е съществувала, за тях винаги водеща е била материалната.

Какво тук значи една обезлюдяваща се страна оскотяла до краен предел от недоимък и безнадежност, когато насреща им е възможноста не само да се облагодетелстват от продължаващото й с няколко поколения подред пълно разграбване но и от това, да блеснат в светлините на прожекторите, чувствайки се спасители на Нацията.

 Спасители дал Бог много.

Мутри, Олигарси, отявлени мафиоти, бивши ченгета, пропаднали пожарникари и стари номенклатурчици - с лопата да ги ринеш направо. Всеки драпа да ни спасява с едничката идея, че спасявайки нас ще спаси преди всичко себе си.

И ние всеки един път им протягаме ръка с изненада отдръпвайки я след избора им, констатирайки, че наместо да ни издърпат на спасителният бряг, просто са отхапали поредната мръвка от нея.

Паразитиращи от надеждите ни, от желанието ни за промяна, от мечтите ни за един по-добър и достоен живот. Поне малко наподобяващ този, на тези които си мислим, че живееят в бели държави. Страхуващите се от Апокалипсиса, неподозиращи че отвъд него живее и оскотява цяла една нация. Нация губеща собствената идентичност, загърбила идеалите си, разделена помежду си и озверяла скотски, нация за която думата Българин губи все повече смисълът си, заменен от циганията в ефира на медиите и всекидневната простащина.

Няма бъдеще пред нас.

Пред нас е само миналото ни.

Минало, в което постоянно се вглеждаме, минало което постоянно ни тегли назад с въпроса от който не можем да заспим - Къде сбъркахме?

Къде сбъркахме?

Може би само в това, че сме се родили тук?

Или в това, че все още сме живи?


Отвъд Апокалипсиса, напук на всичките известни закони за оцеляване.



Тагове:   апололитично,


Гласувай:
8



1. анонимен - Чудно постингче и варно! Браво! И ...
14.04.2011 20:13
Чудно постингче и варно! Браво! И мен почна да ми писва от апокалиптични прогнози, но все пак виж филма при Захариада. Това си е баш ужас.
цитирай
2. valsodar - Приветли
14.04.2011 20:25
Както бях обещал изтрих истеричният спам по темата преди репликата ти и сега вече може да си хортуваме на спокойствие по нея.
Има двама автори, които са ми направили сериозно впечатление със статиите си - Майкъл Паренти и Джоузеф Селенте ( както и филмите на Майкъл Мур естествено ).
И двамата много сериозно разглеждат причините поради които настъпват финансовите кризи, а една сред тях е именно ограбването на средната класа от страна на властващата плутокрация. Нещо подобно се случи и у нас с няколкото поредни обира в национален мащаб - приватизация, банкови кризи, девалвация и какво още не. Това редом с много сериозният демографски проблем пред който сме изправени и срива в здравеопазването и образованието води до логичният извод, че печеливши в обозримо бъдеще ще са само тези, които са напуснали навреме страната ни.
Тези, които ще останат да живеят в нея след смърта им няма нужда да ги пращат в Ада, по простата причина, че ще им се види като Рай, на фона на преживяното тук.
Тотална циганизация на държавата ни - това тепърва ни предстои да видим.
След 20-30 години българите ще са малцинство, а по-голямата част от тях ще са пенсионери. Малцина ще са тези които ще генерират брутен продукт, а около 90% от населението ( сред което 50% ще са цигани ) ще са в битка за него под формата на социални помощи.

Няма да се учудя, ако се стигне до създаването на етнически, български анклави срещу циганите, като отпор срещу разграбването на малкото оцеляло от държавата ни. За гражданска война.. и до нея може да се стигне, но тя ще е повече на етническа основа, отколкото на класова.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7407462
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив