Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2011 15:01 - Защо аз няма да гласувам!
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 1866 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 09.06.2011 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Няма да изпадам в излишни обяснения, а ще карам точка по точка.

1. Не искам да гласувам за "По-малкото Зло". Гласувайки за него отново и отново, Злото ни управлява повече от 20 години. Не искам да гласувам за малко или голямо зло, а за поне едно Добро.

2. Не искам същите муцуни в политиката. Избирателните листи са винаги така направени, че дори и да има един свестен в тях, него обикновенно го слагат на напълно неизбираема позиция и така ти вкарваш всеки път във власта едни и същи лъжци и престъпници.

3. Не искам да гласувам за некадърници. Ние нямаме политическа класа, нямаме политически елит, който да се е изградил с течение на времето, вследствие на натрупани културни и демократични традиции. Наместо него имаме една шайка от подставени лица обслужващи напълно явно интересите на олигарсите и картелите у нас, наместо да представляват интересите на тези, които са дали гласът си за тях. В политиката трябва да влизат хора, които са се доказали като личности и професионалисти, а не послушни мижитурки търсещи власт за да се замогнат чрез нея.

4. Не искам да гласувам за безотговорни лъжци. До момента нито една политическа партия не се е извинила на избирателите си за нереализираните им очаквания към нея, възникващи от предизборните й обещания. Нито един политик у нас, никога до сега не е поемал отговорност за това какво е обещал и какво е свършил. Докато няма възможност да се търси оттговорност от народните ни представители, аз не мога да ги считам за такива и да подкрепям влизането на бандити и престъпници във властта.

5.  Не искам гласът ми да бъде краден от друг кандидат или политическа партия. В момента избирателната ни система позволява кражбата на гласове. Всички гласове за непреминали изборният праг, автоматично се преливат към останалите, което как може да се нарече, ако не кражба на вот на доверие, към малките партии?

6.  Не искам да гласувам за хамелеони. Повече от 2/3 от политиците ни прескачат от партия в партия, търсейки тази която ще е на власт. За мен това е абсолютно недопустимо, ако приемем, че партия - това е Обществено-политическа организация на хора с общи интереси. Не е възможно, човек доскоро пропагандирал лява социална политика, днес да е на другата й крайност - тези хора са просто лъжци и лицемери.

7. Не искам психопати и хора с психически и умствени отклонения във власта. Трябва да се въведат задължителни психотестове и тестове за интелигентност пред всички кандидатиращи се за обществени постове. Недопустимо е държава с хилядолетна история да бъде представлявана пред света от мутри, дебили, кретени, фашисти и пълни олигофрени, който с недоброто си психическо и умствено здраве не само ни излагат пред света, но и нанасят огромни щети в национален мащаб.

 Тук вече на повечето им е писнало да четат какво не искам и нетърпеливо си мърморят под нос - Добре де, добре - прав си, но кажи ти какви хора искаш във власта, че да гласуваш за тях?

 Какви ли? 
 Ето какви:
- честни
-отговорни
-съвестни
-компетентни
-работливи

 Толкова много ли искам от тях?
 Едва ли.
 И именно затова, докато не видя човек отговарящ на горните ми критерии, аз няма да гласувам. Вече знаете защо.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zabylgarite - Подкрепа от мен
09.06.2011 15:31
може би и аз няма да гласувам по същите причини
отлично формулирано
цитирай
2. valsodar - Интересното е, че много от хората с ...
09.06.2011 15:41
Интересното е, че много от хората с които съм го споделял, го казват и те, но... въпреки това гласуват.
За да ненадделеели турците, за не спечелили с гласовете на циганите, за да се махнели комунистите от власт - все мотиви оправдаващи подкрепата за малкото Зло.
Но, малко или голямо, то пак си е Зло?!
Как тогава, подкрепяйки постоянно злото, може да искаш и да очакваш в тази ни изстрадала държава, нещо да се промени наистина към Добро?
цитирай
3. valsodar - Да, това е следващата стъпка към победата на Демокрацията
12.06.2011 11:07
Едно време при победилият социализъм бе точно така, сега при очакваната пълна победа на Демокрацията, ситуацията ще се повтори. Как инак ще се легализира беззаконието? Оруелски времена.
цитирай
4. megafon - Интересно, но ти си по
14.06.2011 09:57
безоотговорен от политиците. Не гласувайки, избягваш от национална отговорност и не си български гражданин. Ако беше такъв, щеше да гласуваш. Това, че не го правиш позволява на ДПС и на всички останали мизерници да си веят байрака както си искаш. Ако искаш да те управляват турци в собствената си държава, не гласувай. Затова сме и на този хал, защото българите са егоисти и не могат да бъдат сплотени, а винаги са разеденени. И ти си точно като тях, с нищо не си по-различен.
цитирай
5. valsodar - Точно защото съм български граж...
14.06.2011 22:45
Точно защото съм български гражднин и се чувствам отговорен към бъдещето на държавата си, точно по тази причина, не искам моят глас да бъде използван от престъпници, които аз да узаконявам чрез него във властта.

Това, ако не си разбрал от постингът ми в по-горе, явно... и коментара няма да разбереш.
цитирай
6. анонимен - nqma da glasyvam/
27.09.2011 03:14
Ot 20god.az ve4e ne glasyvam.prosto namrazih vsi4ki ypravlqva6ti i nai-ve4e samata sistema.Nikoga pove4e nqma da glasyvam
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7410416
Постинги: 1739
Коментари: 18276
Гласове: 27883
Архив