Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2011 13:12 - Геноцид
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 2114 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 18.06.2011 13:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Чудех се, дали да препечатам една статия посветена на циганският проблем в блога си, при положение, че няколко пъти тя вече се среща не само в този сайт, но и в доста други из Интернет. Но, в крайна сметка реших да не го правя. Не заради някакви притеснения за това, дали няма да ме обвинят в расизъм или в подстрекателство на конфликти на етническа основа. Расизъм в страната ни реално има, но той не е по отношение от страна на българите към циганите, а от страна на държавата към българите, в полза на циганите.

 
Ние живеем в една наистина Уникална страна, в която държавата провежда целенасочена политика на расизъм и геноцид спрямо мнозинството в нея, спрямо коренното й население, за да запази популацията на малцинството и да гарантира интересите му, които се изразяват основно в паразитиране му на нейн гръб.  
 Просто за размисъл:
в началото на Третото хилядолетие демографската картина на България е следната: общо население – 7 600 000 души, българи – 5 250 000, турци – 1 150 000 души, цигани – 1 100 000 души (Според циганските лидери 14,4% от населението на България е циганско, така че числата съвпадат), други малцинства – 100 000 души. 

Ако демографските тенденции не се променят през 2020 г. циганите ще са приблизително 2 000 000 души, турците – 1 500 000 души, а другите етноси – 1000 000 души (тук следва да се прибавят и очакваните заради отворения Шенген незнайно колко имигранти, които може да са и стотици хиляди), а българите ще стигнат обезсърчаващото число 3 780 000 души, много голяма част от които възрастни хора и старци. 

През 2050 г. тези българи, които все още са останали, отдавна ще са екзотично етническо малцинство. Този факт беше предсказан преди десетилетия от уважавани професори статистици от Софийския университет и отдавна е обществена тайна, но поради понятни причини винаги е бил игнориран от политиците и държавниците на България. 

 В България циганите са над 60 автохтонни групи с характерни особености на битието си, със своя култура, обичаи и нрави. Не е прието да се женят извън своята група. Изповядват различни религии - от исляма до различните протестански секти. Говорят на различни езици: български, турски, влашки и, разбира се, цигански в няколко диалекта. Най-известните цигански групи са: йерлии (уседнали), кърдараши (чергари), лингурари (копанари), бургуджии (правят бургии), урсари (мечкари), келдерари (калайджии), грастари (ловари) и др. Тази еклектична система от най-разнообразни капсуловани групи фактически започва да доминира, като успешно завзема и духовно-културното пространство на България. 

Как става това? 

Първопричината е известната българска толерантност, граничеща с примирение и мазохизъм. Факт е, че циганите се чувстват много добре в България. 

Това прави силно впечатление на Запад; вестник “Дейли Телеграф” преди врме писа, че циганите са много по-добре в България, отколкото в съседните източноевропейски страни. 

Истината е, че циганите виреят там, където ги търпят. Такава търпимост към тях и тяхното асоциално поведение, каквато има у нас, не е възможна никъде по света. Можете ли да си представите какво би се случило с нашите крадливи и нахални цигани в Германия например, или даже в съседна Турция?
 "

както и това :

"
...Безспорно най-жестокият бич,който се стовари върху гърба ни след 1989 г.е ужасяващата битова престъпност.Тя стигна до там,че вече определя редица важни процеси в страната,като демографския,развитието или изоставянето на големи територии от България,цените на имотите,облика на страната,имиджа ни пред света.В основата на тази битова престъпност са предимно организираните ромбригади,гастрольрите и набезите вечер от гетата по градовете,вилните зони и градините в близост до гетата.Много малко хора има вече,които да не си били обект на тази престъпност.
 Много малко хора има вече,които да не си били обект на тази престъпност.А тези покрай кв.Баталова воденица – многократно.Аз напр.съм бил много пъти потърпевш,ограбвана ми собствеността чрез взлом.Съвсем накратко ще се спра на новите тенденции в тази област,кой печели от тази престъпност и защо почти нищо не се прави срещу нея.Темата е позната и до болка изстрадана от хората: 
 
Много пътувам,много хора срещам и разговарям с тях.Почти всички,пътувайки към имота си на село,който за определен пероид е бил оставен без хора в него се страхуват как ще го намерят.Други освен този страх си мислят и като се върнат в апартамента си как ще го намерят.Защото са били ограбвани многократно,някои – много жестоко: с изтръгнати от стените жици,които отиват в НАДИН,с изнесени готварски печки и др.железа,напр.ограда,покрив или колони на асмите,които също отиват там или пък напълно изнесена покъщнина,вероятно заминала за гетата.Една възрастна жена от с.Обединение казваше,че селото им го превзели цигани.Хората просто избягали от тях и си оставили къщите,плод на труда през живота им.Тя обаче и мъжа й на времето направили хубава голяма къща и сега нямала сили да се раздели с нея  и да се премести в София при синовете си,макар те да я викали при тях.Стояла си в селото да я пази от циганите,но й се налагаше да пътува до София и бе много обезпокоена какво ще намери като се върне.Цигани идвали й предлагали многократно да им я продаде за 2000 лв,които щяли да й изплатят когато имат или да им я даде под наем и се страхуваше,че точно тези цигани сега ще си отмъстят,че тя не се е съгласила.Друга една жена от Лом имаше същото оплакване.На нея давали 3000 лв,като към къщата й имало и огромен,няколко декара двор.Поради дългата ограда на двора непрекъснато я ограбвали цигани.Хващали ги били докато са в двора от полицията,но цигани-шефове от Видин упражнявали натиск върху полицията в Лом и ги пускали.Полицаите обяснявали,че това е по-доброто решение,защото ако ги осъдят,роднините им ще си отмъстят.От с.Гъмзово слушах оплакване на друга жена,че кметът разрешил на една циганка да се засели в селото и веднага при нея дошли на гости още 100 цигана и останали там.В селото повече не можело да се живее от кражби: сламата в края на селото изчезвала за печките,животните,продукцията от градините и нивите – всичко се крадяло.Полиция,закон,дължава,там туй нещо не знаели какво е. "







Гласувай:
13



1. ketcakuatl - ПРЕДСТАВИ СИ
18.06.2011 16:18
Най-гневния, расистки, противодържавен, и нецензурен коментар...Той е моят! На сапун да са - пак ще цапат, а не да мият.
цитирай
2. valsodar - Не, за циганите има далеч по-стр...
18.06.2011 16:42
Не, за циганите има далеч по-страшно наказание, от това да ги вкараш в концлагер и ... и то е - да ги накараш да спазват законите, на държавата, в която живеят - по-страшно от това за тях просто няма!
Спиране на всички помощи за криминално проявени, прекратяване на политиката цигани да се издържат от детски за деца които зарязват на грижите на държавата, а като поотраснат си ги прибират, за да ги пуснат в обращение ( просия и т.н) и още куп мерки, с които циганите или ще се социализират или просто бял ден няма да видят с техният си паразитен начин на живот.
цитирай
3. ketcakuatl - ДА БЕ, ДА
18.06.2011 17:05
Утопия, те са се изграждали като плевели хилядолетия, ти сега мечтаеш от хардала да направиш домат! Няма начин!
цитирай
4. valsodar - Интересно е да се види как точно са си ...
18.06.2011 17:13
Интересно е да се види как точно са си решили тоя проблем другите европейски страни с цигански малцинства?
Дали немската полиция и жандармерия гледа безучастно когато циганска банда тръгне да разграбва и плячкосва немско селце ( постоянно се случва у нас )
Дали френската жандармерия позволява на цигански катун, да влезе в двора на някоя френска фирма и пред очите им да почне да отнася всичкият метал за скрап ( имаше наскоро подобен случай у нас )
Дали австрийските дружества за топлофикация и т.н (ВиК, ТЕЦ, телекоми) ще опростят сметките на своите абонати само защото са от цигански произход?
Бихме ли чули от редиците на холандската прокуратура, че циганите не ги наказват за блудство с малолетни, защото това било изцяло в традициите на етноса им?
цитирай
5. valsodar - Колко са смесените бракове между ...
19.06.2011 18:10
Колко са смесените бракове между българи и цигани като %, на фона на тези вътре в етноса? За да кажеш "доста" те трябва да са над 50%, а реално дали имат и 1% е спорен въпрос.
Държавата ни се нарича България.
Не се нарича нито Тракия, нито Турция, нито Цигания.
Т.е. водещото етническо мнозинство тук е българското, от където не само идва името на държавата, но и официалният език.
Да, с тия темпове на унищожаване на националната ни самоличност и все по-страшният демографски проблем пред който се изправяме, след 20-30 години циганите наистина може да са мнозинство и тогава ще си права в изказването си.
Тогава и държавата ни ще се нарича Демократичен Джипси Бантустан
цитирай
6. gothic - Ама ще бъде много Демократичен този ...
20.06.2011 02:15
Ама ще бъде много Демократичен този Бантустан. Като знам как циганите спазват законите......
цитирай
7. valsodar - Правилното име е Анархичен, ама ...
20.06.2011 02:31
Правилното име е Анархичен, ама като не могат все да я научат?

:)
дай им демокрасия на сиганите и им гледай гяволиите :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392536
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив