Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 15:26 - Статус
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 2531 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Според мен, най-големият проблем в българският "манталитет" е в това, че са ни отучили да мислим и да взимаме самостоятелни решения за бъдещето си.
 На това се и дължи вярата в Месията, в Спасителят на всеки едни избори и огромното разочарование след тях.  Докато има наказателен вот на изборите, той ще е белег за едно умствено недозряло общество.
 В крайна сметка политиката е платформата на крадците у нас, все още не е станала това, за което е била създадена - да представлява обществени групи от интереси. Доказателство за това е постоянната миграция на лумпенократи от една формация в друга, с едничката идея да са постоянно във властта и да извлекат от това максимални изгоди за себе си.
 За да излезем от тоя омагьосан кръг се иска изцяло нова идейна концепция на тема изборна система, начин на гласуване, както и един много сериозен последващ контрол над "избраниците" ни след избори. Именно в последното е големият проблем на българската политическа зрялост и търсеното като светият Граал - гражданско общество.



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. christ - Прав си,
23.03.2013 20:57
... но политиката и по-точно партиите не са клубове по интереси. Клубовете по интереси обединяват непрофесионални, аматьорски определени стремежи към изява или търсене на съмишленици с подобна ориентация. А политиката за истинския политик е непреклонна вяра в идеята, в името на която наистина би се жертвал. Нашият, българският политик е едно политически хермафродитно, полово неузряло, осакатено и недоразвито образувание - продукт на средата, която го е създала - планктона, който кръжи около муцуните на дебнещият го хищник. Малко сложно стана, ама аз си го разбирам.
цитирай
2. valsodar - Разбрах те :)
23.03.2013 23:01
Не си чак толкова неясен.
цитирай
3. christ - Благодаря!
24.03.2013 17:30
...........
цитирай
4. kapito - Докато политическите партии ни ...
24.03.2013 17:33
Докато политическите партии ни убеждават колко са кофти другите, а не те колко са добри и затова да си дадем гласа за тях, няма да стане нашата работа.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7392536
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив