Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2013 10:25 - Протестуция
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 2217 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 13.11.2013 20:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Каква е разликата между протестърите и проститутките?
И двете са безцеремонно употребени за пари, с малката разлика, че първите ги употребяват, за да се направят пари чрез механизмите на властта и корупционните облаги от нея, а вторите като малко по-интелигентни вземат пари за употребата си.

 Постоянно задавам един и същ въпрос, на който отговор няма ли няма и той е:

  Ако протестърите наистина водеха някаква форма на справедлив в същността си протест и не са употребявани от Олигархията и Мафията, срещу която така неистово скандират, то защо от началото на "протестите" няма окупирана нито една собственост на мафиот или олигарх?


 Защо не видяхме нито един протестър в Банкя, Бояна, Драгалевци и прочие "елитни" квартали на София, където са съсредоточени палатите на хора натрупали богатствата и влиянието си по престъпен начин, хора които обобщаваме под общият знаменател на Мафия?
 Защо няма нито една окупирана медия на нито един от кръговете борещи се за власт?
 Медиите се знаят кои са. Собствениците им също.

 В крайна сметка има ли наистина опит да се наложи един нов морал в управлението на държавата ни и прекъсването на връзките му с престъпният капитал или няма?
 Защо нито един протестър не отиде пред къщата на Костов, Станишев, Доган или Борисов. ( Апропо при последния отидоха май по погрешка, съдейки колко бързо си тръгнаха от там и то с какви искания към него - да отидел на работа??! )

 Усещането за дежавю ( нещо вече видяно ) е неприятно силно, най-малкото защото този филм сме го гледали вече през 90-те, когато с абсолютно същите похвати десницата дойде на власт.
 Защо тогава протестуиращите се правят на света вода ненапита?
 Кой точно смятат, че ще излъжат те да ги подкрепи?
 TV-зомбитата, които мислят само чрез телевизора си и вменяваните от него "обективни" репортажи и сутрешни блокове ли?
 Та дори и най-големите говеда сред нас прозряха, че за 24 години преход освен да ги стрижат, нищо добро не са видели от властта.
 Власт криминална, нямаща нищо общо с общественият договор почиващ на национално съгласие и конституционно разписани правила за управлението на това общество.
 В крайна сметка, някои вече прозряха, че за тези 24 години на псевдо-преход в държавата ни се извърши едно огромно по размер ограбване, надхвърлящо по размер и най-тежките национални катастрофи от Освобождението ни насам.
 Прозряха, че няма леви или десни партии, няма представителност на народа, след като и Левите, и Десните по един и същ начин участват в разграбването на държавата ни и в предаването на националните ни интереси.
 Хора, които не могат морално да подкрепят "протеста" защото си задават същите въпроси като мен и стигат до същите изводи.

image

Снимки: със съгласие на автор от Facebook

image



Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - пак съм...Първаа..хохо..
13.11.2013 10:49
ОТЛИЧЕН 6,колега !
дайте си книжката ...
цитирай
2. f873 - Тези протести са изнасилени. Не ...
13.11.2013 11:30
Тези протести са изнасилени. Не знам дали има някой който да им се вързва на номерата. Истинските предстоят.
цитирай
3. milady - нали ви говоря от 100 дни за ...
13.11.2013 11:44
за ХОРАТА на ЛЪЖАТА.
Това са манипулаторите на нашия свят !!
те винаги имат ДВА варианта ,за да объркат
публиката/ т.н оОбщество !
моя любим автор Дейвид Айк.
нарича това / ПРОБЛЕМ /РЕАКЦИЯ/РЕШЕНИЕ.
обърнете му внимание на АЙК./не на мен ,.хех...
цитирай
4. neshin - !!!
13.11.2013 19:06
„БРОДЕЩИТЕ” ОКОЛО ПАРЛАМЕНТА

Гледали ли сте сериала “Живите мъртви”, чийто четвърти сезон тече и в момента? Гледахте ли събитията пред парламента вчера /12.11.2013г./ и особено вечерта? Открийте приликите. Във филма остатъка от все още сравнително нормални хора са принудени да се затворят зад телените огради, които са дърпани от бродещи, поразени същества /е, не са красиви, интелигентни и умни/. Няма начин да накараш бродещите, безмозъчни същества да се откажат от дърпането на преградите. Тяхната цел е да превърнат малкото останали нормални хора в безмозъчни същества, като тях.

При протестите се наблюдават същите процеси – ако в някоя точка се вдигне повече шум, веднага останалите бродещи протестъри попълзновяват натам.

Дотук с приликите.

Разликата е, че ние все още сме мнозинство в сравнение с бродещите герберски и реформаторски орди и не трябва да позволим да ни превърнат в такива, като тях. Между другото, ако две личности се оттеглят от политиката, разделението на нацията ще приключи и бродещите ще се приберат. Познайте кои са те? Единият е назначил другият, а преди време двамата заемаха най-висшите постове в държавата. Единият все още е действащ. За съжаление. За съжаление сатрапа Сталин се оказа прав – “есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы”. Като казвам “няма човек” – не във физическия смисъл, разбира се.

Людмил Ангелов

цитирай
5. demograph - Огледайте се за овцебългари
15.11.2013 00:23
Мирише ми на овчи тор.
цитирай
6. valsodar - Явно усещаш собственият си аромат, ...
15.11.2013 08:13
Явно усещаш собственият си аромат, след като си се отказал да мислиш и си предпочел наместо теб да мислят идеолозите на неолиберализма.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393009
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив