Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2016 10:15 - Не ми пука!
Автор: valsodar Категория: Политика   
Прочетен: 2625 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 27.06.2016 10:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Лично на мен не ми пука дали нагло-саксите ще останат или не в ЕС.
Това си е техен проблем, на който те са в правото си да търсят собствено решение.
Лично на мен ми пука за това, докога ще сме Ние в ЕС, след като вредите за нас са много повече от ползите от него.
Това е въпроса, над който трябва да се мисли и решава, а не да разиграваме театрални пиески от рода на многострадална ми Англио.
Най-малкото трябва да се замислим, колко пари сме дали на Европа като членски внос и колко ни е върнала тя от тях, под формата на "инвестиции".
Колко производства са били спрени у нас, за да сме угодни на големите акули в Европа, които чрез безумни директиви и присъединителни програми ни ги спряха. На каква обща стойност възлизат индустриалните, енергийните, промишлени, производствени и други загуби, от съобразяването ни с тези "изисквания" и колко реално е изгубила икономиката ни от 2007-ма насам.
Някой замисля ли се над това, когато рони лицемерни сълзи над разпадаща се Европа?
А е време!
И едва след отговора на въпросите изясняващи дали има смисъл да сме в този неравноправен съюз, можем да жалим или осъждаме напусналите го.
Нека първо да си позаметем нашето дворче, а едва след това да даваме акъл на комшиите в квартала!



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuschel - Колкото по-бързо се разпадне Че...
27.06.2016 13:19
Колкото по-бързо се разпадне Четвъртия райх, толкова по-голяма е вероятността България да се спаси от тотално обезличаване.
цитирай
2. merlin68 - Въпреки, че съм противник на ЕС, ще кажа
01.07.2016 19:25
Разбира се всичко е вярно и България понесе големи загуби по пътя към ЕС, и не от 2007 а далеч преди това още. Сега обаче ние толкова нищо нямаме (в смисъл на индустрия), че излизането ни от ЕС едва ли с нещо ще подобри икономическото ни положение, напротив съществува огромна вероятност то да се влоши. Ние не сме Британия и ако англичаните ЕС трудно ще ги накаже за излизането, то нас със сигурност ще ни накажат яко. Това, ако решим да излизаме. Но има и друга вероятност - ЕС да се разпадне и тогава щем-нещем излизаме. Би трябвало вече да сме готови с визията с какво ще заменим ЕС, но родните политици едва ли имат план Б, в най-добрия случай ще го готвят в 12 без 5, което означава, че ще ни го сервират като свършен факт.
Светът се променя, той е разтрисан от жесток конфликт с много измерения и играчи, разпада на ЕС в този момент, за нас може да означава онагледяване на поговорката - От трън, та на глог.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391541
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив