Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2011 18:38 - Таблет
Автор: valsodar Категория: Технологии   
Прочетен: 2146 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 03.08.2011 18:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не, че имам някакъв страх или фобия от бързоразвиващите се технологии - не - просто някак си не мога да им свикна на темпа, с който от тях се пръкват джаджи всякакви.
 Все още помня стресът, който ми докара първият ми клетъчен телефон в далечните 90-те години на миналият век - таман успях да му разуча опциите и се появи следващият след него на който тепърва трябваше да ги разучавам.
 Да, някой ще каже - Има си потребителски ръководства, чети си първо тях! -, но се оказва че дори и докато човек успее тях да прочете, все се пръква нещо ново в същият този момент, създавайки ти тягостното усещане, че с нещо изоставаш, нещо важно и съществено не знаеш и други усещания създаващи ти в един момент предпоставката да се чувстваш комплициран от невежеството си пред новите технологии.
 В крайна сметка отказах се да робувам на изучаването на различните екстри на мултифункционалните устройства опитващи се да съчетаят в себе си цялата електроника изпълвала до неоотдавна цели стаи в обема си, докато днес е с размер на микрочип, екран и клавиатура.
 Поне клавиатурата си ми бе оставена като последен спомен за миналото, но уви - с развитието на чувствителните към допир екрани и тя ми бе отнета.
 Та... в крайна сметка дойде ми до главата и Таблет.
 Нищо особенно само по себе си, но едно доста провокиращо с възможностите си устройство, което в крайна сметка реших да използвам основно за три важни цели:
- пощенска кутия, скайп и т.н. в тоя ред като средство за комуникация
- GPS навигация със съпътстващи средства за ориентация
- четец за електронни книги.
 В крайна сметка, последното най-си ме радва.
 Успях да си кача на първо време към 30-тина автора с книгите им, което в превод ще рече, че когато и където да отида любимите ми автори и техните произведения винаги ще са с мен. Като постоянно си ги допълвам с тенденция книгите там да са поне 200-300 за да не скучая и да си губя времето с глупости, една от които е воденето на подобен блог.
 Тия 2-3 дена откак слязох от драките успях да си препрочета отново един от любимите си автори - Филип Хосе Фармър и поне от прочетеното се утеших, че все още не съм се сблъскал с далеч по-сложни технологии, които биха съвсем ме отчаяли с разучаването на новите им възможности.
 В крайна сметка, както и да се развиват технологиите те все пак ще трябва да се съобразяват и с нашите възможности в усвояването им, освен ако не са решили да поемат по някакъв свой си път, в момент от който човек ще гледа безпомощно като последен идиот, а те ще му се присмиват насреща - Не ми се пули Българино!



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Радо,
04.08.2011 16:43
те ако си останат само с присмиването - добре. Защото на мен филмите за Терминатора не не ми се виждат като гола фантастика...
цитирай
2. valsodar - Всичко си е фантастика до момента, в ...
04.08.2011 17:27
Всичко си е фантастика до момента, в който се превърне в реалност.
Имам чувството, че в последните 100 години човечеството изживява нещо като технологичен шок на фона на предходното си сравнително спокойно развитие.
цитирай
3. gothic - Не знам дали си забелязал, но през ...
04.08.2011 18:25
Не знам дали си забелязал, но през около век, в началото на всяко столетие, има резки технолологични скокове. А относто фантастиката и реалността - не ми се мисли зза момента, в който мислещите машини (каквито може би вече съществуват), усетят че човек е слаб и лесно уязвим. Тук идва и примера ми с въпросния филм....
цитирай
4. injir - Togava shte ima realna seriya, t...
07.08.2011 18:47
Togava shte ima realna seriya, techashta najivo po mobilniya telefon sys zaglavie ,,Byagashtite hora ot Terminatora,,.:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391988
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив