Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2014 12:42 - Мари Харф = Ангелина Пискова
Автор: valsodar Категория: Забавление   
Прочетен: 4355 Коментари: 5 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
САЩ призна: Нашите доказателства за свалянето на самолета са видео клипове в Youtube и постове в социалните мрежи  

image

В остра размяна на въпроси и отговори между репортера на Асошиейтед Прес, Мат Лий и заместник-говорителя на Държавния Департамент, Мари Харф, Лий буквално навря в ъгъла Харф, като я накара да потвърди, че “доказателството” което е представено от САЩ и обвинява про-руските бунтовници в свалянето на малайзийския полет MH17 не е нищо повече от клипове в Youtube и постове в социалните мрежи. 

Лий започва с въпрос към Харф, как САЩ планира да възпроизведе “доказателство”, което да доказва, че про-руските бунтовници стоят зад атаката, на което Харф отговаря “ние знаем, ние видяхме след това в социалните мрежи … как про-руските сепаратисти се хвалят за свалянето на самолет”

“Как точно знаете, че е ракетата е изстреляна от зона контролирана от сепаратистите?” пита Лий, на което Харф отговаря, че доказателството се базира на “радиообмена, публикуван в Youtube от украинското правителство”. 

“Има ли нещо друго, освен социалната медия?” пита Лий. Харф намеква за “предположение“, преди отново да се върне към основните точки (базиращи се на социалната медия и клипове в Youtube) които обвиняват бунтовниците.

“Не съм видял вашето доказателство, което показва, че ракетата е изстреляна от територия, контролирана от бунтовниците”, продължава Лий. “Единственото което показвате на обществото са материали от социалните мрежи”, добавя той, цитирайки други публикации в социалните медии, които оспорват версията на Държавния департамент за събитията.

Харф настоява, че всяка версия, която оспорва версията на Държавния департамент (също базирана на постове в социалните медии) е “нелогична“. Лий отбелязва, че доказателствата на Държавния департамент не могат да устоят на едно международно разследване.

“Руснаците са казали, че имат радарни изображения, които показват този украински самолет, близо до …. защо не извадите вашите …” настоява Лий, преди да бъде прекъснат отново от Харф.

Мат Лий трябва да бъде похвален за работата която върши и за оспорването на Харф, според която всяко оспорване на официалната (американската) версия зад свалянето на MH17, подкрепено от неубедителни “доказателства” бива демонизирано като “руска пропаганда”, точно както скептицизма през последната година за химическата атака в Сирия, която според изследване на MIT не е била извършена от правителствените сили, беше описвана като “пропаганда на Башар Асад”.

Държавния Департамент продължава да настоява, че клипове в Youtube и постове в социалните мрежи трябва да бъдат считани за твърди доказателства. Дори достоверността на този материал да предизвиква голям скептицизъм.

Споменаването на постовете в социалните мрежи, от страна на Харф, които показват бунтовници, които се “хвалят” със свалянето на пътническия самолет, са вероятно версия към пост в руската версия на Фейсбук, публикуван от лидера на бунтовниците, Игор Стрелков скоро след свалянето на MH17. Въпреки, че както отбелязва Макс Фишър,“има сериозни причини да се съмняваме в достоверността на това съобщение.”

Преди всичко, страницата на Стрелков е “фалшива, направена от феновете”, според бунтовници които съобщиха за Maкс Шедън, така, че думите не трябва да бъдат приписвани на командира. В допълнение, постът прави референция към свалянето не на пътнически самолет, а за Антонов Ан-26 – военнотранспортен самолет.

“Това хвърля допълнително съмнение върху идеята, че хората са стреляли по самолета и после публикували съобщението във ВКонтакте  (руския фейсбук). Ако някой е стрелял по самолета, със сигурност са щели да забележат, че е бил голям реактивен самолет, а не малък, с перки”, пише Фишър.

Видеото, на което се вижда ракетна установка БУК, която уж прекосява границата и се връща обратно в Русия, малко след като самолета беше свален, беше извадено като доказателство от Киев и Вашингтон. Видеото обаче беше разобличено като фалшиво. Видеото всъщност е било заснето в украинския град Красноармейск, който е контролиран от Киев от месец май.

Според аудио експерти, които извършиха анализ, видеото в Youtube, на което се чува разговор между лидер на бунтовниците и руски военен командир, в което уж бунтовниците признават, че са свалили пътническия самолет, е изфабрикувано.

Докато Русия представи реални радарни и сателитни доказателства, за да подкрепи своите твърдения, че украински изтребители са следвали обречения самолет малко преди инцидента, Киев и Вашингтон не са предоставили никакви доказателства за своите обвинения към сепаратистите. Единствените “доказателства” в тяхна подкрепа са клипове в Youtube и постове в социалните мрежи,като тяхната достоверност е под въпрос.

Киев също така отказва да публикува записите на въздушния трафик контрол, които са били иззети от украинските сили за сигурност веднага след инцидента. Тези записи могат да дадат важна информация за това какво се е случвало в небето точно преди да бъде свален пътническия самолет.

Докато всяко съмнение в западната (и на Киев) версия за инцидента бива окачествявано като “руска пропаганда”, Русия е единствената страна която в действителност е показала нещо, което може да бъде смятано за доказателство. Докато Вашингтон и Киев все още разчитат на “доказателства”, които могат да задоволят само най-некадърните фенове на конспирациите в интернет.

Източник




Гласувай:
17



1. pravda - Остава да започнат да цитират
23.07.2014 14:25
а.пискова от blog.bg и циркът ще е пълен.
цитирай
2. valsodar - :)))
23.07.2014 14:38
Чак дотам едва ли ще изпаднат, та дори и в провинциалните ирландски "вестници".
цитирай
3. mar866 - ...
23.07.2014 15:13
ооо, те сега всякакви луди се изказват и все се титуловат ЖУРНАЛИСТИ:(

пп. мерна единица - ангелинка!
цитирай
4. gosho568 - хахаха
24.07.2014 11:29
Като две капки вода са... ;]]]
цитирай
5. pesho - Мари Харф, Джейн Псаки, Виктория ...
25.07.2014 22:13
Мари Харф,Джейн Псаки,Виктория Нюланд и още няколко хубавици в абминистрацията на Обонго стават само за треторазряден порнофилм.Лошото е тези кокошки дават съвети и определят политиката на маймунката в бялата колибка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7391799
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив