Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 16:54 - До какви реакции водят дебилните изказвания на Дянков:
Автор: valsodar Категория: Бизнес   
Прочетен: 4182 Коментари: 18 Гласове:
6

Последна промяна: 23.02.2010 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сега е моментът да се купуват имоти в България, защото цените ще останат ниски през следващите 3 или максимум 4 месеца, след което ще хвръкнат нагоре.
 Прогнозата направи лично вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков на среща с представители на младежката организация на Европейската народна партия, които вчера гостуваха в Народното събрание. Финансист номер 1 изрично подчерта, че не прави препоръката в качеството си на ковчежник на държавата. Съветът му, че моментът е изгоден за купуване на апартаменти беше в отговор на въпрос какво е положението на жилищния пазар у нас. По думите на Дянков тръгнат ли нагоре, цените ще растат в продължение на цели десетина години и при всички случаи ще надхвърлят най-високите си нива отпреди страната ни да бъде застигната от финансовата криза. През последните години имотите поскъпнаха с рекордните 100-150% и скоро ще се върнем към тази тенденция, обясни вицепремиерът в разговор с младежите от ЕНП на английски. Една от причините за очаквания скок според финансовия министър е предстоящото ни включване към еврозоната. За нея от кандидатките са готови, понеже отговарят на всички изисквания, само България и Естония, категоричен беше Дянков.


Приказките на Дянков за повишение на цените не помагат с нищо на лошите ипотечни кредити напротив той призовава за купуване и нови още по големи кредити в условия на увеличаваща се безработица намалявщи заплати и несигурност.И въобще Дянков прави впечатление на неуравновесен емоционален човек който не може да контролира собственото си поведение.Това е характерно за герберите те първо говорят после мислят какво са казали и какъв ефект има казаното.на Дянков трябва да му е ясно че хората които имат пари в момента не са глупави и едва ли ще се юрнат да купуват.Аз не знам как да окачествя това изказване като въпиюща глупост или загуба на контрол.И въобще има ли пилот в българския самолет?Предполагам че на Дянков вече му е ясно че кризата няма да свърши след два три месеца че дефицита в бюджета няма да е до март.Ясно му е че ПАРИ НЯМА И НЯМА ДА ИМА.Тази нервност издава липсата на контрол над положението и СТРАХ ГОЛЯМ СТРАХ.Явно изхода е намаляване на заплати и пенсии но не смеят да го направят.Другото са кредити или девалвация на курса което е още по ужасно.Финансов министър да се излага с лафа за Бога братя купувайте че ще поскъпват.Дянков ако четеш форума да ти отговоря.НЯМА ДА КУПЯ,защото след няколко месеца цените ще се сгромолясат.Освен това имам си къща курник в София или на морето не ми трябва.Най добре е да намалиш осигуровките и да увеличиш ДДС и акцизи.Защото така всеки според потреблението си плаща данъци.Скатавка няма.И циганите плащат.Спиране на детските.Истинска пенсионна реформа на база математиката а не желания на разни политици.Отнемане на привилегите които Луканов даде навремето.Много заводи които 30-40години са внасяли осигуровки за трета категория станаха първа след стачка.Цял живот човека се осигурявал за трета категория и изведнъж пенсионерка на 42г.и то с голяма пенсия.тези привилегии да се махнат.за военните полицаите също.Ако държавата реши да даде нещо отгоре да го дава на всички от социалното министерство за да има справедливост.Никакви социални пенсии от НОИ.Държавата да принуди държавните служители да си плащат личните осигуровки а тя да им плаща частта за работодател върху истинските заплати.Ако не може да ги намали.Здравна реформа а не закриване на болници.Децата се осигуряват от родителите а пенсионерите сами.Давам пример една шивачка на 40 години има две деца и получава 400лв заплата и плаща осигуровки а държаве слуцител с 800лв не плаща пенсионери с 400-700лв пенсии не плащат.Който няма здравна осигуровка социалното министерства да му плати само животоспасяването и вън.Не може разни мангалки без осигуровка да ми ражда в луксозна болница.Отива ражда режат пъпната връв слагат я на дюшек на земята и на другия ден да си върви.Манго да и шие путката с губерачката или да си търси спонсори.Който се осигурява на два бона пълни права на един бон друго на 500 кинта трето.Дянков ако имаш смелост направи го! (Бате Пешо)

 
Кеша, кеша, драги ми Пундьовци, Н.В. (Негово Височество) Кеша в бурканите и сейфовете, а също и емигрантските кърваи пари в чужди банки са стратегическата цел на Гусин Министъро. Дянков естествено е последния човек в БГ, за който може да се предполага че е неосведомен и некомпетен, или безотговорен.
Т.е: един отговорен компетентен министър + натъпкани буркани с кеш + банкрутирала икономика + стоитици хиляди празни гълъбарници =
= гореща препоръка за закупуване.. Елементарно, Дунди, пардон, Уотсън !
Разбирам го чудесно Дянков и в интерес на истината това , което говори е в интерес на държавата, затова не казвайте на никой какви ги пише г-н Тепавичаров. Другата истина, тази , която е тънка като цигарена хартия, не става за масова употреба и е безполезна като невинността под пъпа на 40 годишна научна работничка....

Дянков ,дянков .... по лош от глупака е образования глупак а по-лош и от предните е образован глупак вземащ се насериозно.
Дянков знае :
- че дефицитът му за 2009 е над 3 млд.лв и само за януари има натрупан още половин милиард.При тези темпове в края на годината може и да стигне до 20% / = на държавен фалит/.
- че реалната безработица е между 15-20% и ще расте паралелно с продължаващия спад на производство и БВП.
- че потреблението се е свило с над 30% а митническите пунктове и складове опустяват - събираемостта на ДДС в абсолютно изражение е трагично.
- че лошите кредити наближават 20% независимо от преоформянето на овърдрафти в потребителски, разсрочване, рефинансиране и прочие "врътки".
- че банките /повечето от тях/ вече не могат да провизират -пари няма.
- че тази година трябва да се изплаща сериозен външен частен дълг /в евро/ а длъжниците/физ.лица и корпоративни клиенти/ нямат средства.
- че няма никакъв шанс в следващите 1-2 год. да се преструктурира нац.стопанство и от "продажба на застроена и незастроена територия" да се премине към производство, вътрешно потребление и износ на конкурентна продукция. Родните капиталисти -олигарси нямат капацитет и желание да произвеждат - заченати са с кражби и чрез това живеят ./ "заменките" са последния хит и ярка илюстрация/
- че външните инвестиции ще продължават да намаляват
- че ЕС не е благотворителна организация ,МВФ и СБ също , и всяка държава ще се спасява сама с подкрепа само от "аплодисменти" ако успява да се справи.
- в персонален план знае, че каквито и л.Йна да забърка, миризливата манджа ще я сърбат други /сънародниците му/ а той няма да понесе никаква персонална отговорност. Така е било и затова може да ругае противниците си и да лъже на воля.

Какво не знае Дянков / защото отворкото никога не е управлявал самостоятелно дори и стадо овце с отговорност за оцеляването и размножаването му/ :
- че в момента вместо строителна техника тръгнаха поръчки за "разрушителна техника"
- че поради растящия курс на долара, китайското карго се оскъпява и контейнерите предназначени за БГ няма да тръгнат преди да са платени /китайците преустановиха консигнациите/ Резултатът ще е изпразване на магазините откъм стоки с произход Китай / с приблизително 50-60% пазарен дял/ с всички последствия откъм приходи за бюджета и безработица.
- че през последните 20 год преживяхве два режисирани срива - 1989 и 1997 год и лесно разпознаваме признаците на тези събития , което ни имунизира откъм тъпанарски изказвания като неговите в стил "хепи енд"
В личен план не знае, че вече се утвърждава като най-жалкия финансов министър за последните две деситилетия , който е на път да превърне държавата в най-злия душманин на собственото й население.


ПП за сега, мисля че копираното е достатъчно, за всеки един самопровъзгласил се за финансов спасител, да си зададе въпросът - не е ли време да се върне там от дето е дошъл?!! :)



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Що не го пусна вчера, Радо! Щях да го ...
23.02.2010 17:12
Що не го пусна вчера, Радо! Щях да го принтна и да го приложа към докладната по повод намаляването на приходите през първата половина на февруари :)
цитирай
2. haralanov - Хм...
23.02.2010 17:15
За Дянков си прав,ама за мангалката...Не го очаквах от теб!Расистко е!Знам какво ще ми отговориш:Расистко-нерасистко,това е положението...)))Истината е,че всеки управляващ се стреми към ,,умереност и балансираност,,.Радикализмът на думите и действията са за опозицията!Нямам симпатий към г-на Дянкова но пък и т.нар.опозиция е толкова мерзка...Бедна ми е фантазията след три години и половина,какво ще се случва!Най-вероятно,широоока коалиция по примера на Германия!
цитирай
3. valsodar - Само съм цитирал. Две мнения, във ...
23.02.2010 17:30
Само съм цитирал.

Две мнения, във връзка с едно невероятно изказване на човек, набеден ни за финансов гуру.

ПП Пламене, аз от вчера се дивя, първо си мислех че е някакъв виц??! :)
цитирай
4. gothic - Не е виц. А когато действителността ...
23.02.2010 17:35
Не е виц. А когато действителността почне да звучи като виц, скоро положението се оаква. Открил съм отдавна тази релация, предполагам че и ти си стигнал до нея :)
цитирай
5. lado - ПП за сега, мисля че копираното е ...
23.02.2010 17:37
ПП за сега, мисля че копираното е достатъчно, за всеки един самопровъзгласил се за финансов спасител, да си зададе въпросът - не е ли време да се върне там от дето е дошъл?!! :)
Тоест - на майка си у фалопиевите тръби ( сори)
цитирай
6. valsodar - Извадките с коментари са от двата ...
23.02.2010 17:55
Извадките с коментари са от двата най-сериозни форума за имоти, там пишат хора всякакви - от шутове, до хора със сериозни познания и поглед към действителноста.

И в интерес на истината, от дискусиите там научавам много повече за текущата ситуация, от колкото от фаворитизираните за гурута тук :)))
цитирай
7. lado - Тясната специализация си има и д...
23.02.2010 18:23
Тясната специализация си има и добрите страни.
цитирай
8. анонимен - :)
24.02.2010 14:19
Да се увеличи ДДС - то, че "готините" комунисти, жълти и разни там опикани и на учебниците сложиха ДДС и храните да са ни по - скъпи
много социално няма що
цитирай
9. valsodar - Кой е казал, че кризата е социално ...
24.02.2010 14:28
Кой е казал, че кризата е социално явление?
Социална система могат да си позволят само богатите народи по света, останалите само може да си говорят за социална справедливост.
А и какво означава всъщност социалната справедливост, ако не вземане от тези които имат и даването на тези, които нямат.

Е, тогава какъв е смисълът да се работи, след като и без да се трудиш, ще получаваш блага, които не си изработил?

И защо ли после се чудим на факта, че циганите у нас не работят нито един ден от живота си, разчитайки на парите, които държавата взима от нас, за да ги даде на тях под формата на социални помощи??!

Социалната политика на подпомагане на всички без оглед на положените от тях усилия, създава много повече проблеми, от колкото решава.
цитирай
10. анонимен - :)
24.02.2010 14:35
Социална справедливост дотолкова доколкото една икономика може да си го позволи, примерно учебниците ни да са без ддс и някои др. неща, точно в момента не се сещам но има и други
цитирай
11. valsodar - А пари за това от къде?
24.02.2010 15:13
Нали се сещаш, че за да се даде на едните, трябва първо да има други от които да се вземе?
От кои ще се вземе?
От олигарсите плащащи плосък данък?
Или от работещите за тях, които намаляват с всеки един изминал ден?

Петролни кладенци нямаме открити, за да си позволим социалната политика на Норвегия, която с право не пожела да влезе в ЕС, за да не си окепази стандарта на живот. :)
цитирай
12. sezoni - Радослав ,
24.02.2010 16:12
хората които се осигуряват и които си плащат данъците са ощетени защото нито една държавна институция не функционира така , че да е от полза за хората.
цитирай
13. valsodar - А да питам тогава, защо Норвегия и ...
24.02.2010 16:23
А да питам тогава, защо Норвегия и Швейцария дават мило и драго само и само да не влязат в ЕС?
Нали на ЕС политиката му е най-социалната, щом пак наливат пари в Гърция? :)
цитирай
14. sezoni - Сигурно защото
24.02.2010 16:37
предпочитат те да си вземат решенията за всичко .Със сигурност в ЕС има държави които се ползват с някакви привилегии и както на всички ни е ясно Гърция е от тях.
цитирай
15. valsodar - Е как така привилегии?
24.02.2010 16:55
Нали ЕС бе съюз на равноправни държави? :)
цитирай
16. sezoni - ?
24.02.2010 17:18
Опитват се да ни баламосват , че в ЕС всички държави са равноправни но фактите показват, че това не е така .
цитирай
17. анонимен - тенденциозна работа
24.02.2010 19:37
човекът си е казал, че това не е препоръка в качеството му на финансов министър, просто са го питали за мнение и той е изразил личното си такова, както правиш и ти - разликата е, че ти използваш квалификации като "дебилни". освен това не виждам с коя част от мнението му не си съгласен - ако смяташ, че цените на имотите няма да започнат отново да се покачват, поне приведи някакви доказателства за това, защото общо взето всички експерти и анализатори са против твоето мнение.
цитирай
18. valsodar - Един финансов министър няма право ...
24.02.2010 20:40
Един финансов министър няма право на подобен тип изказвания! През 2003-та, един от заместниците на мишката Василев направи подобно и на другият ден цените бяха с +30% нагоре, спомагайки за надуването на балона.
С едно подобно изказване Дянков се стреми да обслужи точно определени икономически интереси, което не му прави чест.

Не му прави чест и факта, че се опитва да манипулира в посока бултрап пазара на НИ.
Още повече, че претендира на е начело на министерство от рода на финансовото, позиция за която се предполага че изисква една много добра икономическа подготвеност.

Близките 4 месеца ще докажат безпрекословно нелепоста на изказването му, така както и абсурдноста на очакването му за излизане от кризата през м.Април!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: valsodar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7393187
Постинги: 1738
Коментари: 18276
Гласове: 27880
Архив